دینا / حقوقی / وصیت / نمونه وصیت نامه تملیکی

نمونه وصیت نامه تملیکی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

وصیت نامه تملیکی، سندی است که فرد، به موجب آن، مال یا اموال خود را به صورت رایگان، برای بعد از مرگش، به دیگری، تملیک می کند و از نکات نحوه تنظیم نمونه وصیت نامه تملیکی به صورت خود نوشت، این است که فرد حتما باید، تاریخ تنظیم را درج کرده و ذیل آن را امضا کند.

 

 

بر اساس قانون مدنی و قانون امور حسبی، هر فرد می تواند، در دوران حیات، با ابزار وصیت و با کمک تنظیم انواع وصیت نامه، به صورت محضری، خود نوشت یا رسمی، در خصوص امور و اموال پس از مرگ خود، تعیین تکلیف نماید و بدین ترتیب، از اختلافات پس از مرگ در تقسیم ارث، بکاهد.

با توجه به اینکه اغلب افراد، با تنظیم یک وصیت نامه تملیکی، در خصوص اموال پس از مرگ خود، تعیین تکلیف کرده و مال خود را برای پس از مرگ، به دیگری، مجانا، تملیک می کنند و از آنجا که نفوذ این وصیت نامه، صرفا در صورتی است که قواعد آن، به درستی رعایت گردد، ضروری است از نکات و نحوه تنظیم نمونه وصیت نامه تملیکی، مطلع بود.

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم، پس از توضیح مفهوم وصیت نامه تملیکی و نکات و نحوه تنظیم آن، یک نمونه متن و فایل دانلود نمونه وصیت نامه تملیکی را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانند، در ادامه مقاله، همراه ما باشند.

وصیت نامه تملیکی به چه نوع وصیتنامه ای گفته می شود

در بررسی اینکه وصیت نامه تملیکی به چه نوع وصیتنامه ای گفته می شود، لازم به توضیح است که قانون گذار، نهاد حقوقی وصیت را در قانون مدنی، مورد پیش بینی، قرار داده، تا افراد بتوانند، با انجام این عمل، در خصوص اموال و امور پس از مرگ خود، تعیین تکلیف کنند؛ این وصیت، می تواند، به صورت تملیکی یا عهدی باشد.

برای تعریف وصیت نامه تملیکی، ابتدا باید، به ماده 826 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، مراجعه کرد و تعریف وصیت تملیکی را مورد بررسی قرار داد و پس از آن، گفت که مقصود از وصیت نامه چیست. قانون گذار، در ماده فوق الذکر، در خصوص چیستی وصیت تملیکی، مقرر می دارد: 

"وصیت تملیکی، عبارت است از اینکه کسی، عین یا منفعتی را از مال خود، برای زمان بعد از فوتش، به دیگری، مجانا، تملیک کند....‌ وصیت کننده موصی، ‌کسی که وصیت تملیکی به نفع او شده است، موصی له،‌ مورد وصیت، موصی‌ به و کسی که به موجب وصیت عهدی، ولی بر مورد ثلث یا بر صغیر قرار داده می شود، وصی نامیده می شود."

بنابراین، چنانچه کسی، با وصیت کردن، مالی از اموال خود را، برای زمان بعد از مرگش، به صورت رایگان، به مالکیت دیگری، در آورد، وصیت تملیکی، محقق شده است. وصیت نامه نیز که می تواند، به صورت وصیت نامه دستی یا خودنوشت، رسمی و سری، تنظیم شود، یک سند است که هر شخص می تواند، وصیت تملیکی خود را در آن، مکتوب نماید و بدین ترتیب، در خصوص اموال باقی مانده بعد از مرگ خود، تعیین تکلیف کند.

با توجه به مقدمات مذکور، در پاسخ به این پرسش که وصیت نامه تملیکی چیست؟ باید گفت، وصیت نامه تملیکی، سندی است که فرد، به موجب آن، وصیت خود را مکتوب کرده و مال یا اموال خود را به صورت رایگان، برای بعد از مرگش، به دیگری، تملیک می کند. از آنجا که نحوه تنظیم متن نمونه وصیت نامه تملیکی، نکات و قواعد ویژه ای دارد، در ادامه، در خصوص نکات و نحوه تنظیم متن نمونه وصیت نامه تملیکی، توضیح خواهیم داد.

نحوه تنظیم نمونه متن وصیتنامه تملیکی

برای توضیح نحوه تنظیم نمونه وصیت نامه تملیکی، ضروری است تا با انواع وصیتنامه از حیث شیوه تنظیم آشنا شد و از نکات و قواعد تنظیم هر یک، مطلع بود. چرا که تنظیم وصیت نامه تملیکی، به هریک از شیوه های تنظیم آن، اعم از سری، خود نوشت و رسمی، امکان پذیر می باشد. از این رو، در ادامه، انواع وصیت نامه از حیث شیوه تنظیم را نام برده و نکات هر یک را ذکر خواهیم کرد:

وصیت نامه دستی یا خود نوشت: وصیت نامه دستی یا خودنوشت که به آن، وصیت نامه عادی نیز می گویند، سندی است است که دارای اعتبار اسناد عادی است و فرد، با خط خود، اقدام به نوشتن آن کرده و در خصوص امور و اموال پس از مرگش، تعیین تکلیف می کند.

