دینا / سرمایه گذاری / بازار سرمایه و بورس / بورس بین الملل

بورس بین الملل

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

بسیاری از افراد برای افزایش سرمایه خود به دنبال راهی برای نحوه ورود به بازارهای مالی هستند و بورس بین الملل با ویژگی ها و اعتبار شاخص خود یکی از گزینه های مهم برای فعالیت در این بازار پر سود است. بورس بین الملل بستری برای فعالیت اشخاص از سراسر جهان در بازارهای مالی است تا متناسب با بودجه خود در یکی از بازارهای کالا، سهام و تبادلات ارزی اقدام به فعالیت و کسب سود کنند.

 

امروزه انجام معامله با کشورهای مختلف و مشارکت در طرح های فعال و پر بازده در جهان، محدود به جغرافیا نیست. در اثر پیشرفت تکنولوژی بازارهای مالی نیز بر بستر اینترنت فعالیت می کنند و این امکان وجود دارد که در هر نقطه از دنیا پروژه های معتبر و آینده دار را شناسایی و در پیشبرد آن ها مشارکت کرد.

بورس بین الملل این امکان را فراهم می کند که این طرح ها به جهان معرفی شوند و اشخاص متناسب با بودجه خود در این پروژه ها در قالب خرید اوراق بهادار یا سهام شرکت های مربوط به آن ها سهیم شوند. به علاوه این بازار امکان تبادلات ارزی را فراهم می کند.

بورس بین المللی به شرکت های فعال در حوزه های مختلف این امکان را می دهد که اوراق خود را در این بازار به فروش برسانند و ضمن تامین مالی طرح های خود، سرمایه گذاران را نیز در سود معهود شریک کنند. بازار بورس بین الملل در کشورهای مختلفی از سراسر جهان فعالیت می کند و معمولا با نام آن کشور شناخته می شود.

بورس بین الملل چیست؟

در پاسخ به این سوال که بورس بین الملل چیست؟ باید گفت، بورس بین الملل بازاری مشتمل بر انواع کالاها، اوراق بهادار، سهام، ارز و... می باشد و به همه افراد از سراسر جهان این امکان را می دهد که با خرید و فروش و یا سرمایه گذاری در این بازار سرمایه خود را افزایش دهند. در واقع بورس بین الملل یک بازار جهانی است که در آن انواع معاملات به منظور کسب سود انجام می گیرد.

 

بورس بین الملل فعالان و سرمایه گذارانی شامل اشخاص حقوقی مانند موسسات مالی و بانک ها و اشخاص حقیقی از کشورهای مختلف دارد. در واقع بخشی از اعتبار و اهمیت این بازار ناشی از حضور بسیاری از شرکت های بزرگ جهان و موسسات و اشخاص معتبر در این بازار است.

 

بازار بورس بین الملل این فرصت را فراهم می کند که تا معامله گران در یک بازار حرفه ای در بسیاری از طرح ها در قالب خرید اوراق و یا سهام فعالیت کنند و یا به خرید و فروش ارز بپردازند. بورس بین الملل با نقدینگی و پویایی بالای خود برای فعالان این بازار امکان رشد سرمایه را فراهم می کند.

انواع بورس بین المللی

بورس بین المللی انواع مختلفی دارد؛ بازار کالا، بازار سهام، بازار اوراق بهادار و بازار تبادلات ارزی یا فارکس. هر یک از انواع بورس کارکردی مشخص دارد که به هر کدام خواهیم پرداخت. در اولین بازاری که معرفی شد یعنی بازار کالا، بیشتر مواد اولیه مورد نیاز صنایع معامله می شود. این محصولات شامل مواد استخراج شدنی مانند طلا و سایر فلزات، محصولات کشاورزی و دامی مانند گوشت، گندم و سویا و در نهایت محصولاتی که به عنوان منابع انرژی شناخته می شوند یعنی نفت،گاز و... می باشد.

 

بازار سهام همان طور که از نام آن پیداست، سهام شرکت ها و صنایع خرید و فروش می شود. معامله گران با خرید این سهام در سود و زیان حاصل از فعالیت این شرکت ها شریک خواهند بود. بازار سهام شامل دو بازار اولیه و ثانویه است؛ در بازار اولیه سهامی که برای اولین بار وارد باز شده اند به فروش می رسند که به آن بازار اولیه گفته می شود و بازار ثانویه کلیه معاملات سهامی را در بر می گیرد.

