دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / کارت هوشمند رانندگان

کارت هوشمند رانندگان

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

ثبت نام کارت هوشمند رانندگان که جایگزین دفترچه آن ها شده و در بر دارنده اطلاعات راننده است، به دو صورت مراجعه حضوری به مراکز مورد تایید راهور و مراجعه به سایت مخصوص آن، امکان پذیر است. نحوه تمدید و استعلام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی نیز با مراجعه به سایت مخصوص و وارد کردن اطلاعات مورد نیاز می باشد.

 

حساسیت شغل حمل و نقل کالا و مسافر و ارتباطی که با امنیت جامعه دارد، این ضرورت را ایجاد کرد تا دولت و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، تدابیر ویژه ای را برای نظارت بر رانندگان، اعم از رانندگان ناوگان باری و مسافری، بیندیشد.

از این رو، در سال 1389، دولت، اقدام به طراحی کارت هوشمند رانندگان نمود و اخذ صورت وضعیت و بارنامه را صرفا، با داشتن آن، ممکن و میسر دانست که دریافت این کارت، نحوه و مراحل ویژه ای داشته و تنها با طی کردن این نحوه و مراحل، رانندگان، قادر خواهند بود، کارت هوشمند خود را دریافت کنند.

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم، بگوییم که کارت هوشمند رانندگان چیست، سامانه آن، چه می باشد، نحوه ثبت نام و تمدید آن، چگونه است؛ سپس، استعلام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی و قواعد اجاره کارت هوشمند راننده را توضیح داده و آدرس و تلفن تماس مراکز ثبت نام و صدور این کارت را بگوییم.

کارت هوشمند رانندگان چیست

در پاسخ به این پرسش که کارت هوشمند رانندگان چیست؟ باید گفت، این کارت، در واقع، جایگزین دفترچه رانندگان شده و همه رانندگان مشغول در فعالیت حمل و نقل مسافر یا کالا، باید از آن، برخوردار باشند.

با داشتن کارت هوشمند، صورت وضعیت و بارنامه برای رانندگان، صادر می گردد و طبعا، بدون داشتن این کارت، امکان صدور این موارد، وجود، نخواهد داشت. شایان ذکر است، اطلاعات فعال یا غیر فعال بودن راننده و تخلفات او، همگی در این کارت، ثبت می گردند. 

از جمله مزایای داشتن کارت هوشمند راننده، برخورداری از بیمه بوده، بدین ترتیب که، نیمی از هزینه های پرداختی بیمه، توسط دولت، واریز می گردد. با توجه به اهمیت برخورداری از کارت هوشمند رانندگان، در ادامه، پس از معرفی سامانه این کارت، در خصوص نحوه ثبت نام آن، توضیح خواهیم داد.

سامانه کارت هوشمند رانندگان

سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، همانند راهور که اقدام به راه اندازی سایت پلیس راهور 120 نموده، اقدام به طراحی سامانه الکترونیک، برای ارائه خدمات اینترنتی، در خصوص استعلام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی و تمدید و ثبت نام آن کرده است که در این بخش از مقاله، قصد داریم، به معرفی آن، بپردازیم.

سامانه کارت هوشمند رانندگان، یا سیستم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، از طریق آدرس اینترنتی smartcard.rmto.ir، در اختیار متقاضیان استعلام کارت هوشمند راننده یا تمدید آن بوده و متقاضیان می توانند، با مراجعه به آدرس سایت، نسبت به استفاده از این خدمات، اقدام کنند.

شایان ذکر است، این سامانه، علاوه بر امکان استعلام کارت هوشمند راننده با کد ملی یا تمدید آن، امکاناتی نظیر دسترسی به اطلاعیه های مرتبط با کارت هوشمند، پرسش و پاسخ متداول و ثبت نام اولیه کارت هوشمند نیمه یدک ها را نیز در اختیار متقاضیان قرار می دهد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیمه نامه ماشین، می توانند نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.

نحوه ثبت نام کارت هوشمند راننده

پس از توضیح در خصوص چیستی کارت هوشمند رانندگان و معرفی سامانه آن، در این بخش از مقاله، قصد داریم درباره نحوه ثبت نام کارت هوشمند راننده، توضیح دهیم. شایان ذکر است، ثبت نام کارت هوشمند رانندگان ناوگان باری و مسافری، صرفا با مراجعه حضوری بوده، اما، رانندگان نیمه یدک، می توانند، مراحل ابتدایی ثبت نام خود را به صورت اینترنتی، انجام داده و در ادامه، به صورت حضوری، به مراکز صدور کارت هوشمند، مراجعه کنند.

نحوه ثبت نام کارت هوشمند راننده ناوگان باری و مسافری، بر اساس آنچه در راهنمای سامانه کارت هوشمند رانندگان، یا سیستم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، به آدرس اینترنتی smartcard.rmto.ir، آمده، به شرح زیر می باشد:

رانندگان ناوگان باری و مسافری، باید، اقدام به مراجعه به مراکز صدور کارت هوشمند و ارائه مدارک مورد نیاز، از قرار مواردی نظیر عكس 4×3 رنگی زمينه سفيد؛ گواهينامه معتبر؛ اصل شناسنامه و کپی صفحه اول آن، همچنین، اصل کارت ملی و تصویر پشت و روی آن؛ همچنین، اصل و تصوير مدرک تحصيلی؛ اصل و تصوير کارت پايان خدمت يا کارت معافيت از سربازی؛ اصل و تصوير فيش واريز هزینه کارت هوشمند و... نمایند.

