کارت جانبازی، کارتی است که از سوی دولت برای ارائه خدمت به جانبازان جنگ تحمیلی ارتش و سپاه، به پاس تلاش و ازخودگذشتگی برای حفظ تمامیت ارضی و مقابله با تجاوز دشمنان اعطا می گردد. برای دریافت این کارت لازم است، فرد به کمیسیون پزشکی مربوطه مراجعه کرده تا درصد جانبازی وی مشخص شده و بر مبنای آن به وی کارت جانبازی اهدا گردد.
برای مشاوره ثبت نام کارت جانبازی
برای مشاوره ثبت نام کارت جانبازی
در طی هشت سال جنگ تحمیلی که کشور در وضعیت نابه سامانی به سر می برد، عده ای از جوانان، در راه دفاع و مقابله با تجاوز دشمنان و برای حفظ تمامیت ارضی کشور، جان خود را به خطر انداخته و در این راه، دچار جراحاتی شده و بعضا عضوی از بدن خود را نیز از دست داده اند.
اکنون با گذشت سال ها از پایان جنگ تحمیلی، بسیاری از این افراد به دلیل مجروحیت های وارده، مانند افراد عادی قادر به کار و تامین زندگی خویش نمی باشند و از طرفی هزینه های درمانی بابت این جراحات نیز دامن گیر آن ها است، لذا، بنیاد شهید و امور ایثارگران همواره کوشیده در جهت تامین احتیاجات جانبازان و به پاس قددرانی بابت از خودگذشتگی های آنان و ارائه خدمت، کارتی تحت عنوان کارت جانبازی بر مبنای درصد جانبازی، به آنها اهدا نماید که لازم است تا متقاضیان، با شرایط و نحوه دریافت این کارت، آشنا شوند.
به جهت اهمیت این موضوع، در این مقاله ابتدا به تعریف کارت جانبازی من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد و مزایای آن پرداخته می شود، سپس شرایط دریافت، سایت و نحوه ثبت نام با کدملی، پیگیری و نحوه دریافت کارت 5 درصد و 25 درصد ارائه می گردد و در انتها نیز به ذکر نمونه ای از کارت جانبازی پرداخته خواهد شد.
کارت جانبازی، کارتی است که به پاس تلاش و ازخود گذشتگی جانبازان، برای حفظ تمامیت ارضی ، مقابله با تجاوز و تهدید دشمنان و دفاع از دستاوردهای انقلاب و به جهت ارائه خدمات، به آن ها اعطا می شود که بر حسب میزان و درصد جانبازی آن ها متفاوت خواهد بود.
در خصوص مزایای ثبت نام کارت جانبازان من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد، باید قائل به تفکیک شد، مزایای جانبازان به زیر 25 درصد و بالای 25 درصد تقسیم می شود. تمامی جانبازان زیر 25 درصد، پس از تایید کمیسیون پزشکی و تایید کمیسیون مبنی بر ازکارافتادگی شخص، اگر وی دارای شغل دولتی نباشد، از طریق بنیاد شهید و امور ایثارگران، برای وی اقدام به صدور حکم بر طبق قانون حالت اشتغال و آیین نامه آن خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وام سرباز ماهر کلیک کنید.
جانبازان زیر 25 درصد شاغل می توانند از این مزایا استفاده کنند: تغییر شغل یا پست، با توجه به وضعیت جسمانی یا روحی جانباز، ترفیع کمی و کیفی شغل وی، بهره بردن از ماموریت های آموزشی، محاسبه حقوق و مزایا در یک مقطع بالاتر، استفاده از مرخص استعلاجی، معاف شدن از پرداخت مالیات متعلق به حقوق جانباز و افزودن سنوات که به وی تعلق خواهد گرفت.
در خصوص تسهیلات مربوط به نقل و انتقال جانبازان زیر 25 درصد نیز، این گروه برای دریافت پروانه و جواز کسب دارای اولویت می باشند. همچنین، معافیت از گذراندن طرح برای رشته های پزشکی و پیراپزشکی، کاهش ساعات کاری برای همسر جانبازان، اولویت جانبازان برای تاسیس دفتر وکالت با استفاده از 30 درصد سهمیه و همچنین، جانبازانی که پیش از تاریخ 1374/3/31 از کار جدا شده اند مجددا به خدمت بازگردانده می شوند.
