دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / سامانه صدور گواهی ماده 186

ماده 186 قانون مالیات مستقیم

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir، سامانه ای است که برای کارمندان بانک ها و نهادهای ذی صلاح تمدید کارت بازرگانی یا پروانه کسب، راه اندازی شده تا با ورود به سایت استعلام بدهکاران مالیاتی،  نسبت به استعلام بدهی و درخواست صدور گواهی های مورد نظر ماده 186 قانون مالیات، اقدام کنند.

 

با توجه به اهمیت و نقشی که گواهی های ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، در امکان تمدید پروانه کسب یا تمدید کارت بازرگانی یا دریافت تسهیلات بانکی، از سوی نهاد های ذی صلاح، برای اشخاص حقوقی یا اشخاص حقیقی صاحب مشاغل داشت، دولت، اقدام به راه اندازی سامانه مخصوص صدور گواهی های مد نظر این ماده، برای بانک ها و نهادهای صلاحیت دار برای تمدید کارت بازگارنی یا پروانه کسب کرد.

 

از آنجا که دریافت و صدور گواهی های موضوع ماده 186 قانون مالیات های مستقیم و تبصره 1 این ماده، نحوه و مراحل خاص خود را دارد و نیاز به ثبت نام در سامانه می باشد، مشمولین و متقاضیان درخواست این گواهی ها، باید از نحوه ورود به سایت استعلام بدهکاران مالیاتی، ثبت نام در آن و ثبت درخواست، مطلع باشند.

 

لذا، در مقاله حاضر، قصد داریم، پس از معرفی سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir، در خصوص نحوه ورود به سایت، ثبت نام در آن و صدور گواهی از طریق آن، توضیح داده؛ سپس، بگوییم که نحوه ارائه صورت های مالی در سامانه و استعلام بدهکاران در سایت، چگونه می باشد. 

 

برای ورود به سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم کلیک کنید.

 

سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir

 

کاربران، برای ورود به سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، باید به سایت govahi186.tax.gov.ir مراجعه کنند.

معرفی سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir

ارائه تسهیلات بانکی و یا ارائه خدمات مربوط به تمدید پروانه کسب یا تمدید کارت بازرگانی، از سوی مراجع ذی صلاح، در صورت وجود بدهی قطعی مالیاتی و عدم داشتن گواهی های مذکور در ماده 186 قانون مالیات های مستقیم و تبصره 1 آن، به مودیان و متقاضیان این موارد، ممنوع است.

 

همچنین، اخذ گواهی های مورد نظر ماده 186 قانون مالیات های مستقیم و ارائه آن ها به بانک، زمان بر بوده و پروسه ارائه تسهیلات یا تمدید کارت بازرگانی یا پروانه کسب را با تاخیر مواجه می نماید. از همین رو، دولت، در راستای تسهیل این روند و کاهش مراجعات حضوری، اقدام به راه اندازی یک سامانه بر خط نموده که کارمندان بانک، می توانند، از بدهی مالیاتی متقاضی، مطلع شوند و درخواست صدور گواهی های ماده 186را برای مودی، ثبت نمایند.

 

قبل از معرفی سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir، ضروی است تا اندکی در خصوص گواهی مطروحه در ماده 186 قانون فوق الذکر، توضیح داده و سپس، به معرفی سامانه صدور آن بپردازیم. این ماده، مقرر می دارد:

 

"صدور یا تجدید یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه کسب یا کار اشخاص حقیقی یا حقوقی، از طرف مراجع صلاحیتدار، منوط به ارائه گواهی، از اداره امور مالیاتی ذیربط، مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده، می‌باشد و در صورت عدم رعایت این حکم، مسئولان امر، نسبت به پرداخت‌ مالیات های مزبور، با مودی، مسئولیت تضامنی خواهند داشت." 

