نحوه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی ۱۴۰۳، بدین صورت بوده که متقاضی باید با مراجعه به سامانه پرتال پنجره واحد مدیریت زمین، با پرداخت هزینه های قانونی مربوطه، پس از انجام مراحل ثبت نام در سامانه و مشخص کردن محدوده زمین، از طریق گزینه مشاهده و ثبت درخواست های شخصی، اقدام نماید.
برای مشاوره نحوه دریافت جواز ساخت و ساز اینترنتی 1403
برای مشاوره نحوه دریافت جواز ساخت و ساز اینترنتی 1403
در سال های گذشته که استفاده از اینترنت و تکنولوژی های مرتبط با آن، در کشور گسترش یافته، دولت و نهادهای عمومی غیر دولتی، نظیر شهرداری نیز در گذر زمان، تلاش کرده اند تا با استفاده از این تکنولوژی های به روز و با راه اندازی سامانه های اینترنتی، خدمات خود را به صورت الکترونیکی و غیر حضوری، به متقاضیان، ارائه کنند.
یکی از این خدمات، صدور مجوز ساخت و ساز بوده که برخلاف گذشته که صرفا به شکل حضوری، ارائه می گشت، در حال حاضر، متقاضیان واجد شرایط می توانند برای دریافت آن، از طریق سامانه جواز ساخت و ساز اینترنتی زمین، اقدام نمایند که البته دریافت آن، نیازمند آشنایی با روند نحوه گرفتن مجوز و مباحث مربوط به هزینه ها و مدارک آن می باشد.
به همین دلیل، در مقاله حاضر، پس از معرفی سامانه جواز ساخت و ساز اینترنتی ۱۴۰۳، مراحل و نحوه گرفتن آن را ضمن یک راهنمای تصویری، توضیح داده و سپس، هزینه های قانونی، مدارک لازم و مدت زمان لازم برای گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی را بررسی خواهیم کرد.
برخلاف گذشته، امروزه برای ساخت و ساز، این الزام وجود داشته تا اشخاص، برای دریافت مجوزهای لازم، مانند صورت مجلس تفکیکی آپارتمان، از نهاد های ذی صلاح، به ویژه از شهرداری، اقدام نمایند. در گذشته، دریافت مجوز ساخت و ساز، با مراجعه حضوری، انجام می گرفت.
اما، با راه اندازی سامانه جواز ساخت و ساز اینترنتی، اکنون، این امکان برای متقاضیان فراهم شده است تا با مراجعه به این سامانه و با پرداخت هزینه جواز ساخت و ساز اینترنتی سال ۱۴۰۳، مطابق مقررات مربوط به نحوه گرفتن جواز سایت، برای دریافت مجوز ساخت و ساز اینترنتی، اقدام نمایند.
به همین دلیل، در این بخش، به معرفی سامانه جواز ساخت و ساز اینترنتی، پرداخته و خواهیم گفت که متقاضیان برای دسترسی به این سامانه، باید به چه آدرسی مراجعه کنند و سپس، در بخش های بعد، پس از توضیح مراحل و نحوه گرفتن این جواز، به بررسی هزینه اخذ جواز ساخت و ساز اینترنتی در سال 1403 خواهیم پرداخت.
سامانه جواز ساخت و ساز اینترنتی، پرتال پنجره واحد مدیریت زمین به نشانی https://iraneland.ir بوده که از طریق ورود به سایت آن، متقاضیان می توانند با پرداخت هزینه جواز ساخت و ساز اینترنتی، مطابق مقررات نحوه گرفتن این مجوز، برای اخذ آن اقدام نمایند. بی آنکه نیاز به مراجعه حضوری به شهرداری و سایر نهادهای ذیربط باشد.
البته، علاوه بر گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی 1403، این سامانه، ارائه دهنده خدمات متنوع دیگری نیز در رابطه با مجوزهای مرتبط با زمین بوده که علاوه بر بخش مدیریت درخواست متقاضیان جوازهای حوزه زمین و مسکن، با در نظر گرفتن دو بخش پایش اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای و مدیریت فرآیندهای بین دستگاهی، علاوه بر تسهیل و تسریع صدور مجوز برای درخواست های مرتبط با زمین و ساخت و ساز، تلاش شده تا جرایم و زمین خواری های مربوط به حوزه مسکن نیز به حداقل برسد.
