دینا / سرمایه گذاری / ارزهای دیجیتال / مجوز صرافی ارز دیجیتال

مجوز صرافی ارز دیجیتال

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

علیرغم آنکه در حال حاضر امکان اخذ مجوز صرافی ارز دیجیتال در کشور ما وجود ندارد، اما تمامی افرادی که قصد راه اندازی صرافی را دارند، بایستی تابع قوانین اعلام شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و شورای ملی پول و اعتبار باشند. لازم به ذکر است که شرایط و مدارک لازم برای مجوز صرافی ارز دیجیتال شامل همه صرافی های آنلاین و حضوری در ایران و خارج از کشور می باشد.

 

شاید تا چند سال اخیر واژه ای به اسم ارز دیجیتال برای ما غریب بود، اما این روزها به یکی از داغ ترین بحث های بازار مالی تبدیل شده است. دلیل آن نیز ایمنی و امکان ذخیره آسان پول، بدون نیاز به سازمان های واسطه ای و بانک ها است. بعلاوه، با این سیستم، انتقال پول به هر جای دنیا تنها در عرض چند دقیقه امکانپذیر است و می توان آن را به سایر دارایی های دیجیتال تبدیل نمود.

در این میان، صرافی های ارز دیجیتال نقش کلیدی در انجام معاملات یا خرید و فروش ارزهای مذکور داشته و در بسیاری از کشورها برای این کار مجوز صادر می شود. با این حال، در کشور ما هنوز اعطای مجوز صرافی ارز دیجیتال به سادگی صورت نمی پذیرد و حتی بانک مرکزی تا بحال به هیچ شرکت صرافی این مجوز را ارائه نداده است.

از آنجا که برای بسیاری از افراد هنوز سوالات زیادی در این زمینه وجود دارد، در ادامه به چگونگی فعالیت در زمینه صرافی پرداخته و با نحوه درخواست مجوز صرافی ارز دیجیتال در ایران آشنا می شویم. همچنین، برای آن دسته از متقاضیانی که مایل به راه اندازی صرافی آنلاین یا حضوری می باشند، تازه ترین شرایط ، مدارک و هزینه های لازم برای اخذ مجوز صرافی ارز دیجیتال را مورد بررسی قرار داده شده است.

 

برای عضویت در بزرگ ترین صرافی ارزهای دیجیتال ایران کلیک کنید.
برای عضویت در صرافی ارز دیجیتال کوینکس کلیک کنید.

 

شرایط دریافت مجوز صرافی ارز دیجیتال

همانطور که قبلا نیز ذکر شد، شرایط دریافت مجوز صرافی ارز دیجیتال معرفی شده از سوی بانک مرکزی ایران و معاونت فناوری های نوین نسبتا پیچیده می باشد. بطوری که می توان گفت تا به حال تقریبا هیچ کسی در ایران این مجوز را کسب نکرده است. البته این به معنای عدم مجاز بودن فعالیت صرافی ها نیست و با رعایت یک سری اصول می توان در فضای اینترنتی به فعالیت پرداخت.

 

شاید بهتر باشد که قبل از توضیح شرایط مجوز صرافی ارز دیجیتال، مطالبی در خصوص انواع این صرافی ها ارائه شود. گرچه دسته بندی های مختلفی در این زمینه وجود دارد، اما به طور کلی دو نوع صرافی ارز دیجیتال وجود دارد که عبارتند از متمرکز و غیر متمرکز. منظور از صرافی های متمرکز، آن هایی است که فروشندگان را به خریداران وصل می کنند و در واقع صرافی به عنوان یک واسط عمل می کند.

 

در این روش، صراف بر اساس حجم و قیمت درخواستی فروشنده، خریدار مناسب را پیدا کرده و با انجام معامله کارمزد خود را دریافت می کند. اما در نوع غیر متمرکز، صرافی بدون نیاز به واسطه و به صورت مستقیم کنترل و اداره می گردد. البته تراکنش های این صرافی ها غیر متمرکز بوده و معاملات با امضاء دیجیتال تائید می شوند. 

 

به طور کلی، حقیقت این است که با وجود دستورالعمل های صادر شده، بانک مرکزی هنوز برای صرافی های حضوری مجوز خاصی صادر نمی کند و تقریبا تمامی صرافی های ارز دیجیتال در ایران به شکل غیر مجاز و به صورت آنلاین می باشند. با این حال، برخورداری از یک سری شرایط الزامی است که در ما در زیر به آن ها اشاره کرده ایم. 

 

مالکان صرافی ها باید تمامی ملاحظات امنیتی در پلتفرم ها را رعایت کنند. در غیر این صورت، ملزم به پرداخت خسارت خواهند بود.

 

توجه و مقید بودن به قوانین مبارزه با پولشویی و همچنین شناسایی مشتریان از مهم ترین وظایف مالکان صرافی ارز دیجیتال می باشد.

 

تمامی اطلاعات مربوط به خرید و فروش ها، مشخصات افراد و منشا معاملات باید ثبت گردد تا در مواقع لازم به بانک مرکزی ارائه شوند.

