وام مسکن ایثارگران، وامی است که به مشمولین واجد شرایط، نظیر جانبازان 25 درصد به بالا، در راستای خرید یا ساخت خانه، اعطا شده و سقف میزان تسهیلات آن، بسته به جمعیت شهری که متقاضی در آن، قصد ساخت یا خرید مسکن را دارد، از از سیصد میلیون تومان تا ششصد میلیون تومان می باشد. نحوه ثبت نام وام مسکن ایثارگران ۱۴۰۳ نیز با مراجعه به سامانه مخصوص این امر و تکمیل فرم تقاضای دریافت وام، خواهد بود.
برای مشاوره شرایط و نحوه دریافت وام مسکن ایثارگران
برای مشاوره شرایط و نحوه دریافت وام مسکن ایثارگران
با توجه به خدمات ارزنده و احترام ایثارگران و جانبازان، در کشور ما، قانونی تحت عنوان قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، در سال 1391، تصویب شد که در آن، برخی امتیازات و قواعد و شرایط برخورداری از این امتیازها، برای جانبازان، ایثارگران، خانواده های شهدا و مفقود الاثران زمان جنگ، پیش بینی گردید.
وام مسکن نیز از جمله امتیازات و تسهیلاتی بود که به موجب این قانون، برای ایثارگران، مورد پیش بینی قرار گرفت و بعدها قواعد و تغییرات آن، به موجب تصویب نامه های مختلف، اندکی تغییر یافت و تا کنون، یعنی تا سال 1403 نیز، همچنان به مشولین و ایثارگران، تعلق می گیرد؛ البته به شرطی که شرایط ثبت نام برای دریافت آن را داشته باشند و درخواست خود را برای دریافت وام، کاملا مطابق نحوه و مراحل مخصوص ثبت نام این وام، انجام دهند.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم بگوییم که وام مسکن ایثارگران چیست، مشمولین آن، چه کسانی هستند، سامانه ثبت نام برای دریافت آن، چه سامانه ای است و شرایط دریافت این وام، چه می باشد؛ سپس، نحوه ثبت نام وام مسکن ایثارگران را توضیح داده، سقف میزان این تسهیلات در سال ۱۴۰۳ را گفته و توضیح دهیم، میزان آن، نسبت به سال های گذشته، چه مقدار، افزایش یافته است.
ایثارگران و جانبازان، از جمله افراد مهم و مورد احترام در جامعه هستند که در دفاع از آب و خاک این مرز و بوم، بخشی از سلامت جسمانی و روانی خود را از دست داده اند و از این رو، دولت، در راستای حمایت از آن ها، تسهیلاتی را برای این افراد، در نظر گرفته است.
از جمله این تسهیلات که سقف میزان و مبلغ آن، سالانه افزایش می یابد، وام مسکن ایثارگران است که یکی از انواع وام بانکی بوده و به طور معمول، زمان ثبت نام آن، از تیر ماه هر سال تا خرداد ماه سال بعد است، سود این وام، 4 درصد و بازپرداخت آن، 20 ساله می باشد که البته، میزان سود و سال بازپرداخت، بسته به نرخ تورم و قواعد و بخشنامه های بانکی، سالانه،؛ اندکی تغییر پیدا خواهند کرد.
بنابراین، در پاسخ به این پرسش که وام مسکن ایثارگران چیست؟ باید گفت، این وام، یکی از انواع وام ها و تسهیلات حمایتی دولت، در راستای کمک به خرید یا ساخت مسکن ایثارگرانی است که مسکن مناسب یا مسکن شخصی ندارند و یا در صورت دریافت تسهیلات مسکن، پیش از این، موفق به تهیه یا ساخت مسکن نشده اند. در ادامه در خصوص مشمولین این وام و شرایط دریافت این تسهیلات، توضیح خواهیم داد.
در قسمت قبلی مقاله، گفتیم که وام مسکن ایثارگران چیست، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا در خصوص مشمولین این وام، صحبت کرده و به این پرسش پاسخ دهیم که وام مسکن ایثارگران به چه کسانی تعلق می گیرد؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، مستفاد از آیین نامه تسهیلات مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، مشمولین وام مسکن ایثارگران، عبارتند از:
جانباز 25 درصد به بالا؛
آزاده؛
خانواده شهدا و مفقود الاثر ها (فرزند، همسر، والدین)؛
خانواده جانبازان و آزادگان متوفی ای که تا پیش از فوت از وام مسکن ایثارگران، استفاده نکرده باشد؛ شایان ذکر است که تسهیلات مسکن جانبازان و آزادگان فوت شده متاهلی که دارای فرزند نستند، به همسر آن ها، ارائه خواهد شد.
جانباز 70 درصد به بالا که مسکن مناسبی نداشته و تسهیلات قبلی خود را پرداخت نموده باشند.
