دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / انواع اوراق قضایی / لایحه اعتراض به رای دادگاه

لایحه اعتراض به رای دادگاه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

لایحه اعتراض به رای دادگاه، متنی است که توسط شخصی که از حق اعتراض برخوردار است، تنظیم و به دادگاه صالح، ارسال می گردد تا ترتیبات قانونی لازم، انجام شود و نحوه تنظیم نمونه متن لایحه اعتراض، با درج اطلاعاتی نظیر اطلاعات هویتی اعتراض کننده و طرف مقابل دعوا، جهات اعتراض، شماره رای مورد اعتراض و دادگاه صادر کننده آن می باشد.

 

 حق اعتراض به رای دادگاه، برای طرفین دعوا یا شخص ثالثی که از نتیجه دعوای دو نفر، متضرر می گردد یا برای خود، حقی در آن دعوا قائل است، از سوی قانون گذار، در نظر گرفته شده تا دادرسی عادلانه، محقق شود و حق افراد، تضییع نگردد.

اعتراض به رای دادگاه، باید در قالب لایحه اعتراض، انجام شود تا مثمر ثمر باشد و دادگاه، به آن، توجه کند که تنظیم لایحه اعتراض، نحوه و مراحل مخصوص به خود را داشته و در صورتی که قواعد تنظیم متن لایحه اعتراض به رای دادگاه، رعایت نشود، اعتراض فرد، پذیرفته نخواهد شد.

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم درباره چیستی و نحوه تنظیم نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه، صحبت کرده و سپس، فایل دانلود نمونه متن اعتراض به رای دادگاه بدوی، تجدیدنظر، دادگاه حقوقی، دادگاه کیفری و دادگاه خانواده را ارائه نماییم.

لایحه اعتراض به رای دادگاه چیست

در پاسخ به این پرسش که لایحه اعتراض به رای دادگاه چیست؟ باید گفت، به طور کلی؛ آرای صادره از دادگاه ها، قطعی هستند مگر اینکه در قانون، برای آن ها، فرصت اعتراض، به شیوه طرق عادی اعتراض (واخواهی و تجدیدنظر خواهی) و یا طرق فوق العاده اعتراض (فرجام خواهی حقوقی یا کیفری و اعاده دادرسی)، در نظر گرفته شده باشد.

در صورتی که بتوان، به رای دادگاه، اعتراض کرد، این امر باید، در قالب یک لایحه اعتراض، تنظیم و به دادگاه صالح، ارسال گردد تا دادگاه، متن اعتراض فرد را مطالعه کرده و در صورت وارد دانستن آن، ترتیبات قانونی لازم، اعم از نقض رای و رسیدگی مجدد را انجام دهد.

بنابر توضیحات فوق الذکر، لایحه اعتراض به رای دادگاه، متنی است که توسط آن شخص از اصحاب دعوا که از حق اعتراض، برخوردار است یا توسط شخص ثالثی که از رای صادره، در خصوص دعوای دو نفر دیگر، متضرر می گردد، تحت عنوان شخص ثالث، تنظیم و به دادگاه صالح، ارسال می گردد. در ادامه، نحوه تنظیم لایحه اعتراض به رای دادگاه را توضیح داده و فایل دانلود نمونه متن اعتراض به آرای دادگاه های مختلف را ارائه خواهیم کرد.

نحوه تنظیم و نوشتن لایحه اعتراض به رای دادگاه

پس از توضیح در خصوص چیستی لایحه اعتراض به آرای دادگاه، در این بخش از مقاله، قصد داریم نحوه تنظیم لایحه دفاعیه و نوشتن لایحه اعتراض به رای دادگاه را توضیح دهیم و یگوییم که چه نکاتی، باید در تنظیم لایحه اعتراض، مد نظر فرد دارای حق اعتراض، قرار گیرد.

