دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / دلار نیمایی

دلار نیمایی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دلار نیمایی یکی از ارزهای پرکاربرد است که خریداران و فروشندگان، جهت دریافت آن و انجام معاملات خود باید به سامانه نیما در سایت جامع تجارات کشور، مراجعه کنند. قیمت دلار نیمایی 1403 توسط بانک مرکزی تعیین می شود و این ارز نسبت به ارز آزاد، قیمت مناسب تری دارد. سقف دریافت ارز نیمایی نیز بسته به شرایط افراد متفاوت است.

 

در چند سال اخیر، نام ارز و مفاهیم آن در همه جا استفاده می شود و حتما به گوش خیلی از افراد خورده است. ارزها انواع مختلفی دارند و از هر کدام آن ها می توان برای کارهای مختلفی استفاده کرد‌. یکی از انواع ارزها، ارز نیمایی یا دلار نیمایی است که بیش تر برای صادارات و واردات از آن استفاده می شود. این ارز از طریق سامانه مخصوص خودش یعنی سامانه نیما قابل معامله می باشد.

 

افراد برای واردات و صادرات و همچنین، انجام معامله های خود از ارز نیما استفاده می کنند. ارز نیما نسبت به ارز آزاد قیمت مناسب تری دارد و برای همین، انتخاب مناسبی برای متقاضیان واجد شرایط می باشد. 

 

در این مقاله، در مورد این که دلار نیمایی چیست و قیمت آن در سال ۱۴۰۳ حدودا چقدر می باشد، توضیح داده شده است. هم چنین کاربران با خواندن این مقاله، با سامانه ارز نیمایی، سقف دریافت ارز نیمایی 1403 و نحوه خرید و فروش آن و تفاوت این ارز با ارزهای دیگر آشنا خواهند شد.

دلار نیمایی چیست؟

یکی از ارزهای پر کاربرد در بازار امروز، ارز نیمایی یا دلار نیمایی است که طرفداران خاص خودش را دارد. بر اساس یک سیاست مالی جدید و با هدف سازماندهی تجارت در بخش واردات و صادرات، که با دریافت مجوز واردات و صادرات، امکان پذیر بوده، ارز نیمایی در سال 1397 به وجود آمد. به دلیل شکاف عمیقی که بین نرخ ارز دولتی و نرخ ارز بازار آزاد به وجود آمد، اهمیت وجود ارز نیمایی بسیار بیشتر شد و این ارز، مورد توجه بیش تری قرار گرفت. در حال حاضر، این ارز نقش مهمی را در کنترل نرخ ارز ایفا می کند.

 

نیما در اصل، مخفف شده عبارت نظام یکپارچه معاملات ارزی می باشد و با هدف سازماندهی بیش تر بازار بورس به وجود آمده است. ارز نیمایی در سامانه ای به نام نیما معامله می شود و در این سامانه، صادر کنندگان و وارد کنندگان به صورت آنلاین ارز را خرید و فروش می کنند. یکی از مهم ترین ویژگی های سامانه نیما، وجود امنیت در معامله ها و خرید و فروش ها است. این سامانه مثل یک واسطه عمل می کند و سامانه های تجارتی را به سامانه های تجارت برون مرزی متصل می نماید. در سامانه نیما صرافی ها نقش واسطه را دارند و به آسان تر شدن معاملات ارزی کمک می کنند.

 

سامانه نیما، دارای چهار بازیگر اصلی می باشد. واردکنندگان کالا و خدمات، اولین دسته از متقاضیان دریافت دلار نیمایی به شمار می روند. صادرکنندگان کالا و خدمات که همان عرضه کننده های ارز به شمار می روند، جزو دسته دوم از بازیگرهای سامانه نیما محسوب می شوند. بازیگران سوم، واسطه گران بوده که از این دسته می توان به بانک ها و صرافی ها اشاره کرد. در نهایت سیاست گذاران جزو بازیگرهای چهارم هستند. این دسته کنترل اولویت ها و سقف مصارف را در دست دارند.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

قیمت ارز نیمایی ۱۴۰۳

مهم ترین هدف از ایجاد ارز نیمایی، ترمیم و توسعه و سازماندهی واردات و صادرات بوده و دلار نیمایی برای ایجاد تعادل در قیمت ها عرضه می شود. قیمت دلار نیمایی 1403 در مقایسه با ارزهای دیگر، مانند نرخ سنا یا نرخ ارز آزاد کم تر است و برای همین استفاده از دلار نیمایی کمک زیادی به وارد کنندگان می کند. با توجه به این که قیمت دلار نیمایی نسبت به دیگر ارزها مناسب تر است، وارد کنندگان مواد اولیه و ماشین آلات برای درآمد زایی بیش تر از ارز نیما استفاده می کنند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قیمت دلار کلیک کنید.

