دینا / خانواده / حضانت / دادخواست عزل قیم

دادخواست عزل قیم

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید، یکی از اوراق قضایی است که درصورت وجود موارد عزل قیم، نظیر جنون، می توان با ارسال آن به دادگاه از دفاتر قضایی، پس از درج اطلاعات مربوط به هر ستون، تقاضای صدور حکم عزل قیم و نصب قیم جدید را از محکمه داشت.

 

محجورین، به دلیل برخی محدودیت هایی که به علت حجر بر آن ها، عارض شده، قادر نیستند به خوبی، به اداره امور مالی و غیر مالی خود بپردازند و در صورت انجام این امور، توسط خود آن ها، ضررهای بسیاری بر آن ها، وارد خواهد آمد. از این رو، قانون گذار، نهاد حقوقی قیمومیت را مورد پیش بینی قرارداده تا با رعایت مصلحت محجو و در مواردی که محجور، ولی قهری ندارد یا به دلایل قانونی، این امکان وجود نداشته که ولی قهری، اداره امور وی را انجام دهد و...، قیم، این امر را بر عهده گیرد.

البته، با توجه به رعایت غبطه و مصلحت محجورین، امکان عزل قیم و شرایطی که می توان، به واسطه آن ها، به عزل قیم پرداخت، پیش بینی شده است که این امر، تنها، با تنظیم نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید، ممکن است که نحوه تنظیم مخصوص به خود را دارد.

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم بگوییم که نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید چیست، نحو تنظیم و نکات آن چه می باشد و در آخر فایل دانلود متن درخواست تغییر قیم را خدمت خوانندگان محترم، ارائه کنیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر می توانند، در ادامه مقاله، همراه ما باشند.

دادخواست عزل قیم چیست

برای پاسخ به این پرسش که دادخواست عزل قیم چیست؟ ابتدا باید، به تعریف قیم و مواردی که سبب عزل قیم و تحقق امکان ثبت دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید می گردد، بپردازیم و سپس، بگوییم که دادخواست عزل قیم چه می باشد.

قانون گذار، اشخاص محجور اعم از صغیر، مجنون و غیر رشید را فاقد اهلیت استیفا، یعنی، فاقد صلاحیت برای اداره امور مالی و غیر مالی خود می داند (البته، سفیه یا غیر رشید، صرفا اجازه مداخله در امور مالی خود را ندارد) و اداره امور مالی و غیر مالی آن ها، باید، به ترتیب، توسط ولی، وصی یا قیم، انجام شود.

در مواردی که ولی قهری، در قید حیات نیست یا به دلایل قانونی، صلاحیت دخالت در امور محجور را ندارد یا در مواردی که ولی قهری، برای پس از فوت خود، اقدام به تعیین وصی، برای امور محجور، ننموده، همچنین، در شرایطی که جنون یا سفه، متصل به زمان صغر این محجورین نباشد، قانون گذار، نهاد حقوقی قیمومیت را مورد پیش بینی قرار داده است.

بدین ترتیب که ابوین یا نزدیکانی که با محجور، در یک جا زندگی می کنند، اعم از همسر یا سایر اقوام او، باید با ثبت نمونه دادخواست تعیین قیم، از دادستان، بخواهند که برای محجور، اقدام به نصب قیم نماید. همچنین، چنانچه دادستان، شخصا از این امر که محجور، نیاز به قیم دارد، مطلع گردد، می تواند، از دادگاه خانواده، تقاضای نصب قیم برای محجور را نماید و اشخاص مناسب برای این امر را از میان نزدیکان محجور، به دادگاه خانواده، معرفی کند.

با توجه به اینکه قیم، باید به طور کامل، مصلحت محجور را رعایت نماید و نباید، شرایط او، به گونه ای باشد که به ضرر محجور عمل شود، قانون گذار، علاوه بر امکان نصب قیم، موارد عزل قیم و نصب قیم جدید را نیز پیش بینی نموده تا در حق محجور، احجاف نشود.

