دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / آشنایی با مراجع قضایی / شورای حل اختلاف ، ساعت کار و نشانی شعب

شورای حل اختلاف، ساعت کار و نشانی شعب

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

شورای حل اختلاف مرجعی است که برای حل برخی از اختلافات مشخص در قانون من جمله دعاوی مالی، با هدف از بین بردن تشریفات و کاهش هزینه های دادرسی ایجاد شده است. ساعات کار شورای حل اختلاف معمولا از روز های شنبه تا چهارشنبه، 4 ساعت و در شیفت صبح و عصر می باشد. تلفن گویای شورای حل اختلاف شماره 129 می باشد.

 

با گسترش زندگی شهری، میزان اختلافات و نوع اختلافات نیز افزایش یافت. مردم طبق روال همیشگی برای اعاده حقوقشان به دادگاه های دادگستری مراجعه می کردند و به همین دلیل دادگاه ها با حجم زیادی از اختلافات و دعوی ها رو به رو شدند که رسیدگی به همه آنها بسیار زمان بر بود. به همین دلیل قوه قضاییه تصمیم به ایجاد نهاد جدید به نام "شورای حل اختلاف" گرفت.

 

شورای حل اختلاف یک نهاد قضایی است که به یک سری دعاوی که در قانون مشخص شده است مانند دعاوی مالی کم تر از دویست میلیون ریال، رسیدگی می کند و در هر شهر شعب مختلفی دارد. لازم است برای برخی از امور مانند شرکت در جلسه دادرسی به این مرجع مراجعه کرد و لازمه آن دانستن نشانی یا آدرس و ساعات کاری شعب این مرجع در هر شهر است.

 

در این مقاله به این پرسش ها پاسخ می دهیم که نشانی شعب شورای حل اختلاف در برخی شهر ها من جمله، شرق و غرب تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، همدان، کرمانشاه، قزوین، کرج، ارومیه، اردبیل، تبریز و زنجان کجاست و ساعات و روز های کاری این مراجع به چه ترتیب است و در آخر هم به نحوه نوبت دهی شورای حل اختلاف خواهیم پرداخت.

شورای حل اختلاف

قانون شورای حل اختلاف در تاریخ 18 تیر ماه 1387 در جلسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصویب شد. این قانون بر اساس اصل هشتاد و پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی تصویب شده است. قانون شورای حل اختلاف به مدت 5 سال آزمایشی اجرا شد و نهایتا اجرا شد.

 

شورای حل اختلاف نهادی است که به اختلافاتی با سقف مشخص رسیدگی می کند از جمله موارد صدور رای در شورای حل اختلاف می توان به دعاوی مالی تا دویست میلیون ریال  و دعاوی مربوط به تخلیه عین مستاجره به‌ جز موارد مربوط به سرقفلی و امثالهم اشاره کرد. شورای حل اختلاف صلاحیت صدور رای در این دسته دعاوی را دارد.

 

البته در آن مواردی که دو طرف برای صلح و سازش به شورا مراجعه می کنند، شورا اقدام به صدور گزارش اصلاحی می کند که گزارش اصلاحی ، قطعی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آدرس شعب شورای حل اختلاف شهرستان مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.

ساعت کار شورای حل اختلاف

پس از ارائه توضیحا در خصوص شورای حل اختلاف در این بخش قصد داریم به بررسی ساعت کار شورای حل اختلاف بپردازیم. ساعت کار شورای حل اختلاف آن زمانی است که مراجعین می توانند برای پیگیری پرونده مراجعه نمایند و یا در جلسات رسیدگی به پرونده خود حاضر شوند.

 

ساعت کار شورای حل اختلاف در هر استان به دستور رئیس دادگستری همان استان تعیین می شود. ساعت کاری شورای حل اختلاف در تهران و شهرستان های غرب تهران آن شامل شهریار، ملارد، اسلامشهر و شهر ری ، 4 ساعت است که هم می تواند در شیفت صبح و شیفت عصر باشد. ساعت کار شوراهای حل اختلاف عموما از شنبه تا چهارشنبه ، در شیفت عصر از ساعت 15 تا 19 و یا از ساعت 14 تا 18 می باشد و در شیفت صبح از 8 تا 12 است.

 

علاوه بر شورای حل اختلاف در سال 1402 به موجب قانون دادگاه صلح، دادگاه صلح به منظور حل اختلاف بین اشخاص حقیقی و حقوقی در سراسر کشور تاسیس شدند. اکنون بسیاری پرونده های حقوقی در شعب دادگاه صلح مورد رسیدگی قرار می گیرد. در ادامه برای اطلاع از نشانی شعب دادگاه صلح مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.

نشانی شعب شورای حل اختلاف

شورای حل اختلاف در هر شهر دارای شعب متعددی است. تعداد شعب شورای حل اختلاف در تهران به 37 می رسد که برخی از آنها دارای صلاحیت منحصر به موضوعات خاصی مانند شورای حل اختلاف ویژه بانک ، شورای حل اختلاف ویژه مسکن ، شورای حل اختلاف ویژه زندان است.

