استعلام سوء پیشینه، با مراجعه سامانه عدل ایران، از طریق گزینه سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی و با کد ملی یا گزینه استعلام مدارک قضایی و با کد رهگیری، امکان پذیر می باشد. البته، پیش از استعلام، فرد باید برای ثبت درخواست سوء پیشینه از طریق گزینه سامانه گواهی عدم سوء پیشینه عدل ایران یا از طریق مراجعه حضوری به دفاتر پلیس + 10، اقدام نماید.
برای مشاوره استعلام سوء پیشینه
برای مشاوره استعلام سوء پیشینه
پس از گذشت مدت محرومیت از حقوق اجتماعی برخی مجرمان، اغلب این افراد قصد دارند تا برای استعلام سوء پیشینه خود اقدام کرده و از پاک شدن آن مطمئن شوند. به علاوه، افرادی که جهت مواردی مانند دریافت ویزا و استخدام نیز برای ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه خود اقدام کرده، نیاز دارند تا از نتیجه گواهی، استعلام گرفته و آن را پیگیری کنند.
نکته ای که باید مورد توجه این افراد قرار گیرد، این مساله بوده که استعلام سوء پیشینه، لزوما نیازمند مراجعه به دفاتر پلیس + 10 و صرف وقت نبوده و متقاضی می تواند با طی کردن مراحل اینترنتی آن، برای پیگیری اینترنتی گواهی سوء پیشینه خود اقدام نماید.
لذا، این مقاله، پس از معرفی سامانه استعلام سوء پیشینه کیفری، نحوه استعلام عدم سوء پیشینه با کد ملی و کد رهگیری را توضیح داده و در ادامه، هزینه و نحوه پیگیری اینترنتی گواهی عدم سوء پیشینه از سامانه ثنا و پیگیری حضوری آن از پلیس +10 را بررسی خواهیم کرد.
افرادی که قصد خروج از کشور یا استخدام را داشته، لازم است تا برای استعلام سوء پیشینه کیفری خود و ارائه نامه آن، به مرجع درخواست کننده اقدام نمایند. از آنجا که سوء پیشینه کیفری، به روش های مختلفی، اعم از حضوری و اینترنتی(از طریق سامانه)، امکان پذیر بوده، در این بخش، به معرفی سامانه استعلام سوء پیشینه کیفری، پرداخته و در بخش های بعد، پیگیری اینترنتی سوء پیشینه کیفری با کد ملی و کد رهگیری را توضیح خواهیم داد.
سامانه استعلام سوء پیشینه کیفری، سایت عدل ایران قوه قضاییه است که در آدرس اینترنتی adliran.ir به متقاضیان پیگیری اینترنتی آن با کد ملی و کد رهگیری، ارائه خدمات کرده و افراد می توانند با ورود به این سامانه، از نتیجه استعلام سوء پیشینه کیفری خود، مطلع شوند.
البته، امکانات سامانه عدل ایران، صرفا محدود به استعلام سوء پیشینه کیفری، نبوده، بلکه کاربران می توانند با ورود به این سامانه، از خدمات گسترده ای نظیر مشاهده ابلاغیه های قضایی، ثبت نام و احراز هویت ثنا و استعلام وضعیت وکیل و کارشناس، بهره مند شوند.
افرادی که قصد داشته تا برای استعلام عدم سوء پیشینه اقدام نمایند، اغلب با این سوال مواجه می شوند که نحوه استعلام سوء پیشینه با کد ملی به چه صورت می باشد؟ به همین دلیل، در این بخش، ضمن یک راهنمای تصویری، به توضیح این روش استعلام سوء پیشینه خواهیم پرداخت.
لازم به ذکر است که استعلام سوء پیشینه با کد ملی، زمانی کاربرد داشته که فرد، ابتدا، درخواست خود برای صدور گواهی عدم سوء پیشینه را در سامانه عدل ایران ثبت کرده باشد. به همین دلیل، در صورتی که افراد متقاضی، تا به حال برای ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه اقدام نکرده اند، می توانند با استفاده از راهنمای تصویری که در ادامه همین بخش قرار داده شده است، درخواست خود را ثبت کرده و سپس، برای استعلام سوء پیشینه با کد ملی، اقدام نمایند.
