ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی، با مراجعه حضوری به سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی، صورت می گیرد و این پروانه که دارای 2 سال اعتبار است، پس از احراز وجود شرایط گرفتن مجوز تاکسی، نظیر داشتن حداقل 23 سال سن و گواهینامه، توسط متقاضی و قبولی در مصاحبه حضوری و امتحان شهرشناسی، صادر می گردد.
برای مشاوره شرایط اخذ پروانه تاکسیرانی
برای مشاوره شرایط اخذ پروانه تاکسیرانی
از جمله سازمان های وابسته به شهرداری، سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی است که وظیفه نظارت بر تمامی امور تاکسیرانان را بر عهده دارد و در خصوص مواردی همچون، مرخصی افراد شاغل به عنوان راننده تاکسی، نظارت بر اجرای کرایه های مصوب و شرایط اعطای پروانه کار با تاکسی، تعیین تکلیف می کند.
تمامی کسانی است که قصد دارند، به عنوان راننده تاکسی، مشغول به فعالیت شوند، باید، دارای شرایط مورد نظر سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی بوده و در واقع، اشتغال به شغل راننده تاکسی، منوط به طی کردن مراحل ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی و داشتن شرایط گرفتن مجوز تاکسی است.
لذا در این مقاله، قصد داریم درباره شرایط ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی، سایت ثبت نام و مراحل و نحوه گرفتن این مجوز، صحبت کنیم و بگوییم که مدارک لازم برای گرفتن مجوز تاکسی چه بوده، اعتبار پروانه تاکسیرانی، همچنین، میزان هزینه لازم برای اخذ آن، چقدر است و پیگیری و استعلام ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی با کد ملی، به چه شکل می باشد. در آخر نیز در خصوص صدور الکترونیکی پروانه های تاکسی توضیحاتی ارائه شده است.
در بررسی شرایط ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی، باید به آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده قانون راجع به تمرکز امور مربوط به تاکسیرانی شهر تهران، زیر نظر شهرداری تهران، مصوب 1359.3.28 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، مراجعه کرد. مستفاد از ماده 6 آیین نامه مذکور، شرایط ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی، به شرح زیر است:
داشتن شرط سنی که عبارت است از برخورداری از حداقل، 23 سال سن؛
برخورداری از مدرک گواهی پایان دوره ابتدایی یا برخورداری از گواهی نهضت سوادآموزی معادل مدرک گواهی پایان دوره ابتدایی، در خصوص افرادی که سن آن ها، از (50) سال کمتر است. همچنین، داشتن سواد خواندن و نوشتن، برای افرادی که سن آن ها، از (50) سال، بیشتر است؛
داشتن کارت معافیت سربازی یا پایان خدمت سربازی؛ (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)
برخورداری از گواهینامه رانندگی ای که یک سال از تاریخ صدور آن، گذشته باشد؛
برخورداری از گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر و الکل، همچنین، گواهی صحت و سلامت ذهنی و بدنی؛
عدم محرومیت از حقوق اجتماعی، همچنین، عدم محرومیت از اشتغال به رانندگی از طرف برخی مراجع ذی صلاح؛
مشغول نبودن به شغل دیگر؛ متاهل بودن؛ داشتن تابعیت جمهوری اسلامی و عدم برخورداری از سوء پیشینه کیفری؛ همچنین، مشهور نبودن به فساد اخلاقی و ملتزم بودن به رعایت شئون اخلاقی.
با توجه به اینکه اکثر نهادهای دولتی، برای ارائه خدمات خود، اقدام به راه اندازی سایت نموده و برخی از خدمات را به صورت اینترنتی، ارائه می دهند، این پرسش مطرح می گردد که آیا شهرداری و سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی که زیر نظر شهرداری است نیز اقدام به راه اندازی سایت و سامانه نموده است یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، آدرس سایت ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی، چه می باشد؟
در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، در حال حاضر و تا زمان نگارش این مقاله، نه شهرداری و نه سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی که زیر نظر شهرداری است، اقدام به راه اندازی سامانه اینترنتی ای برای ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی ننموده اند.
بنابراین، متقاضیان، باید از شیوه مراجعه حضوری، استفاده کرده تا موفق به گرفتن مجوز تاکسی در سال گردند که در تیتر بعدی مقاله، در خصوص مراجع ذی صلاح برای مراجعه و مراحل و نحوه ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی، توضیح خواهیم داد.