در خصوص خدمات فرهنگی و آموزشی نیز، جانبازان می توانند از تخفیف 20 تا 25 درصدی اماکن تفریحی و زیارتی استفاده کنند و همین طور، در زمینه های حقوقی می توانند از مشاوره حقوقی و حتی معرفی نامه به مراجع قضایی برای رسیدگی خارج از موعد مقرر استفاده کنند.
در زمینه بهداشت و درمان نیز می توانند از خدمات درمان پایه و تکمیلی، درمان نازایی در صورتی که ناشی از عوارض جانبازی من جمله جانبازی 5 درصد و 25 درصد فرد باشد و ارائه کلیه خدمات تخصصی خارج ازپوشش بیمه همگانی که ارتباط با مجروحیت شخص جانباز دارد، استفاده کرده و همین طور، هزینه های مسافرت های درمانی، در مورد شخص جانباز نیز بر اساس آیین نامه های موجود تامین خواهد شد.
جانبازان بالای 25 درصد، نسبت به جانبازان زیر 25 درصد از مزایای بیشتری بهره مند خواهند شد. مزایایی مانند اشتغال فرزندان، سهمیه کنکور، برخورداری رایگان از تحصیلات در دانشگاه آزاد اسلامی، بهره مندی از بیمه، حقوق و مزایای کافی، پرداخت حق پرستاری و همینطور، کمک معشیت برای جانبازان بی کار تا زمان اشتغال پایدار آن ها یا گرفتن رای ازکارافتادگی و دریافت حقوق حالت اشتغال به کار که به آن ها پرداخت خواهد شد.
در قسمت قبل، در مورد کارت جانبازی من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد و مزایای دریافت آن توضیح داده شد، در این بخش، به شرایط دریافت کارت جانبازی خواهیم پرداخت. برای دریافت و ثبت نام کارت جانبازان لازم است، مجروحیت یا به عبارتی جانباز بودن فرد ثابت شود. برای اثبات آن نیز دو روش وجود دارد، که روش اول به این صورت است که شخصی که دچار سانحه شده، به صورت همزمان مدارک خود را به کمیسیون پزشکی ارائه می دهد. ثبت نام خودرو وارداتی جانبازان
در این حالت، شخص بر اساس درصدی که در کمیسیون تعیین می شود، کارت جانبازی دریافت می کند. روش دوم، برای جانبازانی است که در زمان دفاع مقدس دچار سانحه شده، اما مدارکی در دست ندارند، این افراد باید به شورای عالی پزشکی نیروهای مسلح مراجعه کرده و با گذراندن 7 مرحله، پرونده آن ها به بنیاد شهید فرستاده می شود و در آن جا نیز پس از طی دو مرحله به شخص کارت جانبازی اعطا می گردد.
یکی از سوالاتی که همواره به ذهن متقاضیان دریافت و ثبت نام کارت جانبازان متبادر می شود، چگونگی ثبت نام با کدملی برای دریافت آن و بحث ثبت نام از طریق سایت یا سامانه اختصاصی آن است، در حال حاضر دولت در تلاش است تا حد امکان خدمات خود را به صورت غیرحضوری ارائه دهد، این امر به خصوص در مورد جانبازان، که ممکن است به دلیل محدودیت های جسمانی قادر به مراجعه حضوری نباشند بسیار حائز اهمیت است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارت معافیت سربازی کلیک کنید.
در پاسخ به پرسش چگونگی ثبت نام با کدملی و اینکه سایت ثبت نام کارت جانبازان، چه سامانه ای است؟ باید گفت در حال حاضر، سامانه خدمات الکترونیک ایثار به آدرس isaarit.isaar.ir برای متقاضیان مشمول سپاه در نظر گرفته شده است.
