پیگیری مشاغل سخت و زیان آور، از طریق سامانه مشاغل سخت و زیان آور، با کمک کد رهگیری و کد ملی، امکان پذیر است و دریافت کد رهگیری سختی کار، از طریق مراجعه به آدرس سامانه و با ثبت نام در سایت، میسر می باشد. برخی استان ها، سامانه مشاغل سخت و زیان آور مخصوص به خود را راه اندازی نموده اند.
برای مشاوره پیگیری مشاغل سخت و زیان آور
برای مشاوره پیگیری مشاغل سخت و زیان آور
با توجه به آسیب هایی که اشتغال به مشاغل سخت و زیان آور، برای افراد مشغول به این شغل ها دارد، دولت، برخی مزایا و امکانات، از جمله، بازنشستگی زودتر، نسبت به سایر کارگران مشغول به شغل های بدون سختی کار را برای کارگران مشغول به این مشاغل، در نظر گرفته است و با راه اندازی سامانه ویژه، امکان ثبت نام درخواست بررسی تعلق سختی کار به مشاغل را فراهم آورده است.
پیگیری درخواست ثبت شده نیز، به صورت اینترنتی بوده و متقاضیان باید، با مراجعه به سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور و با وارد کردن اطلاعات مخصوص، اقدام به پیگیری وضعیت درخواست خود نمایند که این امر، نحوه و مراحل ویژه ای دارد که اطلاع از آن، برای متقاضیان مشاغل سخت و زیان آور، امری ضروری می باشد.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم، اقدام به معرفی سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور و نحوه ورود به آن نماییم و در خصوص مراحل و نحوه پیگیری این مشاغل و چگونه بفهمیم سختی کار داریم، با کد ملی، همچنین، نحوه دریافت کد رهگیری سختی کار، توضیح دهیم و بگوییم که پیگیری سختی کار با کد رهگیری چگونه است. در انتها؛ پیگیری بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور و استعلام سختی کار تامین اجتماعی، برای متقاضیان ارائه خواهد گردید. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
قبل از معرفی سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور، باید اندکی در خصوص سختی کار و مشاغلی که مشمول این امر می شوند، توضیح دهیم و سپس، به معرفی سامانه ثبت درخواست و پیگیری مشاغل سخت و زیاد آور بپردازیم. تبصره 2 اصلاحی ماده 76 قانون تامین اجتماعی، در خصوص سختی کار و مشاغل سخت و زیان آور، مقرر می دارد:
"کارهای سخت و زیان آور، کارهایی است که در آن ها، عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر، تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد گردد که نتیجه آن، بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با بکارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی و غیره، صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل، کاهش یا حذف نمود."
بنابراین، چنانچه شغل و محیط شغلی، دارای عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی، بیولوژیکی غیراستاندارد باشد و تنشی بالاتر از ظرفیت های طبیعی، بر کارگر وارد کند که در نتیجه، کارگر، به بیماری های شغلی و عوارض ناشی از آن، مبتلا گردد، مشمول سختی کار خواهد شد. شغل کارگر معدن یا مامور آتش نشانی، از جمله مشاغلی هستند که مشمول سختی کار می گردند.
دولت و وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی، اقدام به راه اندازی سامانه ای تحت عنوان سامانه مشاغل سخت و زیان آور نموده اند که کارگران، می توانند با ثبت نام در آن و وارد کردن اطلاعات لازم، درخواست خود، برای بررسی موقعیت شغلی شان، به عنوان شغل دارای سختی کار را ثبت نمایند و بدین ترتیب، از مزایای مشاغل سخت و زیان آور، بهره مند گردند.
از آنجا که درخواست ثبت شده، نیازمند پیگیری نیز می باشد، دولت، سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور را نیز راه اندازی کرده که به متقاضیان در خصوص بررسی وضعیت درخواست ثبت نام سختی کار، ارائه خدمت می کند. در توضیح این که آدرس اینترنتی سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور، چه می باشد، می بایست بیان نمود که در گذشته، این سایت، به آدرس sakht.mcls.gov.ir در دسترس متقاضیان قرار داشت، اما مدتی است که این سایت، از دسترس متقاضیان خارج شده و افراد به منظور دسترسی به سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور، می بایست به نشانی اینترنتی srk.mcls.gov.ir مراجعه نمایند.