مراحل و نحوه ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی، در ماده 5 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده قانون راجع به تمرکز امور مربوط به تاکسیرانی شهر تهران، زیر نظر شهرداری تهران، مصوب 1359.3.28 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، آمده است و مستفاد از این ماده، مراحل و نحوه ثبت نام گرفتن مجوز تاکسی، به شرح زیر است:
در ابتدا، شخص واجد شرایط گرفتن مجوز تاکسی، باید، برای ثبت نام، به سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی، مراجعه نماید و درخواست خود، برای ثبت نام، همچنین، مدارک مثبت وجود شرایط گرفتن مجوز تاکسی، را ارائه کند. (تمامی شرایط، در تیتر یک مقاله، همچنین، در ماده 6 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده قانون راجع به تمرکز امور مربوط به تاکسیرانی ...توضیح داده شده اند و مدارک نیز در تیتر بعدی مقاله، بررسی می گردند.)
سپس، واحد صدور پروانه سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی، مدارک و شرایط فرد را بررسی کرده و با او مصاحبه می نمایند و استعلامات لازم، از مراجعی نظیر قوه قضاییه جهت تایید عدم برخورداری متقاضی، از سوء پیشینه کیفری را انجام می دهد.
پس از واجد شرایط شناخته شدن متقاضی، برای گرفتن مجوز تاکسی، او باید، در امتحان شهرشناسی، شرکت نماید.
سپس، نهاد صدور پروانه، اقدام به انجام تحقیقات محلی، جهت احراز صلاحیت اخلاقی متقاضی اخذ پروانه تاکسیرانی می نماید و در نهایت، در صورت تایید فرد و قبولی او در آزمون، مجوز و پروانه تاکسیرانی، ابتدا به صورت موقت و سپس، دائم، برای فرد متقاضی، صادر می گردد.
شایان ذکر است، مستفاد از فصل سوم آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده قانون راجع به تمرکز امور مربوط به تاکسیرانی...، صرف اخذ پروانه تاکسی رانی کافی نسیت و پس از آن، جهت اشتغال به این شغل، فرد باید، نسبت به اخذ پروانه بهره برداری نیز اقدام نماید و پروانه تاکسیرانی که یکی از اصلی ترین مدارک صدور آن است را ارائه کند.
همانگونه که گفتیم، متقاضی ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی، علاوه بر داشتن شرایط گرفتن مجوز تاکسی، باید از مدارک لازم برای ثبت نام نیز برخوردار باشد، لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم، مدارک لازم برای ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی را توضیح دهیم.
مدارک هویتی متقاضی مجوز تاکسی، همچنین، مدارک هویتی همسر وی، که شامل اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه آن ها می باشد.
اصل و کپی مدارک مربوط به وضعیت نظام وظیفه که شامل کارت پايان خدمت يا معافيت از خدمت می باشد.
اصل و کپی مدارک تحصیلی، همچنین، گواهی عدم سوء پیشینه، عدم اعتیاد و گواهی سلامت، همچنین، تائیدیه اماکن.
اصل و کپی مدارک مثبت تاهل متقاضی مجوز تاکسی، نظیر قباله ازدواج.
عکس سه در چهار.
اصل و کپی گواهی نامه رانندگی ای که حداقل، یک سال از تاریخ صدور آن، گذشته باشد.
در ادامه مقاله، قصد داریم در خصوص هزینه گرفتن مجوز تاکسیرانی، همچنین، مدت اعتبار این پروانه، صحبت کرده و بگوییم که نحوه استعلام و پیگیری آن با کد ملی، به چه شکل خواهد بود.
همانطور که اخذ مجوز ثبت شرکت از سامانه جامع ثبت شرکت ها یا اخذ پروانه و مجوز مهدکودک، نیازمند پرداخت هزینه و تعرفه این امر است، گرفتن مجوز تاکسیرانی نیز، مستثنی از این امر نبوده و فرد متقاضی باید، هزینه آن را بپردازد. لذا در این مقاله، می خواهیم در خصوص هزینه گرفتن مجوز تاکسیرانی، صحبت کنیم که به شرح زیر می باشد:
هزینه های مربوط به کپی مدارک که طبق تعرفه مصوب اتحادیه ذی صلاح، در هر سال، تعیین می گردد.
هزینه های مربوط به گرفتن گواهی عدم سوء پیشینه که در حدود 20 تومان، در اخذ آن به روش اینترنتی و 110 هزار تومان، در اخذ آن، در روش مراجعه حضوری می باشد.