لازم به توضیح است که به جز جانبازان 70 درصد به بالا که وام های قبلی خود را پرداخت کرده اند، مابقی مشمولین، تنها در شرایطی که مسکن مناسب نداشته یا فاقد مسکن باشند و پیش از این، از تسهیلات استفاده نکرده باشند، مشمول دریافت وام، خواهند شد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
همانطور که نهادهای دولتی ای نظیر اداره ثبت اسناد و املاک، در راستای رفاه مراجعین خود و ارائه خدمات الکترونیک، سایت ثبت من را راه اندازی کرده اند، بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز برای رفاه حال ایثارگران، سامانه مخصوصی برای اعطای خدمات الکترونیکی به ایثارگران و خانواده شهدا و جانبازان، راه اندازی نموده است که این سامانه، در زمینه وام مسکن ایثارگران نیز اعطای خدمات الکترونیکی می نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارت جانبازی کلیک کنید.
بدین شرح که متقاضیان ثبت نام وام مسکن ایثارگران ۱۴۰۳، باید، به سامانه وام مسکن ایثارگران ۱۴۰۳، یا همان سامانه ایثار به آدرس isaarit.isaar.ir مراجعه کرده و پس از ثبت نام در سامانه، از طریق انتخاب گزینه "ثبت نام خدمات الکترونیک ایثارگران" از خدمات سایت، بهره مند گردند.
علاوه بر امکان ثبت درخواست وام ایثارگری، درخواست صدور کارت ایثارگری، امکان پرسش و پاسخ در خصوص مسائل مربوط به ایثارگران و دریافت فیش حقوقی ایثارگران، از دیگر امکانات این سامانه بوده که با ورود و ثبت نام در آن، در دسترس متقاضی خواهد بود.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
چنانچه مشمولین دریافت وام مسکن ایثارگران، بخواهند اقدام به ثبت نام برای دریافت این وام کنند باید، از شرایط دریافت وام مسکن ایثارگران 1403، برخوردار باشند، در غیر این صورت، حتی در صورتی که شخص، در گروه کسانی باشد که وام به او تعلق می گیرد، نمی تواند از وام، بهره مند شود. این شرایط، عبارتند از:
فرد متقاضی، یا جانباز 25 درصد به بالا؛ یا آزاده؛ یا خانواده شهدا و مفقود الاثر ها (فرزند، همسر، والدین)؛ یا خانواده جانبازان و آزادگان متوفی ای که تا پیش از فوت از وام مسکن ایثارگران، استفاده نکرده است، باشد.
افراد مشمول، فاقد مسکن بوده یا مسکن آنان، نامناسب باشد و تا زمان درخواست وام نیز از تسهیلات مسکن ایثارگری، استفاده نکرده باشند؛ مگر اینکه متقاضی، جانباز 70 درصد به بالا بوده، مسکن مناسبی نداشته و تسهیلات قبلی خود را پرداخت نموده باشد.
درخواست و ثبت نام برای دریافت وام مسکن ایثارگری، از ابتدای تیرماه هر سال و حداکثر تا پایان خرداد ماه سال بعد، ثبت شود.
متقاضی، سند زمین یا ملکی که خریداری کرده یا در حال ساخت است را به عنوان تضمین، به بانک ارائه دهد و توان بازپرداخت وام با سود 4 درصد را داشته باشد. شایان ذکر است، در مناطقی که همه اسناد، به صورت دستی و قولنامه هستند، سند دستی نیز توسط بانک، پذیرفته خواهد شد.
پس از توضیح در خصوص شرایط دریافت تسهیلات مسکن ایثارگران 1403 و سامانه ثبت نام آن، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا در خصوص نحوه ثبت نام این وام، از طریق سامانه مخصوص آن، صحبت کنیم و مراحل آن را ضمن یک راهنمای تصویری، ارائه دهیم. نحوه ثبت نام برای دریافت تسهیلات وام مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۳، مطابق مراحل زیر می باشد:
در ابتدا، متقاضی ثبت نام وام ساخت مسکن ایثارگران باید، آدرس سامانه وام مسکن ایثارگران، یعنی isaarit.isaar.ir را در مرورگر خود، جست و جو کرده تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر گردد و گزینه "ثبت نام خدمات الکترونیک ایثارگران" را انتخاب کند.
سپس، در این مرحله، متقاضی باید، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید و پس از وارد کردن کد امنیتی، گزینه "ورود" را انتخاب کند. در صورتی که متقاضی، ثبت نام نیست، ابتدا باید، نسبت به ثبت نام در سامانه، اقدام نماید.
در این گام، متقاضی باید، گزینه "مسکن" را انتخاب کند.
در این قسمت، شخص باید، گزینه "وام مسکن" را انتخاب نماید.
در این گام، متقاضی باید، گزینه "ادامه" را انتخاب کند.
در این مرحله از مراحل نحوه ثبت نام وام مسکن ایثارگران در سال 1403، متقاضی باید، شرایط و ضوابط دریافت وام را مطالعه کرده و با تیک زدن گزینه "قبول دارم"، به مرحله بعدی برود.
