دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / صف خرید و فروش در بورس

صف خرید و فروش در بورس

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

صف خرید و فروش در بازار بورس، به دلیل تمایل تعداد زیادی از معامله گران برای خرید یا فروش یک سهم تشکیل می شود. عوامل مختلفی از جمله انتشار اخباری مبنی بر رشد یا کاهش قیمت سهم، موجب ایجاد این صف ها شده و معامله گران با اتخاذ استراتژی معاملاتی مناسب می توانند از این وضعیت سود ببرند.

 

بازارهای مالی از جمله بازار بورس ایران، پیوسته با نوسان قیمت و هیجان معامله گران گره خورده است. یکی از مواردی که تابع این هیجان و به دلیل تمایل به سود بردن از نوسان قیمت سهام در بازار بورس اتفاق افتاده، تشکیل صف های خرید و فروش است. به این ترتیب که بسیاری از معامله گران، برای کسب سود و یا جلوگیری از ضرر، مایل به خرید یا فروش سهمی خواهند بود.

کسانی که در بازار بورس فعالیت می کنند، باید با کسب تجربه و دریافت آموزش های لازم، استراتژی معاملاتی خود را در برخورد با شکل گیری این صف های خرید و فروش تعیین نمایند. چرا که بسیاری از این صف ها در اثر هیجانات کاذب ایجاد می شود و عجله در خرید و فروش سهم، ممکن است موجب ضرر معامله گر شود. از این رو شناخت بازار و دلیل تشکیل صف های خرید و فروش اهمیت زیادی دارد.

در این مقاله، درباره این که صف خرید و فروش در بورس چیست و چه عواملی موجب تشکیل این صف ها می شوند و همچنین، استراتژی خرید سهم و یا فروش آن در این شرایط و استفاده از فیلتر نوسان گیری برای مشاهده لیست سهم هایی که صف خرید یا فروش برای آن ایجاده شده است، مطالبی مطرح خواهد شد.

صف خرید و فروش در بورس و زمان تشکیل آن

در بازار بورس، اصطلاح صف خرید و فروش بسیار به کار می رود که هر یک از آن ها به نوعی وضعیت عرضه و تقاضا مربوط به سهام را نشان می دهند. برای آشنایی با مفهوم این دو اصطلاح، لازم است به این موضوع اشاره شود که در حالت تعادل، میزان عرضه و تقاضا برای سهام یک شرکت، اواق بهادار و... با هم تفاوت چندانی ندارد، اما چنانچه این تعادل در اثر عواملی به هم بخورد، صف خرید یا فروش ایجاد می شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ناظر بازار بورس کیست کلیک کنید.

هنگامی که به دلایلی از جمله انتشار اخبار مثبت، پیش بینی شود که قیمت یک سهم به زودی افزایش خواهد یافت، تقاضا برای خرید آن بیشتر شده و منجر به تشکیل صف خرید خواهد شد. به همین ترتیب، هنگامی که بر اثر خبر یا اتفاقاتی، احتمال کاهش قیمت یک سهم پیش بینی شود، دارندگان آن سهم مایل به فروش آن خواهند شد و صف فروش تشکیل می شود و اولویت خرید و فروش نیز با کسانی است که زودتر برای خرید یا واگذاری سهم اقدام نمایند.

 

بنابراین، در پاسخ به این سوال که صف خرید و فروش در بورس چیست و چه زمانی تشکیل می شود باید گفت، زمانی که تعداد خریداران از تعداد فروشندگان بیشتر باشد، صف خرید و زمانی که تعداد فروشندگان از خریداران سهم بیشتر باشد، صف فروش تشکیل می شود. نکته ای که درباره ایجاد این صف ها وجود دارد، این است که هنگامی که کاهش یا افزایش قیمت سهم بسیار محتمل باشد، معامله گران مایلند هر چه سریع تر سهام مورد نظر را بخرند و یا بفروشند و این میل همگانی موجب به وجود آمدن این صف ها می شود.

 

موضوع مهمی که در تشکیل صف های خرید و فروش، نقش اساسی دارد، محدودیت دامنه نوسان سهام در بورس است. به این معنا که میزان تغییرات قیمت هر سهم در هر روز کاری می تواند از %5- تا %5+ نسبت به قیمت روز قبل باشد. هنگامی که رشد یا کاهش قیمتی سهمی پیش بینی می شود، معامله گران برای این که هر چه بیشتر از این دامنه نوسان روزانه سود ببرند، وارد صف خرید می شوند و به همین ترتیب برای جلوگیری از ضرر بیشتر، وارد صف فروش می شوند.

