دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس

تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در بیان تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس باید گفت، شرکت ها برای حضور در بازار زرد، نباید بیشتر از 2 بار در ارائه صورت های مالی خود به بازار فرابورس تاخیر داشته باشند، که در این صورت وارد بازار نارنجی می شوند، همینطور شرکت هایی که اعلام ورشکستگی کنند، وارد بازار قرمز خواهند شد.

 

بازار فرابورس از چند بازار تشکیل شده است، که شرایط پذیرش در هر کدام متفاوت است. این بازار ها شامل بازار اول، بازار دوم و بازار پایه می باشد. اگر شرکتی شرایط پذیرش در بازار اول و دوم را نداشته باشد، باید وارد بازار پایه فرابورس شود. این بازار خود متشکل از بازار زرد، نارنجی و قرمز که نحوه ورود به آن ها متفاوت می باشد. در بخش های بعد به بیان تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس پرداخته می شود.

اهمیت مطالعه تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس را می توان از این جهت دانست که شرکت ها برای ورود به این سه بازار نیازمند این هستند که با نحوه ورود و شرایط آن آشنا باشند. به بیانی شرکت ها با توجه به تفاوت این بازارها در شرایط ورود و مقایسه دامنه نوسان آن ها، و با توجه به شرایط خود، باید ببینند، در کدامیک از این بازار ها امکان پذیرش آن ها وجود خواهد داشت. 

به جهت اهمیت این موضوع، در این مقاله، به این پرسش که، تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس چیست؟ پاسخ داده می شود و سپس به توضیح بازار زرد، نارنجی و قرمز، فرق و مقایسه دامنه نوسان آن ها پرداخته و لیست نمادهای باز بازار زرد، نارنجی و قرمز بررسی خواهد گردید.

بازار پایه زرد فرابورس

مطابق دستور العمل سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام بازار فرابورس، در سه تابلو پایه زرد، نارنجی و قرمز، طبقه بندی شده و هر نماد، با توجه به ویژگی هایی خاصی، در زیر یکی از این سه تابلو قرار می گیرد. بر این اساس، بازار پایه زرد فرابورس، بازاری است که شرکت های با ویژگی های زیر، به تابلو آن منتقل می گردند. برای دانستن تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس، لازم است شخص، ابتدا با مفهوم بازار زرد آشنا شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بورس نزدک کلیک کنید.

شرکت ها برای حضور در بازار پایه زرد فرابورسی، باید حداقل یک بار صورت مالی، که حسابرسی شده باشد، را ارائه دهند. همچنین مجموعه دیرکرد هایی که شرکت در ارائه اطلاعات طبق دستورالعمل های اجرایی ارائه می دهد، نباید بیشتر از تاخیر در دو بار باشد و مورد آخر در مبحث بازار پایه زرد فرابورس، این است که مجموع دفعاتی افشای اطلاعات صورت های مالی که شرکت بر اساس بخشنامه اجرایی ارائه نمی کند نباید بیش از دو برابر باشد.

بازار پایه نارنجی فرابورس

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد در صورتی که، شرکتی در بورس حضور داشته باشد ولی به هر دلیلی، پس از مدتی شرایط لازم را از دست بدهد، به بازار پایه بورس منتقل می شود و اگر در آنجا هم نتواند شرایط لازم را محقق کند، به بازار فرابورس فرستاده می شود. گفتیم شرکت ها در بازار پایه فرابورس بر مبنای عملکرد خود به سه گروه تقسیم می شوند، که در بخش قبل در مورد بازار زرد توضیح داده شد.

در خصوص بازار پایه نارنجی فرابورس می توان گفت، آن دسته از شرکت هایی که نتوانند، شرایط لازم برای حضور در بازار زرد را داشته باشند، به بازار نارنجی فرستاده می شوند. اما در این خصوص که چگونه یک شرکت، این شرایط را از دست می دهد، باید گفت، اگر شرکتی بیش از 2 بار صورت های مالی خود را با تاخیر ارائه نماید، باید وارد بازار نارنجی شود. بازار نارنجی دارای ریسک بیشتری نسبت به بازار زرد است و این مورد یکی از تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس است.

