مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ ، آن است که ابتدا به پارکینگ مراجعه نموده و برگه ترخیص خودرو را دریافت و آن را به ستاد ترخیص خودرو ، ارائه داد تا مجوز خروج خودرو از پارکینگ صادر شود . در حال حاضر ، سایت ترخیص اینترنتی ماشین ، راه اندازی نشده ؛ ولیکن از طریق برنامه پلیس من ، می توان برخی از مراحل ترخیص ماشین را به صورت اینترنتی انجام داد .
برای مشاوره مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ
برای مشاوره مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ
امروزه ، استفاده از خودرو و ماشین جهت حمل و نقل عمومی ، جزء لاینفک زندگی شهروندان شده است ؛ تا جایی که بسیاری از افراد ، از خودروهای خود ، برای تردد در مسیرهای بین شهری و حتی شهرها ، استفاده می کنند . با این حال ، در موارد خاصی ، ممکن است به دلیل عدم رعایت قوانین و مقررات رانندگی ، پلیس ، اقدام به توقیف خودرو نماید .
بر اساس طرح ترخیص خودروهای توقیفی، از روز شنبه 14 مهر سال 1403 تا پایان هفته فراجا کلیه خودروهای توقیفی، به جز خودروهایی که با دستور قضایی توقیف شده اند، ترخیص می گردند.
در این شرایط ، نخستین اقدامی که باید انجام شود ، ترخیص خودرو از پارکینگ می باشد که مالک یا دارنده ماشین ، می بایست به روش حضوری یا اینترنتی ، اقدامات لازم برای ترخیص خودروی خود از پارکینگ را انجام دهد . به همین دلیل ، از آن جهت که در حال حاضر ، یکسری از مراحل ترخیص ماشین ، به صورت اینترنتی انجام شده و ممکن است برخی از مالکان ، نسبت به آن ، بی اطلاع باشند ، پرداختن به این موضوع که مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ به چه صورت است ، الزامی به نظر می رسد .
به همین مناسبت ، در این مقاله ، قصد داریم به بررسی شرایط ، هزینه ها و مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ از طریق سایت و برنامه پلیس من ، پرداخته و سپس ، مراحل آن در پلیس + 10 را شرح دهیم . در ادامه ، ترخیص خودرو از پارکینگ بعد از تصادف ، با وکالت فروش و قولنامه را بررسی کرده و در مورد پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ نیز ، توضیح خواهیم داد .
رعایت کردن قوانین راهنمایی و رانندگی ، برای صاحبان ماشین و موتور سیکلت ، امری ضروری است . لکن بعضا ، ممکن است که تخلفاتی انجام شود که جریمه آن ، توقیف نمودن خودرو در پارکینگ می باشد که با توقیف پلاک خودرو ، متفاوت است .
به عنوان نمونه ، همراه نداشتن مدارک خودرو ، عدم خرید بیمه شخص ثالث ، پارک کردن در محل های ممنوعه ، رسیدن سقف جریمه های خودرو به مبلغ مشخص و مسائلی از این قبیل ، سبب توقیف خودرو می شود . در این شرایط ، ترخیص خودرو از پارکینگ ، تبدیل به مسئله پر اهمیتی می شود که در این قسمت ، قصد داریم به بررسی آن بپردازیم .
یکی از شرایط ترخیص خودرو از پارکینگ ، آن است که مالک خودرو یا ماشین ، با پرداخت هزینه ها و ارائه مدارک لازم همچون برگ سبز خودرو و سند مالکیت و همچنین ، طی مراحل آن به صورت حضوری یا اینترنتی ، خودروی خود را از پارکینگ ، خارج نماید .
همچنین ، از جمله شرایط ترخیص ماشین از پارکینگ ، آن است که توقیف شدن خودرو در پارکینگ ، مقید به زمان خاصی نشده باشد و فقط در این صورت است که می توان پس از انجام مراحل ترخیص خودرو و پرداخت هزینه ها ، آن را از پارکینگ خارج نمود ؛ در غیر این صورت ، می بایست تا پایان مدت زمان توقیف ماشین ، منتظر ماند .
ترخیص خودرو از پارکینگ ، در صورت دارا بودن شرایط ، نیازمند آن است که متقاضی ، یکسری از هزینه های مربوطه را نیز ، پرداخت نماید و بعضا ، به دلیل زیاد بودن هزینه ترخیص خودرو از پارکینگ ، برخی مالکان ، از انجام مراحل آن ، منصرف می شوند . با این حال ، در این قسمت ، قصد داریم مهم ترین موارد هزینه ترخیص خودرو از پارکینگ را ذکر نماییم .