 

قیمت ارز نیمایی، توسط بانک مرکزی و با هماهنگی وزارت صمت تعیین می شود. میزان عرضه و تقاضا در‌ بازار و همچنین، نرخ تورم، از عوامل تاثیر گذار در تعیین قیمت ارز نیمایی هستند. می توان گفت، در سامانه نیما اگر ارز صادر کنندگان تقاضای واردکنندگان را پوشش دهد نرخ ارز پایین می‌ آید و برعکس، اگر تقاضا بیش تر باشد و ارز صادراتی پاسخگو نباشد، نرخ ارز افزایش پیدا می‌ کند.

 

در حال حاضر، قیمت ارز نیما 28 هزار و 500 تومان می باشد. دلار نیمایی، از آن جایی که برای کنترل و توسعه واردات و صادرات به وجود آمده، قیمت مناسب تری نسبت به دیگر ارزها دارد و برخلاف دامنه نوسان بورس، دامنه نوسان خیلی زیادی در آن مشاهده نمی شود. قیمت گذاری ارز نیمایی و تعیین نرخ آن، در دست بانک مرکزی است. 

 

بانک مرکزی با توجه به میزان عرضه و تقاضا و میزان پوشش دهی ارز و هم چنین، با توجه به نرخ تورم، میزان قیمت ارز نیمایی را تعیین می کند. وزارت صمت نیز در تعیین قیمت ارز نیمایی دخیل است و بانک مرکزی با هماهنگی وزارت صمت، برای اعلام قیمت ارز نیمایی اقدام می کند. اما به صورت کلی، می توان گفت کنترل قیمت ارز انحصارا در دست بانک مرکزی نیست و صادر کنندگان و وارد کنندگان با توجه به میزان عرضه ها و تقاضاها در تعیین قیمت دلار نیمایی دخیل هستند.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

سامانه ارز نیمایی 1403

برای خرید و فروش و انجام معامله با دلار نیمایی لازم است به سامانه ارز نیمایی ۱۴۰۳ مراجعه کرد. سامانه نیما که با هدف تعیین واقعی نرخ ارز کشور و ایجاد ثبات در بازار ارز به وجود آمده، یک مکانیسم شفاف و محلی امن برای انجام معامله ها است. با انجام معامله ها از طریق سامانه نیما بدون نیاز به دریافت کد بورسی و با دلار نیمایی، فساد کاهش پیدا کرده و احتمال بروز خطا کم تر شده است.

 

تاجران با استفاده از سامانه نیما به طیف گسترده ای از صرافی ها دسترسی دارند و به راحتی می توانند تجارت برون مرزی داشته باشند. آدرس اینترنتی سامانه نیما www.ntsw.ir می باشد که کاربران با وارد کردن این آدرس در مرورگر خود می توانند وارد سامانه نیما شوند. سامانه نیما، جزو زیر مجموعه های سامانه تجارت ایران است که در حال حاضر، تمام صرافی های معتبر می توانند وارد آن شوند و خدمات ارزی ارائه دهند.

 

به غیر از صرافی ها که برای ارائه خدمات ارزی وارد این سامانه می شوند، صادر کنندگان و وارد کنندگان هم از سامانه نیما برای انجام معاملات خود استفاده می کنند. برای ورود به سامانه نیما، لازم است اول نشانی www.ntsw.ir را در مرورگر وارد کرد و وارد سایت شد. سپس، کاربر باید برای ورود به حساب کاربری خود اقدام کند، یا اگر حساب کاربری ندارد اول در سایت ثبت نام نماید.

 

افراد برای خرید ارز از بانک می توانند در این سایت ثبت نام کنند و به صورت کاملا آنلاین و غیر حضوری برای خرید دلار نیمایی اقدام کنند. لازم به ذکر است چون سامانه نیما زیر مجموعه سامانه جامع تجارت ایران است، کاربران در ابتدا وارد سایت تجارت ایران می شوند. پس از ثبت نام و ورود به حساب کاربری، افراد با انتخاب بخش عملیات ارزی می توانند برای خرید ارز و واردات اقدام کنند.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

نحوه خرید و فروش دلار نیمایی

خرید و فروش دلار نیمایی 1403 از طریق سامانه نیما صورت می گیرد. افراد برای خرید ارز، اول باید درخواست خودشان را در این سامانه به ثبت برسانند، پس از بررسی شدن درخواست آن ها، اگر مشکلی وجود نداشته باشد، درخواست تایید می شود. باید به یاد داشت که کارمزدی شبیه به کارمزد معاملات بورس احتمالا در این بازار هم دیده شود. 

