سامانه سهیم ثبت احوال، عنوان سامانه ای است که توسط سازمان ثبت احوال، با اهدافی نظیر تحقق نظام هویت معتبر در فضای مجازی و دسترسی اینترنتی به اطلاعات سببی و نسبی شهروندان ایرانی، راه اندازی شده و ثبت نام و ورود به درگاه سایت آن، از طریق جستجوی آدرس sahim.sabteahval.ir و احراز هویت در آن می باشد.
برای مشاوره نحوه ثبت نام و استفاده از امکانات سامانه سهیم
برای مشاوره نحوه ثبت نام و استفاده از امکانات سامانه سهیم
در مورخ 1398/10/01، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، همچنین، شورای عالی فضای مجازی، به ترتیب، نامه شماره 556115 (مبنی بر ایجاد ساز و کاری آسان، برای اعتبار سنجی و احراز هویت اینترنتی شهروندان) و ابلاغیه مربوط به فراهم کردن زیر ساخت، برای تحقق سند نظام هویت معتبر در فضای مجازی را به سازمان ثبت اسناد و احوال کشور، ابلاغ کردند.
در راستای ابلاغیه های مذکور، سازمان ثبت احوال، اقدام به راه اندازی سامانه ای تحت عنوان سامانه سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir نمود که تمامی شهروندان، برای دسترسی اینترنتی، به اطلاعات نسبی و سببی خانواده خود و همچنین، امکاناتی نظیر تغییر نشانی و درخواست کارت ملی هوشمند، باید با ورود به سامانه و طی کردن مراحل بخصوصی، در آن، ثبت نام نمایند.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم، پس از معرفی سامانه سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir، در خصوص نحوه ورود به درگاه سایت هویت یکتای ملی ایرانیان و ثبت نام در آن، توضیح دهیم و پس از معرفی امکانات سامانه، بگوییم که مراحل نصب و دانلود اپلیکیشن موبایلی سامانه سهیم، چگونه است.
برای ورود به سامانه سهیم کلیک کنید.
کاربران برای ورود به سامانه سهیم باید به سایت sahim.sabteahval.ir مراجعه کنند.
سازمان ثبت احوال که در گذشته، سایت ثبت من را برای ارائه خدمات الکترونیکی، در زمینه اموری همچون، تصدیق اصالت سند و استعلام ممنوع الخروجی، راه اندازی کرده بود، به تازگی، از سامانه ای تحت عنوان سامانه سهیم ثبت احوال، رونمایی کرده است.
این سامانه، از طریق آدرس sahim.sabteahval.ir در دسترس متقاضیان بوده و نام دیگر آن، سایت هویت یکتای ملی ایرانیان می باشد. هدف از راه اندازی سامانه سهیم، تحقق سند نظام هویت معتبر در فضای مجازی و دسترسی به اطلاعات سببی و نسبی شهروندان ایرانی، به صورت مجازی و اینترنتی می باشد. این امر، در بند 1 مصوبه کمیسیون عالی امنیت فضای مجازی، مصوب 1399/05/02، مورد تاکید قرار گرفته بود و بالاخره، در سال 1401، زیر ساخت های آن، فراهم گردید.
دسترسی به اطلاعات سببی و نسبی شهروندان ایرانی، از طریق گزینه پایگاه اطلاعات خانواده، پس از ورود به درگاه سایت، ثبت نام و احراز هویت در سامانه هدا، در دسترس متقاضیان خواهد بود و علاه بر این، خدمات دیگری، در خصوص انتخاب نام یا کارت ملی هوشمند نیز از طریق سامانه، به متقاضیان، ارائه می گردد.
درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال، سامانه ای است که جهت ارائه برخی خدمات در حیطه وظایف ثبت احوال، به صورت آنلاین، طراحی و راه اندازی شده است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آن می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.
از آنجا که استفاده از خدمات سامانه سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir یا همان سایت هویت یکتای ملی ایرانیان، نیازمند ورود و ثبت نام در آن است، در این بخش از مقاله، قصد داریم، ضمن یک راهنمای تصویری، نحوه ورود به درگاه سایت هویت یکتای ملی ایرانیان را توضیح داده و در قسمت بعدی، نحوه ثبت نام در آن را بگوییم.
در ابتدا، متقاضی باید، آدرس سایت هویت یکتای ملی ایرانیان sahim.sabteahval.ir را در مرورگر خود، جست و جو نماید تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر گردد و از قسمت بالای سمت چپ صفحه، گزینه ورود را انتخاب کند.
در این گام، شخص باید، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و پس از وارد نمودن تصویر امنیتی، بر روی گزینه آبی رنگ ادامه، کلیک کند تا وارد سامانه سهیم سازمان ثبت احوال، گردد.
