مزایای حقوقی دورکار پروژه ای در قانون کار فریلنسری 1401 که در آیین نامه مخصوص آن آمده، مواردی نظیر تسهیل مبادلات مالی و ارزی، بهره مندی از وام ها و تسهیلات بانکی، بیمه و اینترنت پرسرعت می باشد که اولین و مهم ترین شرط بهره مندی از این مزایا، اعتبارسنجی در پایگاه اینترنتی مخصوص این امر است.
برای مشاوره مزایا و حمایت های قانون کار فریلنسری
برای مشاوره مزایا و حمایت های قانون کار فریلنسری
فریلنسرها یا آزادکاران، اشخاصی هستند که از راه دور و بدون تعهد بلند مدت به یک سازمان، به صورت پروژه ای و با تصمیم و انتخاب شخصی، برای نهادها و سازمان های مختلف، ارائه خدمت کرده و در مقابل پروژه ارائه شده، دستمزد دریافت می نمایند.
در ایام اخیر، دولت، با هدف حمایت از آزادکاران یا همان فریلنسرها، اقدام به تصویب آیین نامه حمایت از فریلنسرها نموده و در آن، برخی مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران را بر شمرده و شرایط بخصوصی را نیز برای بهره مندی از این مزایا، در نظر گرفته است.
از این رو، در مقاله حاضر قصد داریم، درباره مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران در قانون کار فریلنسری 1401، توضیح داده، سایت ثبت اطلاعات، نحوه اعتبار سنجی و امکان انعقاد قرارداد با دستگاههای اجرایی دولتی فریلنسرها را بررسی کرده و در خصوص مزایا و حمایت های حقوقی مالی و ارزی این افراد، وام و تسهیلات، بیمه فریلنسرها، نحوه ارائه ضمانت توسط آن ها و اینترنت پایدار و پر سرعت مد نظر دولت برای آزادکاران، توضیح داده و فایل دانلود pdf آیین نامه مزایای حقوقی دورکار پروژه ای ۱۴۰۱ را ارائه نماییم.
برای بررسی مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران در قانون کار فریلنسری ۱۴۰۱، باید به آیین نامه حمایت از فریلنسرها که به آن، آیین نامه مزایای حقوقی دورکار پروژه ای نیز می گویند، مصوب کارگروه اقتصاد دیجیتال و سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، مورخ 1401/09/02، مراجعه کرد و ابتدا، گفت که مقصود از فریلنسر در این آیین نامه کیست.
مستفاد از آیین نامه حمایت از آزادکاران فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال کشور، فریلنسر، شخص حقیقی ای است که بدون در استخدام یک سازمان یا مجموعه دولتی یا خصوصی بودن، با دریافت حق الزحمه، به شکل پروژه ای و پاره وقت، در داخل ایران و برای کارفرما های مختلف، در زمینه توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات و کسب و کارهای دیجیتال، ارائه خدمت و فعالیت می کند. مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران، بر اساس آیین نامه مذکور، به شرح زیر است:
امکان عقد قرارداد افراد اعتبار سنجی شده، با دستگاه های اجرایی، به عنوان تامین کننده خدمات کارشناسی در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت؛
تسهیل مبادلات مالی و ارزی افراد اعتبار سنجی شده؛
برخورداری افراد اعتبار سنجی شده، از برخی تسهیلات بانکی؛
برخورداری افراد اعتبار سنجی شده، از خدمات بیمه تامین اجتماعی؛
دسترسی افراد اعتبار سنجی شده، به اینترنت پر سرعت و پایدار؛
بهره مندی افراد اعتبار سنجی شده، از دوره های مهارت آموزی تخصصی کوتاه مدت.
شایان ذکر است، با توجه به اینکه آیین نامه مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران که به آن، آیین نامه مزایای حقوقی دورکار پروژه ای نیز می گویند، در مورخ 1401/09/02 تصویب گردیده و بر اساس مندرجات این آیین نامه، زمانی به نهادهای ذی ربط اختصاص داده شده تا نسبت به ارائه مزایای فوق الذکر، اقدام کنند، در صورت هر گونه تغییر در این حمایت ها یا دریافت جزئیات بیشتر، متن مقاله، به روز رسانی خواهد شد.
