دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / تشخیص کالای اصل از تقلبی

تشخیص کالای اصل از تقلبی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

برای تشخیص کالای اصل از تقلبی، اصالت سنجی کالا و همچنین، تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر، روش های متنوعی وجود داشته که از مهم ترین این روش ها، می توان به شماره گیری کد دستوری #۷۷۷۷*۴*، استعلام از سامانه جامع گارانتی و سامانه استعلام اصالت کالای سازمان غذا و دارو، اشاره نمود. 

 

یکی از خطرات خرید کالا که همواره برای مصرف کنندگان وجود داشته و در سال های اخیر، به دلیل کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت ارزهای خارجی، تشدید شده، احتمال خرید کالای تقلبی و قاچاق می باشد. 
به منظور حل این مشکل و پاسخگویی به نگرانی های خریداران در زمینه اصالت کالا، دولت، اقدام به تاسیس و راه اندازی سامانه های تخصصی و ارائه راهکارهایی نموده که خریداران و مصرف کنندگان کالا، با آگاهی از این راهکارها، می توانند احتمال خرید کالای تقلبی و قاچاق را تا حد زیاد، کاهش دهند. 
با توجه به اهمیت این مساله، در مقاله حاضر، ابتدا به توضیح روش های تشخیص کالای اصل از تقلبی و بارکد جعلی از اصلی، پرداخته و پس از معرفی سامانه اصالت سنجی کالا، نحوه تشخیص کالای تقلبی، با استفاده از بارکد و سریال را توضیح خواهیم داد. 

روش های تشخیص کالای اصل از تقلبی

با توجه به کاهش ارزش پول ملی در سال های اخیر و افزایش ارزش ارزهای خارجی در کشور ما، یکی از مشکلاتی که دامنگیر بخش تجارت بوده، تولید و وارد کردن کالاهای تقلبی و استفاده از بارکد جعلی می باشد. از آنجا که این کالاها، فاقد کیفیت بوده و در برخی موارد، نظیر مواد غذایی، آرایشی و دارویی می تواند با خطرات جدی، برای سلامتی مصرف کننده، همراه باشد، بحث تشخیص کالای اصل از تقلبی و اصالت سنجی کالا، به مساله مهمی، تبدیل شده است.
به همین دلیل، نهادهای دولتی مرتبط، تلاش کرده اند تا با ارائه راه کارهای متنوع، امکان تشخیص کالای اصل از تقلبی و اصالت سنجی کالا را برای مصرف کنندگان کالاهای مختلف، فراهم کنند. به همین دلیل، در ادامه، به معرفی روش های تشخیص کالای اصل از تقلبی، پرداخته و سپس، در بخش های بعد، برخی از این روش ها، نظیر تشخیص بارکد جعلی از اصل را با راهنمای تصویری، توضیح خواهیم داد.

کد دستوری #7777*4* را توسط موبایل خود، شماره گیری نمایید. برای انتخاب گزینه سامانه جامع گارانتی، عدد 2 را وارد کرده و گزینه Reply را بزنید. در مرحله بعد، عدد 1، که مربوط به گزینه استعلام گارانتی است را ارسال کرده و در مرحله آخر، شماره رهگیری کالا را وارد نموده و در نهایت، با انتخاب گزینه Reply، برای تشخیص کالای اصل از تقلبی و اصالت سنجی کالای مورد نظر خود، اقدام نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کد نقش تجاری کلیک نمایید.

وارد سامانه جامع گارانتی، به آدرس irangs.ir شوید. اکنون، می توانید با استفاده از دو گزینه استعلام شناسه رهگیری و استعلام سریال، به تشخیص کالای اصل از تقلبی و اصالت سنجی کالای مد نظر خود، بپردازید. لازم به ذکر است که در بخش سوم مقاله، تحت عنوان نحوه تشخیص کالای اصل از تقلبی و جعلی، راهنمای تصویری این روش را ارائه خواهیم کرد.

