برای تعیین خالص پرداختی به سهامدارانی که قصد فروش واحدهای صندوق های سرمایه گذاری را دارند، هزینه ابطال NAV در نظر گرفته می شود که بر مبنای کسر هزینه های مربوط به کارمزد و انجام معامله از ارزش خالص دارایی، قابل محاسبه است.
برای مشاوره هزینه ابطال NAV
برای مشاوره هزینه ابطال NAV
در بازار سرمایه، شاخص های مختلفی برای معین کردن ارزش دارایی و سود پرداختی به سرمایه گذاران وجود دارد که یکی از آن ها ارزش خالص دارایی یا NAV است که بیشتر در مورد صندوق های سرمایه گذاری نظیر صندوق های قابل معامله، کاربرد دارد. هزینه ابطال NAV نیز یکی از شاخصه های مربوط به ارزش گذاری سهام در زمان فروش آن است.
بنابراین، آن دسته از معامله گرانی که اقدام به خرید و فروش واحدهای صندوق های سرمایه گذاری می نمایند، لازم است هزینه ابطال NAV را در نظر بگیرند تا با توجه به فرمول نحوه محاسبه قیمت ابطال صندوق، از میزان کسورات قانونی و سود نهایی دریافتی از صندوق در زمان فروش سهام خود، اطلاع داشته باشند.
با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله ضمن پاسخ به این پرسش که NAV ابطال چیست، به هزینه ابطال NAV و فرمول نحوه محاسبه قیمت ابطال صندوق پرداخته خواهد شد تا آن دسته از سرمایه گذارانی که مایل به کسب اطلاع از جزئیات محاسبه مبلغ پرداختی از سوی صندوق های سرمایه گذاری هستند، با مفهوم ابطال NAV آشنا شوند.
قبل از پاسخ به این پرسش که NAV ابطال چیست، لازم است به تعریف مفهوم NAV در بازارهای مالی اشاره شود. NAV یا Net Asset Value به معنای ارزش خالص دارایی است و برای محاسبه میزان سود صندوق های سرمایه گذاری فعال در بازار بورس، به ویژه صندوق های سرمایه گذاری مشترک به کار می رود، به طوری که سنجش ارزش سهام این صندوق ها به NAV گره خورده است.
NAV به صورت تفاضل ارزش دارایی و بدهی صندوق در نظر گرفته می شود و اگر NAV به ازای هر سهم مدنظر باشد، حاصل بر تعداد واحدهای صندوق تقسیم می شود. با توجه به تعریف و نحوه محاسبه NAV، در پاسخ به این سوال که NAV ابطال چیست می توان گفت، شاخص NAV ابطال، همان میزان ارزش خالص دارایی با در نظر گرفتن کارمزد و سایر هزینه های مربوط به فروش سهام است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صندوق سرمایه گذاری مختلط کلیک کنید.
NAV ابطال، مانند NAV محاسبه می شود تنها با این تفاوت که تمام هزینه های مربوط به فروش و اعطای سود سهام از دارایی کسر می شود و به این ترتیب، میزان خالص دارایی که پس از فروش، به سهامدار تعلق می گیرد، مشخص می شود. پس از ثبت درخواست فروش سهم یا واحدهای صندوق، هزینه NAV ابطال با توجه به ارزش خالص دارایی در روز بعد محاسبه میشود.
به عبارت دیگر، زمانی که سرمایه گذار، قصد فروش واحدهای صندوق سرمایه گذاری مشترک یا صندوق های ETF را دارد، مبنای خالص دریافتی او، بر اساس ارزش روز دارایی های صندوق در زمان فروش پس از کسر مبلغ بدهی ها، کارمزد و هر نوع هزینه مربوط به انجام معاملات که به عنوان قیمت ابطال NAV در نظر گرفته می شود، محاسبه شده و بر تعداد واحدهای صندوق تقسیم شده و به هر فرد متناسب با سهمی که از صندوق دارد، پرداخت می شود.
ارزش خالص دارایی صندوق های سرمایه گذاری فعال در بازار بورس، براساس NAV محاسبه می شود و چنانچه سرمایه گذاری قصد فروش سهامی که از صندوق خریداری کرده است را داشته باشد، مبلغ خالص پرداختی به او با توجه به هزینه ابطال NAV، محاسبه خواهد شد. این هزینه، مربوط به کارمزد و سایر هزینه های انجام معاملات است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارمزد معاملات بورس کلیک کنید.
