دینا / حقوقی / کار و استخدام / حقوق بازنشستگی زنان خانه دار

حقوق بازنشستگی زنان خانه دار

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حقوق بازنشستگی زنان خانه دار، مستمری ماهانه ای می باشد که پس از واریز و پرداخت حق بیمه زنان خانه دار و با رسیدن به سن بازنشستگی مورد نظر سازمان تامین اجتماعی، به زنان، پرداخت می گردد. میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳، کاملا، تابع درصد حق بیمه واریزی و سال های واریز است و مبلغ یکسانی برای همه افراد نیست.

 

با برقراری بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار و امکان ثبت نام زنان در سایت سازمان تامین اجتماعی یا شعب مختلف آن، برای بهره مندی از این بیمه، این امکان، برای زنان و دختران خانه دار، ایجاد شد که در صورت پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار، از مزایای بازنشستگی و حقوق بازنشستگی، بهره مند گردند.

 

میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار، بسته به عوامل مختلفی داشته و نحوه محاسبه آن، تحت تاثیر فاکتورهای بخصوصی می باشد. به همین جهت، ضروری است تا زنان خانه داری که اقدام به بیمه نمودن خود کرده اند و قصد دارند بداند، میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳ چقدر است، با احکام و قواعد نحوه محاسبه این حقوق، آشنا باشند.

 

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم پس از توضیح مفهوم حقوق بازنشستگی زنان خانه دار و شرایط برقراری آن، در خصوص نحوه محاسبه این حقوق توضیح داده و بگوییم نحوه انتقال حقوق بازنشستگی زنان خانه دار به همسرشان چگونه است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، در ادامه مقاله، همراه ما باشند.

حقوق بازنشستگی زنان خانه دار چیست

قبل از پاسخ به این پرسش که حقوق بازنشستگی زنان خانه دار چیست؟ باید، اندکی در خصوص بیمه زنان خانه دار 1403، توضیح داده و بگوییم که بر اساس اعلام دولت و سازمان تامین اجتماعی، این بیمه، در ردیف کدام یک از بیمه ها قرار می گیرد و سپس، بر اساس مقدمات ذکر شده، بگوییم که حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳ چه می باشد.

 

یکی از امکانات پیش بینی شده دولت و سازمان تامین اجتماعی، برای حمایت از زنان و دختران خانه داری که از طریق کارفرما، بیمه نمی شوند و به طبع، از مزایای بیمه تامین اجتماعی، نظیر بهره مندی از خدمات درمانی و یا مستمری و حقوق بازنشستگی، برخوردار نیستند، طرح بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار است. بدین ترتیب که زنان و دختران خانه دار، با پرداخت حق بیمه، شخصا اقدام به انعقاد قرارداد با سازمان تامین اجتماعی نمایند و بدین ترتیب، از مزایای این بیمه، بهره مند شوند.

 

دولت، طرح بیمه زنان خانه‌دار را از زیر مجموعه‌های «طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی» و در ردیف بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد دانسته و بدین ترتیب، قصد دارد تا امنیت اقتصادی زنان، خصوصا در دوران پیری را با حق بهره مندی از دریافت مستمری یا حقوق بازنشستگی و ازکارافتادگی، تامین نماید.

 

مقصود از حقوق بازنشستگی زنان خانه دار که فاکتورها و نحوه محاسبه مخصوص به خود را دارد، مستمری ماهانه ای است که پس از واریز و پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، توسط زنان خانه دار، در یک بازه زمانی چند ساله و به طور مرتب و با رسیدن به سن بازنشستگی مورد نظر سازمان تامین اجتماعی، به زنان، پرداخت می گردد و در مواردی، قابل انتقال به همسر و فرزندان آن ها نیز هست.

 

علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص که حقوق بازنشستگی چیست می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر که در قسمت حتما بخوانید و با همین عنوان آمده است، اقدام کنند. در ادامه، پیرامون شرایط برقراری و نحوه محاسبه این حقوق، توضیح خواهیم داد.

شرایط برقراری حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳

شرایط برقراری حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳ چیست؟ این پرسشی است که اغلب زنان خانه داری که اقدام به واریز حق بیمه زنان خانه دار تامین اجتماعی نموده اند، مطرح می کنند. لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم تا به پرسش مطروحه، پاسخ دهیم. بر اساس آنچه در سایت بیمه تامین اجتماعی آمده است؛

 

 در شرایطی که بیمه شده زن، 55 سال تمام سن و حداقل 20 سال کامل سابقه پرداخت حق بیمه دارد؛ در شرایطی که بیمه شدن زن، 45 سال تمام سن و حداقل 30 سال کامل، سابقه پرداخت حق بیمه دارد؛ در شرایطی که بیمه شده زن، 35 سال کامل، سابقه پرداخت حق بیمه دارد، بدون شرط سنی، می تواند، اقدام به درخواست بازنشستگی و برقرای مستمری بازنشستگی کند.

