نحوه ثبت شرکت هلدینگ ، به این صورت است که باید پس از اخذ اجازه از سازمان بورس و اوراق بهادار ، با مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها ، اقدام به ثبت شرکت مادر تخصصی ، در قالب یک شرکت سهامی عام یا خاص نمود . پیگیری ثبت شرکت هلدینگ نیز از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها امکانپذیر است .
برای مشاوره نحوه ثبت شرکت هلدینگ یا مادر تخصصی
برای مشاوره نحوه ثبت شرکت هلدینگ یا مادر تخصصی
شرکت های هولدینگ یا مادر تخصصی ، به شرکت هایی گفته می شود که معمولا سهام دار چند شرکت دیگر نیز هستند و از طریق خرید سهام شرکت های دیگر که زیر مجموعه آنها محسوب می شوند ، به صورت واحد ، مدیریت شرکت های زیر مجموعه خود را به عهده می گیرند .
این قبیل شرکت ها نیز ، بر اساس قانون ، می بایست تشریفات مربوط به ثبت شرکت مادر تخصصی را انجام داده تا به این طریق ، فعالیت های آنها در حوزه های تجاری ، صنعتی و خدماتی ، به صورت قانونی ، انجام شود . اما از آن جهت که ثبت شرکت مادر تخصصی یا هلدینگ ، بعضا قواعد متفاوتی با ثبت سایر شرکت های تجاری دارد ، پرداختن به نحوه ثبت این قبیل شرکت ها ، برای افرادی که قصد تاسیس هلدینگ را دارند ، ضروری می باشد .
به همین مناسبت ، در این مقاله ، قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که شرایط ثبت شرکت هلیدنگ چیست و مراحل و نحوه ثبت هولدینگ از طریق سامانه مربوطه ، به چه صورت است . در ادامه ، مدارک و هزینه های لازم برای ثبت شرکت های مادر تخصصی را ذکر کرده و در پایان نیز ، نحوه پیگیری ثبت این قبیل شرکت ها را توضیح خواهیم داد .
به طور کلی ، شرکت های هلدینگ ، بر خلاف سایر انواع شرکت ها ، که طبق اساسنامه شان ، موضوع فعالیت مشخصی دارند ، به شرکت هایی گفته می شود که سهام سایر شرکت ها را خریداری نموده و از این طریق ، سرمایه لازم را در اختیار آنها قرار می دهند تا فعالیت کنند ؛ هر چند برخی از هلدینگ ها ، در عین سهامداری باقی شرکت ها ، فعالیت تجاری نیز انجام می دهند .
به همین دلیل ، شرکت هولدینگ ، تحت عنوان شرکت مادر تخصصی ، شرکت مالک ، شرکت اصلی یا شرکت صاحب سهام نیز ، شناخته می شود . شرکت های هولدینگ ، به شرکت هایی گفته می شود که از نوع شرکت سهامی هستند ؛ حال از نوع شرکت سهامی عام بوده و یا از نوع شرکت سهامی خاص باشد . در هر حال ، این نوع از شرکت نیز ، می بایست طبق تشریفات مربوطه ، به ثبت رسیده تا به صورت قانونی ، فعالیت کنند .
لذا در این قسمت ، قصد داریم شرایط ثبت شرکت هلدینگ را مورد بررسی قرار داده و در ادامه ، مراحل و نحوه آن را توضیح دهیم . در صورتی که شخصی ، قصد ثبت هلدینگ را داشته باشد ، ابتدا باید سرمایه لازم را تامین نموده ، مدارک لازم را تهیه کرده و سپس ، اقدام به ثبت هلدینگ در مرجع ثبت شرکت ها نماید .
از جمله شرایط ثبت هلدینگ بر اساس قانون تجارت ، آن است که اصولا شرکت های هلدینگ ، زمانی قابل تشکیل و ثبت شدن هستند که بیشتر از 50 درصد از سهام شرکت دیگر را خریداری نموده تا از این طریق ، بتوانند فعالیت آن شرکت را کنترل و بر آن نظارت نمایند .