 

تبصره ۱ ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، (اصلاحی 1371/02/07) مقرر می دارد: "اعطای تسهیلات بانکی، به اشخاص حقوقی و همچنین صاحبان مشاغل از طرف بانک ها و سایر موسسات اعتباری، منوط به اخذ .... 1- گواهی‌ ‌پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده 2- گواهی اداره امور مالیاتی مربوط، مبنی بر وصول نسخه‌ای از صورت‌ های مالی ارائه شده به بانک ها و سایر موسسات اعتباری"، می باشد.

 

بر اساس ماده فوق الذکر، اخذ گواهی پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی قطعی مالیاتی، برای تمام اشخاص حقیقی و حقوقی خواستار تمدید پروانه کسب و کار یا کارت بازرگانی، همچنین، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل متقاضی دریافت تسهیلات بانکی، ضروری است.

 

و همانطور که در پاراگراف ابتدایی این بخش گفتیم، دولت و سازمان امور مالیاتی، برای کاهش مراجعه حضوری افراد، برای دریافت این گواهی ها و امکان اطلاع بانک ها، به صورت بر خط، از بدهی های مالیاتی افراد، اقدام به راه اندازی یک سامانه اینترنتی، جهت صدور گواهی های ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، نموده اند.

 

عنوان سامانه مذکور، سامانه صدور گواهی های مالیاتی است که از طریق آدرس govahi186.tax.gov.ir، در اختیار کارمندان بانک، خواهد بود و به آنان، به صورت الکترونیک، ارائه خدمت، خواهد کرد و پس از ثبت درخواست استعلام بدهی مالیاتی مودی، از سوی کارمند بانک در سامانه، ابلاغیه مربوط به استعلامات، برای مودی نیز ارسال خواهد شد و او می تواند از طریق سامانه my.tax.gov.ir، از نتیجه استعلام با خبر شده و در صورت اعتراض، اعتراض نماید.

 

از جمله امکانات سامانه صدور گواهی های مالیاتی، که مختص کارمندان بانک بوده، علاوه بر دسترسی به دستور العمل ها و بخشنامه های مرتبط با ماده 186 قانون مالیات های مسقیم، صدور گواهی ماده 186 قانون فوق الذکر و تبصره 1 آن، همچنین، استعلام بدهکاران عمده مالیاتی و استعلام بدهکاران مالیاتی، خواهد بود که ارائه این خدمات، در بخش توانمندی های سایت، مورد تصریح، قرار گرفته است.

ورود به سایت صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم

از آنجا که استفاده از خدمات سایت استعلام بدهکاران مالیاتی یا همان سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، نیازمند ورود به سایت آن است، در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص ورود به سایت صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، توضیح دهیم که به شرح زیر می باشد:

 

متقاضی (کارمند بانک) یا نهاد ذی صلاح برای تمدید پروانه کسب یا کارت بازرگانی، باید، به اینترنت، دسترسی داشته و نام کاربری و رمز عبوری که به او داده شده است را در اختیار داشته باشد.

 

سپس، باید، آدرس سایت صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir را در مرورگر خود، جست و جو کند تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شود و در کادر مربوطه، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نماید.

 

سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم

 

شایان ذکر است، در صورتی که مودی، بخواهد از نتیجه استعلام، مطلع گردد، باید به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه نماید که ورود به سایت آن، بدین صورت خواهد بود که ابتدا متقاضی، باید آدرس مذکور را در مرورگر خود سرچ کرده تا وارد صفحه ای همانند صفحه زیر شود و نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه وارد کند.

 

سایت صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir

 

سپس، رمز موقت ارسال شده به تلفن همراه خود را در کادر مورد نظر وارد کرده و پس از درج کد امنیتی در کادر مربوطه، بر روی دکمه ورود، کلیک کند.

 

 سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov

 

علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه و شرایط استعلام سوابق بدهی مالیاتی می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت حتما بخوانید مقاله، با همین عنوان آمده است، اقدام نمایند.

 

نحوه ثبت نام در سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم

کارمندان بانک ها، اغلب، با این پرسش، مواجه هستند که نحوه ثبت نام در سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، چگونه است؟ لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم، پرسش مطروحه را بررسی کرده و به آن، پاسخ دهیم.