بر اساس اعلام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، یکی دیگر از روش های تشخیص کالای اصل از تقلبی و اصالت سنجی کالا، استفاده از سامانه پیامکی در نظر گرفته شده برای این امر می باشد. بدین منظور، متقاضی باید ، کد 10 رقمی مندرج در ذیل نشان استاندارد را به شماره 10001517 پیامک نماید. در صورتی که در 10 ثانیه بعد از ارسال پیامک، پیامی دریافت نگردد، این امر، نشان دهنده بارکد جعلی محصول خواهد بود.

یکی دیگر از راهکار های تشخیص کالای اصل از تقلبی، اصالت سنجی کالا و همچنین، تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر، استفاده از اطلاعات بارکد درج شده بر روی کالای مورد نظر مصرف کننده می باشد. برای این امر، لازم است تا از یکی از نرم افزارهای مربوطه استفاده گردد که در بخش چهارم مقاله، تحت عنوان تشخیص کالای اصل از تقلبی با بارکد، در مورد جزئیات این روش، صحبت خواهیم کرد.

روش دیگری که مخصوص کالاهایی است که نشان سلامت سازمان غذا و دارو را دارند، استفاده از بارکد اصالت درج شده بر روی این محصولات می باشد. بر روی این محصولات، یک برچسب سفید رنگ نصب گردیده که دارای حاشیه ای به رنگ زرد می باشد. در قسمت پایینی این برچسب، بارکد اصالت محصول، زیر یک لایه توسی رنگ پنهان شده است.

در صورتی که این لایه طوسی رنگ، با ناخن یا یک جسم نسبتا تیز، کنده و تمیز گردد، بارکد اصالت کالا نمایان شده که با استفاده از این بارکد منحصر به فرد و از طریق روش های زیر، می توان برای تشخیص کالای اصل از تقلبی، اصالت سنجی کالا و همچنین، تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر، اقدام نمود.

ارسال کد اصالت به سامانه پیامکی20008822 ، شماره ‌گیری تلفن گویای 0216185، استفاده ازنرم افزار TTAC و ورود به سایت استعلام اصالت کالا سازمان غذا و دارو، به آدرس ttac.ir و اصالت سنجی کالا، با استفاده از بارکد اصالت کالا و تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر.

سامانه اصالت سنجی کالا

در سال های اخیر، سامانه های متعددی نظیر سامانه جامع تجارت و سایت ثبت من، جهت تسهیل ارائه خدمات دولتی، راه اندازی شده است. با توجه به اینکه امروزه، استفاده از اینترنت، در میان اقشار مختلف جامعه، گسترش قابل توجهی داشته و همچنین، اکثر افراد، دارای یک گوشی هوشمند می باشند، نهادهای دولتی متولی نظارت بر استاندارد کالا و اصالت آن نیز تلاش کرده اند تا با راه اندازی سامانه های متعدد، امکان تشخیص کالای اصل از تقلبی، اصالت سنجی کالا و همچنین، تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر را برای مصرف کنندگان، فراهم کنند. 

بنابراین، ممکن است این سوال مطرح گردد که سامانه اصالت سنجی کالا، چه سایتی است و آدرس این سایت چیست؟ لذا، در ادامه، به معرفی سامانه اصالت سنجی کالا پرداخته و در بخش های بعد، ضمن یک راهنمای تصویری، مراحل و نحوه تشخیص کالای اصل از تقلبی و تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر را از طریق این سامانه، توضیح خواهیم داد.

سامانه اصلی اصالت سنجی کالا، سامانه جامع گارانتی بوده که در آدرس اینترنتی irangs.ir، امکان استعلام اصالت کالا بر اساس شماره سریال و شناسه رهگیری را برای مصرف کنندگان، فراهم کرده است. همچنین، از بخش برندهای این سامانه، می توان برای استعلام برندهای معتبر و گارانتی‌ های اصلی تحت نظارت و کنترل مستمر سازمان حمایت از حقوق مصرف ‌کنندگان و تولیدکنندگان، استفاده نمود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سامانه ایران کد کلیک نمایید.

لازم به ذکر است که در حال حاضر، تنها کالاهای مشمول گارانتی تحت نظارت سازمان حمایت از مصرف گنندگان و تولید کنندگان، در این سامانه ثبت شده و اطلاعات مربوط به بقیه کالاها، مانند خودرو و تجهیزات پزشکی که گارانتی آن‌ها تحت نظارت نهادهای دیگر صادر می گردد، هنوز در این سامانه، وارد نشده است.

