نحوه پیگیری کارت معافیت سربازی ، از طریق مراجعه حضوری به اداره پست یا سایت آن بوده و یا اینکه می توان از طریق شماره گویای 096480 و یا سامانه پیامکی 110206010 ، اقدام به پیگیری کارت نمود . همچنین ، برای پیگیری کارت معافیت ، می توان از طریق سامانه سازمان وظیفه عمومی ناجا نیز مراحل استعلام کارت معافیت با کد ملی را انجام داد.
برای مشاوره پیگیری کارت معافیت
برای مشاوره پیگیری کارت معافیت
بر اساس قانون ، تمام مردانی که به سن قانونی 18 سال تمام می رسند ، می بایست به خدمت سربازی اعزام شوند و در پایان ، پس از گذراندن دوران خدمت خود ، کارت پایان خدمت دریافت نمایند . با این حال ، در برخی شرایط خاص ، ممکن است بتوان از گذراندن خدمت سربازی معاف شد که در این فرض نیز ، می بایست کارت معافیت دریافت نمود .
دریافت کارت معافیت سربازی ، سندی است که به موجب آن ، دارنده می تواند از حقوق قانونی و اجتماعی خود از قبیل استخدام در ارگان های دولتی ، استفاده نماید ؛ به همین دلیل ، در صورتی که شخصی از خدمت سربازی معاف شده ، اما هنوز کارت معافیت از خدمت خود را دریافت نکرده است ، می بایست با روش هایی ، اقدام به استعلام و پیگیری کارت خود نماید .
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که کارت معافیت سربازی کی صادر می شود و چه روش هایی برای پیگیری آن وجود دارد . در ادامه ، نحوه پیگیری کارت معافیت از اداره پست و استعلام آن با استفاده از کد ملی را توضیح داده و نحوه پیگیری کارت معافیت کفالت را نیز ، بررسی خواهیم کرد .
بر اساس قانون ، انجام خدمت مقدس سربازی برای فرزندان ذکور که به سن 18 سال تمام می رسند ، ضروری است و البته ، تحت شرایط خاصی می توان دوران خدمت سربازی را نیز ، به عنوان سابقه کار آنها لحاظ نمود که جزئیات آن ، در مقاله شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان شرح داده شده است .
با این وجود ، گاهی برخی از افراد ، بنا به علل مختلف ، امکان گذراندن دوران خدمت خود را ندارند و از خدمت سربازی ، معاف می شوند که البته این وضعیت ، معمولا به دلیل بیماری آن فرد و یا کفالت وی ، می باشد . لذا زمانی که فردی ، از خدمت سربازی معاف می شود ، مانند فردی که خدمت سربازی خود را به پایان رسانده و کارت پایان خدمت گرفته ، می بایست کارت معافیت از خدمت دریافت کند ؛ چرا که دریافت این کارت ، مبنای برخورداری وی از حقوق قانونی از جمله استخدام رسمی است .
اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که کارت معافیت سربازی کی صادر می شود و از چه زمانی پس از معافیت ، می توان آن را دریافت نمود ؟ در پاسخ به این سوال ، باید گفت که اطلاعات افرادی که شرایط معافیت از خدمت را دارند ، در سامانه مشترک نیروهای مسلح ، ثبت و سازمان وظیفه عمومی ، پس از بررسی و تایید موضوع ، ظرف مهلت حدود یک هفته ای ، کارت معافیت از خدمت هوشمند برای فرد صادر می کند که یکی از ضوابط عمومی گزینش و استخدام ، ارائه آن کارت می باشد .
پس از اینکه کارت هوشمند معافیت خدمت فرد صادر شد ، پیامکی نیز به متقاضی ارسال می شود که پس از ارسال آن ، به مدت حدودا دو هفته ، کارت از طریق اداره پست ، به نشانی متقاضی ، ارسال خواهد شد و افراد ، می توانند آن را تحویل بگیرند . با این حال ، ممکن است پس از صدور کارت معافیت از خدمت ، متقاضی آن را دریافت نکرده باشد که در این صورت ، می بایست طبق روش های ذیل ، اقدام به پیگیری کارت معافیت از خدمت نماید .
