دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / پروانه گذر مرزی

پروانه گذر مرزی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

پروانه گذر مرزی ، سندی است که در شرایط خاص همچون سفر به مکه یا عتبات مقدسه یا برای مرزنشینان و کارکنان وسایل نقلیه ، صادر می شود که ثبت نام و تمدید آن در حال حاضر ، به صورت حضوری و با مراجعه به مرزبانی و با ارائه مدارک لازم ، امکان پذیر بوده و استعلام آن با کد ملی نیز ، امکان پذیر نمی باشد .

 

همکاری متقابل میان کشورها ، اقتضای آن را دارد تا با تنظیم توافقاتی میان خودشان ، به نحوی منافع دو جانبه یا چند جانبه خود را تامین نمایند . به ویژه ، در خصوص کشورهایی که مرز مشترک دارند ، مسائل مهمی مطرح می شود که یکی از این مسائل ، مربوط به رفت و آمد اتباع کشورها است .

بر اساس قانون ، در شرایط خاصی ، ممکن است که برای تردد مرز نشینان به کشورهای همسایه ، بنا به توافقاتی که میان آنها صورت گرفته است ، به جای صدور گذرنامه ، سندی تحت عنوان پروانه گذر مرزی صادر شود . از آن جهت که دریافت و تمدید این پروانه ، نیازمند ثبت نام در سامانه مخصوص می باشد ، پرداختن به نحوه دریافت این پروانه ، برای افرادی که قصد تردد به کشورهای همسایه را دارند ، ضروری به نظر می رسد .

به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله ، قصد داریم به بررسی اینکه پروانه گذر مرزی چیست و نحوه ثبت نام آن از طریق سایت به چه صورت است ، پرداخته و سپس ، ثبت نام پروانه گذر مرزی الکترونیک از طریق برنامه پلیس من و مدارک و هزینه های آن را شرح دهیم . در انتها ، تمدید و استعلام پروانه گذر مرزی را نیز ، توضیح خواهیم داد .

پروانه گذر مرزی چیست

ارتباط متقابل میان کشورها و رفت و آمد اتباع کشورهای همسایه ، امروزه بخش اجتناب ناپذیری از روابط بین الملل را شکل می دهد و به همین دلیل ، موافقت نامه های متعددی میان کشورها ، در این حوزه ، شکل می گیرد که به موجب آن ، با شرایط ساده تری ، مرزنشینان ، بتوانند از مرزها عبور نموده و مشکلی نداشته باشند .

یکی از ابتکارات قانونی در این خصوص ، آن است که در شرایط خاصی ، به جای صدور گذرنامه برای اتباع ، پروانه گذر مرزی صادر شود . اما در خصوص اینکه پروانه گذر مرزی چیست ، باید گفت که پروانه گذر مرزی ، به سندی گفته می شود که در حکم گذرنامه است و در مناطق زمینی و آبی ، برای مرزنشینان و یا تحت شرایط خاصی ، برای کارکنان حمل و نقل ، صادر می شود . بر اساس قانون گذرنامه ، در موارد زیر ، به جای گذرنامه ، پروانه گذر صادر می شود :

 

برای رفتن به مکه مکرمه و عتبات مقدسه همچون کشور عراق ؛

برای کارکنان وسیله های نقلیه زمینی ، هوایی و دریایی ؛

برای رفت و آمد افرادی که تابعیت ایران را داشته و مرزنشین هستند و قصد رفتن به مناطق مرزی را دارند .

 

لازم به ذکر است که پروانه گذر ، طبق قانون ، از تاریخ صدور به مدت 15 روز اعتبار دارد و حداکثر ، برای مدت دو بار در سال صادر می شود . پروانه گذر مرزی ، صرفا برای سفر کردن به منطقه ای که در پروانه ذکر شده ، اعتبار داشته و متقاضی ، می بایست پس از اتمام اعتبار پروانه ، از محل خارج شده ، به کشور بازگردد . در این میان ، امروزه ، صدور گذرنامه موقت ، برای سفر به کشور عراق ، پیش بینی شده است که برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص آن می توانید مقاله زیر را مطالعه نمایید .

