ثبت سابقه کار برای سربازان، تنها در صورت داشتن شرایط این امر، یعنی، مهارت آموزی سرباز در طول دوره و کسب گواهی فنی و حرفه ای یا خرید بیمه سربازی و اضافه کردن آن به سوابق بیمه تامین اجتماعی، امکان پذیر بوده و نحوه انجام آن نیز در خصوص خرید بیمه سربازی، بدین شکل است که سرباز واجد شرایط باید، به سامانه تامین اجتماعی مراجعه کرده و پس از ثبت نام در سامانه، با انتخاب گزینه امور بیمه شدگان و گزینه خرید خدمت سربازی، اقدام به انجام این امر نماید.
برای مشاوره شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان
برای مشاوره شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان
یکی از دوره های اجباری برای مردان، در جمهوری اسلامی ایران که بر اساس قانون اساسی و با هدف تربیت نیرو، برای حفظ امنیت کشور، طراحی و پیش بینی شده است، خدمت سربازی می باشد و بر اساس آن، جز در موارد استثنا قانونی، تمامی مردانی که به سن 18 سال تمام می رسند یا از تحصیلات دانشگاهی، فارغ می شوند، باید نسبت به گذران دوره 17 الی 24 ماهه آن، اقدام کنند.
با توجه به اینکه در این بازه حدودا 2 ساله، به علت پرداختن به وظیفه سربازی، سربازان، فرصت اشتغال در دنیای بیرون را از دست می دهند و بدین ترتیب، نمی توانند، سابقه کاری برای خود فراهم آورند، دولت، اقدامات حمایتی ای را برای ثبت سابقه کار برای سربازان، در نظر گرفته است که شرایط ویژه خود را دارد و تنها، افراد واجد شرایط و کسانی که نحوه و مراحل درست آن را طی کنند، موفق به این امر می گردند.
از این رو در مقاله حاضر قصد داریم، امکان، موارد و همچنین شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان را بررسی کنیم و در خصوص سامانه و مراحل و نحوه حساب شدن نظام وظیفه به عنوان سابقه کار، توضیح دهیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، در ادامه مقاله، همراه ما باشند.
پیش از آنکه به این پرسش پاسخ دهیم که آیا ثبت سابقه کار برای سربازان امکان پذیر می باشد یا خیر؟ لازم به توضیح است که قانون اساسی، خدمت سربازی را یک وظیفه همگانی، برای مردان 18 سال به بالا که از شرایط معافیت، بر خوردار نیستند می داند و در این راستا، هر ساله، هزاران نفر از مردانی که به تازگی به سن 18 سال رسیده اند یا از تحصیلات عالیه خود، فارغ شده اند، عازم خدمت سربازی می گردند تا آموزش های لازم، در راستای حفظ نظم امنیت کشور را ببینند و به مدت 17 الی 24 ماه، در جهت حفظ امنیت، ارائه خدمت نمایند.
با توجه به اینکه در این دوره، سربازان، عملا فرصت اشتغال در دنیای خارج از ارگان محل خدمت را از دست می دهند و بدین ترتیب، نمی توانند با مشغولیت به یک حرفه تخصصی، برای خود، سابقه کار و اشتغال، به واسطه رد شدن بیمه اجباری یا خویش فرما را فراهم آورند، دولت، تدابیر و امکاناتی را برای ثبت سابقه کار برای سربازان، پیش بینی نموده است که عبارتند از:
حرفه آموزی سرباز، در دوره خدمت و کسب گواهی مهارت آموزی از فنی و حرفه ای.
خرید بیمه خدمت سربازی و اضافه کردن آن، به سوابق بیمه تامین اجتماعی، به عنوان سابقه کار که این امر، شرایط مخصوص به خود را دارد که در قسمت بعدی مقاله، در تیتر شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان، به تفصیل، به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.