 

همه افراد حقیقی و حقوقی می توانند برای دریافت مجوز صرافی دیجیتال اقدام نمایند.

 

صرافان موظفند تابع قوانین مبارزه قاچاق کالا و ارز مصوب مجلس شورای اسلامی باشند.

 

متقاضیان تاسیس صرافی ارز دیجیتال (بویژه نوع غیر متمرکز) بایستی مدارک برابر با اصل ثبت شرکت خود را به شکل مهر و موم شده تسلیم بانک مرکزی کنند.

 

متقاضی باید مقیم ایران بوده و تابعیت خارجی نداشته باشد. 

 

ارائه اساسنامه به بانک مرکزی پس از ثبت شرکت الزامی است.

مدارک لازم برای دریافت مجوز صرافی ارز دیجیتال

بسته به اینکه صرافی به صورت شرکت باشد یا یک پلتفرم آنلاین، مدارک مورد نیاز متفاوت خواهد بود. سال گذشته رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد که به زودی دستورالعمل ها و مدارک لازم برای دریافت مجوز صرافی ارز دیجیتال ابلاغ خواهد شد. اما تا کنون آیین نامه یا قانون مشخصی به دست مردم نرسیده است.

 

در مورد سایت های صرافی می توان گفت که مهم ترین امر، احراز هویت می باشد. برای این منظور، بانک مرکزی اعتبار سنجی کامل متقاضیان صرافی را انجام می دهد تا اگر در آینده تخلفی از سوی آن ها صورت گرفت، قابل پیگیری باشند. همچنین، تعهد این افراد به ثبت نام کامل خرید و فروش ارز دیجیتال الزامی است. در این بین، برای شرکت های صرافی ارائه یک سری مدارک ضروری می باشد که ما در زیر به آن ها اشاره کرده ایم.

 

تهیه کپی تصویر برابر با اصل مدارک ثبتی شرکت

آگهی تاسیس شرکت

اساسنامه مهر و موم شده توسط بانک مرکزی

صورت جلسه هیئت موسس ممهور به مهر بانک مرکزی

داشتن آگهی روزنامه رسمی مربوط به تاسیس شرکت

تحویل ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات به میزان 50 درصد سرمایه ثبتی

گواهی عدم سوء پیشینه

گواهی مهارت های انجام عملیات صرافی

نحوه درخواست مجوز صرافی ارز دیجیتال در ایران

در سال های اخیر اخبار متعددی در مورد قوانین استخراج ارز دیجیتال و  استفاده از رمز ارزها در کشور ما منتشر شد. بر این اساس، بانک مرکزی در سال 97 اعلام کرد که خرید و فروش ارزهای دیجیتال بلامانع است، اما هیچ فردی حق ندارد از این ارزها به عنوان ابزار پرداخت استفاده کند. همچنین، خرید و فروش این رمز ارزها تنها از طریق صرافی هایی که واجد شرایط می باشند امکانپذیر است.

 

با این حال، بانک مرکزی مسئولیتی در قبال صدور یا انتشار رمز ارزها برعهده نگرفته و تمامی مسئولیت ها را متوجه توسعه دهندگان نموده است. اما نکته جالب توجه آن است که با وجود مجاز دانستن فعالیت صرافی های ارز دیجتال، هنوز هم قانون مشخص و روشنی در خصوص نحوه درخواست مجوز صرافی ارز دیجیتال در ایران تعیین نشده است.

 

به عنوان مثال، اگر شخصی قصد تاسیس یک شرکت صرافی حضوری داشته باشد، محلی مشخص برای درخواست یا ارائه مدارک او وجود ندارد. بعلاوه، بانک مرکزی هیچ گونه مسئولیتی را در قبال تائید رمر ارزها قبول نکرده و صرافی ها گاها برای مدیریت یا ثبات قیمت با مشکل مواجه می شوند.

 

به همین دلیل هم اغلب مردم نمی دانند که نحوه درخواست مجوز صرافی ارز دیجیتال در ایران چگونه است. البته در حال حاضر بیشتر صرافی های ارز دیجیتال در کشور ما به صورت آنلاین فعالیت می کنند و می توان گفت که هیچ کدام از آن ها مجوز ندارد. گرچه برخی از آن ها برای جلب بیشتر رضایت مشتری ها، خدمات حضوری نیز ارائه می دهند.

 

نکته قابل ذکر آن است که با تمام ابهامات ذکر شده در خصوص کسب جواز، تمامی سایت ها باید تابع قوانین جمهوری اسلامی بوده و بانک مرکزی می بایست آن ها را واجد شرایط بداند. همچنین، مدت اعتبار اینگونه صرافی های آنلاین که عموما به صورت وب سایت و اپلیکیشن هستند، 24 ماه خواهد بود.

 

نکته پایانی اینکه طبق اطلاعیه ایی که در تیرماه سال جاری اعلام شد، کاربران صرافی داخلی ارز دیجیتال مجاز هستند که در هر روز تنها 100 میلیون تومان به ازای هر شماره شبا از حساب خود برداشت کنند. گفتنی است که این محدودیت ها مختص به شرکت های پرداخت یار می باشد.