همچنین؛ برخی استان های نظیر استان تهران، قزوین، سمنان و ... سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور مخصوص به خود را راه اندازی نموده که نشانی اینترنتی آن با یکدیگر متفاوت می باشد. به طور مثال، آدرس اینترنتی سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور در تهران، sakht.tkrtehran.ir می باشد.
از خدمات سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور، می توان به در اختیار قرار دادن اطلاعات مربوط به شرایط بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور، ثبت نام درخواست بررسی مشاغل دارای سختی کار، دسترسی به سوالات متداول و اطلاعات تماس با ادارات کار استان ها، اشاره کرد که همگی، از طریق جستجوی آدرس سایت، در دسترس متقاضی، خواهند بود.
در قسمت گذشته به معرفی سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور، پرداخته و بیان نمودیم که متقاضیان می توانند با ورود به سایت مشاغل سخت و زیان آور استان خود، از مزایا و امکانات آن استفاده نمایند. در این قسمت از مقاله، قصد داریم تا به توضیح مراحل و نحوه ورود به سامانه مشاغل سخت و زیان آور بپردازیم.
همانطور که پیش تر بیان شد، سامانه قبلی مشاغل سخت و زیان آور به آدرس sakht.mcls.gov.ir هم اکنون از دسترس خارج شده است و متقاضیان به منظور ثبت درخواست و پیگیری، می بایست به آدرس سامانه جدید، به نشانی srk.mcls.gov.ir مراجعه نمایند. به منظور ورود به سایت مشاغل سخت و زیان آور، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی srk.mcls.gov.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و همانند تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شود. پس از آن، شخص لازم است که با توجه به نوع شخصیت خود، (حقیقی یا حقوقی بودن) گزینه ورود به سامانه مربوطه را برگزیند.
پس از آن، شخص به صفحه ای همانند تصویر زیر هدایت می شود که لازم است در این صفحه، کد ملی و کد امنیتی را وارد نموده و گزینه "ورود به سامانه" را برگزیند.
پس از آن، شخص لازم است که کد پنج رقمی پیامک شده به شماره همراه خود را در این قسمت درج کند.
پس از تکمیل مراحل فوق، فرد به حساب کاربری خود در سامانه مشاغل و سخت و زیان آور هدایت شده و می تواند از امکانات آن استفاده نماید. توجه به این نکته ضروری است که کاربران می توانند از طریق انتخاب گزینه "ورود از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند" نیز به این سامانه وارد شوند.
هم چنین همانطور که پیش تر بیان شد؛ برخی استان ها؛ سامانه مشاغل سخت و زیان آور بیمه تامین اجتماعی مخصوص به خود را راه اندازی نموده که آدرس اینترنتی آن با سامانه سایر استان ها متفاوت است. به طور مثال، سامانه مشاغل سخت و زیان آور استان تهران، نشانی اینترنتی sakht.tkrtehran.ir می باشد. متقاضیان به منظور ورود به این سایت، می بایست آدرس sakht.tkrtehran.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و همانند تصویر زیر به صفحه اصلی این سایت وارد شوند.
در این صفحه، دو گزینه پیش روی متقاضی قرار دارد که شامل ثبت نام جدید و نیز پیگیری درخواست می گردد. متقاضی می تواند با انتخاب هر یک از گزینه های مذکور، نسبت به انجام مراحل پیگیری سختی کار اقدام نماید. توجه به این نکته ضروری است که متقاضیان بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور، باید قبل از ارائه درخواست در کمیته های استانی موضوع ماده 8 آیین نامه؛ نسبت به اخذ سوابق بیمه ای خود از طریق شعب تامین اجتماعی یا سامانه صندوق تامین اجتماعی اقدام؛ تا در صورت رسیدن به شرایط بازنشستگی، نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
نحوه و مراحل پیگیری جواب سختی کار با کد ملی هم از طریق سایت srk.mcls.gov.ir و هم از طریق سامانه مشاغل سخت استان ها امکان پذیر می باشد. از این رو، در این قسمت از مقاله، نحوه و مراحل پیگیری جواب سختی کار با کد ملی از طریق دو سامانه آورده شده است.
نحوه و مراحل پیگیری جواب سختی کار از سامانه srk.mcls.gov.ir به این صورت است که متقاضی می بایست همانند راهنمای تصویری قید شده در قسمت های قبلی مقاله، به حساب کاربری خود در سایت srk.mcls.gov.ir وارد شده و گزینه سوابق درخواست را برگزیند.