هزینه های مربوط به صدور پروانه که هر ساله، توسط دولت، تعیین می گردد.
علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص شرایط، مدارک و نحوه گرفتن گواهینامه پایه دو که از مهم ترین مدارک اخذ مجوز پروانه تاکسیرانی برای برخی خودروها است می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.
یکی از پرسش های رایج، در خصوص پروانه تاکسیرانی، مبنی بر این می باشد که اعتبار پروانه تاکسیرانی چند سال است؟ لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم به آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده قانون راجع به تمرکز امور مربوط به تاکسیرانی... مراجعه کرده و اعتبار پروانه تاکسیرانی را در مواد و تبصره مواد این آیین نامه، مورد بررسی قرار دهیم.
تبصره 4 ماده 5 آیین نامه فوق الذکر، در خصوص اعتبار پروانه تاکسیرانی مقرر می دارد: " مدت اعتبار پروانه تاکسیرانی، (2) سال است و در صورت دارا بودن شرایط، تمدید آن برای (2) سال دیگر، توسط شهرداری مجاز است."
بنابراین، در پاسخ به پرسش فوق الذکر در خصوص اعتبار پروانه تاکسیرانی، باید گفت، در حال حاضر، با توجه به نص صریح قانون، پروانه تاکسیرانی، 2 سال اعتبار داشته و پس از آن، در صورت واجد شرایط بودن، قابل تمدید، برای 2 سال دیگر، توسط مرجع ذی صلاح می باشد. شایان ذکر است که در صورت احراز عدم واجد شرایط بودن برای تمدید پروانه و مجوز تاکسی، پروانه صادره، قابل تمدید، نخواهد بود.
پس از بررسی شرایط گرفتن مجوز تاکسی، همچنین، توضیح در این خصوص که ثبت نام اخذ مجوز تاکسیرانی، با مراجعه حضوری به نهاد ذی صلاح می باشد، در این بخش از مقاله، قصد داریم درباره پیگیری و استعلام ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی با کد ملی، صحبت کنیم.
در توضیح امکان استعلام ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی با کد ملی، باید گفت، در حال حاضر، سامانه الکترونیکی بخصوصی، برای پیگیری و استعلام مجوز ثبت نام شده، به صورت الکترونیکی و اینترنتی، وجود ندارد و پیگیری این امر، صرفا به صورت حضوری، امکان پذیر است.
بدین صورت که متقاضی استعلام ثبت نام اخذ پروانه تاکسیرانی با کد ملی، باید به سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی که زیر نظر شهرداری است، مراجعه کرده و با دادن مدارک هویتی، و اطلاعاتی نظیر کد ملی، از نتیجه قبولی خود در ثبت نام گرفتن مجوز تاکسیرانی، مطلع گردد. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص مرخصی تاکسیرانی می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.
بر اساس اطلاعیه جدید سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران، صدور الکترونیکی پروانه های تاکسیرانی شروع شده است. استفاده از پروانه های الکترونیکی سبب صرفه جویی در هزینه ها از جمله هزینه چاپ پروانه تاکسیرانی روی کارت PVC می شود.
پس از صدور پروانه های تاکسیرانی به صورت الکترونیکی، پروانه های فیزیکی قبلی تا پایان دوره مدت اعتبار آن قابل استفاده خواهند بود. در خصوص مزیت های صدور الکترونیکی پروانه های تاکسی باید به امکان اتصال به درگاه صدور مجوز و دولت الکترونیک، کاهش اتلاف وقت تاکسیرانان و افزایش خدمت رسانی به این افراد اشاره شود.
در طرح الکترونیکی شدن پروانه های تاکسی، بعد از دریافت تاییدیه های لازم، پیامکی حاوی لینک پروانه برای تاکسیرانان ارسال می شود که شامل مشخصات کامل راننده، نوع و شماره گواهی نامه و سایر اطلاعات مرتبط می باشد. تاکسیرانان محترم می توانند از طریق درگاه اتوتاکسی پروانه تاکسی خود را مشاهده نمایند. همچنین امکان چاپ پروانه را نیز دارند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط اخذ پروانه تاکسیرانی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط اخذ پروانه تاکسیرانی پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط اخذ پروانه تاکسیرانی
برای مشاوره شرایط اخذ پروانه تاکسیرانی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©