 

بدیهی است، حقوق بازنشستگی زنان خانه دار، تابع سال های واریز حق بیمه خواهد بود و در پاره ای از موارد، به علت کم بودن سال های واریز حق بیمه، صرفا حقوق ده یا 20 روز از یک ماه 30 روزه را دریافت می کنند. در ادامه، درباره نحوه محاسبه میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار در سال ، توضیح خواهیم داد.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

نحوه محاسبه میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار در سال ۱۴۰۳

در قسمت قبل، در توضیح شرایط حقوق بازنشستگی، سن بازنشستگی تامین اجتماعی برای زنان خانه دار را توضیح دادیم، در این بخش، قصد داریم، به این پرسش که میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار 1403 چقدر است، پاسخ دهیم.

 

برای پاسخ به پرسش مطروحه، در ابتدا باید، نحوه محاسبه این حقوق را مورد بررسی قرار داد. لذا در ادامه، قصد داریم درباره نحوه محاسبه میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار در سال ۱۴۰۳ و فرمول آن، صحبت کنیم و سپس، میزان این حقوق را بگوییم که نحوه محاسبه آن، به شرح و توضیح زیر، می باشد:

 

در محاسبه میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار در سال 1403، متوسط دستمزد بیمه شده، در تعداد سال هایی که وی حق بیمه پرداخت کرده، ضرب می شود و تقسیم بر عدد 30 می گردد.

 

برای اینکه بتوان، اقدام به محاسبه متوسط دستمزد بیمه شده نمود، باید، حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه را، ظرف دو سال آخر پرداخت حق بیمه، با یکدیگر، جمع نمود و آن را بر 24، تقسیم کرد.

 

بنابراین، با توجه به اینکه درصد حق بیمه واریزی، توسط زنان خانه دار، همچنین، تعداد سال هایی که اقدام به واریزی حق بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار نموده اند، متفاوت می باشد، نمی توان، مبلغ مشخص و یکسانی را در پاسخ به این پرسش که میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار در سال 1403 چقدر است، ذکر نمود. شایان ذکر است، محاسبه میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار، با مراجعه به سایت سازمان تامین اجتماعی نیز میسر است. با این توضیح که:

 

 متقاضی باید، آدرس سایت خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی es.tamin.ir را در مرورگر خود، جست و جو نموده تا به صفحه ای همانند صفحه زیر، هدایت شود و از منوی مستمری بگیران، گزینه بازنشستگی، سپس، گزینه نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی را انتخاب کند. 

 

میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳چقدر است

 

سپس، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده تا به پرتال شخصی خویش، دسترسی یابد. شایان ذکر است، پس از وارد کردن اطلاعات کاربری، متقاضی، مجددا، به صفحه مرحله قبل هدایت شده و باید، گزینه های مذکور را انتخاب نماید.

 

نحوه محاسبه میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳

 

در این بخش، از دو شیوه محاسبه دستی (وارد کردن اطلاعات به صورت دستی) و خودکار (اطلاعات نمایش داده شده بر اساس آنچه در سامانه تامین اجتماعی ثبت است)، متقاضی می تواند، اقدام به محاسبه حقوق بازنشستگی خود کند و متوجه شود، میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار 1403 چقدر است.

 

میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت درخواست بازنشستگی تامین اجتماعی، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید مقاله آمده است، به خوانندگان محترم، توصیه می شود.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

نحوه انتقال حقوق بازنشستگی زنان خانه دار به همسر

قبل از بررسی نحوه انتقال حقوق بازنشستگی زنان خانه دار به همسر، بعد از فوت زن، ابتدا باید، ماده 82 قانون تامین اجتماعی و شرایط ذکر شده در بخش درخواست برقراری مستمری بازماندگان سایت سازمان تامین اجتماعی را مد نظر قرار داد.

 

‌ماده 82 قانون تامین اجتماعی، مقرر می دارد: "بازماندگان بیمه شده زن، با این شرایط، از مستمری، استفاده خواهند کرد: 1-شوهر، مشروط بر اینکه اولا، تحت تکفل زن بوده، ثانیا، سن او از شصت سال، متجاوز باشد یا طبق نظر کمیسیون پزشکی موضوع ماده 91 این‌ قانون، از کار افتاده بوده و در هر حال، مستمری از سازمان دریافت نکند..."