اشخاصی که قصد داشته تا برای دریافت جواز ساخت و ساز اینترنتی از سامانه مربوط به آن، اقدام نمایند، لازم است تا علاوه بر پرداخت هزینه های لازم، مطابق تعرفه سال 1403، بر اساس دستور العمل نحوه گرفتن این جواز نیز اقدام نمایند. لذا، در این ادامه، ضمن یا راهنمای تصویری، مراحل و نحوه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی را توضیح خواهیم داد.
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه جواز ساخت و ساز اینترنتی یا پرتال پنجره واحد مدیریت زمین، یعنی https://iraneland.ir را در آن، جست و جو کنید. پس از ورود به صفحه اصلی سایت، چنانچه، برای اولین مرتبه است که که برای ورود به این سامانه، اقدام می کنید، صفحه را به پایین کشیده و بر روی دکمه ثبت نام/ ورود درگاه متقاضیان مردمی، کلیک نمایید.
در این مرحله از مراحل مراحل نحوه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی ۱۴۰۳ یا پروانه ساخت، شماره همراه، کد ملی و کد تصویر امنیتی را در کادرهای مشخص شده، وارد کرده و بر روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید.
اکنون، کلمه عبور، به شماره همراه شما پیامک شده و به صفحه ورود، هدایت می شوید. به منظور ورود به سامانه جواز ساخت و ساز اینترنتی، کد ملی خود را در کادر اول وارد کرده و در کادر دوم نیز کلمه عبور ارسال شده را وارد کنید و پس از درج حاصل جمع عبارت ریاضی در کادر تعیین شده، دکمه ورود را بزنید.
همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می کنید، وارد پروفایل شخصی خود شده اید. مطابق دستور العمل نحوه گرفتن مجوز سامانه، به منظور ثبت درخواست جواز ساخت و ساز اینترنتی، باید بر روی گزینه مشاهده و ثبت درخواست های شخصی، کلیک نمایید.
در این مرحله از از مراحل مراحل نحوه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی ۱۴۰۳، مقررات سامانه به شما نشان داده می شود. پس از مطالعه این قوانین، دکمه شرایط فوق را می پذیرم را بزنید.
در گام بعد و پیش از ثبت درخواست، باید ابتدا اطلاعات ثبت نامی خود را تکمیل نمایید. بدین منظور، اطلاعات هویتی و سکونتی خود را در کادرهای مشخص شده، وارد کرده و پس از مشخص کردن محدوده طرح(محدوده مکانی محلی که قصد ساخت را دارید)، بر روی دکمه ذخیره کلیک نمایید.
در این مرحله از از مراحل نحوه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی، می توانید با بازگشت به به صفحه اصلی پروفایل شخصی خود و با کلیک بر روی گزینه مشاهده و ثبت درخواست های شخصی، درخواست خود برای گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی را با پرداخت هزینه های سال 1403 ، ثبت نمایید.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روند سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال ۱۴۰۳، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
اخذ هر مجوز و سندی مانند سند تفکیکی، به طور معمول، علاوه بر رعایت مقررات مربوط به نحوه گرفتن آن مجوز و سند و ارائه مدارک لازم، نیازمند پرداخت پرداخت هزینه های قانونی نیز می باشد. گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی از سامانه زمین نیز مستثنی از این قاعده نبوده و متقاضیان این مجوز نیز ملزم به پرداخت هزینه های قانونی آن می باشند. به همین دلیل، در این بخش، به این سوال پاسخ خواهیم داد که هزینه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی سال ۱۴۰۳ شامل چه مواردی و به چه میزان می باشد؟
در پاسخ به سوالات فوق، باید گفت، هزینه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی سال 1403، یک مبلغ ثابت برای تمام ساختمان ها نبوده و با توجه به عوامل متعددی نظیر نوع کاربری پروژه، مساحت آن، متراژ و تعداد طبقات، متفاوت می باشد. اما، از آنجا که محاسبه این هزینه ها، با توجه به فرمول مخصوص ساختمان های یک طبقه ای و فرمول مخصوص مجتمع های مسکونی و ضریب های مربوط به زیر بنای هریک، انجام می گیرد، در ادامه، این فرمول ها و جدول های مربوط به آن ها را ارائه خواهیم کرد.
