دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / اتاق بازرگانی تهران

اتاق بازرگانی تهران

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، یک موسسه غیر انتفاعی، با شخصیت حقوقی مستقل و با شرح وظایف و اختیارات تعریف شده، بوده که حوزه صلاحیت آن، تهران است و با هدف هماهنگی فعالیت بازرگانان تهران و تامین منافع آنها، به فعالیت می پردازد. سایت اتاق بازرگانی تهران، به آدرس tccim.ir، ارائه دهنده خدمات متنوعی، مانند صدور و تمدید کارت بازرگانی و ارائه مشاره های تخصصی در زمینه صادرات و واردات بوده و دفتر اتاق نیز در خيابان خالد اسلامبولی (وزرا)، پلاک 82 مستقر می باشد.

 

با توجه به نقش بسیار تاثیر گذار تجار و شرکت های تجاری در تجارت و اقتصاد کشور و با هدف آموزش به روز این افراد و برقراری ارتباط آنها با تجار سایر کشورها و با بخش دولتی کشور خودمان، نهادی، تحت عنوان اتاق بازرگانی ایران، تاسیس گردیده که موسسه ای غیر انتفاعی و با شخصیت حقوقی مستقل از دولت می باشد.
اما، از آنجا که وجود یک اتاق بازگانی در پایتخت، جوابگوی حجم وسیع فعالیت ها تجاری و تعداد بالای تجار در سراسر کشور نبوده، اتاق های بازرگانی شهرستان ها نیز تشکیل گردیده که یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین این اتاق ها، اتاق بازرگانی تهران است که در محدوده شرح وظایف و اختیارات قانونی خود، خدمات بسیار مهم و کلیدی را به تجار و شرکت های تجاری تهران، ارائه می کند.
با توجه به اهمیت این اتاق برای بازرگانان تهران، در مقاله حاضر، ابتدا به این سوال پاسخ داده که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران چیست؛ سپس، ارکان، وظایف و اختیارات این اتاق را توضیح داده و پس از معرفی سایت آن، آدرس و تلفن اتاق بازرگانی تهران را ارائه خواهیم کرد. 

اتاق بازرگانی تهران چیست

اتاق بازرگانی، از جمله نهادهایی است که نقش بسیار مهمی در تجارت داخلی و بین الملل و گسترش فعالیت ها و پیشبرد اهداف تجار و شرکت های تجاری دارد. یکی از زیر مجموعه های اتاق بازرگانی، اتاق بازرگانی تهران بوده که همانند سایر اتاق های بازرگانی، دارای سایت اختصاصی و شرح وظایف و اختیارات مخصوص به خود می باشد.

با توجه به اهمیت و جایگاه این اتاق در تجارت داخلی و بین المللی کشور ما، در این مقاله، ابتدا به این سوال، پاسخ خواهیم داد که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، چیست و به چه نهادی گفته می شود و پس از بررسی ارکان این اتاق و معرفی سایت آن، وظایف و اختیارات این نهاد تجاری را توضیح خواهیم داد.

برای اینکه به این سوال پاسخ دهیم که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، به چه نهادی گفته می شود، لازم است تا ابتدا، تعریف صحیح و روشنی از اتاق بازرگانی ایران داشته و سپس، به بررسی اتاق بازرگانی تهران بپردازیم. چرا که اتاق تهران، در واقع، یکی از زیر مجموعه های اتاق بازرگانی ایران بوده، هر چند از نظر شخصیت حقوقی و امور مالی و اداری، مستقل از اتاق ایران می باشد.

با توجه به اینکه بازرگانان و تجار، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، نقش بسیار پر رنگ و تاثیر گذاری در تجارت و اقتصاد کشور داشته و همچنین، جهت ایفای هر چه بهتر این نقش، نیازمند ارتباط با بخش دولتی و حمایت های دولت می باشند، در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای جهان، نهادی، تحت عنوان اتاق بازرگانی ایران، تاسیس گردیده که پل ارتباطی و نهاد واسط میان تجار، با یکدیگر و با دولت می باشد.

اتاق بازرگانی ایران، در قوانین بعد از انقلاب، برای اولین مرتبه، در سال 1369 و در قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، مورد توجه قانون گذار، قرار گرفته و ارکان و وظایف و اختیارات آن، مشخص گردید. مطابق ماده 2 این قانون: « اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، موسسه‌ای غیر انتفاعی است که دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی می ‌باشد. » بنابراین، هرچند، اتاق بازرگانی، به عنوان پل ارتباطی تجار و شرکت ها تجاری بخش خصوصی با دولت عمل کرده، لیکن، یک نهاد غیر دولتی و با شخصیت حقوقی مستقل از دولت می باشد.

