دریافت کارت نظام پزشکی ، به این صورت است که متقاضی ، می بایست به سامانه سازمان نظام پزشکی، مراجعه و پس از بارگذاری مدارک و پرداخت حق عضویت ، درخواست کارت عضویت هوشمند دهد . استعلام صدور کارت نظام پزشکی ، از طریق همین سامانه و یا مراجعه حضوری به سازمان نظام پزشکی امکانپذیر می باشد .
برای مشاوره نحوه دریافت کارت نظام پزشکی
برای مشاوره نحوه دریافت کارت نظام پزشکی
بر اساس قانون ، سازمان نظام پزشکی ایران ، یک موسسه حقوقی مستقل است که با داشتن شخصیت حقوقی مستقل ، در جهت حفظ حقوق پزشکان و بیماران ، وظایف و اختیارات مهمی را بر عهده گرفته و کلیه افرادی که در مشاغل پزشکی مشغول به کار هستند ، جزء سازمان نظام پزشکی محسوب شده و می بایست کارت نظام پزشکی خود را دریافت دارند تا به استناد آن ، بتوانند مشغول به کار شوند .
یکی از وظایف سازمان نظام پزشکی ، صدور کارت نظام پزشکی برای مشمولین می باشد و از آن جهت که اخیرا ، کارت های نظام پزشکی به صورت هوشمند و با داشتن امضای الکترونیک صادر می شوند ، پرداختن به این موضوع ضروری است که سامانه دریافت کارت نظام پزشکی چیست و نحوه صدور و استعلام کارت در آن به چه صورت است .
برای پرداختن به این سوال ، در این مقاله قصد داریم سامانه دریافت کارت نظام پزشکی را بررسی نموده ، مراحل و نحوه دریافت کارت از طریق آن را شرح دهیم . پس از بررسی شرایط و مدارک لازم برای دریافت این کارت ، مدت زمان صدور کارت ها و نحوه استعلام کارت نظام پزشکی را نیز ، بررسی خواهیم نمود .
بر اساس قانون برنامه ششم توسعه ، صدور نسخه الکترونیک با امضای دیجیتال در حوزه پزشکی ، مورد تاکید قرار گرفت تا صدور نسخه های پزشکی از طریق سامانه مشاهده نسخه الکترونیک پزشک صورت گرفته و با داشتن امضای پزشک ، نسخه به عنوان سند محسوب شود تا قابلیت استناد حقوقی داشته باشد . به همین مناسبت ، در حال حاضر ، به جای کارت های قدیمی ، کارت های هوشمند نظام پزشکی برای اعضای سازمان نظام پزشکی صادر می شود که دارای امضای الکترونیکی است .
به همین منظور ، فرایند دریافت کارت نظام پزشکی برای اعضا نیز ، به این صورت است که می بایست به شیوه الکترونیکی ، درخواست خود برای عضویت در سازمان نظام پزشکی را ارائه نمایند تا پس از رسیدگی به مدارک آنها ، کارت عضویت الکترونیک یا هوشمند ، صادر گردد . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که سامانه دریافت کارت نظام پزشکی چیست و چگونه می توان کارت عضویت را تقاضا داد ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در حال حاضر ، سامانه دریافت کارت نظام پزشکی ، سایت نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران ، به نشانی www.irimc.org می باشد که علاوه بر صدور کارت نظام پزشکی ، کلیه خدمات مرتبط از قبیل صدور پروانه مطب نیز ، از طریق آن انجام می شود که در ادامه ، مراحل و نحوه دریافت کارت نظام پزشکی و استعلام آن از طریق این سامانه را ، توضیح خواهیم داد .
در قسمت قبل ، توضیح دادیم که دریافت کارت نظام پزشکی ، از طریق سایت سازمان نظام پزشکی انجام می گیرد که فارغ التحصیلان ، با مراجعه به این سامانه و ارائه مدارک لازم ، می توانند درخواست دریافت کارت هوشمند نظام پزشکی را به ثبت رسانند . به همین مناسبت ، در این قسمت ، قصد داریم مراحل و نحوه دریافت کارت نظام پزشکی از طریق سامانه را شرح دهیم .
طبق قانون ، فروش دارو و ابزار آلات پزشکی توسط پزشکان ، غیر از موارد خاص ، ممنوع می باشد که در صورت عدم توجه به این قانون ، مجازات فروش دارو و ابزار پزشکی در خصوص پزشک متخلف ، حسب مورد توسط مراجع ذی صلاح ، اعمال خواهد شد .
مراحل و نحوه دریافت کارت نظام پزشکی به این صورت است که کلیه اعضای سازمان اعم از پزشکان ، دندان پزشکان ، داروسازان ، گروه های پاراکلینیک و پروانه دار ، می بایست مطابق تصویر زیر ، ابتدا به سایت سازمان نظام پزشکی به نشانی www.irimc.org وارد شوند .