بازار پایه قرمز فرابورس

یکی دیگر از بازارهای پایه فرابورس، بازار قرمز است، شرکت هایی که نتوانستند در بازار زرد و نارنجی حضور داشته باشند، وارد این بازار می شوند. اما سوال اینجاست، چه شرکت هایی وارد بازار پایه قرمز فرابورس می شوند؟ در این بازار شرکت هایی حضور دارند که، اعلام ورشکستگی کرده باشند. آیا شرکتی به صرف ادعای ورشکستگی وارد بازار قرمز فرابورس می شود؟ در پاسخ باید گفت اعلام ورشکستگی دارای شرایطی است که، در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تابلو خوانی بورس کلیک کنید.

ورشکستگی که توسط شرکت اعلام می شود، باید، توسط رای قطعی مراجع قضایی در خصوص ورشکستگی صادر شده باشد و همچنین مجمع عمومی فوق العاده یا مراجع قضایی به انحلال ناشر رای داده اند. در آخر، ناظر بازار حداقل برای 3 سال مالی متوالی در سررسید دوره های بررسی، صورت های مالی حسابرسی شده ارائه نکرده باشد. از مورد ذکر نیز می توان از تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس یاد کرد.

 

مقایسه دامنه نوسان بازار زرد، نارنجی و قرمز

به راستی تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس چیست؟ آیا این تفاوت تنها در بحث پذیرش شرکت ها در این بازار است؟ پاسخ به این سوال منفی است. شرکتها در بازار پایه فرابورس در بخش دامنه نوسان نیز با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه به مقایسه دامنه نوسان بازار زرد، نارنجی و قرمز پرداخته خواهد شد.

در بحث مقایسه بین دامنه نوسان بورس، در بازار زرد، نارنجی و قرمز به ترتیب تابلو زرد، باید نهایتا 3 درصد در طول هفته نوسان داشته باشد. فرق این دامنه نوسان در تابلو نارنجی در مقایسه با تابلو زرد به 2 درصد در هفته می رسد، یعنی 1 درصد کاهش می باید. اما فرق آن ها، در همین جا خاتمه نمی یابد، دامنه نوسان تابلو قرمز، در مقایسه با تابلو زرد و نارنجی کمتر خواهد بود، به شکلی که با افت 1 درصدی از تابلوی نارنجی، باید حداکثر دامنه نوسان 1 درصدی در طول هفته داشته باشد.

نکته دیگر که می توان به آن اشاره کرد در مورد صندوق های سرمایه گذاری مختلط و صندوق های سرمایه گذاری سهام که کار سبدگردانی را انجام می دهند، می توانند تنها 10 درصد از دارایی خود را در بازار پایه سرمایه گذاری کنند. دلیل اینکه نمی توانند بیش از این مبلغ را سرمایه گذاری کنند، این است که، ریسک سرمایه گذاری دراین حالت بیش از حالت عادی خواهد بود. همان طور که اشاره شد، دامنه نوسان نیز می توان به عنوان تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس نام برد.

 

لیست نمادهای باز بازار زرد، نارنجی و قرمز

در بخش های گذشته به توضیح بازار زرد، نارنجی و قرمز پرداخته و مفهوم آن روشن گردید، همینطور به مقایسه و فرق دامنه نوسان این سه بازار پرداخته شد، برای فهم بهتر موضوع، در بخش بعدی به این پرسش که، تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابوس چیست؟ پاسخ داده خواهد شد، اما پیش از آن، در این بخش به ارائه لیست نمادهای باز بازار زرد، نارنجی و قرمز پرداخته می شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد روانشناسی بازار بورس کلیک کنید.

نماد گپارس (پایه زرد فرابورس)
نماد گپارس در صنعت هتل و رستوران فعال است و در بازار پایه زرد فرابورس ثبت نماد شده است. گپارس جزو شرکت های خیلی کوچک بازار سرمایه می باشد که از لحاظ ارزش شرکت در رتبه 8 گروه خودش و در رتبه 730 کل بازار قرار دارد. 

نماد گنگین 2 ( پایه زرد فرابورس)
نماد گنگین 2 در صنعت هتل و رستوران فعال است و در بازار پایه زرد فرابورس ثبت نماد شده است.  گنگین جزو شرکت های بزرگ بازار سرمایه می باشد که از لحاظ ارزش شرکت در رتبه 1 گروه خودش و در رتبه 102 کل بازار قرار دارد.