سامانه دیگری که می توان برای تشخیص کالای اصل از تقلبی، اصالت سنجی کالا و همچنین، تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر، از آن استفاده نمود، سامانه استعلام اصالت کالای سازمان غذا و دارو، به آدرس اینترنتی ttac.ir بوده که البته، همانطور که از عنوان آن مشخص است، صرفا، اختصاص به کالایی نظیر مواد غذایی، دارویی و بهداشتی داشته که ملزم به دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو می باشند.

نحوه تشخیص کالای اصل از تقلبی و جعلی

مصرف کنندگانی که قصد تشخیص کالای اصل از تقلبی و بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر را از طریق سامانه های مربوطه داشته، لازم است تا با مراحل و نحوه انجام این امر، آشنا شوند. به همین دلیل، در این بخش، راهنمای تصویری نحوه تشخیص کالای اصل از تقلبی و جعلی ارائه شده است.
لازم به ذکر است از آنجا که علاوه بر سامانه جامع گارانتی، سامانه استعلام اصالت کالای سازمان غذا و دارو نیز برای تشخیص اصالت برخی کالاها، به متقاضیان، ارائه خدمات می کند، لذا، در این بخش، در دو قسمت جداگانه، نحوه تشخیص کالای اصل از تقلبی و جعلی را توضیح خواهیم داد.

 

نحوه تشخیص کالای اصل از تقلبی و جعلی از طریق سامانه جامع گارانتی

 

مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه جامع گارانتی، یعنی irangs.ir را در آن، جست و جو کنید. همانطور که مشاهده می کنید، پس از ورود به صفحه اصلی سایت، دو امکان برای متقاضیان تشخیص کالای اصل از تقلبی، اصالت سنجی کالا و همچنین، تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر، فراهم شده است. در روش اول استعلام، متقاضی، می تواند با انتخاب گزینه استعلام شناسه رهگیری، با استفاده از شناسه رهگیری کالا، برای تشخیص کالای اصل از تقلبی و اصالت سنجی کالا، اقدام نماید.

 

تشخیص کالای اصل از تقلبی

 

در روش دوم، متقاضی باید از کادر سمت راست صفحه، سربرگ استعلام سریال را انتخاب کرده تا بتواند با استفاده از وارد کردن اطلاعات مربوط به شماره سریال و برند کالای مد نظر خود، اصالت سنجی کالا را انجام دهد.

 

اصالت سنجی کالا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اچ اس کد HS code کلیک نمایید.

 

نحوه تشخیص کالای اصل از تقلبی و جعلی از طریق سامانه استعلام سازمان غذا و دارو

 

برای تشخیص کالای اصل از تقلبی و جعلی از طریق سامانه استعلام اصالت کالای سازمان غذا و دارو، متقاضی باید ابتدا وارد این سامانه، به آدرس اینترنتی ttac.ir شده و سپس، از منوی بالای صفحه، بر روی گزینه استعلام، کلیک کند.

 

تشخیص بارکد جعلی

 

در مرحله دوم از مراحل نحوه تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر، شخص متقاضی باید یکی از اطلاعات مربوط به کد 20 رقمی مقابل واژه UID و یا کد اصالت کالا را پس از کلیک بر روی دکمه جست و جو، وارد نموده و بدین ترتیب، برای تشخیص کالای اصل از تقلبی و اصالت سنجی کالا اقدام نماید. همچنین، برای دریافت کد اصالت کالا، لازم است تا ابتدا لایه رویی برچسب خراشیده شده تا کد، نمایان گردد.

 

تشخیص اصالت کالا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خسارت های قابل مطالبه در دعاوی کلیک نمایید.

لازم به ذکر است که روش اصالت سنجی کالا، از طریق سامانه استعلام اصالت کالای سازمان غذا و دارو، صرفا اختصاص به کالاهایی نظیر مواد غذایی، آرایشی و دارویی داشته که ملزم به دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو می باشند.