درخواست مجوز صرافی ارز دیجیتال در خارج از کشور

برای آن دسته از افرادی که قصد راه اندازی صرافی خارج از ایران را دارند، در حال حاضر کشورهای همچون سنگاپو، ژاپن، انگلستان، استونی، و نیوزلند کشورهای مناسبی برای صدور مجوز صرافی ارز دیجیتال می باشند. البته قوانین این کشورها در این باره نسبتا سخت بوده و بهتر است قبل از هر گونه اقداماتی، تحقیقات لازم را به عمل آید.

 

نحوه درخواست مجوز صرافی ارز دیجیتال در خارج از کشور بستگی به قوانین آن کشور داشته و لازم است که پس از موفقت آن ها مدارک مربوطه ارائه گردد. البته روند درخواست و اخذ مجوز در اغلب کشورها تقریبا مشابه است. برای آشنایی بیشتر، در ادامه مراحل راه اندازی و اخذ مجوز در کشور ژاپن عنوان خواهد شد.

 

کشور ژاپن به تازگی مجوز ارز دیجیتال کوین بیس که بزرگ ترین صرافی در آمریکا می باشد را دریافت کرده است. به همین خاطر بیت کوین در این کشور محبوبیت زیادی یافته و حتی بسیاری از پرداخت های مالی همچون حقوق افراد از این طریق پرداخت می شود. اگر می خواهید مجوز صرافی ژاپن را دریافت کنید، شرایط، مدارک و مراحل زیر الزامی است.

 

داشتن حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی صرافی این کشور که تا چندی پیش 90 هزار دلار است

مدیر صرافی بایستی در کشور ژاپن اقامت داشته باشد

محل تاسیس شرکت صرافی می بایست در کشور ژاپن باشد

ارائه طرح بیزنس پلن ضروری است

داشتن برنامه و قانون محکم برای مقابله با پولشویی

مدیران باید مدارک و اسناد خود را به مسئولان مربوطه تحویل دهند

هزینه دریافت مجوز صرافی ارز دیجیتال

واقعیت این است که نمی توان یک هزینه مشخص و واحد برای اخذ مجوز صرافی ارز دیجیتال معرفی کرد. چرا که قوانین و هزینه های مربوطه هر ساله دچار تغییراتی می شود و در کشورهای مختلف نیز این مبالغ متفاوت است. اما به طور کلی این هزینه ها را می توان به قبل و بعد از اخذ مجوز و تاسیس صرافی تقسیم بندی نمود.

 

البته در کشور ما که مجوزی ارائه داده نمی شود، هزینه دریافت مجوز صرافی ارز دیجیتال نیز تقریبا وجود ندارد. ولی برای صرافی های که در خارج از کشور ثبت می شوند، متقاضی باید مبالغ نسبتا بالایی را جهت ثبت شرکت خود صرف کند. مهم ترین این موارد مربوط به هزینه ضمانت نامه بانکی می باشد.

 

برای این منظور لازم است که هزینه تاسیس صرافی بر اساس مبلغ تعیین شده توسط بانک مرکزی به عنوان وثیقه به این بانک سپرده شود. سپس، مبلغی تحت عنوان هزینه مجوز از متقاضی دریافت خواهد شد.

 

با این حال، باز هم باید تاکید کرد که این موارد در کشورمان چندان صادق نیست، اما رعایت قوانین مربوطه و تایید بانک مرکزی و سازمان های مربوطه ضروری می باشد. اما هزینه پس از راه اندازی صرافی ارز دیجیتال در کشور ما از اهمیت زیادی برخوردار است و چند بخش مهم را شامل می شود که به ترتیب زیر می باشند.

 

هزینه طراحی سایت و پلتفرم های آنلاین لازم به منظور خرید و فروش ارز

هزینه مربوط به تامین نیروی انسانی

هزینه های مدیریت و تبلیغ پلتفرم

 

نکته: توجه داشته باشید که راه اندازی و طراحی وب سایت های صرافی ارز دیجیتال با وب سایت های معمولی متفاوت بوده و نیاز به برنامه نویسی دارد. به همین دلیل، تامین هزینه تشکیل یک تیم حرفه ای برنامه نویسی و سئوکار برای افزایش بازدید و همچنین طراحی بخش هایی مثل ماشین حساب محاسبه قیمت ارز دیجیتال و کیف پول ارز دیجیتال بسیار مهم است. 

 

بعلاوه، ذکر دو نکته مهم در اینجا ضروری است و آن هم تاثیر تعداد ارزهای پشتیبانی شده در صرافی است. هر چه تعداد ارزها بیشتر باشد، هزینه بیشتری را برای صراف می طلبد. مورد دیگر مربوط به موارد امنیتی و جلوگیری از ورود هکرها به سایت و به کار بردن امکانات لازم در این راستا می باشد. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مجوز صرافی ارز دیجیتال در کانال تلگرام موضوعات سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه اخذ مجوز صرافی ارز دیجیتال پاسخ دهند.