یکی از موارد هزینه ترخیص خودرو از پارکینگ ، آن است که پس از استعلام خلافی خودرو - در مواردی که خودرو ، خلافی داشته است - ، هزینه جرایم رانندگی را پرداخت کرد ؛
همچنین ، هزینه های مربوط به یدک کش ، با توجه به مسافت حمل شده تا پارکینگ ، باید پرداخت شود . هزینه پارکینگ نیز ، از شبی 3000 تا 3500 تومان ، متغیر است که مالک خودرو ، پس از پرداخت آن ، می تواند ماشین را ترخیص نماید .
علاوه بر اینها ، یکی دیگر از موارد هزینه ترخیص ماشین از پارکینگ ، پرداخت هزینه ها و عوارض شهرداری می باشد . با این توضیح که مالکان خودرو ، می بایست سالیانه ، مبالغی را به عنوان عوارض خودرو به شهرداری پرداخت نمایند .
ترخیص خودرو از پارکینگ ، نیازمند آن است که مالک خودرو ، مراحلی را انجام دهد تا در اسرع وقت ، بتواند اقدام به خارج کردن ماشین خود از پارکینگ نماید . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ را شرح دهیم .
اولین مرحله ترخیص خودرو از پارکینگ ، تماس با پلیس یا ارسال پیامک به شماره 30005353 ، برای اطلاع از محل پارکینگ خودروی توقیفی می باشد و پس از آن ، مالک خودرو ، می بایست با همراه داشتن مدارکی همچون سند خودرو ، گواهینامه و بیمه نامه شخص ثالث ، به یکی از دفاتر پلیس به علاوه ده مراجعه نموده و هزینه های قانونی مربوط به خلافی های ماشین را پرداخت نماید .
پس از گذشت 24 ساعت از زمان توقیف ، مالک خودرو می تواند به همراه مدارک لازم ، به پارکینگ مورد نظر مراجعه نموده و برگه توقیف ماشین را دریافت و پس از آن ، با مراجعه به ستاد ترخیص خودرو ، نامه و مجوز ترخیص خودروی خود را اخذ نماید .
آخرین مرحله از مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ ، آن است که مالک وسیله نقلیه ، به پارکینگی که خودرو در آن توقیف شده است ، مراجعه نموده و با ارائه نامه ستاد ترخیص خودرو ، ماشین خود را از پارکینگ خارج می نماید .
لازم به ذکر است که مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ را می توان به صورت الکترونیکی از طریق سایت برنامه پلیس من نیز ، انجام داد . به این صورت که متقاضی ، با ورود به سایت و دانلود برنامه پلیس من ، خواهد توانست برخی از مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ را به صورت اینترنتی انجام دهد که در قسمت بعد ، به توضیح آن خواهیم پرداخت .
امروزه ، برخی از خدمات پلیس ، به صورت اینترنتی و الکترونیکی ارائه می شود و متقاضیان ، می توانند با مراجعه به سایت پلیس یا دانلود نرم افزار راهور 120 ، به برخی از این خدمات ، دسترسی پیدا کنند . به همین دلیل ، سوالی که مطرح می شود ، آن است که آیا ترخیص ماشین از پارکینگ به صورت الکترونیکی و از طریق سایت نیز امکان پذیر است ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ، سایت ترخیص خودرو از پارکینگ اینترنتی چیست ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در حال حاضر ، برای ترخیص خودرو از پارکینگ ، سایت و سامانه مشخص وجود ندارد و از طریق سامانه سخا نیز ، انجام مراحل ترخیص خودرو ، امکان پذیر نیست .
لکن با وجود عدم راه اندازی سایت اینترنتی ترخیص ماشین از پارکینگ ، متقاضیان ، می توانند با دانلود برنامه پلیس من ، برخی از مراحل اینترنتی ترخیص خودرو از قبیل پرداخت عوارض و جرایم خودرو را به صورت اینترنتی ، انجام بدهند که در ادامه ، نحوه و مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ از طریق برنامه پلیس من را نیز ، شرح خواهیم داد .
در حال حاضر ، سایت ترخیص اینترنتی ماشین ، راه اندازی نشده است و از طریق سایت پلیس راهور نیز ، نمی توان مراحل ترخیص ماشین از پارکینگ را به شکل اینترنتی ، انجام داد . با این حال ، مالک خودرو ، می تواند برخی از مراحل ترخیص ماشین را از طریق نرم افزار پلیس من ، انجام دهد. به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم نحوه و مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ از طریق برنامه پلیس من را توضیح دهیم .
ترخیص اینترنتی خودرو از پارکینگ از طریق برنامه پلیس من ، به این صورت است که متقاضی می بایست اقدام به دانلود برنامه پلیس من نموده و آن را بر روی گوشی تلفن همراه خود ، نصب نماید . پس از اجرای برنامه ، می بایست مطابق تصویر زیر ، بر روی گزینه راهور کلیک کرد .