با این توضیح که اگر معلوم شود قیم، دارای صفت و وصف امانت و امانت داری نیست یا این صفت، از او سلب شده است؛ محرز گردد که قیم، مرتکب ‌جرایم سرقت، کلاهبرداری، خیانت در امانت، هتک ناموس و جرایم منافی عفت، اختلاس یا جرایم نسبت به اطفال گردیده و یا به علت هر جرم دیگری، محکوم به حبس شده و نمی تواند، به اداره امور محجور بپردازد؛

همچنین، اثبات شود که قیم، دچار جنون؛ ورشکستگی اعم از ورشکستگی عادی، به تقصیر یا تقلب شده یا به هر علتی، برای اداره امور محجور، فاقد صلاحیت است، می توان، با ثبت نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید، از دادگاه خانواده، خواست که در خصوص تعیین قیم جدید و عزل قیم قبلی، تعیین تکلیف کند.

بنابراین، با توجه به توضیحات فوق الذکر، در پاسخ به این پرسش که نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید چیست می توان گفت، این دادخواست، یکی از اوراق قضایی است که در پی وجود موارد عزل قیم، از طریق یکی از اقوام محجور و با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت و به دادگاه صالح، ارسال می گردد تا نسبت به تعیین قیم جدید و عزل قیم قبلی، حکم صادر گردد. در ادامه، نحوه تنظیم دادخواست درخواست تغییر قیم را توضیح خواهیم داد.

نحوه تنظیم دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید

پس از توضیح در خصوص چیستی نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید، در این بخش از مقاله، قصد داریم درباره نحوه تنظیم دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید، صحبت کنیم و بگوییم که چه اطلاعاتی را باید در دادخواست درخواست تغییر قیم، درج نمود.

از آنجا که تمامی دادخواست ها، فارغ از موضوع شان، دارای بخش های یکسانی می باشند و دادخواست درخواست تغییر قیم و نصب قیم جدید نیز از این امر مستثنی نیست، برای تنظیم نمونه دادخواست عزل قیم و تعیین قیم جدید، باید با این بخش ها، آشنا بود.

ستون مربوط به خواهان، خوانده، موضوع خواسته، دلایل و منضمات و شرح خواسته، بخش های نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید هستند که ثبت کننده این دادخواست، باید، اطلاعات مربوط به تمامی این بخش ها را به طور دقیق و درست، وارد کرده و سپس، فایل ورد نمونه دادخواست تنظیمی را بر روی یک حافظه، ذخیر کند و برای ثبت و ارسال آن به دادگاه صالح، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برود.

شایان ذکر است، اطلاعات مورد نیاز برای ستون خواهان و خوانده، مشخصات هویتی و آدرس این افراد؛ اطلاعات مربوط به دلایل و منضمات، ادله اثبات کننده موارد عزل قیم؛ اطلاعات مربوط به ستون خواسته، درج عبارت درخواست عزل قیم و نصب قیم جدید و اطلاعات مربوط به ستون شرح خواسته، شرح دلایل عزل قیم فعلی و معرفی قیم جدید، برای بررسی صلاحیت او، جهت این سمت، توسط دادگاه خانواده است.

نکات مربوط به درخواست تغییر و عزل قیم

همانطور که توضیح دادیم، قانون گذار، این امکان را پیش بینی کرده است که بتوان، شخص دارای قیم نامه را، در صورت وجود جهات عزل قیم، با کمک ثبت دادخواست درخواست عزل و تغییر قیم و نصب قیم جدید، پس از صدور حکم دادگاه، از سمت قیمومیت، عزل نمود. اما، این دادخواست، تنها زمانی منجر به این نتیجه خواهد شد که نکات مربوط به درخواست تغییر قیم، در آن، رعایت شده باشد که این نکات، عبارتند از:

ثبت کننده نمونه دادخواست عزل قیم، دارای اهلیت (عقل، بلوغ، رشد) و صلاحیت قانونی، برای ثبت این دادخواست باشد.