فرمول محاسبه هزینه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی سال گذشته، برای ساختمان های یک طبقه ای:
ضریب × ( مساحت ناخالص زیربنا ) _ ( تعداد پارکینگ × 20 ) × قیمت منطقه ای . جدول ضرایب مورد استفاده در این فرمول ، به شرح زیر است :
ضریب | سطح زیر بنا |
5 درصد | تا 60 متر مربع |
10 درصد | تا 100 متر مربع |
18 درصد | تا 150 متر مربع |
30 درصد | تا 200 متر مربع |
45 درصد | تا 300 متر مربع |
65 درصد | تا 400 متر مربع |
90 درصد | تا 500 متر مربع |
120 درصد | تا 600 متر مربع |
فرمول نحوه محاسبه هزینه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی سال 1403، برای مجتمع های مسکونی:
ضریب × قیمت منطقه ای × ( مساحت کل زیر بنا × زیر بنای مورد تقاضا / تعداد کل واحدهای مسکونی × 100 ) . جدول ضرایب مورد استفاده در این فرمول ، به شرح زیر است :
ضریب | زیر بنای مورد تقاضا |
15 درصد | 200 متر مربع |
20 درصد | 400 متر مربع |
25 درصد | 600 متر مربع |
30 درصد | بیش از 600 متر مربع |
شناسنامه فنی ساختمان، سندی بوده که نشان دهنده اطلاعاتی مانند مشخصات مهندسین ناظر و مشخصات نما است و از طریق مراجعه به سازمان نظام مهندسی و گرفتن تائیدیه مهندس ناظر سازمان نظام مهندسی، قابل دریافت می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
لازم به ذکر است درصد های اعلام شده، بر اساس سنوات گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
مطابق دستور العمل نحوه گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی، دریافت این مجوز، علاوه بر پرداخت هزینه های مقرر، مستلزم ارائه مدارک لازم بوده که لازم است توسط متقاضی، در سامانه، بارگذاری و به مراجع مربوطه، تحویل داده شود. مدارک لازم برای گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی، شامل موارد زیر می باشد:
مدارک هویتی مالک، شامل شناسنامه و کارت ملی.
اصل سند مالکیت.
مفاصا حساب عوارض شهرداری، از جمله عوارض ساختمان.
نقشه ساختمان که توسط مهندس مربوطه، طراحی شده باشد.
علاوه بر هزینه ها و مدارک لازم برای گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی، یکی دیگر از مسائلی که در رابطه با نحوه گرفتن این مجوز، مورد سوال افراد متقاضی، قرار گرفته، بحث مدت زمان گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی می باشد. در بخش بعد، به توضیح مدت زمان گرفتن این مجوز خواهیم پرداخت.
در بخش های قبل، به معرفی سامانه جواز ساخت و ساز اینترنتی پرداخته و پس از توضیح مراحل و نحوه گرفتن این مجوز، به بررسی هزینه اخذ آن در سال 1403 و صحبت در مورد مدارک لازم برای دریافت آن، پرداختیم.
در این بخش، قصد داریم تا به توضیح یکی دیگر از مسائل مرتبط با گرفتن جواز ساخت و ساز اینترنتی پرداخته که مربوط به مدت زمان دریافت این مجوز بوده و به این سوال پاسخ دهیم که از زمان ثبت درخواست در سامانه جواز ساخت و ساز اینترنتی، چه مدت طول می کشد تا این مجوز صادر گردد؟
عوارض ساختمان، عبارت است از عوارض مربوط به نوسازی و عمران شهری، عوارض کسب و پیشه و عوارض مدیریت پسماند می باشد و پرداخت آن به شهرداری، از دو شیوه حضوری و غیر حضوری، امکان پذیر می باشد.
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، بر اساس اعلام سرپرست سازمان نوسازی، در تیر ماه سال سال قبل، مدت صدور مجوز ساخت و ساز اینترنتی یا همان پروانه ساختمان، به 5 تا 6 ماه، کاهش یافته و بنابراین، برخلاف گذشته که دریافت این مجوز، حتی تا 2 سال نیز به طول می انجامید، در حال حاضر، گرفتن آن، در یک بازه زمانی حداکثر شش ماهه، امکان پذیر می باشد. البته، اخیرا نیز سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، میانگین مدت زمان گرفتن این مجوز در تهران را 80 روز اعلام نموده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه گرفتن مجوز ساخت ساز اینترنتی ۱۴۰۳ در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه گرفتن مجوز ساخت و ساز اینترنتی 1403 پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه دریافت جواز ساخت و ساز اینترنتی 1403
برای مشاوره نحوه دریافت جواز ساخت و ساز اینترنتی 1403
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©