از دیگر شرایط ثبت شرکت هلدینگ ، آن است که متقاضی ، می بایست شرکت خود را در قالب یکی از انواع شرکت های سهامی ، از قبیل شرکت سهامی عام و یا شرکت سهامی خاص ، به ثبت برساند که خود این موضوع ، سبب می شود که مراحل ثبت شرکت هلدینگ ، با سایر شرکت های تجاری ، متفاوت باشد ؛ چرا که به عنوان نمونه ، ثبت شرکت مادر تخصصی در قالب شرکت سهامی عام ، نیازمند اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار است که در ادامه ، به توضیح مراحل و نحوه ثبت آن خواهیم پرداخت .
ثبت شرکت های هلدینگ که معمولا در قالب ثبت یک شرکت سهامی صورت می گیرد ، نسبت به ثبت سایر شرکت ها ، اندکی تفاوت دارد و این تفاوت ، ناظر بر آن است که ابتدا ، باید از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار ، اجازه ثبت شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها را اخذ نموده و سپس ، شرکت را به ثبت رسانید .
اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که آیا برای ثبت شرکت های هلدینگ نیز ، مانند ثبت سایر شرکت ها ، از قبیل شرکت نسبی ، سایت و سامانه خاصی راه اندازی شده است ؟ پاسخ به این سوال ، از آن جهت اهمیت دارد که در حال حاضر ، بسیاری از افراد تمایل دارند مراحل مقدماتی ثبت شرکت را به صورت اینترنتی ، از طریق سامانه های مربوطه ، انجام دهند که برای اطلاع از جزئیات این امر ، می توانید مقاله ثبت شرکت نسبی را نیز ، مطالعه نمایید .
لذا در این قسمت ، قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که سامانه ثبت شرکت هلدینگ چیست و اینکه نحوه و مراحل ثبت هلدینگ در این سامانه ، به چه صورت است ؟ در پاسخ به این سوال ، ابتدا در این قسمت ، خواهیم گفت که سامانه ثبت شرکت هلدینگ ، همان سامانه ثبت تاسیس شخصیت حقوقی و سایت ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir می باشد .
به همین منظور ، افرادی که متقاضی تاسیس شرکت های هلدینگ می باشند ، ابتدا می بایست با اطلاع از شرایط تاسیس این قبیل شرکت ها و فراهم نمودن مدارک لازم ، اطلاعات اولیه را از طریق این سامانه به ثبت رسانیده و سپس ، با تکمیل فرم درخواست تاسیس هلدینگ و ارسال مدارک لازم به اداره ثبت شرکت ها ، اقدام به ثبت هلدینگ نمایند . در ادامه ، مراحل و نحوه تاسیس و ثبت هلدینگ از طریق این سامانه را نیز ، شرح خواهیم داد .
ثبت شرکت هلدینگ یا شرکت های مادر تخصصی ، مانند باقی انواع شرکت های تجاری است و می بایست از طریق سامانه جامع ثبت شرکت ها ، این نوع شرکت نیز ، به ثبت برسد ؛ اما با این تفاوت که ثبت هولدینگ ها ، تشریفات متفاوت تری نسبت به شرکت های عادی دارد و به همین دلیل ، در این قسمت قصد داریم مراحل و نحوه ثبت شرکت هلدینگ را مورد بررسی قرار دهیم .
روند انتشار آگهی در روزنامه کثیر الانتشار که در متن مقاله توضیح داده شده است، مربوط به درج آگهی های قبل از تاریخ یک آبان سال جاری بوده است چرا که بر اساس آخرین اطلاعیه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از ابتدای آبان ماه سال جاری تمامی فرایند های ثبتی که طبق قوانین و مقررات مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیر الانتشار هستند از جمله آگهی ثبت تاسیس، تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا، باید در سایت آگهی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی agahi.ssaa.ir منتشر گردد.
