دینا / حقوقی / کار و استخدام / انتقالی کارمندان ایثارگر

انتقالی کارمندان ایثارگر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

شرایط انتقالی کارمندان ایثارگر، بدین صورت بوده که برای انتقال در یک شهرستان، موافقت دستگاه مبدا و مقصد، کافی است؛ اما، برای انتقالی به شهرستان دیگر، جلب موافقت کارمند نیز ضروری می باشد. نحوه این انتقالی نیز با صدور حکم یا ابلاغ رسمی دستگاه مبدا و ثبت مشخصات کارمند ایثارگر در سایت اختصاصی دستگاه مربوطه، خواهد بود.

 

بحث انتقالی کارمندان دولت، از یک دستگاه به دستگاه دیگر یا در داخل همان دستگاه و از یک شهر به شهر دیگر، یک از مسائلی است که در قوانین استخدامی کشور، پیش بینی شده و احکام و مقررات این نوع از انتقال نیز در این قوانین، تبیین شده است.

یکی از انواع انتقالی در دستگاه و نهادهای دولتی، انتقالی کارمندان ایثارگر بوده که با توجه به اینکه لازم است برای این انتقالی، شرایط خاصی وجود داشته و مراحل و نحوه آن، مطابق مقررات قانونی انجام گیرد، ضروری است تا مشمولین، با روند این نوع از انتقالی، آشنا شوند.

لذا، با توجه به اهمیت این مساله، در مقاله حاضر، پس از معرفی سایت انتقالی کارمندان ایثارگر، شرایط قانونی مربوط به جابجایی کارمند ایثارگر، توضیح داده شده و در انتها، نحوه انتقالی کارمندان ایثارگر و مراحل انجام آن، بررسی خواهد شد.

سایت انتقالی کارمندان ایثارگر

یکی از اقداماتی که در رابطه با کارمندان دولت، در قوانین استخدامی کشور ما، پیش بینی شده، بحث انتقال کارمندان دولت، از یک محل جغرافیایی به محل دیگر جغرافیایی یا از دستگاه اجرایی به دستگاه اجرایی دیگر، در همان محل خدمت کارمند یا محل دیگر می باشد. از مصادیق این انتقالی، انتقالی کارمندان ایثارگر است که دارای شرایط و نحوه مخصوصی بوده و لازم است از طریق سایت مربوط به آن، انجام گیرد. 

با توجه به لزوم بررسی این موارد در مورد انتقالی کارمندان ایثارگر، در این بخش از مقاله، به این سوال پاسخ خواهیم داد که سایت انتقالی کارمندان ایثارگر چه سامانه ای است و سپس، در ادامه، پس از توضیح شرایط جابجایی کارمند ایثارگر، مراحل و نحوه انجام آن را نیز بررسی خواهیم کرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارت هوشمند ایثارگران کلیک کنید.

در پاسخ به این سوال که سایت انتقالی کارمندان ایثارگر چه سامانه ای است، باید گفت، در حال حاضر، یک سایت خاص که به عنوان سایت انتقالی کارمندان ایثارگر، فعالیت کرده و انتقالی این کارمندان از طریق آن انجام گیرد، وجود نداشته و لذا، انتقالی کارمندان ایثارگر، با توجه به سازمان یا دستگاه اجرایی متبوع آنها، از طریق سایت اختصاصی آن دستگاه، انجام می گیرد.

به عنوان مثال، سایت انتقالی کارمندان ایثارگر به وزارت آموزش و پروش و زیر مجموعه های آن، سامانه جامع مدیریت منابع انسانی به آدرس اینترنتی hrm.medu.ir بوده و انتقالی کارمندان ایثارگر که کارمند وزارت بهداشت و ارگان های زیرمجموعه این وزارت خانه هستند، از طریق سایت transfer.behdasht.gov.ir، قابل انجام می باشد.

شرایط انتقالی کارمندان ایثارگر

مطابق مقررات مربوط به نحوه انتقال کارکنان دولت، برای ثبت انتقالی کارمندان ایثارگر، که دارای کارت جانبازی یا سایر انواع کارت ایثار بوده، از طریق سایت آن و انجام مراحل این انتقالی، همانند انتقالی سایر کارمندان دولت، لازم است تا شرایط خاصی وجود داشته و در صورت عدم وجود این شرایط، انتقالی کارمندان ایثارگر، قانونی نخواهد بود. با توجه به اهمیت این مساله، در ادامه، به بررسی شرایط جابجایی کارمند ایثارگر می پردازیم.