 

در بورس اوراق بهادار شرکت ها و دولت ها برای تامین مالی طرح های خود اقدام به عرضه اوراق بهادار می کنند. سرمایه گذاران با خرید این اوراق، سرمایه مورد نیاز این طرح ها را فراهم می کنند و در عوض شرکت های عرضه کننده اوراق، متعهد می شوند تا مدت زمان مشخصی که معمولا زمان سررسید اوراق است، سود معینی را به سرمایه گذاران پرداخت کنند.

 

در میان انواع بورس بین الملل، بازار تبادلات ارزی یا فارکس مشهورترین است و بالاترین حجم معاملات را نیز داراست. در این بازار از سرمایه گذاران عادی تا بانک مرکزی بسیاری از کشورها فعالیت دارند. در بازار فارکس ارزهای کشورهای مختلف با هم مبادله می شوند و نوسانات قیمت ارز در این بازار کلید سود و ضرر این معاملات است. در واقع تغییر نسبت جفت ارزهایی که با یکدیگر مبادله می شوند که این تغییر ممکن است به دلایل و در زمان های مختلفی رخ دهد، دلیل انجام معامله در بازار فارکس است. 

 

بورس بین الملل، بازارهایی در بسیاری از نقاط جهان دارد. بورس نیویورک، بورس نزدک، بورس توکیو، بورس شانگهای، بورس هنگ کنگ، بورس لندن از جمله این بازارها هستند. هر یک از این بورس ها اوراق بهادار و سهام شرکت های مختلفی را عرضه می کنند.

نحوه ورود به بورس بین المللی

نحوه ورود به بورس بین الملل به این شکل است که باید در بازاری که مدنظر آن ها است ثبت نام کنند. برای این کار لازم است وارد صفحه اینترنتی بازار بورسی کشوری که قصد سرمایه گذاری یا خرید و فروش در آن را دارند شوند و پس از تکمیل اطلاعات و طی شدن فرآیند احراز هویت، امکان فعالیت برای آنان فراهم می شود.

 

علاوه بر این روش که روش مستقیم ثبت نام و فعالیت در بورس است، روش دیگری نیز وجود دارد که فعالیت در این بازار را به صورت غیر مستقیم ممکن می سازد. در این روش اشخاص از طریق واسطه هایی که به آن ها کارگزار یا بروکر گفته می شود در سایت های بورسی ثبت نام می کنند. این بروکرها انواع گوناگونی دارند و در سطوح مختلفی کار می کنند.

 

ایرانیان نیز به دلیل تحریم های سیاسی و اقتصادی موجود، نمی توانند به طور مستقیم در بورس بین الملل ثبت نام و فعالیت کنند. به همین دلیل باید از بروکرهای مربوط به هر یک از بورس ها کمک بگیرند تا از امکانات و مزایای این بازار جهانی بهره مند شوند. شناسایی و ثبت نام در یک کارگزاری معتبر و امن که به ایرانیان خدمات ارائه دهد نکته مهمی است که باید در انتخاب بروکر به آن توجه داشت.

ویژگی های بازار بورس بین المللی

در بورس بین الملل معاملات با بهترین زیرساخت های معاملاتی و با سرعت بالا انجام می شوند و این یکی از ویژگی های مهم این بازار است که موجب می شود حجم بالای معاملات به خوبی مدیریت شود. از آنجا که این معاملات در بستر آنلاین صورت می گیرند امکان رصد بازار و انجام معامله برای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی در سراسر جهان امکان پذیر خواهد بود.

 

از دیگر ویژگی های بازار بورس بین الملل این است که فعالیت در این بازار هزینه ای ندارد و تنها کارمزدی برای انجام معاملات دریافت می گردد. قوانین حاکم بر این بازار نیز در راستای کمک به پیشبرد هرچه بهتر معاملات تدوین شده است تا فعالان این بازار بیش از هر چیز بر روی سبد سرمایه گذاری خود و خرید و فروش تمرکز کنند و درگیر پیچیدگی های مقرراتی غیرضروری نشوند.

 

آنچه در خصوص بازار بورس جهانی قابل توجه است این است که این بازار در بخش های مختلف خود دارای درجه ریسک متفاوت است. به این معنی که کسانی که به دنبال سود بردن با ریسک کمتر هستند باید در بخش هایی مانند بازار سهام فعالیت کنند که نوسان کمتری دارد و افرادی که از نوسان ها سود می برند و تحمل ریسک بالایی دارند، بازار فارکس برای آن ها مناسب تر است.