 

برای جست و جوی آدرس شورای حل اختلاف تهران، می توانید از طریق سامانه شورای حل اختلاف تهران، اقدام نمایید. نشانی شعب حل اختلاف شهر های تهران و شهرستان های غرب تهران، کرج، تبریز ،اصفهان، شیراز، مشهد، کرمانشاه، همدان، ارومیه، قزوین، اردبیل و زنجان به ترتیب زیر است: 

 

نشانی شعب شورای حل اختلاف 
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 308 KB

 

شورای حل اختلاف یک نهاد قضایی با صلاحیت محدود است که فرق شورای حل اختلاف با دادگاه در موارد رسیدگی است و این نهاد فقط به برخی از دعوا ها رسیدگی کرده و رای صادر می کند و برای اطلاع از موارد صدور رای در شورای حل اختلاف پیشنهاد می شود مقاله زیر را مطالعه کنید.

 

نوبت دهی شورای حل اختلاف

پس از بررسی ساعت کاری شورای حل اختلاف در این بخش قصد داریم به ارائه توضیحاتی در خصوص نوبت دهی شورای حل اختلاف بپردازیم. افراد به دلایلی همچون پیگیری پرونده های شورای حل اختلاف، ارائه مدارک و مستندات، پرداخت هزینه و... ممکن است در روال رسیدگی به پرونده نیاز به مراجعه حضوری به شعبه داشته باشند که در این صورت می بایست اقدام به اخذ نوبت اینترنتی بنمایند.

 

در خصوص نحوه نوبت دهی شورای حل اختلاف برای اجرای احکام این مرجع، شهروندان می توانند به سامانه عدلیران adliran.ir وارد شوند و سپس در منوی سمت راست، بر روی گزینه "سامانه نوبت دهی قضایی" کلیک کنند و پس از طی مراحل ورود به سامانه، صفحه مربوط به اخذ نوبت برای آن ها باز می شود که در آن قسمت می توانند علت درخواست نوبت خود را یادداشت نموده و تاریخ و ساعت مراجعه را مشخص نمایند. همچنین امکان پیگیری نوبت و ابطال نوبت نیز در همین سامانه وجود دارد. 

 

به علاوه امکان پیگیری پرونده های شورای حل اختلاف در این سامانه وجود دارد. توجه داشته باشید که در سامانه نوبت دهی تنها نوبت هایی که در زمان روز ها و ساعات کاری شورای حل اختلاف است اعتبار دارد و به نوبت های خارج از این زمان ها ترتیب اثر داده نمی شود. 

 

تلفن گویای شورای حل اختلاف تهران

با توجه به نیاز جامعه به آشنایی بیشتر با مسائل حقوقی در جهت حل اختلافات حقوقی، شورای حل اختلاف اقدام به ارائه مشاوره حقوقی در قالب تماس تلفنی و تلفن گویا نموده است. افراد می توانند با بیان سوالات خود با تلفن گویای شورای حل اختلاف تهران پاسخ مناسب با مسئله را دریافت نمایند. لذا در ادامه به ارائه توضیحات بیشتر پرداخته ایم.

 

در سال 1384، شورای حل اختلاف برای توسعه دانش حقوقی شهروندان و ارائه مشاوره حقوقی تلفنی، تلفن گویایی را تاسیس کرد تا مردم بتوانند با تماس با این تلفن گویا، پاسخ سوالات حقوقی خود را ظرف مدت 48 ساعت دریافت کنند. این مرکز به سوالات حقوقی شهروندان در زمینه های مختلفی من جمله حقوق خانواده، طلاق، مهریه، نفقه، مسائل حقوقی و کیفری، الزام به تنطیم سند، کلاهبرداری و از این قبیل سوالات پاسخ می دهد.

 

با شماره گیری 129 و 09699 می توانند به این تلفن گویا متصل شوند. این اقدام کمک بسیار بزرگی به افرادیست که توان مالی برای پرداخت هزینه های مشاوره سنگین ویا حق الوکاله را ندارند. به این صورت افراد می توانند پاسخ سوالات خود را دریافت نمایند. همچنین برای پیگیری پرونده های قضایی می توانند بخ سامانه عدل ایران مراجعه نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

 

ساعت کار شورای حل اختلاف در پنجشنبه

پیش از این به ارائه توضیحاتی در خصوص شورای حل اختلاف،  ساعت کار، نشانی شعب و تلفن گویای آن پرداخته شده است، در این بخش قصد داریم به بیان مطالبی در خصوص ساعت کار شورای حل اختلاف در پنجشنبه بپردازیم.

 

روز های کاری اکثر شورا های حل اختلاف در استان ها از شنبه تا چهارشنبه می باشد با این حال به دلایلی از جمله تخصصی بودن موضوعات، برخی از شعب مانند ویژه خانواده در پنج شنبه ها فعال می باشند. به تناسب امکانات، ظرفیت و تعداد ارباب رجوعان ، شعبی که پنجشنبه ها دایر هستند ، بین یک تا ده شعبه در هر مرکز است. ساعت کار شورای حل اختلاف در پنج شنبه، برای شعبی که باز است عموما از ساعت 9 تا 12 و حسب مورد 15 تا 18 است. 

 

شورای حل اختلاف در روز های پنجشنبه عموما تعطیل است. بنابراین برای پیگیری پرونده و مراحل شکایت در شورای حل اختلاف پیشنهاد می شود در روزهای شنبه تا چهارشنبه به شعب شورای مراجعه شود. در ادامه برای کشب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل شکایت در شورای حل اختلاف مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شورای حل اختلاف ، ساعت کار و نشانی شعب به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوی مراجعه نمایید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شورای حل اختلاف ، ساعت کار و نشانی شعب پاسخ دهند.