پیش از آنکه به توضیح شرایط انتقالی کارمندان ایثارگر بپردازیم، ذکر این نکته لازم و ضروری است که با توجه به عدم تصویب قانون یا آیین نامه اختصاصی مربوط به انتقالی کارمندان ایثارگر، در حال حاضر، انتقالی آنها، تابع مقررات عام انتقالی کارمندان دولت بوده و لذا، برای بررسی شرایط جابجایی کارمند ایثارگر، باید به سه قانون مراجعه نمود: قانون برنامه پنجساله پنجم جمهوری اسلامی ایران، قانون مدیریت خدمات کشوری و آیین نامه اجرایی تبصره 2 ماده 21 و ماده 121 قانون مدیریت خدمات کشوری.

اولین شرط از شرایط انتقالی کارمندان ایثارگر، در بند (و) ماده 50 قانون برنامه پنجساله پنجم جمهوری اسلامی ایران، مورد پیش بینی قانون گذار قرار گرفته است. به موجب این بند، در صورتی که انتقال کارمندان رسمی یا ثابت مازاد دستگاه های اجرایی، در داخل حوزه یک شهرستان انجام گیرد، نیاز به موافقت کارمند نبوده، اما در صورتی انتقالی از یک شهرستان به شهرستان دیگر، جلب موافقت و رضایت کارمند مربوطه، ضروری است. 

همچنین، از آنجا که مطابق ماده 121 قانون مدیریت خدمات کشوری، نحوه انتقال ماموریت کارمندان دولت، به موجب آیین نامه مربوطه مشخص می گردد، برای بررسی سایر شرایط، باید به (آیین نامه اجرایی تبصره 2 ماده 21 و ماده 121 قانون مدیریت خدمات کشوری) مراجعه نموده که مطابق این آیین نامه، سایر شرایط جابجایی کارمند ایثارگر، به شرح زیر می باشد:

انتقال کارکنان، من جمله انتقالی کارمندان ایثارگر مازاد بر نیاز، در سطح یک شهرستان، با موافقت دستگاه مبدا و مقصد و صدور حکم یا ابلاغ رسمی دستگاه مبدا، قابل انجام می باشد. (ماده 1 آیین نامه و تبصره ذیل آن)

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وام مسکن ایثارگران کلیک کنید.

جهت انتقال کارمندان، از جمله انتقالی کارمندان ایثارگر، به دستگاه و نهادهایی که در ماده 117 قانون مدیریت خدمات کشوری، پیش بینی شده، شرایط لازم بدین صورت بوده که باید این انتقال، در مقررات استخدامی این دستگاه ها، تجویز شده باشد. (تبصره 2 ماده 1)

لازم به ذکر است که مطابق ماده 117 قانون مدیریت خدمات کشوری، دستگاه های استثا شده فوق، عبارتند از: « نهادها، موسسات و تشکیلات و سازمان هایی که زیرنظر مستقیم مقام معظم رهبری اداره می شوند، وزارت اطلاعات، نهادهای عمومی غیردولتی که با تعریف مذکور در ماده (3) تطبیق دارند، اعضای هیات علمی و قضات، هیات های مستشاری دیوان محاسبات، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری ... و در خصوص نیروهای نظامی و انتظامی، مطابق نظر مقام معظم رهبری عمل می شود.»

یکی دیگر از شرایط انتقالی کارمندان ایثارگر، آن است که در صورتی که انتقالی کارمند از دستگاه و نهادهایی که در ماده 117 قانون مدیریت خدمات کشوری به دستگاه های مشمول قانون مزبور و از طریق سایت مربوطه، انجام گرفته و همچنین، در صورت انتقال اعضای هيات علمی رسمی يا پيمانی و قضات به دستگاه های مشمول، لازم است تا جواز این مساله در مقررات استخدامی آن دستگاه، پیش بینی شده باشد. البته، موسسه و نهادهای عمومی، از این شرط، معاف می باشند. (تبصره 3 ماده 1)

از تاریخی که حکم انتقالی کارمندان ایثارگر، اجرا گردد، رابطه استخدامی کارمند با دستگاه مبدا، قطع شده و حقوق و مزایای وی، تابع پست مقصد بوده و از اعتبارات دستگاه مقصد، پرداخت می گردد.