 

در شرایطی که سودده بودن سهم در آینده مطرح شده است و بسیاری از معامله گران مایل به خرید هستند و فروشنده ای در میان نیست و همین طور، در حالتی که به دلیل احتمال بالای ضررده بودن سهم، اکثر دارندگان آن سهم، مایل به فروش و واگذاری آن هستند اما خریداری یافت نمی شود، صف خرید و صف فروش، اصطلاحا سنگین و یا قفل شده نامیده می شود.

 

با این وجود، این صف های خرید و فروش پایدار نیستند و بعد از مدتی خرید و فروش سهام اتفاق میفتد، چراکه بازار بورس، بازاری نوسانی است و کسانی که تجربه کافی در این بازار دارند، به این موضوع واقفند که با وجود اقبال بسیاری از فعالان بازار به یک سهم تحت شرایطی و تشکیل صف خرید و یا صف فروش، زمانی که ارزش سهم به قیمت مطلوب مدنظر معامله گران برسد، خرید و فروش انجام می گیرد و بنابراین، روش برخورد صحیح با این صف ها، داشتن استراتژی خرید سهم و یا فروش آن و سود بردن از وضعیت به وجود آمده است.

استراتژی خرید سهم از صف فروش

یکی از استراتژی های معاملاتی که بسیاری از معامله گران از آن استفاده می کنند، خرید سهم از صف فروش است. به این معنی که زمانی که بیشتر افراد در بازار مایل به فروش سهم خود هستند، به عنوان خریدار وارد معامله می شوند تا با خرید سهم در قیمت پایین و فروش آن به قیمت بالاتر پس از گذشت زمان نزول قیمت، به کسب سود بپردازند.

 

با این وجود، خرید سهم از صف فروش ممکن است همیشه سودده نباشد و به همین دلیل، استراتژی خرید سهم از صف فروش نباید بدون در نظر گرفتن عوامل موثر بر رشد قیمت سهم در آینده و بررسی های کافی، اتخاذ گردد. از جمله مواردی که باید به آن توجه داشت، علت کاهش قیمت سهم است تا چنانچه این موضوع امری موقتی است و امکان برطرف شدن آن و افزایش قیمت سهم وجود دارد، خرید از صف فروش انجام گیرد.

 

نکته دیگری که در خصوص استراتژی خرید سهم از صف فروش باید در نظر گرفت، توجه به وضعیت کلی بازار است. به این معنا که در بعضی شرایط، به دلایل مختلف، هیجانات منفی بر بازار حاکم می شود و از این رو بسیاری از معامله گران، فروشنده می شوند. این درحالی است که این شرایط پایدار نخواهد بود و پس از مدتی ممکن است سهمی که برای فروش آن صف تشکیل شده بود، رشد خوبی را تجربه کند.

چگونه در صف خرید سهام بخریم؟

هنگامی که برای سهمی صف خرید تشکیل می شود و بسیاری از فعالان بازار بورس به استراتژی خرید سهم روی می آورند و مایل به خرید هستند، این کار به آسانی و با سرعت امکان پذیر نیست. چرا که عواملی همچون محدودیت زمانی فعالیت بازار در هر روز، محدودیت واحدهای سهم و... موجب می شود بسیاری از افرادی که در صف خرید قرار دارند، موفق به دریافت سهم نشوند.

 

بنابراین، برای این که قرار گرفتن در صف خرید، منجر به خرید سهم و قرار گرفتن آن در پرتفوی معامله گر شود، لازم است به نکاتی در این باره توجه نمود. در این حالت، اولین نکته این است که وجود صف خرید سهم پایدار نیست و پس از مدتی عرضه و تقاضا به تعادل مناسبی خواهد رسید و بنابراین، خریداران باید سفارش خرید خود را ثبت نماید تا بعد از فروکش کردن تب خرید، سهم موردنظر خود را دریافت نمایند.

 

در واقع باید گفت، پس از این که معامله گر از سودده بودن سهمی تا حد مناسبی اطمینان یافت، با وجود این که صف خرید برای آن سهم تشکیل شده است، باید سفارش خرید خود را ثبت کند تا پس از گذشت چند روز یا چند هفته، معامله خرید انجام شود. نکته دیگر در ارتباط با این که چگونه در صف خرید سهام بخریم، این است که بهتر است معامله گر هر چه سریعتر وارد صف خرید شود، تا در اولویت بالاتری برای معامله قرار بگیرد.