در قسمت قبل ، توضیح دادیم که دریافت کارت معافیت از خدمت ، معمولا پس از دو هفته از زمان ارسال پیامک ، به طول می انجامد . اما گاهی ، بنا به دلایلی ، پیامک برای فرد ارسال نشده و یا پس از گذشت دو هفته از زمان ارسال آن ، کارت معافیتی به دست فرد نمی رسد . در این شرایط ، این سوال مطرح می شود که نحوه و روش های پیگیری صدور کارت معافیت از سربازی چیست ؟
در پاسخ ، باید گفت اگر فرد ، پیامک صدور کارت معافیت را دریافت نکرده باشد ، می تواند به پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام وظیفه نیروی انتظامی که زیر مجموعه درگاه واحد خدمات اینترنتی نیروی انتظامی است ، مراجعه نموده که آدرس آن ، www.vazifeh.police.ir می باشد و از قسمت خدمات الکترونیکی ، می توان اقدام به پیگیری صدور کارت معافیت خود نمود. همچنین ، متقاضی می تواند با شماره تلفن گویای 096480 تماس گرفته و از وضعیت صادر شدن کارت معافیت خود ، مطلع شود .
علاوه بر اینها ، سامانه پیامکی به شماره 110206010 نیز ، در دسترس شهروندان است تا از طریق آن ، بتوانند کارت معافیت خود را پیگیری نمایند . جز آن ، متقاضی می تواند به صورت حضوری ، به سازمان وظیفه عمومی محل خود نیز ، به صورت حضوری مراجعه و موضوع را مورد پیگیری قرار دهد .
اما در صورتی که پیامک صدور کارت معافیت برای فرد صادر شده ، لکن پس از گذشت دو هفته از زمان ارسال پیامک ، به دست متقاضی نرسد ، از دو طریق می توان این موضوع را پیگیری نمود که اولین روش ، مراجعه به اداره پست و دومین روش ، ورود به سامانه سخا و پیگیری صدور کارت معافیت هوشمند با استفاده از کد ملی است که در قسمت های بعد ، به توضیح این روش ها نیز ، خواهیم پرداخت .
در قسمت های قبل ، توضیح دادیم که برای سربازان معاف از خدمت نیز ، کارت معافیت صادر می شود و دریافت این کارت توسط فرد ، مبنایی برای برخورداری از حقوق اجتماعی همچون استخدام است . به همین دلیل ، در صورتی که پس از حصول شرایط ، فرد نتواند آن را دریافت نماید ، می بایست اقدام به پیگیری کارت معافیت خود نماید .
لذا از آن جهت که عدم دریافت کارت معافیت از خدمت ، مانند گم شدن کارت پایان خدمت ، منجر به ایجاد مشکلاتی برای فرد می شود ، در این قسمت ، قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که نحوه پیگیری کارت معافیت در صورت عدم ارسال آن چیست ؟
همانطور که قبلا هم اشاره شد ، در صورت دریافت پیامک و گذشت دو هفته از آن و نرسیدن مرسوله پستی ، متقاضی، ابتدا می بایست وارد سایت شرکت ملی به نشانی tracking.post.ir شده و از این طریق ، وضعیت مرسوله خود را پیگیری نماید تا از این طریق ، بداند که بسته پستی وی کجاست . به این منظور ، لازم است پس از ورود به سایت مذکور و وارد نمودن کد مرسوله ، موضوع را پیگیری نمود .
همچنین ، متقاضی می تواند به صورت حضوری نیز ، به اداره پست محل خود مراجعه نماید ؛ چرا که ممکن است به دلایل مختلفی همچون اشتباه بودن آدرس پستی گیرنده یا عدم حضور وی ، مامور پست نتوانسته باشد کارت را به وی تحویل دهد .
پس از مراجعه به اداره پست ، فرد می تواند بسته پستی حاوی کارت معافیت خدمت خود را تحویل بگیرد ؛ اما اگر مدتی از آن گذشته باشد ، ممکن است کارت ، به سازمان وظیفه عمومی محل ، برگشت داده شده باشد که مجددا باید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ، تقاضای ارسال آن به آدرس پستی متقاضی را نمود .
کارت معافیت پزشکی هوشمند ، در صورتی برای فرد صادر می شود که وی ، مبتلا به یکی از بیماری های جسمی و روانی بوده و این موضوع ، توسط پزشکان معاین ، مورد تایید قرار گیرد . در هر صورت ، این افراد می توانند کارت معافیت از خدمت خود را از طریق پست ، تحویل گیرند .