 

نحوه تنظیم لایحه اعتراض به رای دادگاه، در صورتی که اعتراض، در قالب واخواهی یا تجدیدنظر خواهی باشد:

 

در این شرایط، نحوه تنظیم نمونه متن اعتراض یا نمونه لایحه تجدیدنظرخواهی و واخواهی، بدین صورت است که فرد، باید، مشخصات هویتی، آدرس و شغل خود را در بخش مربوط به واخواه یا تجدیدنظر خواه و همین مشخصات را در بخش مربوط به واخوانده یا تجدیدنظر خوانده، درج نماید و در بخش موضوع، عبارت اعتراض به رای شماره......، را بنویسد.

سپس، در بخش دلایل و منضمات، باید، ادله اثبات که می تواند اعم از دادنامه مورد اعتراض، استشهادیه و... باشد را درج کرده و در صورت امکان، اصل یا کپی مصدق آن ها را ضمیمه لایحه اعتراض خود کند.

در مرحله نهایی، فرد باید، شرح اعتراض خود را با ذکر جهات واخواهی یا تجدیدنظر خواهی، همچنین، ذکر شماره دادنامه مورد اعتراض و شماره پرونده، در قسمت شرح، نوشته و از دادگاه و مرجع صالح، تقاضای رسیدگی نماید و نمونه متن اعتراض خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به مرجع صالح، ارسال کند.

 

نحوه تنظیم لایحه اعتراض به رای دادگاه، در صورتی که اعتراض، در قالب فرجام خواهی باشد:

 

در این شرایط، فرجام خواه باید، اطلاعات هویتی خود، اعم از نام و نام خانوادگی، کد ملی، شغل و آدرس خود و فرجام خوانده را در ستون مربوط به این امور، درج کند و در بخش موضوع، عبارت فرجام خواهی از رای شماره....، ابلاغی در تاریخ .......... را درج نماید.

سپس، فرد باید، در بخش دلایل و منضمات، مدارکی از قرار کپی مصدق یا رونوشت قرار یا حکم مورد فرجام خواهی حقوقی یا کیفری و هر دلیلی که مثبت وجود جهات فرجام خواهی است، همچنین، لایحه اعتراض به فرجام خواهی و در صورت داشتن وکیل یا نماینده قانونی، مدارک مثبت سمت این افراد و وکالت وکیل را بنویسد و آن ها را پیوست دادخواست فرجامی خود کند.

 در نهایت، پس از توضیح جهات فرجام خواهی، ذکر شماره رای، شماره پرونده و تاریخ ابلاغ رای، نمونه متن اعتراض به رای دادگاه در قالب فرجام خواهی را از دفاتر خدمات قضایی، به دادگاه صادر کننده رای، ارسال دارد تا درخواست و پرونده، برای بررسی جهات فرجام، نقض یا ابرام رای و سپس، ارجاع پرونده به مرجع صالح، به دیوان عالی کشور، ارسال شود.

 

نحوه تنظیم لایحه اعتراض به رای دادگاه، در صورتی که اعتراض، در قالب اعاده دادرسی باشد:

 

در این شیوه نیز همانند شیوه های قبل، حتما باید، نام و نام خانوادگی، آدرس محل اقامت و باقی مشخصات درخواست کننده اعاده دادرسی و طرف مقابل او، در لایحه اعتراض به رای دادگاه درج شود و علاوه بر ذکر دلایل و منضمات و موضوع که اعاده دادرسی از دادنامه است، شماره حکم مورد اعاده، مشخصات مربوط به دادگاه صادر کننده حکم مورد اعاده و جهات اعاده دادرسی، در قسمت شرح لایحه اعتراض، نوشته شود.

دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه بدوی

در صورتی که قانون گذار، امکان اعتراض به آرای دادگاه بدوی را پیش بینی کرده باشد، می توان در قالب واخواهی، تجدیدنظر خواهی و در مواردی، فرجام خواهی یا اعاده دادرسی، نسبت به رای دادگاه بدوی، اعتراض کرد که در زیر، متن و فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه بدوی، در قالب واخواهی از رای، توسط خوانده غایب، ارائه شده است.

نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه بدوی

ریاست محترم دادگاه....