پس از آن، فهرست درخواست ها برای متقاضی نمایش داده می شود و وی می تواند نسبت به پیگیری ومشاهده درخواست های خود اقدام نماید.
هم چنین، اگر متقاضی درخواست مشاغل سخت خود را در سامانه قبلی مشاغل سخت، یعنی sakht.mcls.gov.ir ثبت نموده است، لازم است که گزینه "سوابق درخواست های قدیمی (سامانه قبلی)" انتخاب شود تا امکان پیگیری درخواست برای وی فراهم گردد.
برای پیگیری مشاغل سخت و زیان آور با کد ملی از سایت مشاغل سخت استان ها، باید به سامانه آن، مراجعه نمود و پس از وارد کردن کد ملی، کد رهگیری را نیز در داخل کادر مربوطه، وارد کرد و سپس، بر روی گزینه ورود، کلیک کرد. بنابراین، صرف داشتن کد ملی، برای پیگیری این مشاغل، کافی نیست و به کد رهگیری نیز، نیاز است.
هم چنین، سامانه جامع روابط کار که از طریق آدرس prkar.mcls.gov.ir، در دسترس متقاضیان می باشد، عنوان سامانه ای است که به افراد متقاضی دریافت بیمه بیکاری یا ثبت دادخواست علیه کارفرما، ارائه خدمت، می نماید. راهنمای تصویری نحوه و مراحل پیگیری جواب سختی کار با کد ملی، به شرح زیر است:
ابتدا، فرد باید، آدرس سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور تامین اجتماعی، به طور مثال sakht.tkrtehran.ir (ویژه استان تهران) را در مرورگر خود، جستجو کند تا وارد صفحه ای، همانند صفحه زیر شود و سپس، کد ملی و کد رهگیری خود را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و بر روی گزینه ارسال، کلیک نماید.
در این مرحله، اطلاعات وضعیت بررسی درخواست سختی کار، به همراه اطلاعات متقاضی، نمایش داده خواهد شد.
علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سختی کار و نحوه و مراحل ثبت درخواست این امر، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که با همین عنوان، در قسمت حتما بخوانید مقاله آمده است، اقدام نمایند.
پس از معرفی سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور و توضیح در خصوص مراحل و نحوه پیگیری این مشاغل با کد ملی، در این بخش از مقاله، قصد داریم درباره نحوه دریافت کد رهگیری سختی کار با کد ملی صحبت نماییم که توضیحات آن در قسمت زیر، ارائه گردیده است.
نحوه دریافت کد رهگیری سختی کار
ابتدا، متقاضی باید، در مرورگر دستگاه خود، آدرس سایت سختی کار استان خود، به طور مثال sakht.tkrtehran.ir (در تهران) را جست و جو کرده و در صفحه ای همانند صفحه زیر، از سمت چپ صفحه، برای ثبت نام، اقدام نماید. برای این امر، فرد باید، به ترتیب، کد ملی، نام و نام خانوادگی خود را در کادرهای مربوطه، وارد کند و سپس، بر روی گزینه ثبت نام، کلیک نماید.
در این مرحله، متقاضی دریافت کد رهگیری سختی کار باید، اطلاعات شناسنامه ای، همچنین، کد ملی و اطلاعات بیمه ای، نظیر شماره بیمه تامین اجتماعی و کد شعبه را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و اقدام به بارگذاری تصویر صفحه اول دفترچه بیمه خود، در قسمت بارگذاری تصویر کند و سپس، بر روی گزینه ثبت، کلیک نماید.
در این گام، متقاضی باید، اطلاعات تمام کارگاه هایی که در آن ها، مشغولیت داشته را وارد نماید و پس از تکمیل اطلاعات، بر روی دکمه ثبت کلیک کند.
با طی کردن تمامی مراحل فوق الذکر و وارد کردن اطلاعات لازم، مراحل دریافت کد رهگیری به پایان می رسد.
با انجام مراحل فوق الذکر؛ متقاضی، موفق به دریافت کد رهگیری سختی کار با کد ملی خواهد شد که باید، برای پیگیری های بعدی، آن را به یاد داشته باشد. همچنین، درحال حاضر امکان دریافت کد رهگیری درخواست از طریق سایت srk.mcls.gov.ir وجود نداشته و پس از ثبت درخواست در این سامانه، کد رهگیری به فرد تعلق نمی گیرد.
