گواهی تمکن مالی، یک نامه و گواهی است که از طرف بانک، صادر گردیده و در آن، میزان سرمایه موجود در حساب یا حساب های بانکی متقاضی در بانک صادر کننده گواهی و نرخ برابری آن به ارز مورد درخواست وی (دلار، یورو و ...) نشان داده می شود. مراحل اخذ این گواهی، از طریق مراجعه حضوری به شعب منتخب بانک متقاضی، قابل انجام بوده و در برخی بانک ها، مانند بانک ملی، دریافت اینترنتی گواهی تمکن نیز امکان پذیر می باشد.
برای مشاوره اخذ گواهی تمکن مالی
برای مشاوره اخذ گواهی تمکن مالی
اشخاصی که قصد مهاجرت به یک کشور خارجی را داشته، لازم است تا مقدماتی را جهت خروج از کشور و ورود به کشور مقصد، فراهم کرده که از مهم ترین این مقدمات، می توان به گرفتن پاسپورت (گذرنامه) و ویزا (روادید)، اشاره نمود.
اما، در بسیاری از موارد مهاجرت، پیش شرط صدور ویزا، اخذ گواهی بوده که تحت عنوان گواهی تمکن مالی، شناخته شده و نشان دهنده توانایی مالی متقاضی، برای سکونت در کشور مقصد است. البته، دریافت گواهی، دارای مراحل مشخصی بوده که لازم است از سوی متقاضیان، مورد توجه قرار گیرد.
بنابراین، در این مقاله، پس از پاسخ به این سوال که گواهی تمکن مالی چیست، نحوه و مراحل اخذ این گواهی را توضیح داده و سپس، فایل یک نمونه گواهی تمکن مالی بانک و نامه درخواست آن را جهت دانلود، ارائه خواهیم کرد.
هنگامی که فردی، قصد مهاجرت به یک کشور خارجی را داشته، در بسیاری از موارد، برای اینکه درخواست ویزای وی، مورد قبول دولت کشور مقصد، قرار گیرد، لازم است تا مدرکی را به سفارت آن کشور، ارائه کرده که گواهی تمکن مالی، نامیده شده و مراحل اخذ مخصوص به خود را دارد. اما، گواهی تمکن مالی چیست؟ در این بخش، به این سوال، پاسخ خواهیم داد و سپس، مراحل اخذ این گواهی را برای خوانندگان محترم توضیح داده و فایل دانلود یک نمونه گواهی تمکن مالی بانک را جهت آشنایی با مندرجات آن، ارائه خواهیم کرد.
هنگامی مهاجرت برای اشتغال، تحصیل، سرمایه گذاری یا هر علت قانونی دیگری، در صورتی که شخص، از طریق راهی مانند اخذ بورسیه یا فاند، از سوی دانشگاه یا موسسه ای در کشور مقصد، حمایت نشود، لازم است تا توانایی مالی خود را برای زندگی در آن کشور، به دولت کشور مقصد، اثبات کند. در این صورت، جهت اثبات این توانایی، متقاضی باید برای اخذ و ارائه گواهی تمکن مالی، اقدام نماید.
گواهی تمکن مالی که معادل انگلیسی آن، Proof of Funds یا Certificate of Financial Ability و یا Account Balace Certificate می باشد، یک نامه و گواهی است که از طرف بانک، صادر گردیده و در آن، میزان سرمایه موجود در حساب یا حساب های بانکی متقاضی در بانک صادرکننده گواهی و نرخ برابری آن به ارز مورد درخواست وی (دلار، یورو و ...) را نشان می دهد. به این ترتیب، سفارت کشور مقصد، با ملاحظه این گواهی و میزان سرمایه نقدی متقاضی مهاجرت، می تواند در مورد توانایی مالی وی و صدور ویزا برای او، تصمیم گیری نماید.
نحوه درخواست پاسپورت در سایت میخک، از طریق مراجعه به آدرس mikhak.mfa.gov.ir و گزینه (درخواست گذرنامه) می باشد.