لازم است جانبازان، پیش از ثبت نام در این سایت به مرکز ارتباطات و مراجعات( هاتف) بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان مراجعه کرده و نام کاربری و رمز عبور خود را برای ورود به سامانه دریافت نمایند. لازم به ذکر است که در حال حاضر، سامانه تکمیل اطلاعات آجا به آدرس اینترنتی aja.ir در زمینه کارت جانبازی جانبازان ارتش ارائه خدمات اینترنتی نمی کند.
در بخش های قبل، در مورد کارت جانبازی من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد، مزایا و شرایط دریافت آن و سایت ثبت نام، توضیح داده شد و اکنون این سوال مطرح می شود که نحوه ثبت نام با کدملی و دریافت و ثبت نام کارت جانبازان من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد، به چه شکل می باشد؟ در ادامه، به این سوال، پاسخ خواهیم داد.
نحوه دریافت کارت جانبازی سپاه
همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، برای دریافت کارت جانبازی سپاه، لازم است جانبازان پیش از ثبت نام در سایت ایثار، به مرکز ارتباطات و مراجعات (هاتف) بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان یا محلی که در آنجا پرونده دارند، مراجعه کرده و نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت نمایند.
ثبت نام کارت جانبازان سپاه، مانند ثبت نام کارت ملی هوشمند، به روش اینترنتی، امکان پذیر می باشد. با این توضیح که برای دریافت کارت جانبازی من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد، لازم است متقاضی وارد سامانه خدمات الکترونیک ایثار شود. برای این منظور، باید ابتدا نشانی اینترنتی سایت مورد نظر به آدرس isaarit.isaar.ir را در مرورگر خود جستجو کرده تا وارد سایت شود، سپس مطابق تصویر از سربرگ خدمات الکترونیکی ایثارگران، گزینه درخواست صدور کارت را انتخاب کند.
همانطور که در تصویر ذیل مشاهده می شود، در این مرحله از ثبت نام کارت جانبازان، لازم است متقاضی نام کاربری و کلمه عبور خود را که قبلا با مراجعه به بنیاد شهید و امور ایثارگران دریافت کرده است به همراه کدامنیتی، در کادر مشخص شده، وارد نماید و اگر قبلا نسبت به دریافت آن اقدام نکرده است، می تواند با کلیک بر روی گزینه ثبت نام و وارد کردن کدملی، مراحل دریافت آن را طی کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید بیمه خدمت سربازی کلیک نمایید.
اگر متقاضی در مرحله قبل، نام کاربری و کلمه عبور خود را فراموش کرده باشد، می تواند با کلیک بر روی گزینه رمز عبور خود را فراموش کرده ام، کلمه عبور خود را بازیابی کند و با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور، مراحل ثبت نام برای دریافت کارت ایثارگری را انجام دهد.
نحوه دریافت کارت جانبازی ارتش
افرادی که شرایط دریافت کارت جانبازی ارتش، من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد، را دارا می باشند، باید به مراکزی که در سایت مربوطه به آدرس اینترنتی aja.ir اعلام شده، مراجعه نمایند، در حال حاضر امکان ارائه این کارت به صورت غیر حضوری و اینترنتی، وجود ندارد.
در قسمت های قبل، در مورد شرایط و مزایا، سایت ثبت نام، نحوه دریافت و ثبت نام کارت جانبازان من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد، توضیحاتی ارائه شد. در این بخش، به بررسی پیگیری کارت جانبازی سپاه با کدملی خواهیم پرداخت.
برای پیگیری کارت جانبازی سپاه با کدملی لازم است، متقاضی مطابق تصویر، به سایت دریافت کدرهگیری سهمیه ایثارگری سپاه به آدرس isaar.ir مراجعه نماید و از منوی سمت چپ بر روی گزینه خدمات پرکاربرد کلیک کند.
در مرحله بعد مطابق با تصویر، از ستون دوم روی گزینه ثبت و پیگیری درخواست یا درخواست صدور کارت را کلیک نمایید.