نحوه ثبت نام پروانه گذر مرزی

پروانه گذر مرزی ، به مجوزی گفته می شود که در شرایط خاصی ، کارکنان وسایل نقلیه و اتباع ایرانی مرزنشین ، می توانند برای تردد به کشورهای هم جوار ، از آن استفاده نموده و بدون گرفتن گذرنامه ، اقدام به سفر به این کشورها نمایند . یکی از سوالات مهمی که در خصوص استفاده از پروانه گذر مرزی پرسیده می شود ، این است که نحوه ثبت نام پروانه گذر مرزی به چه صورت است و نحوه تمدید یا استعلام آن چگونه است .

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که نحوه ثبت نام کردن برای دریافت پروانه گذر مرزی ، در گذشته به این صورت بود که متقاضیان ، با فراهم نمودن مدارک لازم ، به مرزیانی محل سکونت خود مراجعه می کردند و درخواست صدور پروانه گذر مرزی را با تکمیل فرم های مربوطه ، ارائه می دادند .

لکن در حال حاضر ، ثبت نام پروانه گذر مرزی ، صرفا برای سفر به کشور عراق در ایام اربعین ، به صورت الکترونیک ، قابل انجام است . به همین منظور ، متقاضیانی که قصد دارند به کشورهای هم جوار سفر نمایند ، می توانند روند دریافت گذرنامه را به صورت الکترونیک و از طریق اخذ مجوز از پلیس گذرنامه و مهاجرت نیز ، انجام دهند که در ادامه ، سایت ثبت نام پروانه گذر مرزی را توضیح خواهیم داد .

ذکر این نکته ضروری است که متقاضی دریافت پروانه گذر مرزی ، باید مرزنشین بوده و در عمق مرز ساکن باشد . عمق مرز از نقطه مرز با کشور پاکستان ، 60 کیلومتر ، با کشورهای ترکمنستان ، آذربایجان و ارمنستان ، 45 کیلومتر و در سواحل جنوبی کشور ، 75 کیلومتر می باشد .

اما در مورد افرادی که قصد گرفتن یا تمدید گذرنامه مرزی برای سفر به کشور عراق را دارند ، نیازی نیست که حتما مرزنشین یا ساکن نقاط مرزی باشند . همچنین ، کارکنان وسایل نقلیه زمینی ، آبی ، هوایی و دریایی ، لزوما مرزنشین نیستند ؛ لکن تحت ضوابط خاص می توانند پروانه گذر مرزی برای خروج از کشور را دریافت کنند .

سایت ثبت نام پروانه گذر مرزی

همانطور که گفته شد ، ثبت نام پروانه گذر مرزی ، به صورت حضوری و با مراجعه به مرزبانی ، امکان پذیر می باشد ؛ لکن در طی سال های اخیر ، تلاش شده است تا با راه اندازی سایت های مخصوص ، ثبت نام پروانه گذر مرزی نیز ، همچون پاسپورت خانواری ، به صورت الکترونیک انجام شود تا بار مراجعه به مرزبانی ، کاهش یابد .

بر اساس آخرین اخبار ، ثبت نام برای دریافت پروانه گذر مرزی ، در حال حاضر ، به صورت الکترونیکی نیز ، امکان پذیر شده و ثبت نام پروانه گذر مرزی ، یکی از خدماتی است که به صورت اینترنتی و از طریق سایت ، ارائه می شود ؛ هر چند که امکان ثبت نام پروانه گذر مرزی از طریق مرزبانی ، وجود دارد .

در خصوص اینکه سایت ثبت نام پروانه گذر مرزی چیست ، باید گفت که سایت دریافت پروانه گذر مرزی ، همان سایتی است که ثبت نام گذرنامه از طریق آن امکانپذیر شده است ؛ یعنی سایت اینترنتی egozar.epolice.ir که در ادامه ، به توضیح نحوه دریافت پروانه گذر از طریق این سامانه ، خواهیم پرداخت .

لکن با مراجعه به این سایت ، خدمات مربوط به ثبت نام پروانه گذر مرزی ، قابل مشاهده نبوده و صدور پروانه گذر مرزی از طریق این سایت ، صرفا در ایام اربعین ، برای تشرف به عتبات عالیات ، مورد پیش بینی قرار گرفته است و برای دریافت پروانه گذر مرزی برای مابقی کشورها ، همچنان می بایست به صورت حضوری ، به مرزبانی مراجعه نمود .

