دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / قانون حجاب و عفاف

قانون حجاب و عفاف

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

قانون حجاب و عفاف، قانون مجازات و قانون راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف بوده و علی رغم اینکه در قانون اساسی، از قانون حجاب سخنی نیست، اما به مجلس، اجازه وضع قوانین موافق شرع و قانون اساسی داده شده و چون قانون مذکور با شرع و قانون اساسی، مخالف نبوده، پس مورد تایید قانون اساسی نیز می باشد.

 

ایران، یکی از کشورهایی است که به تبعیت از دین اسلام، به مساله حجاب و عفاف، اهمیت ویژه ای داده و در قوانین کشور، من جمله قانون مجازات اسلامی، عدم رعایت حجاب و عفاف شرعی را جرم انگاری کرده و برای آن، مجازات تعیین نموده است.

 

با توجه به حساسیت های ویژه ای که در خصوص حجاب وجود دارد و از آنجا که به تازگی، قوانین مختلفی تحت عنوان قانون حجاب و عفاف، تصویب شده یا لوایحی، برای اصلاح مواد مربوط به قانون حجاب، تقدیم مجلس شده، ضروری است از قانون حجاب و عفاف مطلع بود.

 

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم بگوییم که قانون حجاب چیست و قانون عفاف و حجاب چه می باشد؛ سپس، فایل دانلود pdf قانون حجاب را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص طرح حجاب عفاف، می توانند در ادامه مقاله، همراه ما باشند.

قانون حجاب چیست

برای پاسخ به این پرسش که قانون حجاب چیست؟ باید قانون مجازات اسلامی، قانون رعایت ظواهر شرعی و حجاب اسلامی در محیط کار و راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف، مصوب پانصد و شصت و ششمین جلسه مورخ 1384/05/04 شورای عالی انقلاب فرهنگی را مورد بررسی قرار داد و همچنین، به مواد 178 تا 181 لایحه تصویب نشده تعزیرات نیز توجه داشت.

 

قانون مجازات اسلامی، در بخش تعزیرات خود، در تبصره اصلاحی سال 1399 ماده 638، مقرر می دارد: " زنانی که بدون حجاب شرعی، در معابر و انظار عمومی، ظاهر شوند، به حبس از ده روز تا دو ماه و یا از 2/000/000 تا 10/000/000 ریال جزای نقدی، محکوم خواهند شد."

 

قانون رعایت ظواهر شرعی و حجاب اسلامی در محیط کار، رعایت ظاهر شرعی را برای کلیه پرسنل در محیط کار، الزامی دانسته و بانوان را ملزم به حفظ حجاب شرعی در محیط کار می نماید و برخورد مطابق احکام شرع اسلام را برای متخلفین از موارد فوق الذکر، پیش بینی می کند.

 

راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف نیز به تبیین اصول و مبانی روش های اجرایی گسترش فرهنگ عفاف پرداخته و در مصوبه تکمیلی اقدامات اجرایی در گسترش فرهنگ عفاف، مصوب 1398، وظایف عمومی دستگاه های مجری را ذکر نموده است.

 

 مواد 178 تا 181 لایحه تعزیرات که سعی در جرم انگاری بی حجابی دارد و هنوز، به عنوان قانون تصویب نشده و در صورت تصویب، قابلیت اجرایی می یابد نیز مجازات بی حجابی و عدم رعایت حجاب را در خصوص صاحبان حرف، صنوف و متصدیان اماکن عمومی که نسبت به خود یا کارمندانشان، پایبند به رعایت حجاب شرعی نیستند؛ افرادی که بدون حجاب شرعی، در انظار عمومی، ظاهر شوند یا در فضای مجازی و حقیقی، تبلیغ بی حجابی کنند یا در خصوص مدیران امتناع کننده از رعایت وظایف خود، پیرامون مساله حجاب، تبیین نموده است.