با توجه به رواج استفاده از اینترنت و از آنجا که در پی این موضوع، اکثر نهادهای دولتی، اقدام به ارائه خدمات، به صورت اینترنتی می نمایند، درآیین نامه مزایای حقوقی دورکار پروژه ای، مصوب 1401/09/02، طراحی و راه اندازی سایت ثبت اطلاعات فریلنسرها، مورد پیش بینی قرار گرفته است. مستند این امر نیز، ماده 2 آیین نامه فوق الذکر است که مقرر می دارد:
"سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور موظف است، با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به منظور ایجاد بستر حمایتی و ارتقای مهارت های فعالان حوزه آزادکاری، طی سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، نسبت به ایجاد پایگاه ثبت اطلاعات آزادکاران، اقدام نموده و مجری اعتبارسنجی افراد پایگاه، طبق دستورالعمل موضوع تبصره (۱) این ماده است."
شایان ذکر است، از آنجاکه آیین نامه مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران که به آن، آیین نامه مزایای حقوقی دورکار پروژه ای نیز می گویند، به تازگی و در مورخ 1401/09/02 تصویب شده و دستور راه اندازی سایت ثبت اطلاعات فریلنسر ها، به تازگی به نهادهای ذی صلاح، ابلاغ گردیده است، تا زمان نگارش این مقاله، سایت بخصوصی، راه اندازی نشده و به محض راه اندازی سایت، اطلاعات و متن مقاله به روز رسانی خواهد شد و آدرس آن، در متن مقاله، قرار داده می شود.
در قسمت اول مقاله، در خصوص مزایا و حمایت های حقوقی ای که بر اساس آیین نامه مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران، برای این افراد، در نظر گرفته شده، صحبت کردیم و گفتیم که بهره مندی از این مزایا، نیازمند اعتبارسنجی می باشد. لذا، در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص نحوه اعتبارسنجی فریلنسرها، توضیح هیم.
ماده 2 و تبصره یک ماده 2 آیین نامه مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران، از راه اندازی پایگاهی برای اعتبارسنجی فریلنسرها، حداکثر، ظرف سه ماه از تصویب این آیین نامه، صحبت می کند که این پایگاه باید، توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، طراحی و راه اندازی شود.
پس از راه اندازی پایگاه و معرفی آدرس آن، فریلنسرها، باید برای ثبت اطلاعات خود و بارگذاری برخی مدارک مورد نیاز، وارد سامانه تعیین شده گردند و پس از تکمیل مراحل، منتظر پاسخ اعتبارسنجی خود، توسط نهاد ذی صلاح بمانند تا بتوانند، از مزایا و حمایت های حقوقی آیین نامه آزادکاران، بهره مند شوند. به محض اطلاع رسانی بیشتر توسط دولت، در خصوص نحوه اعتبارسنجی فریلنسرها، متن مقاله، به روزرسانی خواهد شد.
یکی از مزایا و حمایت های حقوقی ای که برای آزادکاران یا فریلنسرها، بر اساس آیین نامه مزایای حقوقی دورکار پروژه ای، توسط دولت، فراهم خواهد شد، این است که از امکان انعقاد قرارداد با دستگاههای اجرایی دولتی، بهره مند گردند. امکان انعقاد قرارداد فریلنسرها با دستگاههای اجرایی دولتی، در ماده 3 آیین نامه فوق الذکر، پیش بینی شده است که مقرر می دارد:
"دستگاههای اجرایی، برای دریافت خدمات مشاوره یا حرفه ای در سـطح معاملات کوچک و متوسـط، می توانند با رعایت ماده (24) آیین نامه خرید خدمات مشاوره، موضـوع تصویب نامه شماره 193542 / ت 42986 ک مورخ 1388/10/01 و اصلاحات بعدی آن، از توانمندی افراد اعتبارسنجی شده در پایگاه، استفاده کرده و نسبت به عقد قرارداد و برون سپاری فعالیت های تخصصی اقدام نمایند.