 

بر اساس آنچه در قسمت مستمری بگیران سایت بیمه تامین اجتماعی، آمده: "....بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی، در یکی از حالات ذیل، استحقاق دریافت مستمری بازماندگان را خواهند داشت:

 

در صورت فوت بیمه شده ای که در ده سال آخر حیات خود، حداقل حق بیمه یک سال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات حق بیمه 90 روز کار را پرداخت نموده باشد؛ چنانچه بیمه شده، فاقد شرایط مقرر در این بند باشد ولی حداقل 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه را قبل از تاریخ فوت، داشته باشد؛ 

 

در صورتی که بیمه شده، فاقد شرایط مقرر در این بند باشد، لیکن دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین 10 تا 20 سال باشد؛ در صورتی که بیمه شده متوفی، فاقد شرایط مقرر در این بند بوده، لیکن، دارای سابقه ی پرداخت حق بیمه، بین یک تا 10 سال باشد؛ در مواردی که بیمه شده در اثر حادثه ناشی از کار یا بیماری های حرفه ای فوت نماید. حداکثر ظرف 9 ماه پس از تاریخ فوت مرحوم، می بایست، گواهی انحصار وراثت، تقدیم سازمان تامین اجتماعی شود."

 

چنانچه همسر زن خانه داری که از بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار، بهره مند بوده، واجد شرایط مذکور در ماده 82 قانون تامین اجتماعی باشد، یعنی تحت تکفل زن بوده، سن او بالای شصت سال باشد و یا طبق نظر کمیسیون پزشکی ماده 91 قانون سازمان تامین اجتماعی، از کار افتاده لحاظ شود، همچنین، زن خانه دار فوت شده نیز، مطابق آنچه در سایت تامین اجتماعی آمده، حق بیمه خود را پرداخت کرده باشد، مرد می تواند، به نحو زیر، اقدام به انتقال حقوق بازنشستگی زوجه خانه دار، به خود نماید: 

 

نحوه انتقال حقوق بازنشستگی زنان خانه دار به همسر، از طریق اینترنتی

 

ابتدا، متقاضی باید، آدرس سامانه خدمات اینترنتی سازمان تامین اجتماعی، یعنی es.tamin.ir را در مرورگر خود، جست و جو نموده تا به صفحه ای همانند صفحه زیر، هدایت شود و از منوی مستمری بگیران، گزینه مستمری بازماندگان، سپس، گزینه درخواست برقراری مستمری توسط بازماندگان را انتخاب کند. 

 

میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار 1403 چقدر است

 

در این بخش، متقاضی، باید، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده تا به پرتال شخصی خویش، دسترسی یابد. در صورت عدم برخورداری از حساب کاربری در سامانه، ابتدا، باید، نسبت به ثبت نام آن، اقدام کرد.

 

میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳

 

در این مرحله، متقاضی باید، کد ملی متوفی را در کادر مشخص شده، وارد کرده و گزینه تایید را انتخاب کند.

 

نحوه محاسبه میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار 1403

 

در این بخش، اطلاعات هویتی متوفی، نمایش داده خواهد شد و در صورت صحت اطلاعات، متقاضی باید، به مرحله بعدی برود.

 

میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار۱۴۰۳

 

در این گام، متقاضی باید، از لیست موجود، اقدام به مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی متوفی نموده و در صورت موافقت، با تایید سوابق، به مرحله بعد برود.

 

 حقوق بازنشستگی زنان خانه دار 1403

 

در این قسمت، متقاضی باید، مشخصات هویتی و اطلاعات نشانی و تماس همسر متوفی و سایر بازماندگان، نظیر فرزند یا پدر و مادر، در صورت واجد شرایط بودن را در کادرهای مربوطه، وارد نماید.

 

میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار 1403 چقدر است

 

در این مرحله، متقاضی باید، اقدام به بارگذاری مدارک لازم نماید و بر روی دکمه ثبت اطلاعات، کلیک کند.

 

 نحوه محاسبه میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار ۱۴۰۳

 

پس از کلیک بر روی گزینه ثبت اطلاعات، چنانچه، مراحل، به درستی طی شده باشد، پیام (درخواست شما با موفقیت ثبت شد) نمایش داده می شود.

 

نحوه انتقال حقوق بازنشستگی زنان خانه دار به همسر، از طریق حضوری

 

در شیوه حضوری، همسر زن خانه دار، باید، به شعبه سازمان تامین اجتماعی، مراجعه حضوری نموده و با اعلام فوت همسر خود و پر کردن فرم درخواست برقراری مستمری وی، مدارک لازم، از قرار گواهی فوت بیمه شده؛ اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی بازنشسته و وراث؛ اصل و کپی قباله ازدواج همسر متوفی؛ فرم درخواست مستمری و اصل و کپی گواهی انحصار وراثت را ارائه نماید.

 

لازم به ذکر است تمامی موارد اعلام شده در مقاله، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر روند در خصوص سال 1403 و اعلام آن، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان حقوق بازنشستگی زنان خانه دار پاسخ دهند.