البته، به طور معمول، سفارت کشورهای مقصد، علاوه بر گواهی تمکن مالی، سند دیگر را نیز از متقاضی، درخواست نموده که به آن، گردش حساب، گفته می شود. منظور از گردش حساب، پرینتی است که بانک متقاضی، صادر کرده و در آن، لیست کلیه تراکنش های حساب بانکی وی، درج می شود.
با توجه به اینکه اخذ گواهی تمکن مالی، جزء مراحل الزامی اخذ ویزا، در بسیاری از موارد مهاجرت به کشورهای خارجی بوده، در ادامه، به توضیح مهم ترین نکات مرتبط با دریافت این گواهی، پرداخته و خواهیم گفت که متقاضیان، جهت اخذ این گواهی، باید به چه مواردی، توجه داشته باشند:
مدارکی که متقاضی، جهت اخذ گواهی تمکن مالی، باید ارائه دهد، شامل این موارد می باشد: کارت ملی، پاسپورت، فرم تکمیل شده درخواست صدور گواهی تمکن مالی و وکالت نامه رسمی، در صورتی که دریافت کننده گواهی تمکن، وکیل متقاضی باشد.
گواهی تمکن مالی، نشان دهنده آن است که متقاضی مهاجرت، دارای توانایی مالی برای حداقل، یک سال زندگی بدون فعالیت شغلی در کشور مقصد می باشد. میزان این توانایی مالی و در نتیجه مبلغی که متقاضی، جهت صدور گواهی، باید در حساب خود داشته باشد، کاملا بستگی به کشور مقصد داشته و بنابراین، متقاضیان، باید جهت اطلاع از حداقل مبلغ تمکن و میزان وجهی که باید در حساب خود داشته باشند، به سایت سفارت کشور مقصد، مراجعه نمایند. پیشنهاد می شود که در صورت امکان، مبلغ موجود در حساب بانکی، کمی بیشتر از مبلغ اعلام شده توسط سفارت باشد.
برای پیگیری گذرنامه با کد ملی، باید با استفاده از برنامه پلیس من و گزینه گذرنامه و سپس استعلام گذرنامه، اقدام نمود.
دانشجویانی که موفق به دریافت بورس یا فاند یا کمک هزینه تحصیلی از دانشگاه خارجی شده اند، تا میزان کمک هزینه دریافتی، از ارائه گواهی تمکن مالی، معاف می باشند.
پیش از آنکه برای دریافت گواهی تمکن مالی از بانک، اقدام نمایید، سرمایه شما باید حداقل، به مدت 6 ماه در حساب، مانده باشد. سپس، برای دریافت گواهی، به بانک، مراجعه کنید. مدت اعتبار گواهی نیز به طور معمول، 6 ماه می باشد.
گواهی تمکن مالی صادر شده توسط بانک، تنها سند معتبر برای اثبات توانایی مالی متقاضی برای سفارت کشور مقصد بوده و بنابراین، سایر اسناد، مانند سند ملکی، به عنوان گواهی تمکن مالی، مورد پذیرش نمی باشند. هرچند، امکان ارائه آن ها، به عنوان اسناد اختیاری، وجود دارد.
پس از پاسخ به این سوال که گواهی تمکن مالی چیست و بررسی نکات مهم مرتبط با این گواهی، در ادامه، مراحل اخذ آن را توضیح داده و یک نمونه فایل دانلود گواهی تمکن مالی بانک را جهت اطلاع از مندرجات اجباری آن، ارائه خواهیم کرد.
یکی از سوالات مهمی که در رابطه با گواهی تمکن مالی، برای متقاضیان دریافت آن، مطرح می باشد، این سوال بوده که مراحل اخذ این گواهی چیست. لذا، در این بخش، قصد داریم تا مراحل اخذ گواهی تمکن مالی را توضیح داده و روش های دریافت این گواهی را بررسی کنیم.
مراحل اخذ گواهی تمکن مالی در روش مراجعه حضوری
مراحل اخذ گواهی تمکن مالی، در روش مراجعه حضوری، بدین صورت بوده که متقاضی، باید با در دست داشتن مدارک لازم، به یکی از شعب بانکی که در آن، حساب داشته، مراجعه کرده و گواهی خود را دریافت نماید. لازم به ذکر است که صرفا شعب منتخب، اقدام به صدور این گواهی کرده که متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت بانک خود، از لیست شعب منتخب، مطلع شوند.