فیلتر صف خرید و فروش در بورس

با توجه به این که در بازار بورس نمادهای بسیاری وجود دارند، مشاهده وضعیت همه آن ها و بررسی این که صف خرید و فروش برای کدام یک از آن ها تشکیل شده است، کار زمانبری خواهد بود. در واقع، مشاهده لیستی از نمادهایی که صف خرید و فروش برای آن ها تشکیل شده است، برای بسیاری از معامله گران دارای اهمیت است تا استراتژی مالی خود را در سریع ترین زمان ممکن تعیین کنند.

 

به این منظور، معامله گران جهت مشاهده نمادهایی که در صف خرید یا فروش قرار دارند، از فیلترنویسی استفاده می کنند. برای انجام این کار، لازم است کدهای مربوط به نمایش صف خرید و فروش در سایت testmc.ir و در بخش فیلترهای دیده بان بازار وارد شود. پس از انجام این کار، نمادهایی که به علت احتمال صعود یا نزول دارای صف خرید و فروش شده اند، نمایش داده می شوند.

 

لازم به ذکر است، برای استفاده از فیلتر نوسان گیری، نیازی به نصب هیچ گونه برنامه ای نیست و قرار دادن کدها از طریق سایت تابلوخوانی بورس testmc و انتخاب بخش فیلترها از نوار دیده بان بازار، امکان پذیر است. هر یک از فیلترهای صف خرید و صف فروش، کدهای مخصوص خود را دارند که با وارد نمودن آن ها در صفحه فیلتر و پس از انجام اعتبارسنجی، درصورت صحیح بودن کد، لیست نمادهای مربوط به آن قابل مشاهده خواهد بود.

 

نوشتن کدهای مربوط به صف خرید و فروش، با کسب دانش مربوط به فیلترنویسی در بازار بورس امکان پذیر است. اما از آنجایی که بسیاری از افراد ترجیح می دهند از کدهای آماده فیلتر نوسان گیری استفاده کنند، کدهای فیلتر صف خرید و فروش در سایت های مختلفی قرار داده می شود و با کپی کردن و وارد نمودن آن ها در بخش فیلترها در دیده بان بازار، امکان مشاهده لیست نمادهای دارای صف فراهم خواهد شد.

 

در ادامه، چند مورد از فیلتر صف خرید و فروش در بورس قرار داده می شود و معامله گران باید دقت باشند که کدها را به درستی وارد نموده و اعتبارسنجی برای بررسی صحیح بودن کد را نیز انجام دهند. لازم به ذکر است این کدها تنها کدهای مربوط به صف خرید و فروش نیستند و با جستجو در منابع معتبر و مرتبط با بازار بورس ایران، می توان به کدهای مربوط به فیلتر هر یک از صف های خرید و فروش دسترسی پیدا کرد.

 

فیلتر صف فروش:

(pl)==(tmin) && (tmin)==(pmin) && (po1)==(tmin) && (zd1)==0

(po1)==(tmin) && (qo1)!=0

فیلتر صف خرید:

(pl)==(tmax) && (tmax)==(pmax) && (tmax)== (pd1) && (zo1)==0

(pl)== (tmax) &&(zo1) !=0

آموزش نحوه نوسان گیری از صف خرید و فروش در بورس

کسب سود از طریق نوسان گیری، یکی از روش های رایج انجام معامله در بازارهای مالی از جمله بازار بورس ایران است. در این روش، معامله گران از تغییرات قیمت سهام در بازه های زمانی کوچک به نفع خود استفاده می کنند و در اثر اختلاف قیمت خرید و فروش در کوتاه مدت، کسب سود اتفاق میفتد. با این حال، این روش معاملاتی همیشه سودده نیست و به تجربه و دقت بالایی نیاز دارد.

 

درباره نوسان گیری از صف خرید و فروش نیز باید گفت معامله گران با فیلتر کردن نمادهایی که دارای صف خرید و فروش هستند، وضعیت سهام مربوط به آن را بررسی می کنند و با قرار گرفتن در صف در زمان مناسب، اقدام به خرید و یا فروش سهام می نمایند تا با وجود محدودیت دامنه نوسان، از سودهایی که در اثر تغییرات قیمت روزانه این سهام حاصل می شود، بهره مند شوند.

 

بسیاری از معامله گرانی که به نوسان گیری می پردازند، استراتژی های مشخصی برای سود بردن از نوسان قیمت سهم در صف خرید و فروش دارند که این استراتژی ها حاصل شناخت بازار و داشتن تجربه کافی است. بنابراین، درباره آموزش نحوه نوسان گیری از صف خرید و فروش در بورس، باید گفت انجام این کار بیش از هر چیز به تسلط بر اصول نوسان گیری و کسب تجربه در این باره وابسته است.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صف خرید و فروش در بورس در کانال تلگرام موضوعات سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون صف خرید و فروش در بورس پاسخ دهند.