ساعت کاری بازار بورس بین المللی

یکی از مواردی که هر معامله گری به آن توجه دارد، ساعت فعالیت بازار بورس است تا متناسب با این ساعات برنامه های سرمایه گذاری و خرید و فروش خود را تنظیم کند. زمان فعالیت بازارهای سهام ایالات متحده از جمله بازار نزدک و بورس نیویورک از از ساعت 9:30 تا 16 درروزهای دوشنبه تا جمعه می باشد. بازار لندن از ساعت 8 صبح تا 16:30 و بازار توکیو از 9 صبح تا 15 عصر فعال هستند.

 

بورس اوراق بهادار هنگ کنگ از ساعت 9:30 صبح تا 4 بعد از ظهر باز است و بازار بورس در اروپا از ساعت 9 صبح شروع به کار کرده و در ساعت 17:30دقیقه بسته می شود. بازار فارکس به صورت 24 ساعته از دوشنبه تا جمعه فعال است و معامله گران طی این مدت در هر ساعت از شبانه روز می توانند تبادلات ارزی انجام دهند و این موضوع یکی از جذابیت های بازار فارکس است.

 

باید توجه داشت که ساعت های مذکور به وقت محلی هر یک از کشورهای یاد شده هستند. نکته دیگر این که هر یک از کشورهای فعال در بازار بورس بین الملل در تعطیلات رسمی یا مناسبت های خاصی ممکن است تعطیل باشند و افرادی که به طور حرفه ای خواهان فعالیت در بورس کشورهای مختلف هستند باید از تاریخ دقیق هر یک از این تعطیلات اطلاع داشته باشند. به عنوان مثال در سالروز تولد آبراهام لینکن بازار بورس آمریکا تعطیل است.

مزایا و معایب بازار بورس بین المللی

اولین و واضح ترین مزیت بازار بورس بین المللی فراهم بودن زمینه معاملات گوناگون و بهره مندی از سود است و بسیاری از افراد برای حفظ ارزش پول خود در این بازار فعالیت می کنند. مزیت دیگر بورس بین الملل، نقدینگی بالای این بازار است که موجب می شود، سرمایه گذاران هر زمان و هر میزان از سرمایه خود را که بخواهند نقد کنند. امکان تشخیص وضعیت بازار در آینده بر اساس تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال نیز موجب می شود سرمایه گذاران زیادی براساس این تحلیل ها فعالیت کنند و این پیش بینی پذیر بودن نیز یک مزیت به حساب می آید.

 

از جمله مزایا دیگر بورس بین الملل، انعطاف کافی برای مبلغ سرمایه گذاری است. به این معنا که با سرمایه کم می توان در این بازار فعالیت کرد و سرمایه های کلان نیز در این بازار جاری است. از آنجا که این بازار در سطح جهانی کار می کند استانداردهای مشخصی دارد که انجام معامله در این بازار را روال مند و به حد کفایت آسان می کند و این یکی از مزایای فعالیت در این بازار است. 

 

مزیت دیگر بورس بین المللی این است که به افراد در سراسر جهان این فرصت را می دهد که در طرح های سودده کشورهای پیشرفته سرمایه گذاری کنند و در سهام و یا سود این طرح ها بهره مند شوند. در واقع با امکان سرمایه گذاری در پروژه هایی که در این کشورها آینده دار تلقی می شوند، ممکن است سودهای کلانی نصیب سرمایه گذاران آن از تمام نقاط جهان شود. این موضوع به خصوص برای افرادی که در کشورهای توسعه نیافته زندگی می کنند فرصت ارزشمندی محسوب می شود.

 

ریسک انجام معاملات در این بازار و ضررهای مالی از جمله معایب فعالیت در بازار بین الملل است که البته این موضوع جزو طبیعت بازارهای مالی است. به طور مثال ضررهای ناشی از ورشکست شدن شرکت های حاضر در بورس موجب کاهش قیمت سهام آن ها و ضرر سرمایه گذاران می گردد. با این وجود باید گفت این بازار که در سطح جهان و با پیشروترین سیاست های اجرایی فعالیت می کند معایب به خصوصی ندارد و سود و ضرر در این بازار بیش از هر چیز به دانش، مهارت و صبر معامله گر بستگی دارد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بورس بین الملل در کانال تلگرام موضوعات سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مزایا و معایب بورس بین الملل پاسخ دهند.