نحوه تنظیم نمونه متن وصیت نامه تملیکی، به صورت دستی، بدین صورت خواهد بود که اولا، فرد باید، با خط خود، اقدام به نوشتن وصیت نامه تملیکی کرده، ثانیا، باید، در آن، تاریخ دقیق تنظیم وصیت نامه را با ذکر روز، ماه و سال، درج کند؛ ثالثا، باید، ذیل آن را امضا نماید. 

وصیت نامه رسمی یا محضری: وصیت نامه رسمی یا محضری، وصیت نامه ای است که با مراجعه فرد، به دفاتر اسناد رسمی، تنظیم شده و از همین رو، دارای اعتبار اسناد رسمی می باشد و نمی توان، نسبت به آن، ادعای انکار و یا تردید کرد.

نحوه تنظیم نمونه وصیت نامه تملیکی، به صورت محضری یا رسمی، بدین صورت است که فرد، باید با در دست داشتن مدارک هویتی، در کمال صحت عقل و بلوغ و با اختیار، به دفترخانه، مراجعه کرده و پس از تنظیم وصیت مورد نظر وی، توسط محضر دار، ذیل آن را امضا نماید.

وصیت نامه سری: وصیت نامه سری، وصیت نامه ای است که صرفا، اشخاص با سواد، قادر به تنظیم آن هستند و چنانچه شخص با سوادی که قادر به صحبت نیست، بخواهد اقدام به تنظیم آن، کند، باید آن را به خط خود، در حضور محضر دار، نوشته و محضر دار نیز، صحت آن را تایید کند.

نحوه تنظیم نمونه وصیت نامه تملیکی، به صورت سری، بدین صورت خواهد بود که فرد باسواد، در صورتی که قادر به صحبت کردن است، می تواند، آن را با خط خود یا دیگری، بنویسد، اما در صورت با سواد بودن و عدم قدرت تکلم، حتما باید، به خط خود فرد و در حضور محضر دار، تنظیم گردد، سپس، وصیت کننده، باید ذیل آن را شخصا، امضا زده و آن را در اداره ثبت محل اقامت خود یا در هر محل دیگری که در آیین نامه وزارت دادگستری تعیین شده، به امانت بگذارد.

دانلود نمونه متن وصیتنامه تملیکی

همانطور که در قسمت های قبلی مقاله، توضیح دادیم، وصیت نامه تملیکی، از جهت نحوه تنظیم، می تواند به صورت رسمی، سری و خود نوشت، تنظیم گردد. لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم یک نمونه متن و فایل دانلود نمونه متن وصیتنامه تملیکی که به صورت خود نوشت (وصیت نامه عادی)، تنظیم شده را در اختیار خوانندگان محترم قرار داده تا در صورت نیاز، بتوانند، از آن، استفاده نمایند. 

نمونه متن وصیتنامه تملیکی

به نام خدا

سپاس از خداوندگار مهربان، که نعمت حیات و فرصت زندگی در این دنیا را به اینجانب، عطا نمود و لطف بی دریغ خود را شامل حال این بنده حقیر گردانید تا از نعمات و لذات این دنیا، بهره مند گردم. خداوند را شاکرم که به لطف رحمت بیکران او، خانواده ای عالی، نصیب اینجانب شد و توانستم، لذت امنیت و محبت را در کانون گرم خانواده، در کنار همسر و فرزند خوانده خویش، تجربه کنم.

اینجانب، .............، فرزند...............، به کد ملی.............، در مورخ .../..../..... و در سن ........، با اختیار کامل و در سلامت عقل، اقدام به تنظیم متن وصیتنامه تملیکی خود می نمایم و در خصوص اموال و ترکه بعد از فوت خود، به شرح زیر، تعیین تکلیف می کنم:

بنده، یک سوم از تمام اموال به جا مانده از خویش را، نسبت به فرزند خوانده خود، جناب آقای ........، به کد ملی.......، وصیت می نمایم و از آنجا که هر فرد، می تواند، قبل از فوت خویش، در خصوص تمامی اموال به جا مانده از خود، تعیین تکلیف کند و با در نظر داشتن این نکته که نفوذ وصیت مازاد بر یک سوم اموال، با تنفیذ سایر ورثه خواهد بود، مابقی اموال خود را نسبت به همسر عزیزم، سرکار خانم....، وصیت می کنم.

امضا

 

علاقمندان به دانلود نمونه وصیت نامه تملیکی، می توانند از طریق لینک دانلود زیر، اقدام نمایند.

 

نمونه متن وصیتنامه تملیکی
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 261 KB
  • منبع: دینا

 

با توجه به نکات حقوقی مهمی که در نوشتن وصیت نامه، باید رعایت گردد، علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نوشتن وصیت نامه می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید مقاله، با همین عنوان آمده است، اقدام نمایند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم نمونه وصیت نامه تملیکی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم نمونه وصیت نامه تملیکی پاسخ دهند.