سپس، مدارک ارائه شده، باید، در سیستم راهداری، توسط کارمند راهداری، بارگذاری شده و بررسی آن ها، توسط کارشناس، صورت گیرد و در صورت تایید شرایط متقاضی، کارت هوشمند برای وی، صادر شود. شایان ذکر است، بر اساس تغییرات و قوانین جدید کارت هوشمند رانندگان، آن ها باید، در امتحان کتبی و عملی برگزار شده از سوی فنی و حرفه ای نیز، قبول شوند.

رانندگان نیمه یدک، قبل از طی کردن مراحل بالا، ابتدا باید، آدرس سیستم سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای smartcard.rmto.ir را در مرورگر خود، جست و جو کرده تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوند و گزینه ثبت نام نیمه یدک را انتخاب کنند.

 

استعلام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی

 

در این گام، متقاضیان باید، مجداد، گزینه ثبت نام نیمه یدک را انتخاب نمایند.

 

 ثبت نام کارت هوشمند راننده با کد ملی

 

سپس، اطلاعات مورد نیاز، نظیر شماره پلاک انتظامی، استان محل سکونت و مشخصات هویتی مالک را در کادرهای مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه ثبت، کلیک کنند.

 

 ثبت نام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی

 

در نهایت، پس از ثبت اطلاعات اولیه، برای ثبت نام کارت هوشمند راننده، متقاضی باید، به صورت حضوری، به مراکز تعیین شده توسط راهداری، مراجعه کرده و با ارائه مدارک مورد نیاز، اقدام به دریافت کارت هوشمند خود نماید. در ادامه، نحوه تمدید کارت هوشمند راننده را توضیح خواهیم داد.

 

تمدید کارت هوشمند رانندگان

تمدید کارت هوشمند رانندگان، از دو طریق مراجعه حضوری و مراجعه به آدرس اینترنتی سایت سامانه smartcard.rmto.ir، میسر می باشد. در مراجعه حضوری، افراد باید، به مراکز مورد نظر راهداری مراجعه و با ارائه مدارک لازم، نسبت به تمدید کارت خود، اقدام کنند. در شیوه اینترنتی تمدید کارت، متقاضی باید، مطابق نحوه و مراحل زیر، اقدام نماید: 

در ابتدا، فرد باید، آدرس اینترنتی، smartcard.rmto.ir را در مرورگر خود، جست و جو نموده تا وارد صفحه ای همانند صفحه زیر شود و گزینه تمدید غیر حضوری رانندگان را انتخاب کند.

 

استعلام کارت هوشمند راننده با کد ملی

 

در این بخش، متقاضی باید، کد ملی خود را در کادر مربوطه وارد کند و پس از درج کد امنیتی، بر روی گزینه جستجو، کلیک نماید.

 

استعلام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی

 

پس از کلیک بر روی گزینه جستجو، سامانه، واجد شرایط بودن متقاضی را بررسی کرده و در صورتی که شرایط تمدید کارت هوشمند رانندگان با کد ملی، وجود داشته باشد، پس از پرداخت تعرفه، توسط متقاضی، اقدام به تمدید کارت هوشمند آن ها، خواهد نمود. شایان ذکر است برخورداری از حد نصاب کارکرد؛ بیمه و گواهینامه معتبر؛ داشتن سن کمتر از 69 سال و کارت سلامت، از جمله شرایط تمدید کارت هوشمند راننده می باشد.

 

استعلام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی

سامانه راهداری و حمل و نقل جاده ای، به آدرس smartcard.rmto.ir، امکان استعلام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی را فراهم آورده است که در این بخش از مقاله، قصد داریم، ضمن یک راهنمای تصویری، اقدام به توضیح آن، نماییم. استعلام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی، مطابق مراحل زیر است: 

در ابتدا، متقاضی باید، آدرس smartcard.rmto.ir را در مرورگر خود، جست و جو کند تا وارد سامانه استعلام کارت هوشمند راننده با کد ملی شده و بر حسب موقعیت خود، یکی از سه گزینه استعلام کارت هوشمند راننده، رانندگان ناوگان باربری یا مسافری را انتخاب کند. ما در راهنمای تصویری، گزینه استعلام کارت هوشمند راننده (گزینه اول) را انتخاب کردیم.

 

 ثبت نام کارت هوشمند راننده با کد ملی

 

سپس، اطلاعات مورد نیاز، از قرار کد ملی، شماره پرونده و شماره همراه را وارد کرده و گزینه جستجو را انتخاب کند.

 

 ثبت نام کارت هوشمند رانندگان با کد ملی

 

در این قسمت، اطلاعات و وضعیت کارت هوشمند راننده، نمایش داده خواهد شد.