اولین مرحله ثبت شرکت هلدینگ ، این است که اگر قبل از نام اصلی شرکت ، عبارت هلدینگ درج شود ، می بایست متقاضی ، از سازمان بورس و اوراق بهادار نیز ، مجوز دریافت کرده و سپس ، شرکت را در مرجع ثبت شرکت ها ، به ثبت برساند .
نحوه و مراحل اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار برای ثبت هلدینگ ، به این صورت است که متقاضی اعم از مدیرعامل یا اعضای هیات مدیره ، درخواست یا تقاضانامه ثبت شرکت را به همراه پرسشنامه مشخصات داوطلب و سایر مدارک لازم ، به اداره نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار ، تقدیم می کند و در صورتی که سازمان ، مدارک را تایید نمود ، برگه موافقت اصولی با تاسیس هلدینگ را صادر خواهد نمود .
پس از آن ، سازمان بورس و اوراق بهادار ، با صدور موافقت نامه اصولی ، یک مجوز صادر خواهد کرد که به موجب آن ، اجازه تاسیس شرکت هلدینگ نزد مرجع ثبت شرکت ها ، صادر می شود و صرفا با در اختیار داشتن این مجوز است که متقاضی ، می تواند از طریق سامانه ثبت شرکت ها ، اقدام به ثبت نمودن شرکت هلدینگ ، در قالب تاسیس یک شرکت سهامی عام یا خاص نماید .
نحوه ثبت هلدینگ در سامانه ثبت شرکت ها ، به این صورت است که ابتدا ، متقاضی ، به سایت irsherkat.ssaa.ir وارد شده و سپس ، از قسمت تاسیس شخصیت حقوقی ، بر روی گزینه پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی کلیک کرده و نوع شرکت را نیز ، انتخاب می کند .
سپس ، اطلاعات مربوط به شرکت ، از قبیل محل اقامت ، اطلاعات تماس ، سال مالی و سایر اطلاعات مربوط به شرکت هلدینگ را وارد کرده و بر روی گزینه گام بعدی کلیک کنید .
در این مرحله ، می بایست اطلاعات مربوط به متقاضی ثبت شرکت هلدینگ اعم از تابعیت ، نام و نام خانوادگی ، شماره ملی ، سمت و مواردی از این قبیل را تعیین و به مرحله بعدی بروید .
پس از صدور کد رهگیری ، در این قسمت ، می بایست نام هایی برای شرکت ، پیشنهاد بدهید که شامل 5 مورد می باشد .
سپس ، گروه فعالیت و شرح آن را در قسمت مربوطه وارد نموده و به مرحله بعد بروید تا در قسمت بعد ، میزان سرمایه هلدینگ را تعیین کنید .
در این مرحله ، می بایست نوع سرمایه شرکت هلدینگ ، اعم از نقدی و غیر نقدی ، تعیین شده و همچنین ، نوع سهام اعم از با نام و بی نام ، مشخص گردد .
پس از تعیین سرمایه شرکت ، می بایست اطلاعات مربوط به اعضای هیات مدیره و تاریخ و ساعت جلسه مجمع عمومی و هیات مدیره شرکت را به صورت دقیق وارد کنید .
پس از تعیین اعضای هیات مدیره ، می بایست سمت هر یک را ذکر و مشخصات هر یک را نیز ، به صورت کامل ، درج نمایید و به مراحل بعد بروید .
در این مرحله ، کافی است روزنامه کثیر الانتشار شرکت را تعیین نمایید تا آگهی های مربوط به شرکت ، در آن درج گردد .
سپس ، می بایست توضیحات کلی در خصوص مهم ترین سند مربوط به شرکت هلدینگ ، یعنی اساسنامه شرکت را نیز ، در کادر مربوطه ، بنویسید .
در صورت طی مراحل قبلی ، می توانید صورتجلسه مجمع موسس شرکت را مشاهده نمایید که در صورت تمایل ، می توانید نکات وارد شده را ویرایش کرده و یا تایید نموده و به گام بعد هدایت شوید .