در واقع، کسانی که واحدهای صندوق های سرمایه گذاری، مانند صندوق های ETF را خریداری می کنند، هنگامی که قصد فروش این واحدها را داشته باشند، صندوق برای محاسبه مبلغ پرداختی به سهامدار، تنها به کم کردن مبلغ مربوط به بدهی ها از دارایی های صندوق اکتفا نخواهد کرد و هزینه ابطال NAV نیز در نظر گرفته می شود و سپس از مبلغ دارایی باقی مانده، به نسبت سهام به سرمایه گذاران پرداخت می شود.
درمجموع می توان گفت، میزان سودی که سرمایه گذار از خرید واحدهای صندوق های سرمایه گذاری دریافت می کند، براساس تفاضل مجموع دارایی ها از مجموع بدهی های صندوق به همراه کسر هزینه ابطال NAV که مربوط به هزینه های قانونی از جمله کارمزد فروش واحدها و انجام معامله است، مشخص می شود و فرمول نحوه محاسبه قیمت ابطال صندوق، ملاک پرداخت سود به سرمایه گذاران است.
آن دسته از فعالان بازار بورس که در صندوق های سرمایه گذاری یا صندوق های ETF سرمایه گذاری نموده اند، برای اطلاع از میزان سود دریافتی از فروش واحدهای خریداری شده صندوق، نیاز به اطلاع از فرمول نحوه محاسبه قیمت ابطال NAV دارند که این فرمول مشابه نحوه محاسبه NAV یا ارزش خالص دارایی است و به طور معمول، NAV ابطال کمتر یا مساوی NAV هر واحد خواهد بود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صندوق سرمایه گذاری طلا کلیک کنید.
برای محاسبه قیمت ابطال NAV، تفاضل دارایی حاصل از فروش واحدهای صندوق منهای بدهی های صندوق را در نظر می گیرند و سپس، حاصل را بر تعداد واحدهای صندوق تقسیم می کنند تا ارزش خالص دارایی برای هر سهم، حاصل شود. فرمول نحوه محاسبه قیمت ابطال NAV نیز به همین صورت است با این تفاوت که کسورات قانونی نیز هنگام محاسبه باید در نظر گرفته شوند.
در واقع، فرمول نحوه محاسبه هزینه ابطال NAV برابر با قیمت روز فروش دارایی های صندوق منهای کلیه بدهی های صندوق منهای هزینه کارمزد و انجام معاملات، بخش بر تعداد کل واحدهای صندوق است. حاصل این محاسبه، خالص پرداختی به سرمایه گذارانی که قصد فروش واحدهای صندوق را دارند به ازای هر واحد را نشان می دهد. به عبارت دیگر:
فرمول محاسبه هزینه ابطال NAV =(مجموع دارایی -مجموع بدهی -کارمزد)/(تعداد کل واحدهای صندوق)
لازم به ذکر است در فرمول نحوه محاسبه قیمت ابطال صندوق، علاوه بر مبلغ مربوط به کارمزد، سایر هزینه های مربوط به انجام معامله نیز ممکن است لحاظ شود. به عنوان مثال، چنانچه ارزش کل دارایی شامل ارزش روز واحدهای صندوق، مطالبات، وجه نقد و... یک صندوق سرمایه گذاری ETF مختلط با 5 میلیون واحد برابر با 50 میلیارد تومان باشد و صندوق 15 میلیارد تومان نیز بدهی داشته باشد، با نرخ 0.0006125 کارمزد فروش، هزینه ابطال NAV آن به این صورت خواهد بود:
صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت، در یکی از زیر شاخه های صندوق های سرمایه گذاری قرار می گیرد. این صندوق با کمترین میزان خطرپذیری، بازدهی قابل قبولی را به سرمایه گذار ارائه می نماید. جهت دریافت اطلاعات بییشتر، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هزینه ابطال NAV در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون هزینه ابطال NAV پاسخ دهند.
برای مشاوره هزینه ابطال NAV
برای مشاوره هزینه ابطال NAV
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©