خواهان باید، نام، نام خانوادگی، نام پدر، سن، اقامتگاه و در صورت امکان شغل خود، همچنین، نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده را در دادخواست خود درج کند و بر قیم بودن خوانده، در ستون شرح خواسته دادخواست، تصریح نماید.(مستفاد از ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی )

خواهان ثبت کننده دادخواست درخواست تغییر قیم شخص محجور، باید از حساب کاربری سامانه ثنا، برخوردار بوده و مراحل احراز هویت، در سامانه احراز هویت ثنا را طی کرده باشد. (این امر، از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی یا مراجعه به آدرس sana.adliran.ir میسر است.)

خواهان، بتواند، دلایل عزل قیم را با کمک ادله اثبات دعوا به محکمه، اثبات کند و با کمک امارات قانونی، در اقناع قاضی بر عدم صلاحیت قیم فعلی، برای قیمومیت، بکوشد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص قیم موقت، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.

 

دانلود متن نمونه دادخواست عزل قیم

در قسمت های قبلی مقاله، توضیح دادیم که نحوه تنظیم نمونه دادخواست درخواست تغییر قیم، چگونه است و موارد امکان ثبت این دادخواست، چیست. در این بخش از مقاله، قصد داریم متن و فایل دانلود متن نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید را ارائه کرده تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده کنند.

 متن نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید

خواهان: اطلاعات هویتی و آدرس

خوانده: اطلاعات هویتی و آدرس

موضوع خواسته: عزل قیم و نصب قیم جدید

دلایل و منضمات: شهادت شهود - حکم دادگاه - اسناد مثبت فروش اموال غیر منقول محجور بدون اذن دادستان 

شرح خواسته 

ریاست محترم دادگاه

با سلام

احتراما به استحضار می رساند

اینجانب، ..............، به کد ملی..............، خواهر...................، به کد ملی................، فرزند مرحوم...................، می باشم و به موجب این دادخواست، با شرح دلایلی که در ادامه می آید، از آن مقام محترم، تقاضای عزل جناب آقای....................، فرزند ......................، به کد ملی....................... را از سمت قیمومیت برادر محجور خویش، تقاضا دارم.

عالیجناب، برادر اینجانب، دارای جنون دائمی بوده و به همین سبب، قادر به اداره امور مالی و غیر مالی خود نیست. متاسفانه، در مورخ ....................، پدر و مادر اینجانبان، به علت تصادف، در گذشتند و از آنجا که پدرمان، برای بعد از فوت خود، برای اداره امور محجور، اقدام به تعیین وصی ننموده بود و با توجه به اینکه بنده، در زمان فوت پدر مادرم، 12 ساله بودم، عموی اینجانب، از طریق دادگاه خانواده، به سمت قیمومیت برادر محجور بنده، تعیین گردید.

لکن، اکنون، بعد از گذشت هشت سال، ایشان، از حدود اختیارات قیم، تجاوز کرده، بدون اذن دادستان، اقدام به فروش اموال غیر منقول برادرم نموده و به علت ارتکاب به جرم سرقت که مطابق قانون مدنی، از موارد عزل قیم است، صلاحیت اداره امور محجور را ندارد و با توجه به اینکه اینجانب، به سن قانونی رسیده ام و از لحاظ قانونی، شرایط اداره امور برادرم را دارم، از آن مقام محترم، تقاضای عزل عموی خویش، از سمت قیمومیت و نصب اینجانب را به عنوان قیم جدید، از آن مقام محترم، خواستارم. 

 

علاقمندان به دانلود متن درخواست تغییر قیم و نصب قیم جدید، می توانند از طریق لینک زیر، نسبت به دانلود متن این دادخواست اقدام نمایند.

 

نمونه دادخواست عزل قیم و نصب قیم جدید
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 265 kb
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم دادخواست عزل قیم در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه تنظیم دادخواست عزل قیم پاسخ دهند.