نحوه محاسبه قیمت هر ساعات اضافه کاری کارمندان دولت ، به این صورت است که مجموع امتیاز شغل و شاغل و فوق العاده مدیریت ، ضرب در ضریب ریالی ، تقسیم بر عدد 176 می شود . بنابراین ، طبق جدول اضافه کاری کارمندان دولت ، بسته به امتیازات مذکور ، مبالغ متفاوتی به کارمندان تعلق می گیرد .
برای مشاوره شرایط و قیمت اضافه کاری کارمندان دولت
برای مشاوره شرایط و قیمت اضافه کاری کارمندان دولت
اضافه کاری ، بخش مهمی از دریافتی های کارمندان دولت محسوب می شود . بر اساس قوانین و مقررات موجود ، اضافه کاری کارمندان دولت ، به این صورت است که کارمندان ، بنا به درخواست اداره ، تا سقف 176 ساعت در طول ماه ، می توانند اضافه کاری داشته باشند و به ازای هر ساعت ، حق فوق العاده اضافه کاری دریافت کنند .
جدول و نحوه محاسبه اضافه کاری کارمندان دولت ، به موجب قانون مدیریت خدمات کشوری و دستورالعمل پرداخت اضافه کاری ، مشخص شده است ؛ لکن در خصوص آن ، ابهامات متعددی وجود دارد ؛ از جمله در خصوص حق بیمه اضافه کاری کارمندان . لذا اطلاع از نحوه محاسبه و قیمت هر ساعت اضافه کاری ، الزامی به نظر می رسد .
به همین مناسبت ، در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که اضافه کاری کارمندان دولت چه شرایطی دارد . سپس ، فرمول نحوه محاسبه آنلاین 1403و جدول اضافه کاری کارمندان دولت را توضیح داده و در انتها ، سقف اضافه کاری کارمندان دولت در ماه و حق بیمه متعلق به آن را شرح خواهیم داد .
بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری ، علاوه بر حقوق ثابت و مبلغ عیدی کارمندان دولت ، پرداخت فوق العاده هایی نیز ، مورد پیش بینی قرار گرفته است . بر اساس بند 9 ماده 68 قانون مذکور ، در صورتی که بنا به درخواست دستگاه اداری مربوطه ، کارمندان دولت ، موظف شوند که خارج از وقت اداری ، خدماتی را انجام دهند ، می بایست مبالغی تحت عنوان اضافه کاری ، به ایشان پرداخت شود .
بر اساس این ماده ، در پاسخ به این سوال که اضافه کاری کارمندان دولت چیست ، باید گفت که این اضافه کاری ، یکی از انواع فوق العاده هایی است که در قانون ، پیش بینی شده است تا در صورتی که کارمندان ، موظف به انجام خدماتی خارج از وقت اداری شدند ، با استفاده از حق فوق العاده اضافه کاری ، دستمزد بیشتری دریافت نمایند ؛ لکن اضافه کاری کارمندان دولت ، جزء حقوق ثابت آنها محسوب نمی شود .
بر این اساس ، مشاهده می شود که انجام اضافه کاری کارمندان ، نمی بایست به عنوان امری مرسوم و شایع قلمداد شده و همه کارمندان ، اقدام به انجام اضافه کاری نمایند ؛ بر اساس این ماده ، شرایط پرداخت و نحوه محاسبه اضافه کاری کارمندان دولت ، بر اساس آیین نامه ای است که توسط هیات وزیران به تصویب می رسد .
اضافه کاری کارمندان دولت ، هرچند به لحاظ عرفی ، امری شایع و مرسوم قلمداد می شود ، باید در نظر داشت که انجام آن ، شرایط خاصی دارد . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم شرایط اضافه کاری کارمندان دولت را مورد بررسی قرار دهیم .
در خصوص شرایط اضافه کاری کارمندان دولت ، باید اشاره کرد که در سال 1388 ، دستورالعمل اجرایی بند 9 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری به تصویب رسیده است که بر اساس این دستور العمل ، شرایط اضافه کاری کارمندان ، به شرح زیر است :
اضافه کاری کارمندان دولت ، با توجه به سیاست های ابلاغی از سوی بالاترین مقام دستگاه اجرایی مربوطه ، در شرایطی پرداخت می شود که کارمندان ، موظف به انجام خدماتی خارج از ساعات اداری شوند و این کار اضافه ، به تایید بالاترین مقام واحد متبوع ، رسیده باشد . اما شرایط اضافه کاری ، برای کارمندان مشمول قانون کار ، آن است که خود کارگر نیز ، می بایست رضایت به انجام کار اضافی داشته باشد .