سایت اداره گذرنامه، جهت ثبت نام گذرنامه یا پاسپورت، راه اندازی شده و دریافت کارت سوخت و گواهی عدم سوء پیشینه از امکانات دیگر این سایت، می باشد.
مراحل اخذ گواهی تمکن مالی در روش اینترنتی
در پاسخ به این سوال که مراحل اخذ گواهی تمکن مالی در روش اینترنتی چیست، باید گفت، متقاضی می بایست به سایت بانکی که در آن، حساب داشته مراجعه کرده و در صورتی که این امکان در سایت فراهم شده باشد، برای اخذ گواهی تمکن مالی، اقدام نماید. ما در اینجا، مراحل اخذ گواهی تمکن مالی را از طریق سامانه بام بانک ملی، به عنوان نمونه، توضیح داده و متقاضیان می توانند برای دریافت این گواهی، به سایت بانک خود مراجعه نمایند.
در مرورگر دستگاه خود، آدرس سامانه بام بانک ملی، یعنی my.bmi.ir را جست و جو کرده و پس از ورود به سامانه، بر روی دکمه ثبت نام در سامانه بام، کلیک نمایید.
در این مرحله از مراحل اخذ گواهی تمکن مالی، کد ملی و شماره همراهی که به نام شما ثبت شده را وارد کرده و بر روی دکمه شروع ثبت نام، کلیک کنید.
اکنون، یک کد فعالسازی به شماره همراه شما، پیامک می شود. این کد را در کادر وارد کرده و سپس، در صفحه بعد، شماره کارت عابر بانک ملی خود، CVV2 و رمز پویا دریافتی را وارد کرده و دکمه بررسی اطلاعات کارت را بزنید.
در این مرحله، باید نام کاربری و کلمه عبور خود را تعیین کرده و در پایان، بر روی دکمه پایان ثبت نام، کلیک کنید. پس از گذشت یک ساعت، نام کاربری و کلمه عبور شما فعال شده و می توانید برای ورود به سامانه، اقدام نمایید.
پس از ورود به سامانه بام بانک ملی، از منوی سمت راست صفحه، بر روی گزینه درخواست گواهی تمکن مالی کلیک نمایید.
هزینه صدور پاسپورت، در حدود 204 هزار تومان بوده و قیمت تمدید و تعویض گذرنامه نیز حدودا، 120 هزار تومان می باشد.
در این مرحله از مراحل اخذ گواهی تمکن مالی، اطلاعات مربوط به محل ارائه گواهی، نوع آن، زبان گواهی صادره، بازه زمانی گردش حساب و لیست حساب ها را مشخص کرده و در نهایت، بر روی دکمه ثبت درخواست، کلیک کنید.
با طی کردن مراحل بعدی، شامل وارد کردن اطلاعات کاربر، تایید درخواست، اطلاعات کارمزد و تایید توافق نامه، مراحل درخواست شما تکمیل گردیده و در نهایت، یک رهگیری، جهت پیگیری بعدی صدور گواهی تمکن مالی بانک، در اختیار شما قرار می گیرد.
گواهی تمکن مالی که توسط بانک های مختلف، صادر گردیده، به طور کلی، محتوای یکسانی داشته و تنها، تفاوتی که میان این گواهی ها دیده می شود، تفاوت های ظاهری مربوط به شکل و مکان مندرجات گواهی تمکن می باشد. با این وجود، لازم است در مراحل اخذ گواهی، به این نکته توجه شود که گواهی تمکن مالی، باید حاوی این مندرجات بوده و در صدور آن، نکاتی که در ادامه می آید، رعایت شده باشد:
نحوه اعلام مفقودی پاسپورت، برای ایرانیان خارج از کشور، با گزارش به پلیس محلی و برای ایرانیان مقیم داخل، با مراجعه حضوری به اداره گذرنامه می باشد.