در مرحله اول، متقاضی، باید آدرس سامانه استعلام سوء پیشینه با کد ملی یا همان سامانه عدل ایران، یعنی adliran.ir را در مرورگر دستگاه خود جست و جو نموده و پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، بر روی گزینه سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی، کلیک نماید.
در این مرحله از مراحل نحوه استعلام سوء پیشینه با کد ملی، متقاضی باید یکی از گزینه های سامانه اصلی ابلاغ الکترونیک یا سامانه پشتیبان ابلاغ الکترونیک را انتخاب نماید.
حال، دراین مرحله، فرد باید کد ملی و رمز شخصی را که در هنگام ثبت نام و احراز هویت ثنا دریافت کرده را در کادر های مشخص شده، وارد کرده و بر روی دکمه مرحله بعد، کلیک نماید. لازم به ذکر است که در صورت عدم ثبت نام در سامانه ثنا، فرد باید ابتدا برای ثبت نام و احراز هویت ثنا اقدام کند.
در این مرحله از مراحل نحوه استعلام سوء پیشینه با کد ملی و پیگیری اینترنتی گواهی آن، یک رمز موقت، به شماره همراه فرد ارسال شده که باید این رمز را در کادر تعیین شده، وارد کرده و بر روی دکمه ورود، کلیک نماید.
پس از وررود به حساب کاربری در سامانه استعلام سوء پیشینه با کد ملی، فرد باید بر روی گزینه ابلاغیه های جدید، کلیک کرده تا بتواند گواهی عدم سوء پیشینه را که پس از ثبت درخواست، صادر شده و در کارتابل وی قرار گرفته را مشاهده کند.
در مرحله پایانی از مراحل نحوه استعلام عدم سوء پیشینه با کد ملی، متقاضی می تواند با استفاده از دکمه ( دریافت نسخه چاپی ابلاغیه) برای پرینت گرفتن و چاپ گواهی عدم سوء پیشینه خود اقدام نماید.
در صورتی که متقاضی، پیش از اقدام برای استعلام سوء پیشینه با کد ملی، هنوز برای ثبت درخواست، اقدام نکرده باشد، لازم است تا ابتدا، درخواست خود را در سامانه عدل ایران، به ثبت برساند. نحوه ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه، به شرح زیر می باشد:
در ابتدا، متقاضی، باید مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه عدل ایران، یعنی adliran.ir را در آن، جست و جو کرده و پس از ورود به صفحه اصلی سایت، بر روی گزینه سامانه گواهی عدم سوء پیشینه کلیک نماید.
دراین مرحله، فرد باید کد ملی و رمز شخصی یا همان کد ثنای خود را کادر های مشخص شده، وارد کرده و بر روی دکمه مرحله بعد، کلیک نماید. البته، در صورت عدم ثبت نام در سامانه ثنا، فرد باید ابتدا برای ثبت نام در ثنا اقدام کند.
در این مرحله از مراحل نحوه ثبت نام استعلام سوء پیشینه با کد ملی، یک رمز موقت، به شماره همراه فرد ارسال شده که پس از وارد کردن آن در کادر، باید بر روی دکمه ورود، کلیک شود.
پس از ورود به سامانه، متقاضی باید، گزینه درخواست جدید را انتخاب کند.
در این مرحله، فرد باید، بر روی گزینه بله کلیک نماید.
در این مرحله از مراحل نحوه ثبت نام استعلام سوء پیشینه با کد ملی، متقاضی باید، یکی از گزینه های به درخواست سازمان یا به درخواست شخصی را انتخاب نماید و در صورت انتخاب گزینه به درخواست سازمان، لازم است که اطلاعات مربوط به این مرجع را در کادر های تعیین شده، وارد کند.