هنگام اشتباه در تنظیم اسناد هویتی، ابطال اسناد هویتی موهوم یا مکرر و مواردی از این قبیل، متقاضی می تواند، از هیات حل اختلاف ثبت احوال، درخواست رسیدگی داشته باشد که مطالعه مقاله زیر، به علاقمندان کسب اطلاعات بیشتر، توصیه می گردد.
همانگونه که در قسمت های قبلی مقاله توضیح دادیم، از اهداف راه اندازی سامانه سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir، تحقق نظام هویت معتبر در فضای مجازی بوده و از آنجا که احراز هویت ثبت نام این سامانه، در حال حاضر، از طریق سامانه هدا، صورت می گیرد، ثبت نام در آن، در مواردی مثل دریافت نشان ویژه کسب و کارهای آنلاین نیز معتبر است و به همین منظور، ضروری است که افراد، در آن، ثبت نام کنند.
همچنین، استفاده از سایر امکانات و خدمات سایت هویت یکتای ملی ایرانیان نیز مستلزم این است که متقاضی، در سایت، ثبت نام باشد و صرف ورود به درگاه سامانه سهیم، برای بهره مندی از خدمات، کفایت نخواهد کرد. از این رو، در این بخش از مقاله، ضمن یک راهنمای تصویری، نحوه ثبت نام در سایت هویت یکتای ملی ایرانیانsahim.sabteahval.ir را توضیح خواهیم داد.
برای ثبت نام در سایت سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir، ابتدا متقاضی باید، همانند آنچه در قسمت قبلی مقاله توضیح داده شد، آدرس سامانه را در مرورگر خود، جست و جو کند و بر روی دکمه ورود، کلیک نماید.
در این مرحله، متقاضی باید، بر روی گزینه ثبت نام کاربر جدید، کلیک کرده تا برای احراز هویت، وارد سامانه هدا ثبت احوال شود.
در این گام، متقاضی باید، اطلاعاتی نظیر اطلاعات هویتی، تاریخ تولد و سایر موارد مورد نیاز را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و پس از انتخاب کلمه عبور برای خود و وارد کردن تصویر امنیتی، بر روی دکمه ادامه کلیک نماید تا فرآیند ثبت نام وی، تکمیل شود.
از آنجا که هرگونه تغییر نشانی، باید به ثبت احوال، اطلاع داده شود، امکان انجام اینترنتی این فرآیند، پیش بینی شده است که علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر، اقدام کنند.
پس از معرفی سامانه سهیم ثبت احوال sahim.sabteahval.ir و توضیح در خصوص نحوه ثبت نام و ورود به سایت آن، در این بخش از مقاله، قصد داریم درباره امکاناتی که این سایت، در اختیار مراجعان خود، قرار می دهد، توضیح دهیم که این امکانات، به شرح زیر هستند:
امکاناتی نظیر پایگاه اطلاعات خانواده که دسترسی به اطلاعات نسبی و سببی افراد را فراهم می آورد؛ دسترسی به سامانه نام ثبت احوال؛ امکان ثبت نام کارت هوشمند ملی؛ ثبت درخواست تغییر نشانی و انتخاب نام، همچنین، دسترسی به مدارک پیدا شده؛ درخواست صدور گواهی تجرد؛ ثبت شکایت؛ اخبار و اطلاعیه و قوانین و مقررات، از جمله امکانات سامانه سهیم ثبت احوال یا سایت هویت یکتای ملی ایرانیان، به آدرس sahim.sabteahval.ir، هستند.
شایان ذکر است، دسترسی به این امکانات، صرفا با ثبت نام و سپس، ورود به درگاه سامانه، با نام کاربری و رمز عبور اخذ شده حین ثبت نام، امکان پذیر می باشد که در قسمت های قبلی، هر دو این موارد، یعنی ورود و ثبت نام در سامانه، ضمن یک راهنمای تصویری، توضیح داده شده اند.
سازمان ثبت احوال، علاوه بر راه اندازی سامانه سهیم sahim.sabteahval.ir، اپلیکیشن یا برنامه موبایلی این سامانه را نیز راه اندازی کرده است که در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه دانلود و نصب آن، توضیح دهیم. مراحل دانلود و نصب برنامه سامانه سهیم ثبت احوال، مطابق مراحل زیر است:
در ابتدا، متقاضی باید، آدرس سایت هویت یکتای ملی ایرانیان یا همان سامانه سهیم را که sahim.sabteahval.ir می باشد، در مرورگر خود، جست جو نماید تا وارد صفحه اصلی سامانه شود و سپس، در قسمت پایین سمت چپ صفحه، بر روی گزینه دانلود و نصب، کلیک کند.
پس از دانلود برنامه، متقاضی باید، آن را باز کرده و نسبت به نصب و اجرای آن، اقدام نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ثبت نام و استفاده از امکانات سامانه سهیم در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت نام و استفاده از امکانات سامانه سهیم پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه ثبت نام و استفاده از امکانات سامانه سهیم
برای مشاوره نحوه ثبت نام و استفاده از امکانات سامانه سهیم
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©