دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / آشنایی با مراجع قضایی / دادسرا و دادگاه انتظامی قضات

دادسرا و دادگاه انتظامی قضات

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات، یک مرجع تخصصی است که از جمله وظایف آن، کشف تخلفات و تقصیرات مستخدمین قضایی بوده و نحوه شکایت در این مرجع، با تکمیل فرم مخصوص و سپس، تحویل آن، به دادگستری استان مربوطه یا پست آن، به آدرس تهران، میدان پانزاده خرداد، ساختمان شماره 2 قوه قضائیه، می باشد.

 

قضات و مستخدمین قضایی، رکنی مهم و تاثیر گذار، در سیستم حقوقی و قضایی کشور ایران هستند و به همین جهت، ضروری است تا بر رفتا رو اعمال آن ها، نظارت وجود داشته باشد و مرجعی، جهت شکایت افراد شاکی از رفتار این اشخاص، پیش بینی شود.

در همین راستا، دولت و قوه قضاییه، اقدام به پیش بینی و راه اندازی یک مرجع تخصصی، تحت عنوان دادسرا و دادگاه انتظامی قضات نموند که وظایف و صلاحیت های مخصوص به خود را دارد و صرفا، بر اساس شیوه های مورد نظر قانون گذار، می توان، اقدام به طرح شکایت در آن کرد.

از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم در خصوص وظایف دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات، صحبت کرده، سایت آن را معرفی نموده و مراحل و نحوه شکایت در آن را مورد بررسی قرار دهیم؛ سپس، آدرس و تلفن آن را ارائه کرده و یک نمونه فرم شکایت در این مرجع و فایل دانلود آن را در اختیار متقاضیان، بگذاریم.

وظایف دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات چیست

یکی از مراجع تخصصی در حوزه قضایی، دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات است که دارای وظایف مخصوص به خود می باشد و صرفا، حق مداخله در مسائل در صلاحیت و در حیطه وظایف خود را دارد. وظایف دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات، با استناد به ماده 36 لایحه اصلاح قسمتی از قانون اصول تشکیلات دادگستری و استخدام قضات، به شرح زیر است:

انجام بازرسی، تعقیب مستخدمین قضایی و کشف تخلفات و تقصیرات آن ها.

انجام تحقیق در خصوص رفتار و اعمال و اخلاق منافی با حیثیت و شئون قضایی، همچنین، انجام تحقیق در خصوص اهمال، مسامحه و سوء شهرت کارمندان قضایی.

دادستان این دادسرا، موظف است تا بر عملکرد و رفتار قضات سراسر کشور، رسیدگی نماید.

در ادامه مقاله، قصد داریم تا پس از معرفی سایت دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات، نحوه شکایت در این دادسرا را توضیح داده و بگوییم که ذکر چه موارد و نکاتی، در شکوائیه تنظیمی، ضروری است.

سایت دادسرا و دادگاه انتظامی قضات

با توجه به اینکه استفاده از اینترنت و به تبع آن، ارائه خدمات اینترنتی، رواج بسیار یافته است، دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات نیز این امکان را مغتنم شمرده و اقدام به راه اندازی سایت مخصوص به خود، برای راهنمایی کسانی که قصد شکایت در این مرجع قضایی را دارند یا می خواهند، شکایت مطروحه را پیگری کنند، نموده است.

سایت دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات که وابسته به قوه قضائیه است، از طریق آدرس dadqozat.eadl.ir، در دسترس متقاضیان است و می توانند، با جست و جوی آن، در مرورگر تلفن همراه یا رایانه خود، از خدمات و امکانات این سایت، بهره مند گردند.

 

اخبار، پیگیری شکایت، راهنمای شکایت، قوانین و مقررات و پیشنهادات و انتقادات، از جمله امکانات سایت دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات هستند که با جست و جوی آدرس dadqozat.eadl.ir و کلیک بر روی گزینه خدمت مورد نظر، در اختیار متقاضی آن خدمت، خواهد بود.

مراحل و نحوه شکایت در دادسرا و دادگاه انتظامی قضات

چنانچه شخصی، قصد داشته باشد، اقدام به طرح شکایت در دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات​ نماید، باید این امر را بر اساس مراحل ویژه پیش بینی شده در ماده 15 آئین نامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات، انجام دهد که به شرح زیر می باشد:

ابتدا، متقاضی باید، فرم شکایت مخصوص دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات را از سایت این مرجع، دانلود نماید که در تیتر آخر مقاله، نمونه آن، ارائه شده است.