در آخرین مرحله ، پس از انجام موفقیت آمیز مراحل قبلی ، مطابق تصویر زیر ، رسید پذیرش تاسیس اینترنتی شرکت را دریافت می نمایید .
پس از انجام مراحل ثبت شرکت هلدینگ ، می بایست مدارک لازم ، از طریق پست سفارشی ، به اداره ثبت شرکت ها نیز ، ارسال شود تا در صورت تایید ، نسبت به ثبت شرکت در روزنامه رسمی ، اقدام شود که این مدارک را در قسمت بعد ، شرح می دهیم .
ثبت شرکت های مادر تخصصی یا همان هلدینگ ، نیازمند آن است که متقاضی ، ابتدا مدارک لازم را فراهم کند تا طبق قوانین ثبت شرکت ، با ارائه آنها ، بتواند مجوز فعالیت هلدینگ را به دست آورد . به همین مناسبت ، در این قسمت ، قصد داریم به بررسی مهم ترین مدارک لازم برای ثبت شرکت مادر تخصصی یا هلدینگ پرداخته و اهم آنها را ذکر نماییم .
یکی از مهم ترین مدارک لازم برای ثبت هلدینگ ، آگهی تاسیس شرکت هلدینگ می باشد ؛
برگه اجازه نامه ای که برای ثبت هلدینگ ، توسط سازمان بورس صادر شده است ؛
تهیه و ارائه کپی برابر اصل شده مدارک شناسایی و هویتی مربوط به اعضای اصلی شرکت ؛ از قبیل شناسنامه و کارت ملی ؛
تهیه و ارائه مدارک مربوط به گواهی عدم سوء پیشینه اعضای اصلی هلدینگ ؛
اخذ مجوز فعالیت از مراجع ذی ربط در مواردی که انجام موضوع شرکت هلدینگ نیازمند اخذ مجوز می باشد ؛
صورتجلسه مجمع عمومی موسس شرکت سهامی خاص که شامل اساسنامه ، اعضای هیات مدیره ، بازرسان شرکت و روزنامه کثیرالانتشار باشد ؛
ارائه طرح اعلامیه پذیره نویسی شرکت سهامی عام که تمامی موسسان شرکت ، آن را امضا کرده باشند ؛
و ارائه اصل گواهی بانک در خصوص پرداخت حداقل 35 درصد از سرمایه شرکت .
لازم به ذکر است که در مواردی ، مدارک لازم برای ثبت شرکت هلدینگ ، بسته به اینکه نوع شرکت ، از نوع سهامی عام یا خاص باشد ، متفاوت خواهد بود که متقاضی ، با توجه به این نکته ، می تواند مدارک لازم را تهیه و سپس ، سایر مراحل ثبت هلدینگ را انجام دهد .
به طور کلی ، ثبت شرکت ها ، نیازمند پرداخت هزینه می باشد . ثبت شرکت هلدینگ نیز ، از این موضوع مستثنی نبوده و افرادی که قصد تاسیس این قبیل شرکت ها را دارند ، علاوه بر فراهم نمودن میزانی سرمایه برای تاسیس آنها ، می بایست هزینه هایی را نیز ، پرداخت نمایند که در این قسمت ، قصد داریم به توضیح آنها بپردازیم .
هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه ، از طریق حضوری ، 120 هزار تومان و به شیوه اینترنتی از طریق سامانه ثنا ، 20 هزار تومان خواهد بود ؛
هزینه تعیین نام شرکت هلدینگ در سامانه جامع ثبت شرکت ها ، حدود 50 هزار تومان است ؛
هزینه حق الثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت ها ؛ حدودا به مبلغ ده هزار تومان است ؛
هزینه ابطال تمبر برای شرکت هلدینگ ، که حق تمبر ثبت شرکت ، معادل نیم در هزار سرمایه شرکت می باشد ؛
هزینه پست کردن مدارک تاسیس شرکت هلدینگ به اداره ثبت شرکت ها ، حدود 30 هزار تومان است ؛
هزینه چاپ آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی نیز ، بسته به تعداد حروف آگهی ، از 260 هزار تومان شروع می شود . پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر ، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید .
ثبت شرکت هلدینگ ، پس از اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار ، به این صورت است که متقاضی ، به سامانه جامع ثبت شرکت ها مراجعه نموده و با طی مراحلی که در قسمت قبل بیان شد ، شرکت هلدینگ را در قالب یک شرکت سهامی عام یا خاص ، به ثبت رسانده و مدارک آن را نیز ، به اداره ثبت شرکت ها ، ارسال می دارد تا پس از ثبت آگهی تاسیس شرکت در روزنامه رسمی ، شرکت هلدینگ ، ثبت شده تلقی گشته و بتواند فعالیت های خود را آغاز نماید .
اما گاهی ، متقاضی ، پس از ثبت شرکت سهامی خاص یا عام در سامانه جامع ثبت شرکت ها ، قصد دارد اقدام به استعلام شرکت ثبت شده نماید تا از جزئیات آن مطلع شود . علاوه بر این ، گاهی افراد عادی نیز ، قصد استعلام و پیگیری ثبت شرکت هلدینگ را دارند تا از ثبت شرکت ، اطمینان پیدا کنند . لذا در این قسمت ، نحوه پیگیری و استعلام ثبت شرکت هلدینگ توسط نماینده قانونی شرکت و اشخاص ثالث را ذکر خواهیم کرد .
استعلام شرکت هلدینگ در روزنامه رسمی ، به این صورت است که متقاضی ، می تواند به سایت روزنامه رسمی کشور به نشانی www.rrk.ir وارد شوند و سپس ، بر روی گزینه آگهی های قانونی ، کلیک کرده و اطلاعات مربوط به شرکت هلدینگ از قبیل نام شرکت ، شماره ثبت شرکت ، نوع آگهی و مواردی از این قبیل را وارد کرده و نتایج را جستجو نمایید که در صورت وجود شرکت هلدینگ ثبت شده ، اطلاعات مربوط به آن ، قابل مشاهده خواهد بود .
همچنین ، استعلام ثبت شرکت هلدینگ ، از طریق سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به نشانی www.ilenc.ir نیز امکان پذیر می باشد که متقاضی ، پس از ورود به این سامانه ، می تواند اطلاعاتی همچون شناسه ملی ، شماره ثبت یا نام شخصیت حقوقی را وارد کرده و نتایج آن را مشاهده و پیگیری نماید .
اما پیگیری ثبت شرکت هلدینگ توسط نماینده قانونی شرکت که اقدام به ثبت آن در سامانه ثبت شرکت ها نموده ، به این صورت است که ابتدا ، باید به سایت ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir وارد شده و مطابق تصویر زیر ، بر روی گزینه پیگیری درخواست ، کلیک نمود .
سپس ، از قسمت نوع درخواست ، گزینه ثبت تاسیس را انتخاب کرده و شماره پیگیری که موقع ثبت شرکت در سامانه دریافت شده است را در کادر مربوط وارد نموده و به مراحله بعد بروید .
در صورتی که مراحل پیگیری را به صورت دقیق طی کرده و شماره پیگیری را به صورت دقیق وارد کرده باشید ، خواهید توانست به اطلاعات مربوط به ثبت شرکت هلدینگ دسترسی پیدا کرده و مطلع شوید که درخواست ثبت تاسیس هلدینگ ، در چه مرحله ای است .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت شرکت هلدینگ یا مادر تخصصی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت شرکت هلدینگ یا مادر تخصصی پاسخ دهند .
برای مشاوره نحوه ثبت شرکت هلدینگ یا مادر تخصصی
برای مشاوره نحوه ثبت شرکت هلدینگ یا مادر تخصصی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©