گواهی تمکن مالی، باید در سربرگ بانک، صادر شده که در این سربرگ، اطلاعات تماس بانک، شامل نشانی پستی، تلفن و ایمیل، درج گردد. گواهی، به نام متقاضی یا سرپرست وی، صادر می گردد. شماره حساب یا حساب های متقاضی و مبلغ دقیق موجودی این حساب ها نیز می بایست طبق تاریخ صدور گواهی، در گواهی تمکن، درج گردد.
در ادامه، یک نمونه گواهی تمکن مالی بانک را که مربوط به بانک پاسارگاد بوده، ارائه کرده و خوانندگان محترم، می توانند جهت دریافت فایل باکیفیت نمونه گواهی، از گزینه دانلود، در انتهای همین بخش، استفاده نمایند.
برای دانلود نمونه گواهی تمکن مالی بانک، بر روی دکمه دانلود فایل، در باکس زیر، کلیک نمایید.
سامانه ثبت نام اینترنتی درخواست گذرنامه الکترونیکی، سایتی است که در آدرس اینترنتی egozar.epolice.ir به متقاضیان ثبت نام گذرنامه، ارائه خدمات می کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
در بخش های قبل، به این سوال پاسخ دادیم که گواهی تمکن مالی بانک چیست و مراحل اخذ آن، به چه صورت می باشد. در این بخش، قصد داریم تا یک نمونه نامه درخواست گواهی تمکن مالی از بانک را ارائه کرده که فرم اینترنتی درخواست گواهی تمکن مالی بانک ملی می باشد.
سامانه پرداخت اینترنتی عوارض خروج از کشور، به آدرس sadadpsp.ir و اپلیکیشن ایوا، امکانات اینترنتی هستند که می توان برای پرداخت هزینه عوارض خارج شدن از کشور، از طریق آنها، اقدام نمود.
برای تعویض یا تمدید پاسپورت، متقاضی تمدید گذرنامه، باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز، به یکی از دفاتر پلیس 10+ مراجعه نماید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
فرایند دریافت گواهی تمکن مالی همواره یکی از چالش هایی بوده است که، ذینفعان با آن مواجه بوده اند، چرا که برای دریافت این گواهی نیاز به مراجعه حضوری به دفتر مرکزی شرکت سپرده گذاری مرکزی در تهران و یا در برخی استان ها به تالار های بورس منطقه ای داشته اند، که فقط 22 شهر را تحت پوشش قرار می داد. فرایند درخواست گواهی به همین جا ختم نمی شد و متقاضی باید در انتظار ارسال گواهی از اداره پست می شد.
مجموع این اقدامات و مراحل اخذ این گواهی، زمان بر و خسته کننده بود که برای متقاضی که نیاز فوری به دریافت این گواهی داشت، خوشایند نبود. در همین راستا، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار برای تسهیل در روند کار متقاضیان از الکترونیکی شدن فرایندصدور گواهی تمکن مالی در درگاه یکپارچه ذینفعان خبر داد. برای دریافت این گواهی لازم است متقاضی به درگاه یکپارچه مراجعه کرده و از قسمت میز خدمات الکترونیک درخواست خود را برای دریافت گزارش صورت وضعیت دارایی به زبان انگلیسی دریافت نماید.
لازم به ذکر است گواهی نام برده فاقد مهر می باشد. به همین علت مرجع دریافت کننده گواهی باید به آدرس اینترتی en.csdiran.ir که وبسایت انگلیسی این شرکت می باشد، مراجعه کرده و با انتخاب گزینه E-Certificate و سپس وارد کردن نوع گواهی، شماره ملی، شماره ارجاع و تاریخ انتشار، فایل مربوطه که نمایانگر دارایی شخص در دوره زمانی مشخص شده می باشد را، مشاهده نماید.
طبق اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی، آغاز فرایند صدور گواهی الکترونیک تمکن مالی برای اشخاص حقیقی و حقوقی از اواخر خردادماه سال 1342 می باشد و پس از آن این گواهی به صورت حضوری صادر نخواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اخذ گواهی تمکن مالی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اخذ گواهی تمکن مالی پاسخ دهند.
برای مشاوره اخذ گواهی تمکن مالی
برای مشاوره اخذ گواهی تمکن مالی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©