در قسمت گذشته، در خصوص نحوه دریافت کد رهگیری سختی کار صحبت نموده و بیان کردیم که متقاضیان به منظور اخذ این کد، می بایست به سامانه مشاغل سخت و زیان آور استان خود مراجعه نمایند. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح پیگیری سختی کار با کد رهگیری بپردازیم.
به منظور پیگیری سختی کار با کد رهگیری، متقاضی می بایست نشانی اینترنتی سامانه مشاغل سخت و زیان آور استان خود را درج نموده و به صفحه اصلی این سایت، مطابق با تصویر زیر وارد شود.
پس از ورود به این سامانه، متقاضی می تواند در قسمت پیگیری درخواست، کد ملی و کد رهگیری خود را وارد نموده و گزینه ارسال را بزند تا نتیجه استعلام، برای وی نمایش داده شود. بنابراین، برای پیگیری درخواست به کدملی متقاضی نیز نیاز است و به صرف کد رهگیری، نمی توان اقدام به پیگیری درخواست نمود.
سن بازنشستگی تامین اجتماعی، در مواردی که شغل کارگر، مشمول سختی کار باشد، با مواردی که شغل کارگران، مشمول مشاغل سخت و زیان آور نیست، متفاوت بوده و همچنین، ثبت درخواست بازنشستگی این مشاغل نیز، بر خلاف سایر مشاغل بدون سختی کار مشمول قانون تامین اجتماعی، در سامانه مشاغل سخت و زیان آور، ثبت می گردد نه سامانه eservices.tamin.ir.
در صورتی که متقاضی، پس از تکمیل اطلاعات، اقدام به ثبت نام و ثبت درخواست بازنشستگی در سامانه مشاغل سخت و زیان آور استان خود نمود، به وی، یک کد رهگیری، داده می شود که می تواند، با کمک آن و کد ملی، از طریق آدرس سامانه مشاغل سخت استان خود، اقدام به پیگیری درخواست ثبت شده، برای بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور نماید.
بدین صورت که ابتدا، باید، آدرس سامانه مشاغل سخت و زیان آور استان خود را در مرورگر، جست و جو کند و پس از ورود به صفحه اصلی سایت، از سمت راست صفحه، با وارد کردن کد ملی و کد رهگیری اخذ شده زمان ثبت نام، اقدام به پیگیری درخواست خود کند.
شایان ذکر است، راهنمای تصویری این امر، در تیتر دوم مقاله، تحت عنوان مراحل و نحوه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور با کد ملی، ارائه شده و خوانندگان محترم متمایل به استفاده از راهنمای تصویری، می توانند، به تیتر دوم مقاله، مراجعه کنند و پیگیری سختی کار با کد ملی تبریز و سایر استان ها را به دست آورند.
در قسمت های پیشین مقاله به معرفی سامانه پیگیری مشاغل سخت و زیان آور پرداخته و مراحل و نحوه ورود به سامانه و نیز، پیگیری درخواست را ارائه نمودیم. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به توضیح استعلام سختی کار تامین اجتماعی بپردازیم.
به منظور استعلام سختی کار بیمه تامین اجتماعی و این که نحوه پیگیری درخواست سختی کار تامین اجتماعی به چه صورتی می باشد؛ می بایست بیان نمود که متقاضیان به این منظور می توانند به دو سایت srk.mcls.gov.ir و نیز سایت مشاغل سخت استان ها مراجعه نموده و اقدام به پیگیری درخواست نمایند که راهنمای تصویری آن در قسمت های قبلی مقاله بیان شده است.
توجه به این نکته ضروری است که برخلاف تصور عموم، استعلام سختی کار تامین اجتماعی و پیگیری درخواست، از طریق سایت درگاه خدمات الکترونیکی سازمان تامین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir صورت نگرفته و متقاضیان می بایست به این منظور به سایت srk.mcls.gov.ir یا سامانه مشاغل سخت استان ها مراجعه نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص پیگیری مشاغل سخت و زیان آور در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پیگیری مشاغل سخت و زیان آور پاسخ دهند.
برای مشاوره پیگیری مشاغل سخت و زیان آور
برای مشاوره پیگیری مشاغل سخت و زیان آور
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©