در صفحه جدید ، می بایست مطابق تصویر زیر ، بر روی گزینه ترخیص اینترنتی خودرو کلیک کرد . همانطور که مشاهده می شود ، استعلام تخلفات رانندگی نیز ، از این طریق ، امکان پذیر شده است .
برای ترخیص اینترنتی ماشین از پارکینگ از طریق برنامه پلیس من ، می بایست احراز هویت انجام شود ؛ لذا در این مرحله ، باید مطابق تصویر زیر ، بر روی گزینه بله ، کلیک کرده و به مرحله بعد رفت .
پس از وارد نمودن کد ملی و شماره تلفن همراه متقاضی ، لازم است که متقاضی بر روی گزینه احراز هویت ذیل صفحه ، کلیک نماید تا به مراحل بعدی ، هدایت شده و حساب کاربری مالک ماشین نیز ، به تایید برسد .
سپس ، می توان مشخصات هویتی مالک خودرو و نیز ، وضعیت وسایل نقلیه وی را مشاهده نمود تا بتوان سایر مراحل ترخیص خودرو را انجام داد .
در این مرحله ، می توان با انتخاب خودروی توقیف شده ، سایر مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ ، از جمله پرداخت آنلاین هزینه های حمل و نقل و توقیف خودرو در پارکینگ را انجام داد . پس از بررسی بلامانع بودن ترخیص خودرو توسط ستاد ، این امر به اطلاع مالک خواهد رسید تا سایر مراحل ترخیص ماشین را انجام دهد .
در حال حاضر ، انجام مراحل اینترنتی ترخیص خودرو از پارکینگ به شیوه اینترنتی ، به این صورت است که متقاضی ، می بایست درخواست خود را از طریق برنامه پلیس من ، به ثبت رسانده و پس از پرداخت هزینه ها ، درخواست ترخیص آن از پارکینگ را داشته باشد . با این حال ، برخی از مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ در پلیس + 10 ، قابل انجام است .
با این توضیح که ، متقاضی یا مالک خودرو ، می تواند به صورت حضوری ، به یکی از دفاتر پلیس + 10 ، مراجعه نموده و اقدام به پرداخت هزینه های ترخیص خودرو از پارکینگ نماید . بنابراین ، مهم ترین مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ در پلیس به علاوه ده ، پرداخت خلافی خودرو از طریق این دفاتر و دریافت رسید آن می باشد .
پس از انجام مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ در پلیس + 10 و دریافت فیش آن ، مالک خودرو می بایست برگه توقیف خودرو را از پارکینگ دریافت نموده و به ستاد ترخیص خودرو مراجعه نماید و سپس ، با ارائه نامه ترخیص خودرو به پارکینگ ، ماشین را ترخیص نماید . علاوه بر اینها ، مدارکی همچون شناسنامه و کارت ملی مالک ماشین ، گواهینامه ، بیمه نامه شخص ثالث و برگ سبز خودرو نیز ، می بایست به ستاد ترخیص خودرو ، ارائه شوند .
توقیف ماشین ، به علل مختلفی ، امکان پذیر است که از جمله آنها ، می توان به پارک کردن خودرو در محل نامناسب ، افزایش میزان خلافی ماشین و یا انجام برخی از تخلفات رانندگی اشاره نمود . در کنار اینها ، برخی از تصادفات رانندگی نیز ، سبب می شود که ماشین ، توقیف شود ؛ همچون زمانی که تصادف جرحی بوده است .
در چنین شرایطی ، در کنار دریافت آنلاین کروکی تصادف ، بحث ترخیص خودرو از پارکینگ بعد از تصادف نیز ، پر اهمیت می شود . لذا سوالی که مطرح می شود ، آن است که ترخیص خودرو از پارکینگ بعد از تصادف به چه صورت است ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که نحوه ترخیص خودرو از پارکینگ بعد از تصادف جرحی ، با سایر موارد ترخیص خودرو بعد از تصادف ، متفاوت است .
با این توضیح که ، از آن جهت که در تصادفات جرحی ، ممکن است مصدوم ، اقدام به شکایت از راننده مقصر نموده و روال قانونی برای دریافت خسارت را دنبال نماید ، اصولا خودرو در پارکینگ راهنمایی و رانندگی باقی خواهد ماند تا روال قانونی پرداخت دیه ، انجام شده و سپس ، مالک خودروی مقصر ، بتواند اقدام به ترخیص ماشین از پارکینگ نماید .
با این حال ، در صورت طرح شکایت مصدوم در دادگاه یا دادسرا برای دریافت خسارت ناشی از تصادف ، مقصر ، می تواند با ارائه بیمه نامه معتبر ، از دادگاه تقاضای رفع توقیف و ترخیص خودروی خود را داشته باشد که در این صورت ، قاضی می تواند مجوز ترخیص ماشین از پارکینگ را صادر نماید ؛ در غیر این صورت ، تا صدور حکم دادگاه و پرداخت دیه ، خودرو در توقیف خواهد ماند .