 

پس از تایید درخواست فرد متقاضی، فروشندگان اجازه پیدا می‌ کنند که به فرد متقاضی ارز بفروشند. از آن جایی که سامانه نیما برای جلوگیری از تخلفات و سازماندهی بازار ارز به وجود آمده، محلی امن برای انجام معاملات است و برای همین تمامی درخواست های خرید ارز به بررسی و تایید نیاز دارند.

 

افراد هم چنین برای فروش دلار نیمایی، باید از طریق سامانه نیما اقدام کنند. نکته قابل توجه این است که فروشندگان می توانند اگر کسی خریدار ارز آن ها با قیمت ذکر شده نبود، دلار نیمایی خود را با قیمت خاص برای فروش ارائه دهند. فروشندگان دلار نیمایی می توانند برای تعیین نرخ ارز خود، قیمت صرافی ها را مورد بررسی قرار دهند. فروشندگان ارز نیمایی باید توجه داشته باشند که امکان فروش ارز به متقاضیانی که درخواست خرید ارز آن ها تایید نشده، وجود ندارد و فروشندگان فقط به متقاضیانی که درخواست آن ها تایید شده، می توانند دلار نیمایی بفروشند.

 

سقف خرید دلار نیمایی برای کاربران با توجه به اساسنامه ای که در قانون نظام یکپارچه معاملات ارزی آمده، متفاوت است. هر قشری تا حد معینی می تواند دلار نیمایی تهیه کند و قطعا سقف خرید برای یک تاجر با سقف خرید برای یک دانشجو، زمین تا آسمان متفاوت است. هم چنین، نکته قابل توجه این است که افراد برای خرید ارز نیمایی حتما باید درخواستشان تایید شود.

 

بانک مرکزی بر روی خرید و فروش ارز نیمایی نظارت دارد و تا درخواست خرید ارز متقاضی تایید نشود، فروشندگان اجازه فروش ارز نیمایی را به او ندارند. با توجه به این که سامانه نیما بیش تر برای واردارت و صادرات استفاده می شود فروشندگان و خریداران دلار نیمایی می توانند به راحتی تجارت برون مرزی داشته باشند و از سامانه نیما برای این کار استفاده کنند.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

سقف دریافت دلار نیمایی

دلار نیمایی یکی از ارزهای پر‌طرفدار است که امروزه برای دریافت آن باید از طریق سامانه نیما اقدام کرد. برای دریافت هر نوع موجودی مالی، یک سقف دریافت وجود دارد و  خرید دلار نیمایی هم از این قضیه مستثنی نیست و خرید اینترنتی ارز نیمایی هم امکان پذیر می باشد. در رابطه با سقف خرید، در حقیقت تمامی ارزها یک سقف دریافت دارند که این سقف دریافت، بسته به شرایط متفاوت است.

 

دانستن سقف دریافت از اهمیت زیادی برخوردار است، اما معمولا سقف دریافت ها متناسب با میزان نیاز شخص متقاضی تعیین می شود و جای نگرانی وجود ندارد. مثلا تاجران و افراد اهل تجارت سقف دریافت بالاتری دارند تا بتوانند معاملات تجاری خود را انجام دهند

 

سقف دریافت ارز نیمایی بر اساس اساسنامه قانون نظام یکپارچه معاملات ارزی مشخص می شود. هر کسی با توجه به شرایط خود تا حد مشخصی می تواند دلار نیمایی دریافت کند و نمی شود یک سقف دریافت مشخصی را اعلام کرد. به طور کلی، می توان گفت سقف دریافت دلار نیمایی بسته به این که شخص دریافت کننده از چه قشری است، متفاوت است. وقتی شخص برای دریافت دلار نیمایی اطلاعات خود را وارد می کند و به ثبت می رساند، سقف دریافت هم برایش تعیین و مشخص می شود.

 

سقف دریافت هر ارزی با ارز دیگر نیز متفاوت می باشد. مثلا، سقف دریافت دلار از صرافی ها با سقف دریافت دلار نیمایی که از طریق سامانه نیما دریافت می شود، تفاوت دارد. افراد با توجه به شرایط خود و در نظر گرفتن قشری که در آن قرار دارند، می توانند در سامانه نیما ثبت نام کنند و اطلاعات خود را وارد نمایند. متقاضیان پس از انتخاب ردیف گواهی خود می توانند از سقف دریافتی را مشاهده کرده و از آن مطلع شوند.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

معرفی صرافی های ارز نیمایی

همان طور که گفته شد، خرید و فروش ارز نیمایی زیر نظر بانک ملی صورت می‌ گیرد و معاملات را فقط باید از طریق سامانه نیما انجام داد. صرافی های معتبر عرضه کننده نیمایی، در سامانه نیما حضور دارند و افراد با مراجعه به سامانه نیما و ثبت نام در آن، می توانند صرافی های معتبر را مشاهده کنند. در ادامه چند تا از صرافی های عرضه کننده ارز نیمایی معرفی شده اند. 