بنابراین، در پاسخ به این پرسش که آیا ثبت سابقه کار برای سربازان امکان پذیر است یا خیر؟ باید گفت، بله در صورتی که سرباز، واجد تمام یا حداقل یکی از موارد فوق الذکر باشد، می تواند نسبت به ثبت سابقه کار سربازی، اقدام نماید که در ادامه، به تفصیل، در خصوص شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان، در خصوص هریک از گزینه های ذکر شده در بالا، توضیح خواهیم داد.
پس از توضیح در خصوص موارد امکان ثبت سابقه کار برای سربازان، از آنجا که تنها افراد واجد شرایط می توانند، نسبت به این امر اقدام کنند، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا در خصوص شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان توضیح دهیم و از آنجا که مطابق توضیحات بخش قبل، دو راه برای ثبت سابقه سربازی، به عنوان سابقه کار وجود دارد، شرایط هریک از این راه ها را به طور جداگانه خواهیم گفت که عبارتند از:
شرایط حساب شدن نظام وظیفه به عنوان سابقه کار، از طریق مهارت آموزی
در این شیوه، بنابر اعلام معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح، سرباز باید، در طول دوره، اقدام به گذراندن دوره های مهارت آموزی فنی و حرفه ای نماید و مدرک قبولی در آزمون مهارت فراگرفته شده را از سازمان فنی و حرفه ای، اخذ کند یا در صورتی که پیش از این، مهارتی را فراگرفته، دوره های تئوری را طی نماید و پس از قبولی در آزمون، گواهینامه فنی و حرفه ای خود را دریافت کند.
شایان ذکر است، این دوره ها، با هماهنگی نیروهای مسلح با سازمان فنی و حرفه ای، و در طول دوره خدمت سربازی، برگزار می شوند، دارای اعتبار بین المللی بوده و علاوه بر سابقه کار، سابقه ای برای استخدام نیز لحاظ خواهند شد.
شرایط حساب شدن نظام وظیفه به عنوان سابقه کار، از طریق خرید بیمه خدمت سربازی
در این شیوه، سرباز باید، دارای کارت پایان خدمت بوده؛ هنگام اقدام برای خرید بیمه خدمت سربازی به عنوان سابقه کار، بیمه پرداز بیمه تامین اجتماعی باشد و در صورتی که از 2 سال سابقه کار و بیمه قبل از خدمت سربازی برخوردار نیست، بتواند، مبلغ خرید خدمت سربازی را به سازمان تامین اجتماعی به صورت نقدی یا طی اقساط 12 ماهه، بپردازد.
شایان ذکر است که تنها، افرادی که تا مرداد سال 85، کارت پایان خدمت خود را دریافت کرده اند و حداکثر سه ماه پس از پایان یافتن خدمت، مشغول فعالیت شده و برای آن ها، بیمه رد شده است، نباید، مبلغ خرید خدمت سربازی را بپردازند و به عبارتی، معاف از پرداخت هزینه هستند.
یکی از پرسش های رایج در ثبت سابقه کار برای سربازان، این است که سامانه انجام این امر، چیست و آیا، امکان طی کردن مراحل و نحوه حساب شدن نظام وظیفه به عنوان سابقه کار، به صورت اینترنتی، وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که؛
در حال حاضر، دولت، برای طرح مهارت آموزی و اخذ گواهی فنی و حرفه ای در طول خدمت و سپس، افزودن آن، به سابقه کار، سامانه خاصی را طراحی و راه اندازی نکرده و به محض راه اندازی سامانه، متن مقاله، به روز رسانی خواهد شد.
اما، در خصوص خرید بیمه خدمت سربازی، دولت، سامانه خدمات اینترنتی تامین اجتماعی، به آدرس eservices.tamin.ir را راه اندازی نموده و متقاضیان ثبت سابقه کار برای سربازان، با کمک خرید بیمه خدمت سربازی، باید به این آدرس، مراجعه کرده و از خدمات سامانه، بهره مند شوند.