اما، با توجه به اینکه استقرار اتاق بازرگانی در تهران، با اصل تمرکززدایی و تسهیل و تسریع امور فعالین اقتصادی استان ها، در تعارض بوده، در اصلاحات سال 1373 در قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، تشکیل اتاق های شهرستان، مورد پیش بینی قانون گذار، قرار گرفت و در نتیجه، انجام بخش مهمی از وظایف اتاق بازرگانی، در شهرهای ایران، به اتاق های بازرگانی شهرستان، واگذار گردید که بزرگ ترین و مهم ترین این اتاق ها، اتاق بازرگانی تهران می باشد.

به موجب ماده 4 این قانون:« حوزه فعالیت اتاق شهرستان، محدود به حدود تعیین شده در قانون تقسیمات کشوری است و اتاق شهرستانها، دارای شخصیت حقوقی بوده ‌و در امور اداری و مالی خود، بر اساس مقررات مربوطه مستقل می‌ باشد.» بنابراین، با تصویب این ماده، اتاق بازرگانی تهران، از اتاق بازرگانی ایران، جدا گشته و به عنوان یک نهاد با شخصی حقوقی مستقل، به بازرگانان و تجار تهران، ارائه خدمات می کند.

لذا، با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این سوال که اتاق بازرگانی تهران چیست و به چه نهادی اطلاق می شود، باید گفت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، یک موسسه غیر انتفاعی، با شخصیت حقوقی مستقل و با شرح وظایف و اختیارات تعریف شده، بوده که حوزه صلاحیت آن، استان تهران است و به عنوان پل ارتباطی تجار با یکدیگر و با نهادهای دولتی و با هدف هماهنگی فعالیت بازرگانان تهران و تامین منافع آنها، به فعالیت می پردازد.

ارکان اتاق بازرگانی تهران

مساله مهم دیگری که در رابطه با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، لازم است تا به آن پرداخته شود، ارکان این اتاق می باشد. لذا، در این بخش، قصد داریم تا به بررسی ارکان اتاق بازرگانی تهران، پرداخته و ساختار این ارکان و همچنین، اعضای این موسسه غیر انتفاعی را بررسی کنیم.

ارکان اتاق های بازرگانی شهرستان، من جمله اتاق تهران و  اتاق بازرگانی اصفهان، در ماده 7 قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، مشخص و تعیین شده است. به موجب این ماده: « ارکان اتاق شهرستانها، عبارت است از: ‌الف - هیات نمایندگان ب - هیات رئیسه » بنابراین، برخلاف اتاق بازرگانی ایران، که دارای چهار رکن شورای عالی نظارت، هیات نمایندگان، هیات رئیسه و دبیر کل بوده، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، صرفا متشکل از دو رکن می باشد.

در حال حاضر، هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران، از 6 عضو، تشکیل گردیده و هیات نمایندگان، به 5 بخش نمایندگان بازرگانی، صنعت، معدن، کشاورزی و بخش دولتی، تقسیم می شوند که در هر کدام از این بخش ها نیز تجار متخصص یا نمایندگان بخش دولتی، با توجه به شرح وظایف و اختیارات تعیین شده خود، به ارائه خدمات به بازرگانان بخش خصوصی، مشغول می باشند.

وظایف و خدمات اتاق بازرگانی تهران

اتاق بازرگانی تهران، مانند هر نهاد دولتی و خصوصی پیش بینی شده در قانون، دارای شرح وظایف و اختیارات مخصوص به خود بوده که در ماده 5 قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، تعریف شده است. به علاوه، بر اساس اعلام سایت این اتاق، یک سری از خدمات نیز در سال های تشکیل آن، به تجار و سایر اشخاص ارائه گردیده که در حوزه موضوع و فعالیت آن می باشد. 
بنابراین، در ادامه، با توجه به قانون مزبور و اعلام سایت اتاق تهران، به بررسی وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، پرداخته و به این سوال پاسخ می دهیم که این اتاق، چه خدماتی را در سال های گذشته، به اعضا و اشخاص غیر عضو، ارائه کرده است؟

اطلاع رسانی در مورد قوانین تجاری و بازرگانی مورد اجرا در کشور و ایجاد هماهنگی میان کلیه تجار، شرکت ها تجاری و فعالین عرصه صنعت، معدن و کشاورزی؛ بحث و تبادل نظر در مورد طرح ها و لوایح مطرح شده، از سوی دولت و مجلس که مرتبط با اتاق بازرگانی تهران بوده و ارائه نظریه مشورتی در مورد آن ها؛ فراهم کردن زمینه اجرای قوانین مرتبط با اتاق، از طریق همکاری با مراجع مربوطه؛