اما در صورتی که فردی قصد استعلام صدور کارت معافیت پزشکی هوشمند خود را داشته باشد نیز ، می تواند با استفاده از کد ملی خود ، این امر را انجام دهد . به همین دلیل ، در این قسمت ، قصد داریم نحوه پیگیری کارت معافیت پزشکی هوشمند با استفاده از کد ملی را از طریق سامانه سخا پلیس ، شرح دهیم .
به این منظور ، متقاضی ، ابتدا می بایست به آدرس الکترونیکی سازمان وظیفه ناجا ، به نشانی vazifeh.police.ir مراجعه نموده و مطابق تصویر زیر ، بر روی گزینه « خدمات الکترونیک » کلیک شود .
در این مرحله ، وارد صفحه ای می شوید که متصل به سامانه خدمات الکترونیک انتظامی یا همان سامانه سخا می باشد و باید کد ملی و رمز عبور 5 رقمی سامانه سخا را وارد نموده و به مرحله بعد بروید .
در این مرحله ، وارد صفحه ای شده اید که می توان از خدمات سامانه ، استفاده نمود ؛ برای استعلام وظیفه عمومی ، باید از قسمت سمت راست تصویر ، بر روی گزینه « استعلام وظیفه عمومی » کلیک کرده و فهرست استعلام ها را به تفکیک ، ملاحظه و پیگیری نمایید .
لازم به ذکر است که مشمولان خدمت سربازی که قصد خروج از کشور را دارند ، می بایست اقدام به ارائه وثیقه نمایند که برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع ، پیشنهاد می شود مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید .
بر اساس قوانین معافیت پزشکی ، یکی از روش های معافیت از خدمت سربازی ، دارا بودن شرایط معافیت کفالت می باشد . به این معنا که فرزند ، گاهی کفالت پدر و مادر را به عهده داشته و می تواند از خدمت سربازی معاف گردد . در این شرایط نیز ، متقاضی ، پس از طی مراحل و ارائه مدارک لازم ، می تواند کارت معافیت کفالت خود را دریافت نماید .
اما در این خصوص نیز ، ممکن است این سوال مطرح شود که نحوه پیگیری کارت معافیت کفالت به چه صورت است ؟ در خصوص نحوه پیگیری کارت معافیت کفالت نیز ، باید گفت که متقاضی ، پس از دریافت پیامک مبنی بر صدور کارت معافیت ، می تواند کارت خود را ظرف مهلت دو هفته ، از طریق پست تحویل بگیرد و در صورت عدم تحویل ، می تواند با مراجعه به اداره پست و یا سایت پیگیری مرسوله پستی به نشانی tracking.post.ir ، کد مرسوله خود را وارد نموده و از وضعیت کارت معافیت کفالت ، اطلاع یابد .
در صورتی هم که متقاضی ، قصد داشته باشد از طریق کد ملی خود در سامانه سخا ، اقدام به پیگیری کارت پایان خدمت خود نماید ، می بایست ابتدا به سایت vazifeh.police.ir وارد شده و بر روی گزینه « خدمات الکترونیکی » کلیک کند . سپس ، با وارد نمودن کد ملی و کد سخا ، می تواند اقدام به استعلام کارت معافیت کفالت خود نماید .
لازم به ذکر است که اگر برای متقاضی ، پیامکی مبنی بر صدور کارت معافیت کفالت صادر نشده باشد ، می تواند به صورت حضوری ، به سازمان وظیفه عمومی مراجعه نموده و یا اینکه از طریق تماس با تلفن گویای 096480 و یا سر شماره پیامکی 110206010 ، اقدام به پیگیری کارت معافیت کفالت خود نماید . به یاد داشته باشید که عدم دریافت کارت معافیت خدمت ، نباید منجر به جعل کارت برای استفاده از خدمات عمومی شود که جزئیات این موضوع را می توانید در مقاله زیر ، مطالعه نمایید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه پیگیری کارت معافیت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه پیگیری کارت معافیت پاسخ دهند .
برای مشاوره پیگیری کارت معافیت
برای مشاوره پیگیری کارت معافیت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©