یکی از مهمترین حقوق مالی که زن به مناسبت عقد ازدواج به دست می اورد مهریه است . مهریه در واقع مالی است که مرد پرداخت آن به زن را حین عقد نکاح قبول می کند . بر اساس قانون مدنی ، زن از لحظه وقع عقد مالک مهریه می شود . به همین مناسبت ، هر زمان که بخواهد می تواند اقدام به گرفتن مهریه نماید. به همین دلیل ، قصد داریم در این مقاله به بررسی کلیاتی در خصوص مهریه زن بپردازیم و به این سوال پاسخ دهیم که گرفتن مهریه زن چگونه امکانپذیر است . به همین مناسبت ، به بررسی گرفتن مهریه بدون طلاق ، گرفتن مهریه قبل از طلاق ، گرفتن مهریه بعد از طلاق و گرفتن مهریه بعد از فوت شوهر خواهیم پرداخت .
بر اساس قانون مدنی ، به محض وقوع عقد نکاح زن مالک مهریه می شود . از این لحاظ تفاوتی هم بین عقد دائم و عقد موقت وجود ندارد . بر همین اساس ، زن می تواند به محض اینکه صیغه عقد خوانده شد ، اقدام به مطالبه مهریه خود کند . هرچند که در عمل با توجه به فزونی میزان مهریه ها ، خانم ها زمانی اقدام به مطالبه مهریه می کنند که از زندگی مشترک خود راضی نباشند و بخواهند طلاق بگیرند ، اما بر اساس قانون ، گرفتن مهریه بدون طلاق هم امکانپذیر است . چرا که مهریه زن در واقع دینی است که بر عهده مرد قرار دارد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مطالبه مهریه بدون طلاق کلیک کنید .
بر اساس مقررات قانونی ، در اکثر موارد گرفتن مهریه قبل از طلاق اتفاق می افتد . امروزه با توجه به زیاد بودن میزان مهریه ها ، مطالبه مهریه قبل از طلاق بعضا سبب می شود تا زن بتواند با بذل مهریه شوهر را راضی به طلاق دادن کند . در مواردی هم زن حقیقتا قصد دارد تا مهریه اش را وصول نماید . در این صورت ، اگر مرد نتواند مهریه را یکجا بدهد ، دادگاه با تقسیط مهریه این امکان را فراهم می کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهریه عندالمطالبه و مهریه عندالاستطاعه کلیک کنید . گفتنی است که مطالبه مهریه از طریق دادگاه و مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت امکانپذیر است .
بر اساس رویه قضایی معمولا مطالبه مهریه قبل از طلاق صورت می گیرد . اما در شرایطی امکان گرفتن مهریه بعد از طلاق هم امکانپذیر می باشد . به این منظور بایستی در خصوص انواع طلاق اعم از طلاق رجعی ، طلاق بائن و طلاق خلع و مبارات توجه نمود . لذا بعد از طلاق توافقی هم می توان در شرایطی اقدام به گرفتن مهریه کرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط گرفتن مهریه بعد از طلاق کلیک کنید .
همانگونه که گفتیم ، به محض عقد ازدواج ، مرد متعهد به پرداخت مهریه به همسر خود می شود . در این راستا ، یا مرد باید مهریه را بپردازد و یا زن اقدام به بخشیدن مهریه اش کند . بنابراین ، فوت همسر نیز سبب معافیت مرد از پرداخت مهریه نخواهد شد و زن در صورتی که همسرش فوت کند می تواند اقدام به مطالبه مهریه کند . به دلیل اینکه مهریه زن جزء دیون مرد است ، قبل از تقسیم ارث وی ، مهریه زن به وی پرداخت می شود . برای دریافت اطلاع بیشتر در خصوص تکلیف مهریه بعد از فوت مرد کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد گرفتن مهریه به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون گرفتن مهریه پاسخ دهند .
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©