طی مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ ، نیازمند آن است که متقاضی ، با ارائه مدارک لازم ، مالکیت خود را بر وسیله نقلیه مورد نظر ، اثبات نماید . به همین دلیل ، علاوه بر اینکه متقاضی ترخیص خودرو ، می بایست مدارکی همچون شناسنامه و کارت ملی مالک خودرو ، گواهینامه و بیمه نامه شخص ثالث را ارائه دهد ، می بایست اسناد مربوط به مالکیت خودرو از جمله برگ سبز خودرو را نیز ، به دفاتر ترخیص ماشین ، ارائه کند .
با این حال ، گاهی سند خودرو ، به نام شخصی که قصد ترخیص آن از پارکینگ را دارد ، نبوده و به همین دلیل ، این سوال مطرح می شود که آیا امکان ترخیص خودرو از پارکینگ با وکالت فروش ، وجود دارد یا خیر . به عبارت دیگر ، آیا شخص دیگری غیر از مالک رسمی خودرو نیز ، می تواند اقدام به ترخیص آن از پارکینگ نماید ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در صورتی که سند و پلاک خودرو به نام فرد نباشد ، وی نمی تواند با ارائه برگه وکالت فروش خودرو ، اقدام به ترخیص ماشین از پارکینگ نماید و لذا ، نداشتن سند مالکیت خودرو ، مانع ترخیص آن از پارکینگ خواهد بود . لذا در صورتی که شخصی غیر از مالک خودرو ، قصد داشته باشد مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ را انجام دهد ، می بایست با اخذ وکالت رسمی از مالک در دفترخانه ، این امر را پیگیری نماید .
خرید ماشین با قولنامه ، یکی از روش های نسبتا رایج محسوب می شود که بر اساس آن ، به جای مراجعه به دفاتر اسناد رسمی و تنظیم سند رسمی مالکیت خودرو یا دریافت برگ سبز خودرو ، خریدار ، صرفا به سند عادی برای اثبات مالکیت خود استناد می نماید که همان قولنامه ماشین است .
سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، آن است که آیا امکان ترخیص ماشین از پارکینگ با قولنامه نیز وجود دارد ؟ به عبارت دیگر ، در صورتی که ماشین ، به صورت قولنامه ای خریداری شده و بنا به دلایلی ، خودرو توقیف شده باشد ، آیا فرد ، به استناد قولنامه می تواند مراحل ترخیص ماشین از پارکینگ را به صورت اینترنتی و از طریق سایت ، دنبال نماید یا خیر ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در حال حاضر ، امکان ترخیص ماشین از پارکینگ به استناد قولنامه ماشین ، وجود نداشته و صرفا فردی می تواند اقدام به ترخیص ماشین نماید که سند رسمی مالکیت خودرو در اختیار داشته باشد و پلاک خودرو نیز ، به نام وی باشد . در صورت لزوم ، می توان از مالک رسمی خودرو ، در دفترخانه ، وکالت گرفت تا بتوان به وکالت از وی ، اقدام به ترخیص ماشین نمود .
در موارد مختلفی ، ممکن است که خودروی فرد ، به پارکینگ هدایت شده باشد و لازم است که متقاضی ، با انجام مراحل قانونی ، اقدام به ترخیص خودرو یا ماشین خود از پارکینگ نماید . گاهی ، خودروی فرد ، به خاطر پارک شدن در مکان های ممنوعه ، توسط جرثقیل راهنمایی و رانندگی ، به پارکینگ هدایت می شود و پس از آن ، پیامکی دال بر توقیف شدن ماشین ، به شماره همراه فرد ارسال می شود .
مضمون این پیامک ، چنین است که : « مالک محترم ؛ وسلیه نقلیه به شماره پلاک .............. توسط پلیس به پارکینگ منتقل شد » . پس از دریافت پیامک توقیف خودرو ، مالک خودرو می تواند نسبت به توقیف بودن خودروی خود مطلع شده و برای اطلاع از اینکه خودرو در کدام پارکینگ است ، شماره پلاک خودرو را به شماره 30005353 ، پیامک نماید .
پس از ارسال پیامک مزبور ، پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ ، به شماره همراه فرد ارسال شده و محل توقیف خودرو ، به متقاضی ، اطلاع رسانی خواهد شد . پس از دریافت پیامک ترخیص خودرو از پارکینگ ، می بایست به محل پارکینگ مراجعه و برگه ترخیص خودرو را اخذ نمود . سپس ، طبق مراحلی که در قسمت قبل ذکر شد ، نسبت به ترخیص خودرو از پارکینگ ، اقدام کرد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ پاسخ دهند .
برای مشاوره مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ
برای مشاوره مراحل ترخیص خودرو از پارکینگ
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©