با سلام، احتراما اینجانب،............، فرزند............، به کد ملی.............، اعتراض واخواهی خود، به دادنامه شماره............، صادره از همین شعبه را.............، به شرح زیر، خدمت آن مقام محترم، عرض می دارم و از آن مقام عالی قدر، تقاضای صدور رای شایسته را دارم:

عالیجناب، جناب آقای............، خواهان دادنامه............، در دادخواست تقدیمی خود، اظهار داشته اند که بنده، چک شماره ............، عهده بانک............. را پاس ننموده ام و بر اساس گواهی عدم پرداخت صادره از بانک محال علیه، اقدام به ثبت دادخواست مطالبه وجه چک نموده اند.

این درحالی است که به موجب کپی برابر اصل سند عادی که به خط جناب آقای ...........، نوشته و امضا شده و به واخواهی اینجانب، پیوست گردیده است، بنده 10 روز قبل از موعد چک، وجه چک را تمام و کمال، به ایشان پرداخت نموده ام اما، برگه فیزیکی خود را از ایشان، پس نگرفتم. 

 

فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه بدوی
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 449KB
  • منبع: دینا

 

قانون گذار، امکان اعتراض به حکم غیابی را پیش بینی کرده است که برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل و نحوه اعتراض به حکم غیابی، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت حتما بخوانید مقاله آمده است، به علاقمندان این موضوع، پیشنهاد می گردد. 

 

دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر

همانطور که توضیح دادیم، امکان اعتراض به آرای دادگاه تجدیدنظر، در شرایط بخصوصی، در قالب فرجام خواهی یا اعاده دادرسی، وجود دارد و از این رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم متن و فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر را در قالب فرجام خواهی، ارائه کنیم تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده کنند.

نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر

شرح

ریاست محترم دادگاه....

با سلام، احتراما اینجانب،............، فرزند............، به کد ملی.............، ساکن شهر......، به آدرس.......، دارای شغل........، تقاضای فرجام خواهی از دادنامه شماره .........، صادره از دادگاه......... با موضوع اثبات نسب را که در مورخ ........، به بنده ابلاغ شده است، دارم.

با این توضیح که در موضوع دعوا، دادگاه محل اقامت بنده که خوانده دعوا بوده ام، دادگاه صالح به رسیدگی( از حیث صلاحیت محلی ) بوده، لکن، علی رغم ایراد اینجانب، همچنان، دادگاه محل اقامت خواهان، به موضوع دعوا، رسیدگی نمودند.

 

فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 432KB
  • منبع: دینا

 

یکی از طرق عادی اعتراض به آرای دادگاه بدوی، تجدیدنظر خواهی حقوقی است که صرفا، در صورت وجود جهات آن، امکان پذیر است. علاقمندان به کسب اطلاعات از این جهات، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر اقدام کنند.

 

دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه حقوقی

دادگاه حقوقی، یکی از مراجع قضایی است که به دعاوی با موضوعات حقوقی، نظیر الزام به تنظیم سند رسمی، مطالبه وجه، خسارت ناشی از عدم ایفای تعهد و مواردی از این دست، رسیدگی می کند و در صورتی که قانون گذار، امکان اعتراض به آرای صادره از آن را پیش بینی کرده باشد، می توان با کمک آن شیوه از اعتراضی که امکان آن، وجود دارد، نسبت به این امر، اقدام نمود. در زیر، متن و فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض تجدیدنظر خواهی، به رای دادگاه حقوقی، ارائه شده است.

نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه حقوقی

ریاست محترم دادگاه تجدیدنظر......

با سلام

اینجانب.............، فرزند ...............، تقاضای تجدیدنظر خواهی و صدور حکم به نقض رای صادره از دادگاه عمومی حقوقی، شعبه ........ در دادنامه شماره ..... را به شرح زیر، خدمت آن مقام محترم، عرض می نمایم:

در مورخ ....../...../......./ بنده، در دادنامه شماره.................، صادره از شعبه...............، محکوم به الزام به تنظیم سند رسمی، به نام جناب آقای............ و پرداخت خسارت دیر کرد تنظیم سند که در بند ب قرارداد فی مابین، ذکر شده بود، شده ام. 