یکی دیگر از شرایط اضافه کاری ، آن است که اگر کارمندان ، به خارج از محل خدمت خود اعزام شده باشند و از حق ماموریت در قانون کار استفاده می کنند ، نمی توانند از اضافه کاری موضوع این ماده برای ایام ماموریت ، استفاده نمایند ؛ اما اگر مجبور به انجام کار اضافه شوند ، پرداخت فوق العاده اضافه کاری به آنها ، بلا مانع است .
لازم به ذکر است که طبق این دستورالعمل ، کارمندانی که بنا به درخواست دستگاه اجرایی ، در خارج از اوقات اداری ، اقدام به تحقیق ، تدریس ، ترجمه یا تالیف نیز می نمایند ، بر اساس مبالغ ذکر شده در جدول دستورالعمل ، از حق التحقیق ، حق التدریس ، حق الترجمه و حق التالیف ، برخوردار خواهند شد .
در صورتی که کارمندان دولت ، اقدام به انجام اضافه کاری نمایند ، در قبال کار اضافی ، بر اساس جدول ، از حق فوق العاده قیمت هر ساعت کار اضافه بهره مند خواهند شد . انجام اضافه کاری ، مانند گرفتن انواع مرخصی کارمندان دولت ، در ادارات رواج فراوانی دارد . اما سوالی که مطرح می شود ، آن است که فرمول نحوه محاسبه آنلاین اضافه کاری کارمندان دولت 1403 به چه صورت است ؟
در خصوص فرمول و نحوه محاسبه اضافه کاری کارمندان دولت ۱۴۰۳ ، می بایست به ماده 1 دستورالعمل اجرایی بند 9 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری مراجعه نمود که قیمت هر ساعت اضافه کاری را بیان کرده است و بر اساس آن ، می توان جدول محاسبه اضافه کاری را به شرح زیر دانست :
قیمت هر ساعت کار اضافه ، برابر است با مجموع امتیازات شغل ، امتیازات شاغل و فوق العاده مدیریت ، ضرب در ضریب ریالی همان سال ، تقسیم بر عدد 176 .
بر اساس این فرمول ، برای محاسبه قیمت هر ساعت کار اضافه توسط کارمندان دولت ، می بایست مجموع امتیازات شغل و شاغل و فوق العاده مدیریت را در ضریب ریالی همان سال ، ضرب نموده و سپس ، تقسیم بر عدد 176 نمود .
در خصوص فرمول و نحوه محاسبه آنلاین اضافه کاری کارمندان دولت 1403 ، باید اشاره داشت که بر اساس دستورالعمل مربوطه ، اضافه کاری پرداختی به کارمندان ، نباید از حداکثر 50 درصد حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر وی ، بیشتر شود . اما حداکثر ، بیست درصد از کارمندان هر دستگاه اجرایی که در شغل آنها ، ضرورت اضافه کاری وجود دارد ، می توانند از محدودیت 50 درصدی مذکور ، مستثنی شوند .
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
در قسمت قبل ، توضیح دادیم که بر اساس دستورالعمل پرداخت اضافه کار ، برای محاسبه قیمت اضافه کاری کارمندان دولت ، از یک فرمول خاص استفاده می شود که به موجب این فرمول ، نحوه محاسبه اضافه کاری کارمندان دولت ، به شرح زیر است :
مجموع امتیازات شغل و شاغل و فوق العاده مدیریت × ضریب ریالی همان سال ÷ 176
اما گاهی ، این سوال نیز مطرح می شود که جدول اضافه کاری کارمندان دولت چیست و قیمت اضافه کاری کارمندان ، به چه صورت محاسبه می شود ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که مبلغ و قیمت اضافه کاری کارمندان ، بسته به امتیازات شغل و شاغل آنها ، متفاوت خواهد بود و در واقع ، می بایست با لحاظ جدول مزد گروه های 20 گانه ، قیمت آن را مشخص نمود .