در آخرین مرحله، متقاضی باید بر روی گزینه محاسبه هزینه، کلیک کرده و سپس، گزینه پرداخت اینترنتی هزینه را انتخاب کند و پس از پرداخت هزینه گواهی عدم سوء پیشینه، بر روی دکمه ثبت نهایی اطلاعات، کلیک نماید.
لازم به ذکر است که استعلام سوء پیشینه با کد ملی، علاو ه بر پیگیری اینترنتی، از طریق مراجعه حضوری نیز امکان پذیر بوده که در این روش، متقاضی باید با مراجعه به دفتر پلیس + 10 که در آن، درخواست گواهی عدم سوء پیشینه خود را ثبت کرده، برای استعلام اقدام نماید. همچنین، برای ثبت درخواست سوء پیشینه نیز می توان از طریق این دفاتر اقدام نمود.
علاوه بر استعلام سوء پیشینه با کد ملی، این امکان در سامانه عدل ایران برای کاربران فراهم شده است تا پس از ثبت درخواست گواهی سوء پیشینه، برای استعلام سوء پیشینه کیفری با کد رهگیری نیز اقدام نمایند. با توجه به اینکه این اقدام، دارای مراحل خاصی بوده، در ادامه، به بررسی مراحل پیگیری اینترنتی سوء پیشینه کیفری با کد رهگیری، می پردازیم.
در اولین مرحله از مراحل استعلام سوء پیشینه کیفری با کد رهگیری، متقاضی، باید وارد آدرس سامانه استعلام سوء پیشینه با کد رهگیری یا همان سامانه عدل ایران، یعنی adliran.ir شده و بر روی گزینه سایر سامانه ها، کلیک نماید.
در این مرحله از مراحل پیگیری اینترنتی سوء پیشینه کیفری با کد رهگیری، متقاضی باید استعلام مدارک قضایی را انتخاب کند.
در مرحله پایانی از مراحل استعلام سوء پیشینه کیفری با کد رهگیری، فرد باید نوع مدرک را بر روی درخواست گواهی عدم سوء پیشینه، قرار داده، کد رهگیری( که در زمان ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه دریافت کرده)، تاریخ صدور و عدد تصویر امنیتی را نیز در کادرهای مشخص شده، وارد کرده و در انتها، بر روی دکمه استعلام و دریافت کلیک نماید.
همانطور که در مورد استعلام سوء پیشینه با کد ملی، گفته شد، برای پیگیری اینترنتی سوء پیشینه کیفری با کد رهگیری نیز متقاضی می تواند با مراجعه به دفتر پلیس + 10 که در آن، درخواست گواهی سوء پیشینه خو د را ثبت کرده، برای استعلام اقدام نماید و انجام این استعلام نیز منوط بر این خواهد بود که فرد پیش از استعلام، برای ثبت درخواست گواهی سوء پیشینه اقدام نماید.
یکی از سوالات اشخاصی که درخواست گواهی عدم سوء پیشینه خود را ثبت کرده و در انتظار صدور آن می باشند، این است که هزینه استعلام سوء پیشینه، چقدر می باشد؟ با توجه به اهمیت این مساله برای متقاضیان، در این قسمت، به این سوال پاسخ داده و خواهیم گفت که برای استعلام سوء پیشینه کیفری با کد ملی و رهگیری، در روش پیگیری اینترنتی و حضوری، متقاضی باید چه میزان هزینه را بپردازد.
در صورتی که متقاضی، درخواست استعلام عدم سوء پیشینه خود را به روش اینترنتی ثبت کرده واکنون نیز بخواهد برای پیگیری اینترنتی با کد ملی یا رهگیری این گواهی اقدام نماید، اقدام فرد، نیازمند پرداخت هزینه نبوده و وی می تواند با ورود به سامانه عدل ایران، به صورت رایگان، گواهی خود را استعلام کند. لازم به ذکر است که هزینه درخواست صدور گواهی عدم سوء پیشینه از این سامانه، 20 هزار تومان می باشد.