سپس، اطلاعات دقیقی از قرار نام و نام خانوادگی، کد ملی، نشانی محل سکونت و کدپستی و حتی المقدرو، شماره تلفن (اعم از ثابت یا همراه) شاكی انتظامی و سمت او در پرونده را در فرم مربوطه، درج نماید. همچنین، ذکر اطلاعات مربوط به شماره پرونده قضایی مورد شکایت و، هویت قضات یا قاضی مورد شکایت، ضروری است.

شاکی باید، موارد شکایت، یعنی جهات تخلف از مقررات قانونی را به طور دقیق و جزئی و نه کلی، مشخص کرده و مستندات مورد شکایت که می تواند اعم از تصوير دادنامه، برگ اخطاريه يا احضاريه، برگ اجرائيه و... باشد را به شکایت خود، پیوست کند.

در نهایت، شاکی باید، ذیل شکوائیه را امضا زده (در صورت عدم امکان زدن امضا، امکان زدن اثر انگشت نیز وجود دارد) و مطابق تعرفه قضایی، اقدام به باطل کردن تمبر دادرسی نموده و در نهایت، شکایت خود را تحویل دادگستری استان مربوطه نماید یا مستقیما، از دفاتر پستی، به آدرس دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات، پست نماید که در قسمت بعدی، در خصوص آدرس این مرجع قضایی، صحبت خواهیم کرد.

پس از ارسال یا تحویل شکایت، بعد از یک ماه، از طریق پیامک، شماره پرونده ثبت شكايت انتظامی، به شاکی، اطلاع رسانی خواهد شد. شایان ذکر است که عدم رعایت هریک از موارد فوق، سبب بایگانی شدن شکایت در دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات، می گردد.

باید این نکته را در نظر داشت که سیر مراحل رسیدگی در این مرجع قضایی، محرمانه بوده و به استناد ماده 17 آئین نامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات، هیچ گونه تصویری از اظهار نظر مقامات قضایی، به شاکی، ارائه نخواهد شد و صرفا، پیامکی در خصوص تصمیم مرجع رسیدگی کننده، بدون ذکر هویت قاضی مورد شکایت، برای شاکی، ارسال می گردد.

شکات باید، به این نکته، وقوف داشته باشند که چنانچه قضات، به جرایم کیفری، مانند اهانت و توهین و... مرتکب شوند، دادسرای ناحيه 28 تهران (ويژه كاركنان دولت) واقع در ميدان ارگ، به پرونده آن ها، رسیدگی خواهد کرد، نه این مرجع.

دادگاه و دادسرای انتظامی وکلا، مرجعی تخصصی است که به جرایم در صلاحیت خود، در ارتباط با وکلای دادگستری، رسیدگی می نماید و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این مرجع، می توانند نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.

 

آدرس و شماره تلفن دادسرا و دادگاه انتظامی قضات

پس از توضیح در خصوص وظایف دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات و معرفی سایت آن، در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص آدرس و تلفن این مرجع قضایی، صحبت کرده و اطلاعات مربوط به آدرس و تلفن دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات را در اختیار خوانندگان محترم، قرار دهیم.

تلفن دادسرا و دادگاه انتظامی قضات

با توجه به آنچه در قسمت تماس با ما سایت دادسرا و دادگاه انتظامی قضات آمده، شماره تلفن این مرجع، 38582208 می باشد و از طریق آدرس ایمیل info@dadsara.ir نیز، می توان با این مرجع قضایی، در ارتباط بود.

 

آدرس دادسرا و دادگاه انتظامی قضات

برای مراجعه حضوری به دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات، افراد باید به آدرس تهران، میدان پانزاده خرداد، ساختمان شماره 2 قوه قضائیه، دادسرای انتظامی قضات، به کد پستی 1114943311 مراجعه نمایند.

 

نمونه فرم شکایت دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات

از آنجا که شکایت در دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات، صرفا باید، در فرم مخصوص این امر که توسط این مرجع قضایی، ارائه شده است، صورت گیرد، در این بخش از مقاله، قصد داریم، تصویر و فایل دانلود یک نمونه فرم شکایت دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم. 

 

دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات

 

علاقمندان به دانلود فایل نمونه فرم شکایت دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند. 

 

دانلود نمونه فرم شکایت دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات
  • نمونه فرم شکایت دادسرا و دادگاه عالی انتظامی قضات
  • حجم فایل: 536KB

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه شکایت در دادسرا و دادگاه انتظامی قضات در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه شکایت در دادسرا و دادگاه انتظامی قضات پاسخ دهند.