 

تشخیص کالای اصل از تقلبی با بارکد

در بخش اول، گفتیم که یکی از روش های تشخیص کالای اصل از تقلبی، اصالت سنجی کالا و همچنین، تشخیص بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر، توجه به بارکد محصول مورد نظر می باشد. به همین دلیل در این قسمت، شیوه های تشخیص کالای اصل از تقلبی با بارکد را توضیح خواهیم داد. 

اولین روش تشخیص کالای اصل از تقلبی با بارکد، توجه به سه رقم اول بارکد میله ای GTIN بوده که بر روی محصول، درج می شود. این سه رقم اول، مشخص کننده کشور تولید کننده محصول است. به عنوان مثال، کد GTIN که با ارقام 690 تا 695 شروع می شود، نشان دهنده محصولات ساخت کشور چین می باشد و اگر این کد، با ارقام 626 شروع شود، نشان دهنده ساخت محصول، درایران خواهد بود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شناسه کالا کلیک نمایید.

اما، ساده ترین روش برای تشخیص کالای اصل از تقلبی و اصالت سنجی کالا، با استفاده از بارکد، اسکن بارکدهای تک بعدی( به صورت یک مستطیل متشکل از چند میله) و دو بعدی(به شکل یک مربع متشکل از اشکال پیچیده) است که بر روی محصول، چاپ می گردد.

بدین منظور، متقاصی باید یکی از اپلیکیشن های اسکن را دانلود و بر روی تلفن همراه خود، نصب نماید. حال، در صورتی که بارکد، به وسیله تلفن همراه فرد و با استفاده از اپلیکیشن اسکن شود، اطلاعات مربوط به نام کامل محصول، نوع و شماره کالا، نام تولید کننده و برند، آدرس کارخانه، مواد تشکیل دهنده، قیمت، تاریخ انقضا و سایر توضیحات اضافه، بر روی صفحه تلفن همراه، نمایش داده می شود.

علاوه بر دو روش فوق، برای اصالت سنجی کالاهایی نظیر مواد غذایی، آرایشی و دارویی که باید مجوز سازمان غذا و دارو را داشته باشند، با استفاده از بارکد کالا، روش های اختصاصی از سوی این سازمان، در نظر گرفته شده است که این روش ها عبارتند از:

ارسال کد اصالت به سامانه پیامکی 20008822 ، شماره ‌گیری تلفن گویای 0216185، استفاده ازنرم افزار TTAC و ورود به سایت استعلام اصالت کالا سازمان غذا و دارو، به آدرس ttac.ir و اصالت سنجی کالا، با استفاده از بارکد اصالت کالا.

 

تشخیص کالای اصل از تقلبی با شماره سریال

در بخش های قبل، به بررسی تشخیص کالای اصل از تقلبی و بارکد جعلی از بارکد واقعی و معتبر، پرداخته و ضمن معرفی سامانه های اختصاصی این امر، مراحل و نحوه انجام آن، از طریق دو سامانه اصالت سنجی کالا، یعنی سامانه استعلام اصالت گارانتی و سامانه استعلام اصالت سازمان غذا و دارو را نیز توضیح دادیم. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارت بهداشت کلیک نمایید.

در این بخش، قصد داریم تا به این سوال، پاسخ دهیم که آیا تشخیص کالای اصل از تقلبی با شماره سریال نیز امکان پذیر بوده یا خیر و در صورتی که پاسخ این سوال مثبت است، مراحل و نحوه انجام این روش اصالت سنجی کالا، به چه صورت است؟

در پاسخ به سوالات فوق، باید گفت، در حال حاضر، تشخیص کالای اصل از تقلبی با شماره سریال، از طریق سامانه جامع گارانتی، امکان پذیر می باشد. بدین منظور، متقاضی باید آدرس اینترنتی irangs.ir را در مرورگر دستگاه خود، جست و جو کرده و پس از ورود به صفحه اصلی سامانه، با استفاده از گزینه استعلام سریال، برای اصالت سنجی کالای مورد نظرخود، اقدام نماید. لازم به ذکر است که راهنمای تصویری این روش، در بخش سوم مقاله، ارائه گردیده و خوانندگان محترم، جهت دریافت جزئیات این روش، می توانند به آن بخش، مراجعه نمایند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تشخیص کالای اصل از تقلبی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تشخیص کالای اصل از تقلبی پاسخ دهند.