پس از ورود به سایت ، متقاضی می بایست از قسمت پایین صفحه ، بر روی گزینه « درخواست امضای الکترونیکی » کلیک نموده تا بتواند پس از عضویت در سامانه ، درخواست کارت نظام پزشکی بدهد .
پس از آن ، با وارد نمودن نوع عضویت و نیز ، وارد کردن بخش عددی شماره نظام پزشکی ، یک رمز عبور پویا به شماره تلفن همراه یا ایمیل متقاضی ارسال می شود که با درج آن ، می توان به حساب کاربری خود ، وارد شده و درخواست کارت عضویت نظام پزشکی را ارائه نماید .
پس از آن ، در صورتی که متقاضی ، اطلاعات فردی و هویتی خود را به صورت صحیح مشاهده نمود ، می بایست آن را تایید و در غیر این صورت ، با مراجعه حضوری به سازمان نظام پزشکی شهر خود ، نسبت به اصلاح آن اقدام نماید .
سپس ، متقاضی می بایست با انتخاب گزینه نظام پزشکی ، استان و شهر فعالیت خود را انتخاب کرده و آدرس محل فعالیت خود را نیز ، به همراه کد پستی آن ، درج نماید . لازم به ذکر است که یکی از مراحل دریافت کارت نظام پزشکی ، پرداخت حق عضویت به سازمان نظام پزشکی می باشد که به صورت آنلاین ، با استفاده از پرداخت های الکترونیکی قابل انجام است .
دریافت کارت نظام پزشکی با امضای الکترونیک ، از طریق سامانه نظام پزشکی امکان پذیر است ؛ به همین منظور ، متقاضی برای ثبت نام کارت عضویت نظام پزشکی ، می بایست مدارکی را تهیه و در صورت لزوم ، در سامانه بارگذاری نماید ؛ هر چند حین ورود به حساب کاربری ، برخی از اطلاعات متقاضی ، در سامانه درج شده و صرفا در صورت مغایرت ، می بایست موضوع را پیگیری نمود .
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام شماره نظام پزشکی، کلیک کنید.
در هر حال ، در این قسمت قصد داریم برخی از مهم ترین مدارک لازم برای دریافت کارت نظام پزشکی را ذکر نماییم که حین ثبت نام در سامانه برای دریافت کارت نظام پزشکی و همچنین ، مراجعه حضوری به سازمان نظام پزشکی برای تمدید کارت های قدیمی ، مورد استفاده قرار می گیرند :
از جمله مدارک لازم برای دریافت کارت های نظام پزشکی جدید ، فرم های مربوط به درخواست کارت جدید بوده که از طریق مراجعه به سازمان نظام پزشکی به عنوان یکی از مراجع رسیدگی کننده به تخلفات پرشکان امکان پذیر می باشد ؛
همچنین ، متقاضی می بایست کپی مدارک هویتی خود از جمله شناسنامه و کارت ملی خود را نیز ، ارائه و در صورت لزوم ، حین مراجعه حضوری اصل آن را نیز همراه داشته باشد ؛
ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت از آن نیز ، برای درخواست عضویت در نظام پزشکی توسط آقایان، الزامی می باشد ؛
از دیگر اسناد و مدارک مورد نیاز ، می توان به عکس رنگی 3*4 که لزوما باید جدید باشد اشاره نمود ؛
از آن جهت که فراغت از تحصیل ، یکی از شرایط لازم برای دریافت کارت نظام پزشکی است ، متقاضیان می توانند با اطمینان از این موضوع از طریق پورتال دانش آموختگان وزارت بهداشت ، سایر مراحل لازم برای دریافت کارت عضویت نظام پزشکی را پیگیری نمایند .
در قسمت های قبل ، به بررسی مراحل و نحوه دریافت کارت نظام پزشکی پرداخته و سامانه آن را نیز ، ذکر کرده و گفتیم که علاوه بر صدور کارت توسط سازمان نظام پزشکی، برخی از انواع تخلفات انتظامی پزشکان ، در این سازمان مورد رسیدگی قرار می گیرد . اما در همین خصوص ، یک سوال مهم مطرح می شود و آن هم این است که شرایط لازم برای دریافت کارت نظام پزشکی چیست و به عبارت دیگر ، چه افرادی می توانند با عضویت در سازمان نظام پزشکی ، کارت عضویت هوشمند دریافت نمایند ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که یکی از شرایط مهم برای دریافت کارت نظام پزشکی ، این است که متقاضی ، بر اساس قانون ، در همان حوزه ای تحصیلات خود را به پایان رسانیده باشد که بتواند عضو سازمان نظام پزشکی شود . این موضوع ، بر اساس ماده 4 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران ، بیان شده است که بر اساس این ماده ، شرایط لازم برای دریافت کارت نظام پزشکی ، به این شرح است :
کلیه اتباع کشور ایران ، که پزشک ، دندان پزشک ، دکتر دارو ساز بوده و یا اینکه دارای مدرک دکترای علوم آزمایشگاهی هستند ( حرفه ای یا متخصص ) ، همچنین دارای مدرک تشخیص طبی بوده و نیز ، لیسانسیه های پروانه دار گروه های پزشکی به جز گروه پرستاری ، می توانند عضو سازمان نظام پزشکی باشند .