در صورتی که انتقالی کارمندان ایثارگر، حالت اجباری نداشته و به صورت داوطلبانه و با درخواست کارمند، انجام گیرد، چنانچه، انتقالی، از یک دستگاه اجرایی استقرار یافته در تهران، به واحدهای متبوع آن دستگاه در شهرستان یا سایر دستگاه ها در شهرستان (به استثای شهرستان های استان تهران و کلان شهرها) و از طریق سایت مربوطه، انجام گیرد، امتیازات ویژه ای برای انتقالی کارمندان ایثارگر در نظر گرفته خواهد شد. (ماده 2)

از جمله دیگر شرایط جابجایی کارمند ایثارگر که باید در نحوه این انتقال، مورد توجه قرار گیرد، این مساله بوده که در صورتی که به علت واگذاری تمام یا بخشی از وظایف دستگاه های اجرایی به بخش غیر دولتی، به خدمت کارمند نیازی نباشد، این کارمند ممکن است به سایر دستگاه های اجرایی منتقل گردد. با این وجود، اگر انتقالی کارمندان ایثارگر به بخش غیر دولتی، منتقل شود، لازم است تا اعلام نیاز کارفرمای بخش غیر دولتی انجام گرفته و کارمند از صندوق بیمه ای دولتی، خارج شده و با انتقال سوابق بیمه، تحت شمول صندوق تامین اجتماعی قرار گیرد. (ماده 21)

در پایان این بخش، لازم به ذکر است که به عقیده برخی، با توجه به ماده 2 قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی که مقرر داشته : «... ‌پست همطراز جانباز، پست سازمانی بانامی است که برای جانبازانی که توان انجام کار تمام ‌وقت را ندارند، ایجاد می ‌گردد و با پایان خدمت و یا‌ بازنشستگی جانباز، از فهرست پستهای دستگاه مربوطه حذف می‌ گردد. » در مورد این گروه از ایثارگران، امکان انتقالی کارمندان ایثارگر، وجود ندارد.

مراحل و نحوه انتقالی کارمندان ایثارگر

در بخش های قبل، به معرفی سایت انتقالی کارمندان ایثارگر پرداخته و گفتیم که برای انجام این انتقالی، لازم است تا چه شرایطی وجود داشته باشد. در این بخش، قصد داریم تا به بررسی نحوه انتقالی کارمندان ایثارگر پرداخته و توضیح دهیم که برای این انتقالی، باید چه مراحلی طی گردد.

در اولین و مهم ترین مرحله از مراحل نحوه انتقالی کارمندان ایثارگر، لازم است تا موافقت دستگاه اجرایی مبدا و مقصد، در مورد انتقال حقوق و مزایای کارمند دولت و اعتبارات آن، اعلام شود و حکم یا بلاغ رسمی کارمند نیز توسط دستگاه مبدا، صادر گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بازخرید خدمت کارمندان دولت و شرایط آن کلیک کنید.

پس از اینکه این توافق حاصل گردید، مشخصات کارمند، باید در سایت نقل و انتقالی دستگاه مربوطه ثبت گردد. لازم به ذکر است که همانطور که در بخش سایت انتقالی کارمندان ایثارگر گفته شد، در حال حاضر، یک سایت واحد، به عنوان سایت انتقالی کارمندان ایثارگر، وجود نداشته و ثبت موارد انتقالی، برای هر دستگاه و وزارت خانه، در سامانه اختصاصی آن، انجام می گیرد.

در مرحله آخر از مراحل نحوه انتقالی کارمندان ایثارگر، صدور کد پرسنلی جدید کارمند، انجام گرفته و پس از صدور حکم کارگزینی جدید از سوی دستگاه مقصد، انتقالی کارمندان ایثارگر به محل خدمت جدید، قطعی و نهایی می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و نحوه انتقالی کارمندان ایثارگر در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه انتقالی کارمندان ایثارگر پاسخ دهند.