 

همانطور که در قسمت قبلی مقاله دیدم، در صفحه ورود به سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir یا همان سایت استعلام بدهکاران مالیاتی، صرفا امکان وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وجود دارد و گزینه ثبت نام، در این صفحه، موجود نمی باشد.

 

ثبت نام کارمندان بانک، در این سامانه، توسط سازمان صلاحیت دار، انجام شده و به آن ها، نام کاربری و رمز عبور، داده می شود که می توانند، با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سامانه شده و در راستای استعلام بدهی بدهکاران مالیاتی یا درخواست صدور گواهی های مورد نظر ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، اقدام کنند.

 

همانطور که گفتیم، پاسخ استعلامات بانکی یا درخواست صدور گواهی های صادره مربوط به ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، در my.tax.gov.ir یا همان درگاه ملی خدمات مالیات که به آن سایت استعلام پرونده مالیاتی نیز می گویند، برای مودیان، قابل رویت خواهد بود که نحوه ثبت نام در این سامانه، بدین صورت می باشد که ابتدا مودی، باید، آدرس فوق الذکر را جست و جو نموده تا وارد صفحه ای همانند صفحه زیر شده و بر روی گزینه ثبت نام، کلیک کند.

 

 سایت govahi186.tax.gov

 

سپس، اطلاعات مورد نیاز، نظیر شماره همراه، کد ملی و سایر اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده و گزینه ثبت نام را انتخاب کند.

 

سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم

 

در این شرایط، ثبت نام فرد، کامل شده و می تواند با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور ارسال شده برای وی، همانند آنچه در قسمت قبلی مقاله توضیح دادیم، وارد سامانه شود و از نتیجه ابلاغیه ها، مطلع گردد.

 

نحوه صدور گواهی در سامانه گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم

با توجه به اینکه بانک یا مراجع تمدید کارت بازرگانی یا پروانه کسب از طریق سامانه صدور گواهی های مالیاتی یا سایت استعلام بدهکاران مالیاتی govahi186.tax.gov.ir، می تواند، درخواست صدور گواهی های مد نظر ماده 186 قانون مالیات های مستقیم و تبصره 1 آن را داشته باشد، در این بخش از مقاله، قصد داریم، نحوه صدور گواهی در سامانه گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم​ govahi186.tax.gov.ir را توضیح دهیم که به شرح زیر می باشد:

 

در ابتدا، مودی باید، به بانک یا مرجع صالح تمدید کارت بازرگانی یا پروانه کسب، مراجعه کرده و درخواست ارائه تسهیلات یا تمدید کارت بازرگانی یا پروانه کسب را داشته باشد. در این خصوص لازم به ذکر است گواهی ماده 186 صرفا برای تسهیلات مورد تقاضا معتبر بوده و از زمانی که صادر می شود به مدت یک سال اعتبار دارد. اگر متقاضی تسهیلات، طی یک سال شمسی، تسهلات متعددی دریافت کرده باشد که مجموع مبالغ تسهیلات از حدود یاد شده در ماده یک ضوابط ابلاغی بیشتر شود، بابت هر مورد تسهیلات اعطا شده، مفاد ضوابط مذکور اجرایی می شود. 

 

در واقع منظور این است که  هر گاه مجموع تسهیلات اعطایی در یک سال شمسی به اشخاص از مبالغ تعیین شده فراتر رود، برای هر فقره تسهیلات جدید می‌بایست حتما استعلام جدیدی هم صورت گیرد. سقف تسهیلات مذکور برای اشخاص حقوقی 365 میلیارد تومان  و برای اشخاص حقیقی تا 735 میلیون تومان پیش بینی شده است، ینی اگر مجموع مبلغ تسهیلات دریافت یبیشتر از مبلغ مذکور شود، نیاز به استعلام جدید است.

 

سپس، کارمند بانک یا نهاد ذی صلاح برای تمدید پروانه کسب یا کارت بازرگانی، وارد سایت سامانه govahi186.tax.gov.ir شده و درخواست استعلام بدهی مالیاتی و صدور گواهی های ماده 186 قانون مالیات های مستقیم و تبصره یک آن را ثبت می نماید.