یکی دیگر از شرایط لازم برای دریافت کارت نظام پزشکی ، این است که اعضای سازمان ، همه ساله می بایست مبلغی را به عنوان حق عضویت را به سازمان نظام پزشکی پرداخت نمایند که میزان و نحوه دریافت حق عضویت ، توسط سازمان نظام پزشکی تعیین می شود .
در قسمت های قبل ، مراحل و نحوه درخواست صدور کارت نظام پزشکی را مورد بررسی قرار دادیم . لازم به ذکر است که پزشکان می توانند پس از دریافت کارت نظام پزشکی ، با خرید بیمه مسئولیت پزشکان ، جبران برخی از خساراتی که به لحاظ حرفه ای به دیگران وارد نموده اند را از بیمه تقاضا نمایند . در همین ارتباط ، ممکن است این سوال نیز مطرح شود که مدت زمان صدور کارت نظام پزشکی چقدر است و از زمان تقاضای فرد تا صدور و ارسال آن ، چه مدتی طول می کشد تا کارت صادر شود ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که در خصوص مدت زمان صدور کارت نظام پزشکی ، نمی توان مدت خاصی را تعیین کرد ؛ بلکه این موضوع ، بستگی به این دارد که سازمان نظام پزشکی ، چه زمانی بتواند شرایط متقاضی را احراز نموده و کارت را صادر نماید .
فرایند صدور کارت نظام پزشکی ، به این صورت است که پس از تکمیل فرایند ثبت نام ، درخواست متقاضی ، به کارتابل کارشناس مربوطه ، ارسال می شود و در صورتی که در اطلاعات و مدارک وارد شده ، نقص وجود داشته باشد ، این موضوع به متقاضی ابلاغ می شود که در اسرع وقت ، نسبت به اصلاح آن اقدام نمایند .
پس از طی این مراحل ، کارت امضای دیجیتال عضویت در سازمان نظام پزشکی ، به همراه پاکت حاوی نام کاربری و رمز عبور ، به نظام پزشکی مراکز استان ها ارسال می شود که پس از آن ، نظام پزشکی شهرستان ، اطلاع رسانی های لازم را به منظور تحویل کارت عضویت ، از طرق مختلفی همچون تماس تلفنی و یا ارسال پیامک به متقاضیان ، انجام می دهد ؛ لذا مدت زمان صدور کارت عضویت را نمی توان به صورت دقیق تعیین کرد .
در قسمت قبل ، توضیح دادیم که مراحل و نحوه دریافت کارت نظام پزشکی از طریق سامانه ، به چه صورت است . پس از اینکه متقاضی ، درخواست خود را در سامانه به ثبت رسانده و حق عضویت را پرداخت کرد ، کارشناسان پس از بررسی شرایط ، اقدام به صدور کارت نظام پزشکی متقاضی می نمایند . این کارت ها ، از طریق سازمان نظام پزشکی شهرستان ها ، به متقاضیان تحویل داده می شود .
اما سوالی که ممکن است مطرح شود ، این است که استعلام کارت نظام پزشکی به چه صورت است ؟ به عبارت دیگر ، پس از ثبت درخواست کارت نظام پزشکی ، چگونه می توان از فرایند صدور کارت عضویت نظام پزشکی ، اطلاع حاصل نمود ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که استعلام کارت نظام پزشکی به غیر از افراد دادپزشک که دارای مجوز از سازمان پزشکی قانونی هستند ، از طریق سامانه سازمان نظام پزشکی به نشانی www.irimc.org میسر می باشد ؛ بدین منظور ، کافی است که متقاضی ، پس از ورود به سایت و وارد نمودن نام کاربری و رمز عبور خود ، به قسمت حساب کاربری وارد شده و این موضوع را مورد استعلام قرار دهد .
همچنین ، از آن جهت که توزیع کارت های عضویت صادره ، از طریق نظام پزشکی شهرستان انجام می شود ، از طریق تماس و یا مراجعه حضوری به سازمان مذکور در شهرستان ، می توان صدور کارت نظام پزشکی را از طریق آنها نیز ، استعلام نمود .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت کارت نظام پزشکی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت کارت نظام پزشکی پاسخ دهند .
برای مشاوره نحوه دریافت کارت نظام پزشکی
برای مشاوره نحوه دریافت کارت نظام پزشکی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©