این در حالی است که در خصوص خسارت دیرکرد تنظیم سند، بنده، نامه عدم حضور جناب آقای...........، در دفترخانه شماره .............. که به موجب قرارداد، به عنوان دفترخانه مورد توافق، برای تنظیم سند رسمی، تعیین شده بود را دارم و به همین سبب، ایشان مستحق دریافت خسارت دیر کرد تنظیم سند نیستند.

 

 

فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه حقوقی
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 449KB
  • منبع: دینا

 

امکان تجدیدنظر خواهی، در خصوص تمام آرای صادره از دادگاه بدوی، وجود ندارد و تنها، نسبت به مواردی که قانون پیش بینی نموده، می توان تجدیدنظر خواهی کرد که علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص آرای قابل تجدیدنظر، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.

 

دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه کیفری

جرم هایی نظیر تصرف عدوانی کیفری، بغی، سرقت و... در صلاحیت ذاتی دادگاه های کیفری، برای رسیدگی هستند و به آرای صادره از این محاکم نیز ، همچون آرای صادره از محاکم حقوقی، تنها در صورتی می توان اعتراض کرد که قانون گذار، این امکان را پیش بینی کرده باشد. در زیر، متن و فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه کیفری، در قالب تجدیدنظر خواهی، ارائه شده است.

نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه کیفری

ریاست محترم دادگاه تجدیدنظر....

با سلام، اینجانب.............، فرزند ...............، در دادنامه شماره..........، صادره از دادگاه .......، محکوم به جرم سرقت خودروی ......، به پلاک انتظامی ............، در شهر .....شده ام. این در حالی است که در تاریخ وقوع جرم، بنده در محل کارم در شهر.......، بوده ام و فیلم دوربین های مدار بسته، گواه این امر هستند. لذا، با عنایت به شرح آنچه رفت، نسبت به رای مذکور، اعتراض داشته و تقاضای تجدیدنظر خواهی و نقض رای را از آن مقام محترم، خواستارم.

 

 

فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه کیفری
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 434KB
  • منبع: دینا

 

علاقمندان به کسب اطلاعات درباره واخواهی که یکی از طرق عادی اعتراض به آرای صادره از محاکم است می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که با همین عنوان، در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید مقاله آمده است، اقدام نمایند.

 

دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه خانواده

هنگامی که رایی، مربوط به دعاوی مطروحه در دادگاه خانواده باشد و فرد، قصد داشته باشد با کمک طرق عادی و فوق العاده اعتراض به آرا، نسبت به رای صادره، اعتراض کند، باید این عمل را از طریق لایحه اعتراض انجام دهد که در زیر، متن و فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه خانواده، ارائه شده است..

نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه خانواده

ریاست محترم دادگاه....

با سلام، احتراما اینجانب،............، فرزند............، به کد ملی.............، اعتراض واخواهی خود، نسبت به رای نفقه صادره از این مرجع، در دادنامه ....... را به شرح زیر، خدمت آن مقام محترم، عرض می نمایم و تقاضای صدور رای شایسته را دارم:
در دادنامه غیابی شماره........، بنده محکوم به پرداخت ماهانه، ....... هزار تومان، به عنوان نفقه اقارب، در حق جناب آقای ....... شده ام. این در حالی است که اینجانب، شرایط قانونی پرداخت نفقه اقارب در قانون مدنی را ندارم و در صورت پرداخت نفقه ایشان، در تنگنای مالی قرار می گیرم. 
چرا که در حال حاضر، پرداخت مهریه همسر سابق، به موجب دادنامه شماره......، صادره از دادگاه......، ماهانه از قرار....... میلیون تومان و پرداخت مخارج زندگی مشترک فعلی را بر عهده دارم. همچنین، خواهان دادنامه مذکور، از توان کار کردن و استطاعت مالی کافی، برای امرار معاش خود، برخوردار هستند و حقوق ماهانه ایشان، از قرار مبلغ ............. میلیون تومان می باشد.

 

 

فایل دانلود نمونه متن لایحه اعتراض به رای دادگاه خانواده
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 449KB
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم لایحه اعتراض به رای دادگاه در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم لایحه اعتراض به رای دادگاه پاسخ دهند.