تبصره – انعقاد قرارداد دستگاههای اجرایی با افراد حقیقی اعتبارسنجی شده در پایگاه، بلامانع بوده و به عنوان تامین کننده خدمات کارشناسی در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، پذیرفته می شوند."
بر این اساس، در صورتی که فریلنسرها، در پایگاه راه اندازی شده برای اعتبارسنجی، اقدام به ثبت نام و طی کردن مراحل اعتبارسنجی کنند و در شرایطی که دستگاه های اجرایی دولت، پیشنهاد انعقاد قرارداد با آن ها را ارائه دهند، می توانند، در قالب تامین کننده خدمات کارشناسی در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، با دستگاه های اجرایی، همکاری نموده و اقدام به انعقاد قرارداد کنند. که در صورت اعلام جزئیات بیشتر توسط دولت، متن مقاله، به روزرسانی خواهد شد.
ماده 4 آیین نامه مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران، مصوب 1401/09/02، مقرر می دارد: "بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مکلف است با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و سازمان توسعه تجارت ایران، مقررات مربوط به مبادلات مالی و ارزی اشخاص اعتبار سنجی شـده در پایگاه را با اولویت کشورهای منطقه و همسایه، ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، با رعایت قوانین، تدوین و ابلاغ نماید."
بر اساس این ماده، مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران در مبادلات مالی و ارزی، در دستور کار بانک مرکزی، قرار گرفته است و مقررات آن، باید، توسط این مرجع، با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان توسعه تجارت ایران، تدوین گردد.
شایان ذکر است که بهره مندی از حمایت های حقوقی در مبادلات ارزی و مالی، صرفا برای فریلنسر های اعتبار سنجی شده در پایگاه مخصوص این امر، ممکن و میسر می باشد. با توجه به جدید التصویب بودن آیین نامه مزایا و حمایت های حقوقی آزادکاران، جزئیات حمایت های حقوقی آزادکاران در مبادلات ارزی و مالی، مشخص نیست و به محض اعلام دولت و دسترسی به اطلاعات بیشتر، متن مقاله به روز رسانی خواهد شد.
دولت، در آیین نامه مزایا و حمایت های حقوقی از آزادکاران، بهره مندی از وام ها و تسهیلات بانکی ویژه ای را برای فریلنسرها، پیش بینی کرده است که مهم ترین قانون بهره مندی از این وام ها و تسهیلات، اعتبار سنجی فریلنسر، در سامانه و پایگاه مخصوص اعتبارسنجی آزادکاران می باشد.
مستند تخصیص وام ها و تسهیلات به فریلنسرها، در ماده 6 آیین نامه مذکور، آمده است. این ماده، مقرر می دارد: "صندوق نوآوری و شکوفایی، با همکاری بانک های عامل، مجاز اسـت، سـاز و کاری، برای اعطای تسهیلات، به سکوهای آزادکاری که مشمول دریافت تسهیلات از صندوق مزبور می باشند، جهت حمایت از اشخاص اعتبارسنجی شده در پایگاه، طراحی و اجرا نماید."
بر اساس این ماده، محل تامین اعتبار وام ها و تسهیلات فریلنسرها، صندوق نوآوری و شکوفایی، با همکاری برخی بانک ها می باشد که هنوز، جزئیات بیشتری در خصوص آن، اعلام نشده و به محض اعلام جزئیات بیشتر، متن مقاله، به روز رسانی خواهد شد.
بیمه فریلنسرها، در ماده 7 آیین نامه حمایت های حقوقی آزادکاران، مورد پیش بینی، قرار گرفته است. این ماده، مقرر می دارد: "وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی نسبت به تدوین دستورالعمل بیمه تامین اجتماعی آزادکاران و اجرای آن از طریق سازمان تامین اجتماعی، اقدام نماید."
بر اساس این ماده، نهادهای ذی صلاح که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت امور اقتصادی و دارایی هستند، باید، ترتیبی مقرر کنند تا آزادکاران و فریلنسرهایی که در داخل ایران، با کارفرمایان، همکاری می کنند، از بیمه تامین اجتماعی بهره مند گردند.