 

صرافی روز: صرافی روز، یکی از صرافی های عرضه کننده دلار نیمایی است که در شهر تهران قرار دارد. این صرافی، انواع ارزهای نیمایی از قبیل دلار، یورو و درهم نیمایی را عرضه می کند و متقاضیان برای خرید ارز نیمایی از صرافی روز می توانند از طریق سامانه نیما اقدام کنند.

 

صرافی درخشان شهریار: یکی دیگر از صرافی های عرضه کننده ارز نیمایی، صرافی درخشان شهریار است که در شهریار قرار دارد. یکی از مزیت های این صرافی، سایت به روز آن است که قیمت ارزها را در دسترس کاربران قرار می دهد. افراد باید توجه داشته باشند که برای دریافت ارز نیمایی، لازم است اول از طریق سامانه نیما اقدام کنند و مراجعه حضوری به صرافی فایده ای ندارد.

 

صرافی امین ضراب: این صرافی هم یکی از صرافی های عرضه کننده دلار نیمایی است. افراد با مراجعه به سایت صرافی امین ضراب، می توانند از قیمت ارزها با خبر شوند و قیمت دلار نیمایی را به دست آورند. این صرافی از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده و در شهر تهران قرار دارد.

 

متقاضیان دلار نیمایی می توانند با مراجعه به سامانه نیما و ثبت نام در آن، برای دریافت هر نوع ارز نیمایی اقدام‌ کنند. صرافی های معتبری که در سامانه نیما ثبت نام کرده باشند نیز می توانند به افراد متقاضی دلار نیمایی بفروشند. البته لازم به ذکر است که تمامی متقاضیان دلار نیمایی، اول باید درخواست خریدشان تایید شود تا صرافی ها بتوانند به آنان دلار بفروشند.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

تفاوت ارز نیمایی با سایر ارزها

به طور کلی، چند نوع نرخ ارز در کشور وجود دارد که ارز نیمایی هم یکی از انواع نرخ ارزها می باشد. از انواع دیگر ارزها می توان به ارز سنا، ارز آزاد و ارز دولتی اشاره کرد که هر کدام از این ارزها مخصوص مصارف خاصی می باشند. ارز نیمایی، یکی از پر کاربردترین ارزها است که از آن، بیش تر برای صادرات و واردات استفاده می شود. در ادامه، به بررسی تفاوت ارز نیمایی با سایر ارزها پرداخته شده است.

 

تفاوت ارز نیمایی با ارز آزاد: در مقایسه ارز نیمایی با ارز آزاد، می توان گفت که ارز نیمایی معمولا قیمت پایین تری نسبت به ارز آزاد دارد. ارز نیمایی، از طریق سامانه نیما قابل دریافت است و مختص وارد کنندگان کالاهای مصرفی است. به دلیل گران بودن ارز آزاد، معمولا وارد کنندگان تمایل بیش تری برای استفاده از ارز نیمایی دارند.

 

تفاوت ارز نیمایی با ارز سنا: ارز سنا، نرخ دولتی ارز است که برای خرید و فروش های داخلی از آن استفاده می شود و همچنین، برای مصرف های شخصی نیز مورد استفاده قرار می‌ گیرد. اما، ارز نیمایی برای مصارف شخصی، قابل استفاده نیست و محدود به استفاده داخلی هم نیست، در حقیقت، ارز نیمایی تجارت برون مرزی را امکان پذیر می کند.

 

تفاوت ارز نیمایی با ارز دولتی: اگر چه ارز نیمایی، از ارز آزاد ارزان تر است، اما لازم به ذکر است که ارز نیمایی نسبت به ارز دولتی، گران تر است. زیرا ارز دولتی، مخصوص کالاهای اساسی و مصارف ضروری مردم است، اما، ارز نیمایی، بیش تر مخصوص واردات و صادرات می باشد. وارد کنندگان برخی کالاهای خاص، مانند محصولات الکترونیکی، ماشین آلات و تجهیزات، محصولات فلزی و نساجی معمولا از ارز نیمایی استفاده می کنند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قیمت دلار نیمایی در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قیمت دلار نیمایی پاسخ دهند.