دینا / خانواده / حضانت / حضانت دائمی فرزند

حضانت دائمی فرزند

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله حضانت فرزندان ، سن حضانت و حضانت دائمی فرزند را مورد بررسی قرار دهیم .

 

یکی از مهمترین مسائلی که در خصوص جدایی یا طلاق زن و مرد ممکن است مطرح شود این است که حضانت فرزند بر عهده چه کسی است . اهمیت این امر یعنی لزوم حمایت از کودکان برای جلوگیری از آسیب رسیدن به آنها سبب شده است که قوانینی در جهت حضانت فرزندان و حق ملاقات با فرزندان تصویب شود . گاهی زوجین این سوال را مطرح می کنند که آیا می توان حضانت فرزند را به طور دائمی گرفت ؟ اصلا حضانت دائمی فرزند چیست و در صورت امکان چگونه امکانپذیر است . برای پاسخ به این پرسش قصد داریم در این مقاله نخست به بررسی حضانت فرزندان پرداخته ، در ادامه سن حضانت و حضانت دائمی فرزند را مورد بررسی قرار دهیم .

حضانت فرزند

حضانت فرزندان بر اساس قانون مدنی عبارت است از حمایت جسمی و عاطفی از فرزندان . واضح است که این مسئله در روابط زوجینی که دارای فرزند هستند به اندازه ای مهم است که قانون مدنی و رویه قضایی دادگاه ها شامل احکامی در خصوص حضانت فرزندان قبل از طلاق والدین ، حضانت بعد از طلاق و حتی حضانت در صورت فوت والدین است . مطابق قانون مدنی ، حضانت فرزندان حق و تکلیفی است که بر عهده والدین قرار دارد . بنابراین ، هر یک از آنها در درجه اول موظف هستند که به مراقبت از فرزند خود بپردازند و در درجه بعد حق این را دارند که حضانت فرزندشان با آنها باشد . منتها در صورتی که والدین از هم طلاق بگیرند تعیین تکلیف در خصوص حضانت فرزندان اندکی دشوار می شود.

سن حضانت

راهکار قانون مدنی برای سپردن حضانت به یکی از والدین ، سن فرزندان است . لازم است که در اینجا حضانت فرزند دختر و حضانت فرزند پسر به تفکیک مورد بررسی قرار گیرد . بر اساس قانن مدنی ، حضانت فرزند دختر تا سن هفت سالگی با مادر است . از هفت سالگی تا نه سالگی با پدر بوده و بعد از سن نه سالگی خود او می تواند انتخاب کند که می خواهد با کدامیک از والدینش زندگی کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت دختر کلیک کنید .
حضانت فرزند پسر نیز تا سن هفت سالگی با مادر است . پس از آن ، تا پانزده سالگی بر عهده پدر قرار می گیرد . بعد از رسیدن به سن پانزده سالگی خودش می تواند انتخاب کند که می خواهد با پدر زندگی کند یا با مادر . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند پسر کلیک کنید .

حضانت دائمی فرزند

همانطور که گفتیم ، حضانت تا پایان هفت سالگی با مادر است و از آن پس تا رسیدن به سن بلوغ به عهده پدر قرار می گیرد . بنابراین ، تکلیف حضانت فرزند تا رسیدن به سن بلوغ ( در دختران نه سال تمام قمری و در پسران پانزده سال تمام قمری ) ، تعیین تکلیف شده است . بعد از آن خود فرزند قادر است که انتخاب کند ؛ چرا که از سن حضانت خارج شده است . اما برخی این سوال را مطرح می کنند که آیا حضانت دائمی فرزند امکانپذیر است ؟ در این رابطه توجه به این نکته ضروری است که ملاک دادگاه برای سپردن حضانت به والدین مصلحت کودک است . بنابراین ، پدر و مادر کودک به ویژه در طلاق توافقی می توانند بر سر این موضوع به تفاهم برسند که حضانت دائمی با یکی از آنان باشد ؛ مثلا خانم با بخشیدن مهریه اقدام به این امر کند . برای ملاحظه حضانت کودک در طلاق توافقی کلیک کنید . اما همانطور که گفته شد ، چون مصلحت طفل مهمترین جنبه از حضانت کودک است ، در صورتی که شخصی حضانت دائم فرزند را با توافق دیگری گرفته باشد و مصلحت طفل به هر دلیلی تامین نشود ، طرف دیگر می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و با ارائه دلیل قانونی ، از او سلب حضانت کند . برای اطلاع از اینکه در چه مواردی می توان حضانت را از دارنده آن سلب کرد کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت دائمی فرزند به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت دائمی فرزند پاسخ دهند .