 

ثبت نام پروانه گذر مرزی الکترونیکی

ارائه خدمات الکترونیکی در زمینه صدور روادید ، ویزا و یا پاسپورت ، سالها است مورد توجه دولت قرار گرفته است . در همین راستا ، سایت ها و سامانه های مختلفی نیز ، راه اندازی شده تا متقاضیان ، بتوانند با مراجعه به آنها ، بدون نیاز به حضور فیزیکی در مراجع مربوطه ، به امور خود رسیدگی نمایند که از جمله آنها ، می توان به راه اندازی سامانه روادید الکترونیکی اشاره نمود .

سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که آیا ثبت نام پروانه گذر مرزی نیز به صورت الکترونیکی امکان پذیر است یا خیر ؟ و در صورت مثبت بودن پاسخ ، از طریق چه سایتی می توان اقدام به دریافت پروانه گذر مرزی نمود ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که دریافت پروانه گذر مرزی الکترونیکی ، صرفا در مواردی امکان پذیر است که متقاضیان ، قصد داشته باشند در ایام اربعین ، به کشور عراق سفر کرده و پس از آن ، بلافاصله به کشور بازگردند . به این منظور ، متقاضی ، می تواند هم به صورت حضوری ، به دفاتر پلیس به علاوه ده مراجعه نموده و هم اینکه با مراجعه به سایت پلیس ، برای گذرنامه موقت ، ثبت نام کند .

به این منظور ، کافیست که متقاضی ، ابتدا عبارت « پایگاه الکترونیکی خدمات الکترونیک انتظامی » را در مرورگر خود وارد نموده و به سایت epolice.ir وارد شود که صفحه ای مطابق تصویر زیر ، قابل مشاهده است .

 

پروانه گذر مرزی چیست

 

در این مرحله ، متقاضی ، می تواند مطابق تصویر زیر ، بر روی گزینه درخواست صدور برگ تردد اربعین ، کلیک نموده تا بتوان گذرنامه اربعین را دریافت نمود .

 

ثبت نام پروانه گذر مرزی

 

البته ، نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد ، آن است که حال حاضر ، این سایت نیز ، خدمت مذکور ، یعنی صدور پروانه موقت اربعین را ارائه نداده و به همین دلیل ، متقاضی ، می بایست به صورت حضوری ، به دفاتر پلیس به علاوه ده مراجعه نموده و درخواست صدور گذرنامه اربعین را ثبت نماید .

لازم به ذکر است که ثبت نام پروانه گذر مرزی نیز ، صرفا با مراجعه به مرزبانی امکان پذیر بوده و یا اینکه متقاضی ، می بایست از طریق سامانه مربوطه ، گذرنامه بگیرد که در حال حاضر ، دریافت گذرنامه به صورت الکترونیکی ، به راحتی قابل انجام است . به این منظور ، کافی است متقاضی ، به سامانه egozar.epolice مراجعه نموده و اقدامات لازم را انجام دهد که پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر ، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید .

 

ثبت نام پروانه گذر مرزی از طریق برنامه پلیس من

ثبت نام پروانه گذر مرزی ، اصولا به صورت حضوری ، با مراجعه به مرزبانی انجام می شود که متقاضی ، پس از تهیه مدارک لازم ، درخواست خود را حضورا به ثبت می رساند . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که آیا افراد ، می توانند به صورت الکترونیکی ، از طریق دانلود برنامه پلیس من نیز ، اقدام به دریافت پروانه گذر مرزی نمایند ؟ در ادامه، ضمن یک راهنمای تصویری، به پاسخ این سوال می پردازیم.

در اولین قرم، متقاضی باید برنامه پلیس من را نصب کرده و برنامه را اجرا کند. سپس، گزینه خدمات مرزبانی را انتخاب نماید.

 

پروانه گذر مرزی چیست

 

حال در این مرحله از مراحل ثبت نام پروانه گذر مرزی از طریق برنامه پلیس من، فرد باید گزینه پروانه گذرمرزی را انتخاب نماید.