 

 استعلام کارت هوشمند راننده با کد ملی

 

شایان ذکر است با کلیک بر روی گزینه چاپ، متقاضی می تواند، اقدام به چاپ نتیجه استعلام کارت هوشمند خود با کد ملی نماید و در صورت نیاز، از آن، استفاده کند. در ادامه، مساله اجاره کارت هوشمند رانندگان را بررسی خواهیم کرد.

 

اجاره کارت هوشمند رانندگی

این پرسش که آیا اجاره کارت هوشمند رانندگی، امکان پذیر است یا خیر؟ توسط اغلب کسانی که فاقد شرایط برای دریافت و ثبت نام کارت هوشمند راننده بوده، مطرح می گردد و از همین رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم، به بررسی آن پرداخته و به پرسش مطروحه، پاسخ دهیم.

در پاسخ به این پرسش، در خصوص اجاره کارت هوشمند، باید گفت، با توجه به اینکه این کارت، نوعی مدرک شناسایی و مجوز قانونی، برای رانندگی با وسایل ناوگان حمل بار و ناوگان مسافری، در سطح جاده های کشور می باشد، اجاره آن، ممنوع است. چرا که در صورت اجاره، مسئولیت تمامی تخلفات و جرایم رخ داده، به عهده مالک اصلی کارت خواهد بود و همچنین، اجاره این کارت، راه را برای ارتکاب جرایم مختلف، باز خواهد کرد.

تنها، افراد واجد شرایط، پس از قبولی در آزمون کتبی و عملی برگزار شده توسط سازمان فنی و حرفه ای و پس از ارائه مدارک، به مراکز صلاحیت دار راهداری و حمل و نقل جاده ای، می توانند، از کارت هوشمند، برخوردار گردند و در صورت لزوم، از طرق توضیح داده شده در قسمت های قبل، اقدام به استعلام و تمدید آن، نمایند.

 

قوانین جدید کارت هوشمند راننده

در سال های اخیر، قوانین کارت هوشمند رانندگان که به موجب بخشنامه های مختلف، ابلاغ می گردید، دستخوش تغییراتی شده و پروسه ثبت نام و دریافت این کارت، اندکی آسان تر گشته است که در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص قوانین جدید کارت هوشمند راننده های پایه یک و پایه دو، توضیح دهیم.

به موجب بخشنامه جدید، بر خلاف گذشته، نیازی به داشتن مدرک دیپلم، برای دریافت کارت هوشمند رانندگان نیست و دارندگان مدرک سیکل نیز می توانند، در صورت واجد شرایط بودن، اقدام به دریافت کارت هوشمند رانندگی کنند. شایان ذکر است، در موارد استثنایی، داشتن مدرک کلاس پنجم ابتدایی نیز، برای دریافت این کارت، کافی خواهد بود.

همچنین، نهاد برگزار کننده آزمونی که قبولی در امتحان کتبی و عملی آن، از مراحل مهم دریافت کارت هوشمند رانندگان است، از راهداری به فنی و حرفه ای، انتقال یافته و تنها، قبول شدگان این آزمون، پس از ارائه مدارک، قادر خواهند بود، کارت هوشمند رانندگی را دریافت کنند.

 

آدرس و تلفن تماس مراکز ثبت نام و صدور کارت هوشمند رانندگان

با توجه به اینکه ثبت نام کارت هوشمند راننده نیازمند مراجعه حضوری به مراکز مورد تائید راهداری است، در این بخش از مقاله، قصد داریم جدول آدرس و تلفن تماس مراکز ثبت نام و صدور کارت هوشمند رانندگان برخی شهر های بزرگ را ارائه کرده و فایل دانلود اکسل آدرس مراکز ثبت نام و صدور کارت هوشمند رانندگان در سراسر کشور را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم.

 

آدرس و شماره تلفن مراکز ثبت نام و صدور کارت هوشمند رانندگان
شهر/ منطقه آدرس تلفن
تهران  تهران نو- خاقانی- اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان تهران  02177909091
تهران  تهرانپارس- خیابان دماوند-ترمینال شرق -
بندر عباس اداره کل راهداری وحمل ونقل جاده ای استان هرمزگان 07633637276
خراسان رضوی مشهد-شهرک طرق-بین ساعی بیست و پنج و بیست و هفت- دفترپیشخوان 05133932226-8
کرج کرج-رجایی شهر-خیابان چهارم شرقی-پلاک یازده-اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان البرز 02634203400
اصفهان اصفهان- بلوار ميرزا كوچک خان- اداره كل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان اصفهان 03137754249
تبریز اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان آذربایجان شرقی 04134451011

 

علاقمندان به دانلود فایل لیست آدرس مراکز ثبت نام و صدور کارت هوشمند رانندگان می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند.

 

لیست آدرس مراکز ثبت نام و صدور کارت هوشمند رانندگان 
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 47.7KB
  • منبع: سامانه سیستم راهداری و حمل و نقل جاده ای

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت نام و استعلام کارت هوشمند رانندگان در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام و استعلام کارت هوشمند رانندگان پاسخ دهند.