در این گام، شخص باید، اطلاعات تکمیلی، نظیر شعبه بانک و شهری که متقاضی دریافت وام مسکن، از آنجا است را انتخاب کرده و به مرحله بعدی برود.
در این مرحله از مراحل نحوه ثبت نام وام مسکن ایثارگران ۱۴۰۳، متقاضی باید، نوع وام خود (وام خرید مسکن/ وام ساخت مسکن) را تعیین کرده و به مرحله بعدی برود.
در این گام، متقاضی دریافت وام مسکن ایثارگران 1403 باید، اطلاعات نمایش داده شده را تایید کرده و به مرحله بعدی برود.
در این گام، کد رهگیری ثبت درخواست فرد، به وی، نمایش داده خواهد شد و می تواند، آن را پرینت بگیرد.
شایان ذکر است که ثبت درخواست ثبت نام وام مسکن ایثارگران، به منزله تعلق صد در صد وام، به فرد نیست و وی باید، منتظر پیامک بنیاد شهید و امور ایثارگران باشد و در صورت موافقت با درخواست وی، به بانک مربوطه، مراجعه کرده و مدارک لازم برای دریافت وام را تقدیم بانک نماید تا مراحل اداری اعطای وام، طی شده و وام، به حساب فرد، واریز گردد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
پس از توضیح پیرامون نحوه ثبت نام وام مسکن ایثارگران در سال 1403، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا در خصوص میزان این وام صحبت کنیم و بگوییم که هر ایثارگر واجد شرایط، تا چه مبلغی، امکان دریافت وام خرید یا ساخت مسکن را از بانک های مورد تایید بنیاد شهید و امور ایثارگران، خواهد داشت.
برای این امر، باید، به تصویبنامه شماره 119991/ت60251 هـ مورخ ده مهر ماه هزار و چهارصد و دو هیئت وزیران که در اصلاح ماده 3 اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، تصویب شده، مراجعه کرد، این تصویب نامه، مقرر می دارد:
"سقف تسهیلات مسکن ایثارگران در سال جاری، به ازای هر واحد مسکونی، در شهرهای با جمعیت بیش از یک میلیون نفر، چهار میلیارد (6/000/000/000) ریال، مراکز استان ها چهار میلیارد (5/000/000/000) ریال، سایر شهرستان ها سه میلیارد (4/000/000/000) ریال، روستاها دو میلیارد و پانصد میلیون (3/000/000/000) ریال و در شهرهای جدید، معادل سقف تسهیلات مرکز همان استان و با نرخ چهار درصد (4%) و مدت بازپرداخت بیست ساله، بدون رعایت الگوی مصرف و نوساز بودن مسکن، تعیین می شود."
بر این اساس، می توان گفت، میزان وام مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۳ بسته به جمعیت شهری که ایثارگر، قصد اخذ وام ساخت یا خرید مسکن در آن را دارد از سیصد میلیون تومان تا ششصد میلیون تومان، با سود 4 درصد و بازپرداخت 20 ساله، خواهد بود.
یکی از پرسش های رایج در خصوص وام مسکن ایثارگران، این است که آیا سقف میزان تسهیلات این وام در سال ۱۴۰۳، افزایش داشته یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، مستند قانونی این افزایش سقف میزان تسهیلات چیست؟ لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم تا سوالات مطروحه را بررسی کرده و به آن ها، پاسخ دهیم.
در پاسخ به این پرسش که آیا سقف میزان تسهیلات وام مسکن ایثارگران در سال 1403، افزایش داشته یا خیر؟ باید گفت، مبلغ این وام برای سال ۱۴۰۳، توسط هیات دولت به شرح زیر اصلاح گردید.
بر اساس مصوبه شماره 144878 مورخ 1402/08/14 هیات وزیران، ماده (۳) آیین نامه تسهیلات خرید با ساخت مسکن ،آزادگان جانبازان و خانواده شهدا موضوع تصویب نامه شماره ۷۸۲۶۶ت ۵۳۲۸۷هـ مورخ ۱۳۹۵/۶/۳۱ و اصلاحات بعدی آن به اصلاح و یک تبصره به عنوان تبصره (۷) به ماده مذکور الحاق شد و سقف انواع وام مسکن ایثارگران را از 50 تا 100 میلیون افزایش داد.
علاقمندان به دانلود بخشنامه افزایش سقف میزان تسهیلات وام مسکن ایثارگران، می توانند از طریق لینک زیر، اقدام کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط و نحوه دریافت وام مسکن ایثارگران در کانال تلگرام تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه دریافت وام مسکن ایثارگران اسخ دهند.
برای مشاوره شرایط و نحوه دریافت وام مسکن ایثارگران
برای مشاوره شرایط و نحوه دریافت وام مسکن ایثارگران
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©