 

 ثبت نام پروانه گذر مرزی

 

در مرحله بعد، متقاضی به سایت سخا هدایت شده که باید ابتدا برای ثبت نام در این سایت اقدام کرده و پس از ورود به سایت، از طریق گزینه خدمات مرزبانی و سپس، درخواست پروانه گذر مرزی، ثبت نام این پروانه را انجام دهد.

 

 استعلام پروانه گذر مرزی با کد ملی

 

لازم به ذکر است که متقاضیان ، با دانلود و نصب برنامه پلیس من و مراجعه به قسمت گذرنامه در آن ، به امکاناتی از قبیل : مشاهده وضعیت خروج از کشور افراد دارای گذرنامه ، ثبت درخواست صدور و تعویض اینترنتی گذرنامه ، استعلام گذرنامه ، ثبت فقدان گذرنامه و نیز ، پرداخت عوارض خروج از کشور ، دسترسی پیدا می کنند .

 

مدارک لازم برای دریافت پروانه گذر مرزی

دریافت پروانه گذر مرزی همچون ثبت نام پاسپورت ، نیازمند آن است که متقاضیان ، ابتدا مدارک لازم را تهیه نموده و سپس ، درخواست خود را ثبت نموده تا بتواند پاسپورت مرزی خود را دریافت نمایند . اما از آن جهت که مدارک لازم برای دریافت پروانه گذر مرزی ، ممکن است برای برخی محل تامل باشد ، در این مقاله قصد داریم به بررسی آن بپردازیم . از جمله مدارک لازم برای دریافت پروانه گذر مرزی ، می توان به موارد زیر اشاره نمود :

 

اصل و کپی مدارک هویتی اعم از شناسنامه و کارت ملی ؛

یک قطعه عکس مخصوص پاسپورت ؛

اجازه محضری پدر برای خروج افراد زیر 18 سال از کشور و اجازه محضری همسر برای خانم های متاهل ؛

کارت پایان خدمت برای آقایان یا کارت معافیت از انجام خدمت سربازی ؛ (دانشجویان دارای معافیت تحصیلی نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.)

گواهی اشتغال به تحصیل برای آقایان دانشجو و یا دانش آموز .

 

لازم به ذکر است که اگر کارکنان وسایل نقلیه زمینی ، هوایی و دریایی ، قصد دریافت پروانه گذر مرزی را داشته باشند ، مدارک مربوط به فعالیت خود را نیز ، می بایست ضمیمه درخواست نمایند . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر ، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید .  

 

هزینه ثبت نام پروانه گذر مرزی

صدور پروانه گذر مرزی ، مانند سایر خدماتی که ارائه می شود ، نیازمند پرداخت هزینه هایی می باشد که متقاضی ، با پرداخت آن می تواند مدارک مورد نیاز خود را دریافت نماید . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که هزینه ثبت نام پروانه گذر مرزی چقدر است ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که ثبت نام کردن برای دریافت پروانه گذر مرزی برای افراد مرزنشین ، که از طریق مراجعه به مرزبانی و ارائه مدارک لازم انجام می شود ، هزینه ای در بر نخواهد داشت و متقاضی ، ملزم به پرداخت هزینه ثبت نام پروانه گذر مرزی ، نخواهد بود .

هزینه ثبت نام پروانه گذر مرزی نیز ، که در ایام اربعین ، برای سفر به کشور عراق پرداخت می شود ، به مراتب کمتر از صدور گذرنامه می باشد و مبلغ آن ، در حدود 20 هزار تومان است که با مراجعه به دفاتر پلیس به علاوه ده ، قابل پرداخت می باشد .

اما در صورتی که شخصی ، قصد داشته باشد با مراجعه به یکی از دفاتر پلیس به علاوه ده ، درخواست صدور پاسپورت بدهد ، می بایست هزینه های بیشتری را پرداخت نماید که از طریق دستگاه های کارتخوان موجود در این مراکز ، قابل پرداخت خواهد بود .

در حال حاضر ، هزینه ثبت نام کردن برای گذرنامه ، چیزی حدود 204 هزار تومان می باشد و برای تمدید و یا تعویض گذرنامه نیز ، هزینه ای معادل 120 هزار تومان می بایست پرداخت شود . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص ، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید .

 

تمدید پروانه گذر مرزی

پروانه گذر مرزی ، به لحاظ زمانی ، دارای محدودیت می باشد . به این معنا که با داشتن پروانه گذر مرزی ، صرفا تا مدت مشخصی می توان از مرز عبور نمود . به همین لحاظ ، پس از انقضای گذرنامه مرزی ، دارنده ، برای جلوگیری از ایجاد مشکلات احتمالی ، می بایست اقدام به تمدید پروانه گذر مرزی خود نماید . به همین مناسبت ، در این قسمت قصد داریم به بررسی تمدید پروانه گذر مرزی بپردازیم .

در این خصوص ، باید گفت که تمدید پروانه گذر مرزی همچون تمدید پاسپورت ، به صورت حضوری انجام می گیرد و امکان ثبت درخواست غیر حضوری برای تمدید پروانه گذر مرزی نمی باشد . به این منظور ، متقاضی ، می بایست پس از فراهم کردن مدارک لازم ، با مراجعه به مرزبانی مراجعه نموده و با پرداخت هزینه های لازم ، تقاضای تمدید پروانه گذر خود را داشته باشد .

مدارک لازم برای تمدید پروانه گذر مرزی نیز ، مشابه مدارک لازم برای ثبت نام پروانه گذر مرزی بوده و شامل مواردی همچون فرم تکمیل شده درخواست صدور پروانه گذر مرزی ، مدارک هویتی از جمله شناسنامه و کارت ملی ، عکس مخصوص پاسپورت ، اجازه محضری پدر برای افراد زیر 18 سال و مجوز خروج از کشور برای افراد زیر 18 سال ، کارت پایان خدمت و مواردی از این قبیل می باشد . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید .

 

استعلام پروانه گذر مرزی با کد ملی 

پروانه گذر مرزی ، در مواردی ، جانشین گذرنامه می شود و اتباع کشور ایران ، با داشتن آن می توانند به کشورهای مجاور ، عزیمت نمایند . در هر حال ، ممکن است که پس از ثبت نام پروانه گذر مرزی ، متقاضی ، پروانه گذر خود را دریافت نکرده و به همین دلیل ، قصد استعلام آن را داشته باشد .

لکن در حال حاضر ، امکان استعلام پروانه گذر مرزی با کد ملی ، میسر نبوده و صرفا استعلام گذرنامه ها با کد ملی ، فراهم شده است که به این منظور ، متقاضی ، بر خلاف گذشته که حتما به صورت حضوری ، می بایست به اداره پلیس به علاوه ده مراجعه می نمود ، این این استعلام ، به صورت اینترنتی و از طریق مراجعه به سایت پلیس + 10 امکان پذیر است که نحوه آن به شرح زیر است :

ابتدا ، متقاضی ، اقدام به دانلود برنامه پلیس من بر روی تلفن همراه خود نموده و آن را باز می کند که با صفحه ای مطابق تصویر زیر ، مواجه می شود که می بایست شماره موبایل خود را وارد کند .

 

 استعلام پروانه گذر مرزی با کد ملی

 

سپس ، مطابق تصویر زیر ، می توانید بر روی گزینه گذرنامه ، کلیک کنید و به مرحله بعد بروید که از این طریق ، شماره پاسپورت را نیز می توان ملاحظه نمود .

 

تمدید پروانه گذر مرزی

 

در این مرحله ، باید بر روی گزینه استعلام گذرنامه کلیک کنید که همانطور که در تصویر مشخص شده ، این استعلام ، مشمول هزینه ای معادل 5 هزار و دویست تومان خواهد بود .

 

پروانه گذر مرزی

 

پس از پرداخت هزینه به صورت آنلاین ، می بایست مجددا به قسمت پیگیری گذرنامه مراجعه کرده و پس از وارد نمودن کد ملی ، بر روی گزینه پیگیری ، کلیک کنید تا کلیه اطلاعات مربوط به گذرنامه را مشاهده نمایید . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه ، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت نام و تمدید پروانه گذر مرزی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت نام و تمدید پروانه گذر مرزی آن پاسخ دهند .