 

بر اساس لایحه تعزیرات، حبس و جزای نقدی، جریمه، شرکت در دوره های تربیتی، اخلاقی و مذهبی و یا انفصال از خدمات دولتی و عمومی، می تواند مجازات عدم رعایت حجاب شرعی یا عدم ایفای مسئولیت خود در راستای رعایت حجاب شرعی باشد.

 

لازم به یادآوری است که لایحه فوق الذکر هنوز در مرحله برسی است و تصویب نشده است، به محض تصویب، متن مقاله در این خصوص، به روز رسانی خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جرم بی حجابی و مجازات زنان بی حجاب می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که در زیر در قسمت حتما بخوانید مقاله آمده است، اقدام کنند.

قانون عفاف و حجاب

یکی از پرسش های پیرامون قانون حجاب و عفاف، این است که قانون حجاب در قانون اساسی ایران، چگونه است؟ و طرح حجاب و عفاف چیست؟ لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم با مراجعه به قانون اساسی، به بررسی این مساله بپردازیم که نظر این قانون، در خصوص قانون حجاب و عفاف یا قانون حجاب چیست و آیا در قانون اساسی، به مساله حجاب و عفاف، پرداخته شده است یا خیر؟ و طرح عفاف و حجاب در قانون اساسی را بررسی کنیم.

 

در قانون اساسی، مستقیما، صحبتی از قانون عفاف و حجاب​ نشده است و از آنجا که هیچ قانونی، نباید با مفاد قانون اساسی، در تضاد باشد، این شبهه مطرح می گردد که آیا با توجه به سکوت قانون اساسی، قانون حجاب، مخالف مفاد این قانون است؟ برای بررسی این پرسش، باید اصول 71 تا 73 قانون اساسی را مورد بررسی قرار داد:

 

اصل 71"مجلس شورای اسلامی، در عموم مسایل، در حدود مقرر در قانون اساسی، می‌ تواند قانون وضع کند."

 

اصل 72"مجلس شورای اسلامی، نمی‌ تواند قوانینی وضع کند که با اصول و احکام مذهب رسمی کشور یا قانون اساسی، مغایرت داشته باشد؛ تشخیص این امر به ترتیبی که در اصل نود و ششم آمده، برعهده شورای نگهبان است."

 

اصل 73 "شرح و تفسیر قوانین عادی، در صلاحیت مجلس شورای اسلامی است. مفاد این اصل، مانع از تفسیری که دادرسان، در مقام تمیز حق، از قوانین می‌ کنند نیست."

 

بنابراین، پاسخ به پرسش فوق الذکر، منفی می باشد، با این توضیح که در اصل 71 تا 73 قانون اساسی، به مجلس شورای اسلامی، اجازه وضع قوانین در حدود شرع و قانون اساسی، داده شده است و مساله حجاب و عفاف که قوانین مختلفی، پیرامون آن وضع شده، کاملا، مطابق شرع بوده و با مفاد قانون اساسی، مخالفتی ندارد.

دانلود متن قانون حجاب و عفاف

در قسمت های قبلی مقاله، توضیح دادیم قانون حجاب و عفاف چیست و گفتم که قانون اساسی، در خصوص حجاب چه می گوید. پس از توضیح در خصوص موارد مذکور، قصد داریم تا فایل دانلود pdf قانون حجاب را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم تا در صورت نیاز، از آن استفاده نمایند.

 

بر اساس قانون جرایم رایانه ای، انتشار عکس بی حجاب در فضای مجازی، به صورت تصاویر مبتذل یا مستهجن، سبب محکومیت فرد، به مجازات جرم عکس بی حجاب در فضای مجازی، خواهد شد که این مجازات، شامل حبس یا جزای نقدی می باشد.

 

علاقمندان به دانلود متن قانون حجاب و عفاف، می توانند از طریق لینک زیر، اقدام کنند.

 

دانلود pdf قانون حجاب و عفاف
  • حجم: 817 KB
  • منبع: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نکات حقوقی قانون حجاب و عفاف در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نکات حقوقی قانون حجاب و عفاف پاسخ دهند.