ارائه خدمات به بیمه شدگان، نظیر درخواست صدور حکم بازنشستگی یا ارائه خدمات به کارفرمایان، نظیر امکان مشاهده لیست حق بیمه، از دیگر خدمات و امکانات سامانه تامین اجتماعی می باشد که پس از ثبت نام، در دسترس متقاضیان، خواهد بود.
پس از توضیح در خصوص شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان و ذکر مواردی که به واسطه آن، می توان، اقدام به انجام این امر نمود، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا مراحل و نحوه حساب شدن نظام وظیفه به عنوان سابقه کار را مورد بررسی قرار دهیم که در هریک از روش های مهارت آموزی و خرید خدمت سربازی، متفاوت می باشد و عبارت است از:
مراحل و نحوه حساب شدن نظام وظیفه به عنوان سابقه کار، از طریق مهارت آموزی:
با توجه به جدید بودن این طرح، تا کنون، از جزئیات و نحوه انجام آن، اطلاعاتی در دست نیست و به محض اطلاع رسانی دولت، متن مقاله، به روز رسانی خواهد شد. اما، با توجه به روال عرفی افزودن سوابق کار، پیش بینی می شود، روند این کار، بدین شکل باشد که متقاضی، گواهی های مربوط به مهارت آموزی را به همراه تاییدیه ارگان محل خدمت و سایر مدارک لازم، به سازمان تامین اجتماعی، ارائه نماید یا در سایت مخصوص این امر، بارگذاری کند تا سازمان، پس از بررسی های لازم، زمان سپری شده در این دوره ها را به عنوان سابقه کار فرد، لحاظ کند.
مراحل و نحوه حساب شدن نظام وظیفه به عنوان سابقه کار، از طریق خرید بیمه خدمت سربازی
در خرید بیمه خدمت سربازی، متقاضی، هم می تواند، به صورت حضوری و از طریق مراجعه به کارگزاری تامین اجتماعی اقدام کند و هم از طریق مراجعه به سایت خدمات اینترنتی تامین اجتماعی که نحوه انجام این امر، به صورت اینترنتی، به شرح زیر است:
در ابتدا، افراد باید، آدرس سایت سامانه تامین اجتماعی eservices.tamin.ir را جست و جو کرده تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوند و از قسمت بیمه شدگان، گزینه امور بیمه شدگان و سپس، گزینه محاسبه خرید خدمت سربازی را انتخاب کنند. شایان ذکر است که ثبت درخواست بازنشستگی تامین اجتماعی نیز از طریق همین سامانه می باشد.
در این مرحله، متقاضی باید، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه وارد نماید. متقاضیانی که پیش از این ثبت نام نکرده اند، ابتدا باید، با انتخاب گزینه ثبت نام، نسبت به ثبت نام خود در سامانه، اقدام کنند. شایان ذکر است که رمز عبور باید، متشکل از حروف بزرگ و کوچک انگلیسی و اعداد باشد.
پس از طی کردن مراحل بالا، صفحه ای همانند صفحه زیر، به متفاضی، نمایش داده خواهد شد که سوابق بیمه ای و سربازی فرد را نشان می دهد.
در قسمت انتهایی صفحه، افراد می توانند، اقدام به محاسبه آنلاین هزینه خرید سربازی خود کنند.
پس از محاسبه هزینه خرید سربازی، در صورتی که متقاضی، هیچ گونه اعتراض به سابقه بیمه نشان داده شده نداشته، می تواند، نوع پرداخت را انتخاب کرده و با انتخاب گزینه پرداخت، به مرحله پرداخت برود و بدین ترتیب، مراحل خرید خدمت سربازی را جهت لحاظ شدن به عنوان سابقه کار، به اتمام برساند.
شایان ذکر است که در صورت انتخاب پرداخت اقساطی، صرفا پس از پرداخت کامل و پایان دوره یک ساله، دوران خدمت سربازی، به عنوان سابقه کار فرد، لحاظ خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص وام سرباز ماهر می توانند، مقاله زیر را مطالعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان
برای مشاوره شرایط ثبت سابقه کار برای سربازان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©