تشکیل جلسه و همکاری با اتاق بازرگانی سایر کشور های جهان؛ برقراری سمینار و کنفرانس، در زمینه هایی که مرتبط با فعالیت های اتاق بوده و حضور در این کنفرانس ها و سمینارها؛ شناخت بازارهای بین المللی کالاهای صادراتی تجار ایرانی و فراهم کردن زمینه حضور بازرگانان ایرانی در نمایشگاه های داخلی و بین المللی؛ تشویق بازرگانان و تجار ایرانی به فعالیت در زمینه تولید و به ویژه تولید کالاهای صادراتی؛

ارائه خدمات بیمه ای به اعضا؛ تاسیس بیمارستان بازرگانان، جهت استفاده عموم مردم؛ صدور و تمدید کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی و اعتبار سنجی این کارت ها، برای تجار و شرکت های تجاری تهران؛ صدور گواهی مبدا و و فرم A، صدور تاییدیه امضای اسناد تجاری از جمله فاکتور فروش، گواهی بهداشت، قراردادهای بین المللی و سیاهه تجاری و استعلام گواهی های مبدا خارجی، به درخواست تجار و شرکت های تجاری.

تشکیل مرکز داوری اتاق و حل و فصل اختلافات تجار، از طریق مرکز مزبور؛ جمع آوری اطلاعات مرتبط با تجار و بازرگانان ایرانی و تاسیس مرکز مرتبط با آمار جمع آوری شده، به منظور انجام وظایف اتاق تهران؛ ارائه مشاوره در زمینه های مختلف امور گمرکی، کار، مسائل حقوقی، تامین اجتماعی، احیای شرکت های ورشکسته و ...؛ ارائه جدیدترین آموزش های مرتبط با تجارت و واردات و صادرات، از طریق مدرسه کسب و کار اتاق تهران؛

 

سایت اتاق بازرگانی تهران

در سال های اخیر، با ورود اینترنت به زمینه های مختلف زندگی روزمره افراد، نهادها، شرکت ها و ارگان های دولتی و خصوصی نیز به تاسیس و راه اندازی سامانه ها و سایت های اینترنتی، مانند سامانه جامع تجارت ایران، پرداخته و تلاش کرده اند تا خدمات خود را از طریق این سایت ها و به شکل غیر حضوری، به اعضا و کاربران خود ارائه دهند.

اتاق بازرگانی تهران نیز از این جریان، به دور نبوده و به منظور ارائه غیر حضوری خدمات خود به اعضا و انجام وظایف و اختیارات قانونی خود، اقدام به تاسیس سایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نموده که در آدرس اینترنتی tccim.ir به کابران خود، ارائه خدمات می کند.

میز خدمات، شامل خدمات عضویت و خدمات مشاوره، از جمله، صدور و تمدید کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق تهران، صدور گواهی مبدا و ارائه مشاوره های تجاری و بیمه ای و بازرگانی، معرفی ارکان اتاق و نشر آخرین اخبار عرصه تجارت و صادرات و واردات از طریق وب سایت خبری، از جمله امکانات سایت اتاق بازرگانی تهران می باشد.

 

آدرس و تلفن اتاق بازرگانی تهران

در بخش های قبل، به معرفی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، پرداخته و گفتیم که وظایف و اختیارات این اتاق، در ارتباط با اشخاص تاجر و شرکت های تجاری، شامل چه مواردی می باشد. همچنین، سایت اتاق بازرگانی تهران را معرفی کرده و توضیح دادیم که این سایت، در آدرس اینترنتی tccim.ir طیف وسیعی از خدمات را به تجار و بازرگانان تهران ارائه می کند.

در این بخش، قصد داریم تا آدرس و تلفن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران را جهت استفاده خوانندگان محترمی که قصد مراجعه حضوری به اتاق را داشته، ارائه کنیم که این اطلاعات، به شرح زیر می باشد:

آدرس: تهران، خيابان خالد اسلامبولی (وزرا)، روبروی خيابان بيست و يکم، پلاک 82، اتاق بازرگانی، صنايع، معادن و کشاورزی تهران؛ شماره تلفن: 88720461 021 و 1866 (مرکز تماس اتاق تهران)؛ لازم به ذکر است که ساعت کاری اتاق بازرگانی تهران، از 8 صبح الی 4 بعد از ظهر، در روزهای غیر تعطیل می باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عضویت و اخذ کارت از اتاق بازرگانی تهران در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عضویت و اخذ کارت از اتاق بازرگانی تهران پاسخ دهند.