بدیهی است، همانند سایر مزایا و حمایت های حقوقی، شرط بهره مندی از این مزیت نیز، اعتبار سنجی در پایگاه راه اندازی شده برای این امر است که با توجه به جدید التصویب بودن آیین نامه فوق الذکر، هنوز جزئیاتی از نحوه بهره مندی فریلنسرها از بیمه تامین اجتماعی در دسترس نیست و به محض اطلاع رسانی، متن مقاله، به روز رسانی خواهد شد.
نحوه ارائه ضمانت برای آزادکاران، در ماده 5 آیین نامه حمایت های حقوقی از این افراد، پیش بینی شده است که مقرر می دارد: " آزادکاران عضو پایگاه می توانند، علاوه بر ضمانت های موضوع ماده (4) آیین نامه تضمین معاملات دولتی موضـوع تصویب نامه شماره 50659 / 123402 هـ مورخ 1394/09/22 و اصلاحات بعدی آن، سفته (ترجیحا سفته الکترونیکی) را نیز ارائه نمایند."
ماده (4) آیین نامه تضمین معاملات دولتی، مقرر می دارد: "در قراردادهای خدمات مشاوره، قراردادهای خدمات مدیریت طرح و امور تحقیقاتی، تضمین ها از نوع تضمین پیش پرداخت و تضمین حسن انجام کار است که به شرح زیر تعیین و پرداخت می شود:
الف- تضمین پیش پرداخت: مبلغ پیش پرداخت برای خدمات مربوط به مطالعه و طراحی و خدمات تحقیقاتی، معادل بیست درصد (20%) مبلغ اولیه حق الزحمه مربوط (مبلغ برآورد حقالزحمه) و برای خدمات مربوط به دوره ساخت و تحویل، معادل ده درصد (10%) مبلغ اولیه حق الزحمه مربوط ، می باشد که در ازای تضمین، به نفع دستگاه اجرایی و بدون کسر کسورات قانونی، پرداخت می شود.
ب- تضمین حسن انجام کار: بابت تضمین حسن انجام کار، معادل ده درصد (10%) از هر پرداخت حقالزحمه، کسر و در حساب سپرده، نگهداری می شود. مبالغ نقدی سپرده حسن انجام کار، در ازای تضمین به نفع دستگاه اجرایی، به طرف قرارداد دستگاه اجرایی، بازگردانده می شود."
بر اساس مقدمات بالا، ضمانت های آزادکاران، در هنگام انعقاد قرارداد با واحد های اجرایی، می تواند، شامل سفته الکترونیکی یا کاغذی یا درصدی از حق الزحمه آن ها باشد که بسته به نوع تضمین، درصد معین و مشخصی دارد.
ماده 8 آیین نامه حمایت های حقوقی از آزادکاران، در خصوص اینترنت پرسرعت و پایدار برای فریلنسرها، تعیین تکلیف نموده است. این ماده، مقرر می دارد: "وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، موظف است، زیرساخت های دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار، با سطح دسترسی مناسب افراد اعتبارسنجی شده در پایگاه را فراهم نماید."
بنابراین ماده، می توان گفت، چنانچه یک فریلنسر فعال، اقدام به ثبت نام و اعتبارسنجی در سامانه مخصوص این امر کند، می تواند، از اینترنت پرسرعت و پایدار، بهره مند گردد که جزئیات و توضیحات بیشتر در خصوص این موضوع، به محض اطلاع رسانی دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در متن مقاله، قرار داده خواهد شد.
پس از توضیحات لازم، در خصوص انواع مزایا و حمایت های حقوقی از آزادکاران، در این بخش از مقاله، قصد داریم، فایل دانلود pdf آیین نامه حمایت از فریلنسرها ۱۴۰۱، را در اختیار خوانندگان محترم قرارداده تا در صورت لزوم، از آن، استفاده کنند.
علاقمندان به دانلود فایل pdf آیین نامه مزایای حقوقی دورکار پروژه ای 1401 می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مزایا و حمایت های قانون کار فریلنسری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مزایا و حمایت های قانون کار فریلنسری پاسخ دهند.
برای مشاوره مزایا و حمایت های قانون کار فریلنسری
برای مشاوره مزایا و حمایت های قانون کار فریلنسری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©