یکی از سوالات مهمی که در ارتباط با نحوه محاسبه اضافه کاری کارمندان دولت مطرح می شود ، این است که قیمت اضافه کاری کارمندان دولت ساعتی چند محاسبه می شود ؟ به عبارت دیگر ، کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ، به ازای هر ساعت کار اضافه ، چه مبلغی دریافت می کنند ؟
همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره شد ، برای اطلاع از قیمت اضافه کاری کارمندان دولت ، می بایست به فرمول ذکر شده در دستورالعمل پرداخت اضافه کاری ، توجه نمود . چرا که هر کارمند ، بر اساس گروه های طبقه بندی شده شغل و شاغل ، امتیاز متفاوتی خواهد داشت .
لذا برای محاسبه قیمت هر ساعت اضافه کار کارمندان دولت ، این امتیازات را باید در ضریب ریالی حقوق همان سال ، ضرب نموده و سپس ، تقسیم بر عدد 176 نمود . ضریب حقوق کارمندان دولت مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ، هر ساله، درصدی، نسبت به سال قبل، افزایش می یابد .
لازم به ذکر است که بر اساس مصوبه اصلاح دستورالعمل پرداخت اضافه کاری کارمندان ، عواملی همچون حساسیت و اهمیت خدمات ، حجم و کیفیت خدمات ، سرعت ، دقت ، برنامه ریزی و زمان بندی ، مهارت و خبرگی کارمند ، خلاقیت و نوآوری و تعامل و همکاری با سایر کارمندان در پرداخت اضافه کاری ، موثر هستند .
در خصوص نحوه محاسبه و جدول قیمت اضافه کاری کارمندان دولت ، سوال مهمی مطرح می شود و آن هم این است که سقف اضافه کاری کارمندان دولت در ماه چقدر است ؟ به عبارت دیگر ، آیا حداکثر یا سقف خاصی برای انجام اضافه کاری توسط کارمندان دولت پیش بینی شده است ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس ماده 2 دستورالعمل پرداخت اضافه کاری ، سقف اضافه کاری کارمندان دولت در طول ماه ، به میزان 175 ساعت می باشد ؛ لذا در ماده مذکور ، مقرر شده است که حداکثر اضافه کاری ساعتی کارمندان ، 175 ساعت است .
البته ، بر اساس این ماده ، مجموع مبلغ اضافه کاری پرداختی به کارمندان در طول یک ماه ، نباید بیشتر از حداکثر 50 درصد حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر وی باشد ؛ اما در مورد بیست درصد از کارمندان هر دستگاه اجرایی که شغل آنها اقتضای اضافه کاری را داشته باشد ، سقف 50 درصدی مذکور ، رعایت نخواهد شد .
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
نحوه محاسبه اضافه کاری کارمندان دولت ، بر اساس دستورالعمل پرداخت اضافه کاری مصوب 1388 ، مشخص شده است . اما همانطور که می دانیم ، ساعت کاری کارمندان دولت ، در پرداخت حق بیمه و نیز ، بازنشستگی آنها ، موثر است . لذا سوالی که مطرح می شود ، آن است که آیا اضافه کاری کارمندان دولت ، مشمول پرداخت حق بیمه است ؟
در خصوص حق بیمه اضافه کاری کارمندان دولت ، باید گفت که بر اساس ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری ، مبنای محاسبه کسور بازنشستگی و برای محاسبه حقوق بازنشستگی ، صرفا حقوق ثابت ، به اضافه فوق العاده های مستمر و فوق العاده ویژه ، مذکور در بند 10 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری ، ملاک قرار خواهد گرفت ؛ لذا حق بیمه اضافه کاری از کارمندان دولت که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری هستند ، کسر نمی گردد .
همچنین ، در سال 1389 ، یک تبصره به ماده مذکور ، الحاق گردید که به موجب آن ، کارمندان دستگاه های اجرایی که از نظر بازنشستگی و بیمه ، تابع مقررات صندوق تامین اجتماعی هستند و قبل از تصویب قانون ، از مزایای غیر مستمر آنها ( همچون فوق العاده اضافه کاری ) ، کسور بازنشستگی برداشت شده است نیز ، می توانند کسور مربوطه را به صورت یکجا از صندوق تامین اجتماعی دریافت نموده و یا اینکه تقاضا نمایند که پرداخت کسور ، در حقوق بازنشستگی آنها ، محاسبه شود .
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و قیمت اضافه کاری کارمندان دولت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و قیمت اضافه کاری کارمندان دولت پاسخ دهند .
برای مشاوره شرایط و قیمت اضافه کاری کارمندان دولت
برای مشاوره شرایط و قیمت اضافه کاری کارمندان دولت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©