 

در این مرحله، درخواست متقاضی، از سایت استعلام بدهکاران مالیاتی، به کارتابل واحد مالیاتی، ارسال شده و پس از اینکه سازمان مالیاتی، پروونده مودی و وضعیت بدهی او را بررسی کرد، پاسخ را به بانک یا نهاد درخواست کننده استعلام، ارسال نموده و نهاد درخواست کننده، بر اساس وضعیت بدهی مودی، اقدام به ارائه تسهیلات نظیر انواع وام بانکی یا تمدید کارت بازرگانی و یا پروانه کسب خواهد کرد.

 

در صورتی که مودی، بخواد از وضعیت استعلام، با خبر شود، باید همانند آنچه گفتیم، با جست و جوی آدرس درگاه ملی خدمات مالیات، my.tax.gov.ir وارد سامانه شود و پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، همچنین، کد پیامکی ارسال شده به شماره همراه، به کارتابل خود، دسترسی پیدا کرده و سپس، گزینه، ابلاغیه ها را انتخاب کند.

 

 سایت صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir

 

از آنجا که امکان مشاهده خلاصه پرونده مالیاتی، از طریق درگاه ملی خدمات مالیات، میسر است، علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص انجام این امر، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت بیشتر بخوانید آمده، اقدام کنند.

 

نحوه ارائه صورت های مالی در سامانه گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم

مستفاد از ماده 2 ضوابط اجرايی تبصره 1 ماده 186 قانون ماليات هاي مستقيم اصلاحی، مصوب 1380/11/27، بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، قبل از آنکه به شخص حقوقی یا اشخاص حقیقی صاحبان مشاغل، اقدام به ارائه تسهیلات نمایند، باید نسخه ای از صورت های مالی اشخاص را که ممهور به مهر بانک است، از طریق سامانه صدور گواهی ماده 186، به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

 

در مرحله بعد، سازمان، پرونده مودی را بررسی کرده و گواهی های ماده 186 قانون مالیات مستقیم را صادر می نماید. نحوه ارائه صورت های مالی در سامانه گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم، همانند آنچه در تیتر قبلی مقاله توضیح داده شد، با ورود کارمند بانک، به سایت استعلام بدهی مالیاتی یا سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir می باشد.

 

سپس کارمند بانک باید، تصاویر صورت های مالی مودی را که دارای مهر بانک است، به صورت اسکن شده و با حجم حداکثر 500 کیلو بایت، در سامانه، بارگذاری کرده و برای سازمان امور مالیاتی، ارسال کند و منتظر پاسخ استعلام، از جانب سازمان امور مالیاتی بماند. شایان ذکر است، مودی، همانند آنچه در قسمت های قبلی مقاله گفته شد، با ورود به سامانه my.tax.gov.ir، از بخش ابلاغیه ها، می تواند از نتیجه استعلامات، مطلع شود.

 

استعلام بدهکاران مالیاتی از سامانه گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم

یکی از امکانات سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم govahi186.tax.gov.ir که در دسترس کارمندان بانک ها می باشد، استعلام بدهکاران مالیاتی از سامانه گواهی ماده 186 قانون مالیات مستقیم است که با ورود به سایت استعلام بدهکاران مالیاتی، امکان پذیر می باشد.

 

نحوه استعلام بدهی بدهکاران مالیاتی، با ورود به سایت، انتخاب گزینه استعلام بدهی مودی، ارسال درخواست، به سازمان امور مالیاتی و صبر برای پاسخ سازمان امور مالیاتی، در خصوص درخواست استعلام بدهی مالیاتی، می باشد.

 

مشاغل و اشخاص حقوقی، ملزم به تنظیم صورت حساب الکترونیکی مالیاتی، می توانند، برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم این صورت حساب، نسبت به مطالعه مقاله ای که در قسمت در ادامه بخوانید مقاله آمده است، اقدام کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص امکانات سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون امکانات سامانه صدور گواهی ماده 186 قانون مالیات های مستقیم پاسخ دهند.