نماد گنگین (پایه زرد فرابورس)
نماد گنگین در صنعت هتل و رستوران فعال است و در بازار پایه زرد فرابورس ثبت نماد شده است. گنگین جزو شرکت های بزرگ بازار سرمایه می باشد که از لحاظ ارزش شرکت در رتبه 1 گروه خودش و در رتبه 106 کل بازار قرار دارد.

نماد گکیش (پایه زرد فرابورس)
نماد گکیش در صنعت هتل و رستوران فعال است و در بازار پایه زرد فرابورس ثبت نماد شده است. گکیش جزو شرکت های خیلی کوچک بازار سرمایه می باشد که از لحاظ ارزش شرکت در رتبه 7 گروه خودش و در رتبه 670 کل بازار قرار دارد.

نماد گشان (پایه زرد فرابورس)
نماد گشان در صنعت هتل و رستوران فعال است و در بازار پایه زرد فرابورس ثبت نماد شده است گشان جزو شرکت های متوسط بازار سرمایه می باشد که از لحاظ ارزش شرکت در رتبه 3 گروه خودش و در رتبه 221 کل بازار قرار دارد.

نماد چنوپا (پایه زرد فرابورس)
نماد چنوپا در صنعت محصولات چوبی فعال است و در بازار پایه زرد فرابورس ثبت نماد شده است. چنوپا جزو شرکت های خیلی کوچک بازار سرمایه می باشد که از لحاظ ارزش شرکت در رتبه 2 گروه خودش و در رتبه 566 کل بازار قرار دارد.

نماد پلوله (پایه زرد فرابورس)
نماد پلوله در صنعت لاستیک و پلاستیک فعال است و در بازار پایه زرد فرابورس ثبت نماد شده است. پلوله جزو شرکت های خیلی کوچک بازار سرمایه می باشد که از لحاظ ارزش شرکت در رتبه 8 گروه خودش و در رتبه 627 کل بازار قرار دارد.

 

تفاوت و فرق بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس چیست

در بخش های گذشته توضیحاتی در مورد بازار پایه شامل، بازار زرد، نارنجی، قرمز، داده شد، همینطور، مقایسه دامنه نوسان در این سه بازار و لیست نمادهای باز آن ها بررسی گردید. اکنون سوال اینجاست،  تفاوت و فرق بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس چیست؟ چه تفاوتی می کند که شرکتی در تابلو زرد فعالیت کند، یا تابلو نارنجی و یا حتی قرمز؟ شرکت ها باید دارای چه شرایطی باشند تا در بازار پایه فرابورس فعالیت کنند؟

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سبدگردانی در بورس کلیک کنید.

مسلما شرکت ها تمایل دارند ابتدا وارد بازار بورس شود، ولی شرایط پذیرش در بازار بورس دشوار است، از طرفی گاهی شرکت ها در بازار بورس پذیرفته می شوند ولی به هر دلیل شرایط لازم را از دست می دهند. این شرکت ها می توانند در فرابورس به فعالیت خود ادامه دهند. فرابورس نیز خود متشکل از چند بازار است که شامل بازار اول، بازار دوم و بازار پایه می باشند، که هر یک شرایط مخصوص به خود را دارند.

اگر شرکتی نتواند، در بازار اول و دوم فرابورس وارد شود، می تواند وارد بازار پایه فرابورس شود. بازار پایه نیز خود از بازار زرد، نارنجی و قرمز تشکیل شده است. برای پذیرش در بازار زرد باید تعداد تاخیرهای شرکت ها در ارائه دادن صورت حساب های مالی به سازمان فرابورس، از 2 بار بیشتر نباشد. حال اگر شرکتی بیش از 2بار تاخیر داشت، تکلیف چیست؟ در این صورت، شرکت ناگزیر است وارد بازار نارنجی فرابورس گردد.

در مورد بازار قرمز نیز، شرکت هایی که اعلام ورشکستگی می کنند و این ورشکستگی به موجب رای قطعی قوه قضاییه صادر می شود، می توانند در بازار قرمز فرابورس فعالیت کنند. بازار های زرد، نارنجی و قرمز در خصوص دامنه نوسان نیز با یکدیگر فرق دارند، در مقایسه این سه بازار می توان گفت، دامنه نوسان در بازار زرد 3 درصد، در بازار نارنجی 2 درصد و در بازار قرمز 1 درصد در طول یک هفته مقایسه خواهد شد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تفاوت بازار زرد، نارنجی و قرمز فرابورس پاسخ دهند.