اما، در روش مراجعه حضوری به دفاتر پلیس + 10، هزینه استعلام عدم سوء پیشینه، در همان ابتدا و بابت درخواست این گواهی، از فرد اخذ شده که در سال 1401، این هزینه، مبلغی معادل 110 هزار و 640 تومان می باشد. بنابراین، اطلاع از نتیجه صدور گواهی و استعلام عدم سوء پیشینه با کدملی یا رهگیری، هزینه جدایی نخواهد داشت.
با توجه به اینکه در روش انجام اینترنتی امور، هم در وقت افراد صرفه جویی شده و هم این روش، هزینه کمتری را در بر دارد، بسیاری از افرادی که قصد دریافت استعلام سوء پیشینه خود را داشته، ممکن است در پی این مساله باشند که استعلام سوء پیشینه خود را به روش اینترنتی، دریافت کنند.
استعلام سوء پیشینه اینترنتی، مانند گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه اینترنتی، از طریق سامانه عدل ایران قوه قضاییه، با کد ملی و کد رهگیری، برای افراد متقاضی، امکان پذیر بوده و این افراد می توانند با ورود به این سامانه، برای پیگیری اینترنتی گواهی خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است که در بخش های قبلی مقاله، استعلام سوء پیشینه کیفری با کد ملی و کد رهگیری، ضمن راهنمای تصویری، توضیح داده شده است.
سامانه ثنا که یکی از یر مجموعه های سامانه عدل ایران قوه قضاییه بوده، به عنوان سامانه ثبت نامی عدل ایران، به متقاضیان، ارائه خدمات می کند. اما، در بسیاری از موارد، هنگامی که صحبت از این سامانه می شود، منظور همان سامانه عدل ایران بوده که سامانه اصلی قوه قضاییه می باشد. به همین دلیل، در برخی مواقع، نحوه استعلام سوء پیشینه کیفری از سامانه ثنا، مورد سوال واقع می شود.
تاثیر سوء پیشینه برای استخدام، بدین ترتیب بوده که در مدت های مربوط به محرومیت فرد از حقوق اجتماعی، وی نمی تواند استخدام شود؛ اما با انثضای این مهلت ها، حقوق اجتماعی فرد، از جمله استخدام، مجددا برقرار خواهد شد.
در پاسخ به این سوال باید گفت، استعلام سوء پیشینه کیفری از سامانه ثنا و پیگیری اینترنتی گواهی آن با کد ملی و کد رهگیری، در واقع، همان استعلام سوء پیشینه کیفری از سامانه عدل ایران بوده که از طریق دو گزینه سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی یا استعلام مدارک قضایی، برای متقاضیان، امکان پذیر می باشد که در بخش های قبل، راهنمای تصویری آن ارائه گردید.
افرادی که به هر دلیل، به اینترنت یا گوشی هوشمند دسترسی نداشته، ممکن است با این مشکل مواجه شوند که به دلیل عدم دسترسی به سامانه عدل ایران، به چه صورت می توانند برای استعلام سوء پیشینه کیفری و پیگیری اینترنتی گواهی آن با کد ملی یا کد رهگیری، اقدام نمایند.
خوشبختانه، جای هیچ نگرانی نیست و این افراد می توانند با مراجعه به دفتر پلیس + 10 که در آن دفتر، اقدام به ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه نموده اند، با ارائه کد ملی و کد رهگیری ثبت نام، جهت استعلام سوء پیشینه کیفری از پلیس +10، به روش حضوری، اقدام کنند.
شرایط پاک کردن سوء پیشینه، شرایط پیچیده ای نبوده و در واقع، پس از گذشت مدت زمان مقرر در قانون مجازات اسلامی، پیشینه محکوم، پاک می گردد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استعلام سوء پیشینه در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون استعلام سوء پیشینه پاسخ دهند.
برای مشاوره استعلام سوء پیشینه
برای مشاوره استعلام سوء پیشینه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©