در این مرحله، لازم است متقاضی نام کاربری و کلمه عبور خود را مطابق تصویر وارد کند و سایر اطلاعات خواسته شده را تکمیل نماید تا این امکان برای وی وجود داشته که پس از ورود به حساب کاربری، صدور کارت جانبازی خود را پیگیری نماید.
برای پیگیری کارت جانبازی ارتش، لازم است، متقاضی به صورت حضوری به نهاد مربوطه مراجعه نماید، چرا که در حال حاضر، امکان پیگیری کارت جانبازی ارتش، از طریق اینترنتی میسر نمی باشد. برای این منظور، متقاضی می تواند به مراکزی که در سایت aja.ir معرفی شده مراجعه کرده و نسبت به پیگیری کارت جانبازی من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد خود اقدام نماید.
لازم است متقاضیان به این امر توجه داشته باشند که از چه ارگانی به مناطق جنگی اعزام شده اند تا بر مبنای آن به ارگان مربوطه مراجعه نمایند. اگر متقاضی از سوی سپاه اعزام شده باشد، باید از طریق سایت سامانه خدمات الکترونیک ایثار اقدام نماید و اگر از سوی ارتش اعزام شده باشد باید از سایت آجا اقدام کند.
در قسمت های قبل، در خصوص کارت جانبازی من جمله کارت جانبازی 5 درصد و 25 درصد شرایط آن، سامانه و نحوه ثبت نام و چگونگی پیگیری آن صحبت شد. حال سوالی که مطرح می شود این است که دریافت کارت جانباز 5 درصد به چه نحوی می باشد و آیا شرایط خاصی برای دریافت آن لازم است؟
بر اساس دستورالعمل اجرایی تبصره بند الف از ماده 87 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، بنیاد شهید وظیفه دارد رزمندگانی که فاقد مدارک بالینی هستند ولی مجروحیت آن ها توسط کمیسیون پزشکی که، از آن نهاد اعزام شده اند، تایید شده، باید جانباز تلقی شده و به آن ها کارت جانبازی 5% اعطا گردد.
سوالی که در این خصوص مطرح می شود این است که دریافت کارت جانبازی 25 درصد به چه نحوی می باشد؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، کارت جانبازی به مشمولین زیر 25 درصد که درصد جانبازی آن ها مضربی از عدد 5 باشد، تعلق خواهد گرفت و اگر درصد جانبازی آن ها مضربی از عدد 5 نباشد، ابتدا باید درصد آن ها توسط کمیسیون پزشکی بنیاد اصلاح شده و سپس، امکان ثبت نام برای دریافت و ثبت نام کارت جانبازی خواهند داشت.
ثبت نام این افراد نیز همانگونه که در قسمت های قبل توضیح داده شد، بسته به مورد، از طریق مراجعه به سایت ایثار سپاه یا مراجعه حضوری به دفاتر ارتش می باشد. افراد، لازم است برای ثبت نام در سامانه ایثار و ثبت درخواست خود، نسبت به روز رسانی اطلاعات شخصی، مانند: آدرس و کدپستی اقدام نمایند.
در این مقاله به این پرسش که کارت ایثارگری چیست پاسخ داده شد. همچنین، در مورد شرایط ثبت نام، سامانه و نحوه ثبت نام، پیگیری ثبت نام و دریافت کارت جانبازی 5 درصدی و 25 درصد توضیح داده شد. آنچه در تصویر ذیل مشاهده می شود، نمونه ای از کارت جانبازی 40 درصدی می باشد.
همانگونه که در تصویر مشاهده می شود، مندرجات کارت جانبازی، شامل نام و نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، شماره شناسنامه و درصد جانبازی و استانی که پرونده جانبازی فرد در آنجا تشکیل شده می باشد. همانگونه که در بخش های گذشته نیز توضیح داده شد، درصد جانبازی باید به تایید کمیسیون پزشکی مربوطه در این خصوص برسد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام کارت جانبازی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام کارت جانبازی پاسخ دهند.
برای مشاوره ثبت نام کارت جانبازی
برای مشاوره ثبت نام کارت جانبازی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©