در حال حاضر، امکان استعلام فوتی و جستجوی متوفی با اسم و فامیل، از طریق سایت بهشت زهرا، برای تهرانیان و از طریق سایت آرمستان ها، برای شهرستان ها، امکان پذیر می باشد و شهرهای فاقد سایت، باید از طریق مراجعه حضوری به آرامستان، برای استعلام متوفی مورد نظر خود، اقدام کنند.
برای مشاوره استعلام فوتی و جستجوی متوفی
برای مشاوره استعلام فوتی و جستجوی متوفی
مرگ، پدیده ای است که دیر یا زود هر شخصی در طول زندگی خود، با آن مواجه خواهد شد و گریز و اجتنابی از آن نیست. مطابق قانون ثبت احوال، تمامی موارد فوت ایرانیان مقیم داخل و خارج از کشور باید، به ثبت احوال یا مراجع ذی صلاح در خارج از کشور، اطلاع داده شده و برای افراد فوت شده، گواهی فوت صادر گردد.
بنابراین، هنگامی که شخصی فوت می کند، اطلاعات او در سیبستم ها، ثبت شده و همین امر، امکان استعلام فوتی و جستجوی متوفی با اسم و فامیل از ثبت احوال یا از طریق سامانه های الکترونیکی مخصوص را فراهم می آورد که این امر، یعنی استعلام فوتی و جستجوی متوفی، تنها با طی کردن نحوه و مراحل مخصوص آن، امکان پذیر خواهد بود.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم، سامانه جستجوی متوفی را معرفی و همچنین، نحوه جستجوی متوفی با نام خانوادگی از طریق این سایت و با کد ملی، بررسی کرده و در خصوص جستجوی متوفی با اسم و فامیل یا از طریق ثبت احوال یا به صورت اینترنتی و با کمک شماره شناسنامه توضیح دهیم و بگوییم، نحوه اطلاع از تاریخ فوت، چگونه می باشد و در نهایت، جستجوی قطعه و ردیف بهشت زهرا را توضیح داده و پس از معرفی نرم افزار بهشت زهرا، فایل دانلود آن را در اختیار متقاضیان بگذاریم.
یکی از ابتکارات شهرداری، در راستای تسهیل روند استعلام افراد فوت شده، راه اندازی سامانه جستجوی متوفی و فراهم کردن امکان جست و جوی الکترونیک متوفی بوده که این امر، ناشی از رواج استفاده از اینترنت و الکترونیکی شدن امور و تاثیرات مثبت آن است.
برای جستجوی متوفي در بهشت زهرا تهران، سایت بهشت زهرا، به آدرس beheshtezahra.tehran.ir و در شهرستان ها، سایت آرمستان ها بوده که آدرس سامانه آرامستان ها برای هر شهر، متفاوت از شهر دیگر می باشد و در برخی شهرها و شهرستان ها نیز هنوز، این سایت، راه اندازی نگردیده است.
با مراجعه به سایت بهشت زهرا یا سایت آرمستان های مربوط به هر شهر، افراد می توانند، پس از وارد کردن اطلاعاتی نظیر اسم و فامیل متوفی یا نام پدر او، اقدام به جست و جو نموده و از فوت شدن یا نشدن فرد مورد نظر خود یا دفن او در آرامستان آن شهر، مطلع گردند. در سایت بهشت زهرای تهران، امکان اطلاع از ردیف و قطعه ای که متوفی در آن دفن شده نیز وجود دارد. در زیر، آدرس سایت آرمستان های برخی از شهرها، ارائه شده است:
نام شهر | آدرس سامانه آرامستان |
ارومیه |
|
اهواز | orujian-ahwaz.com |
باغستان | www.baghestan.ir |
کرج | my.karaj.ir/dead |
قزوین | aramestanha.qazvin.ir |
تهران | beheshtezahra.tehran.ir |
بابل | cemetery-babol.ir |
یزد | fava.yazd.ir |
سمنان | meraj.semnan.ir |
شیراز | daralrahmeh.ir |
از آنجایی که عدم ثبت فوت، تخلف بوده و مشمول جریمه است، علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر که در قسمت حتما بخوانید آمده، اقدام کنند.
پس از توضیح در خصوص سایت استعلام فوتی، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص مراحل و نحوه استعلام متوفی به صورت الکترونیک و حضوری، توضیح دهیم و بگوییم که متقاضیان انجام این امر، باید چه مراحلی را طی کرده تا موفق به جستجوی متوفی با نام خانوادگی در تهران و سایر اطلاعات او گردند. نحوه جستجوی متوفی با نام خانوادگی، به شرح زیر است:
استعلام فوتی به صورت حضوری
استعلام فوتی به صورت حضوری، بدین صورت بوده که متقاضی باید، به ثبت احوال یا آرامستان شهر مورد نظر خود، مراجعه کرده و با دادن اطلاعات فرد مورد نظر، اقدام به استعلام و جستجوی متوفی نماید.
استعلام فوتی به صورت اینترنتی
در استعلام فوتی به صورت اینترنتی، متقاضی باید، به سایت بهشت زهرا یا آرامستان شهر مورد نظر خود رفته و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، اقدام به جست و جوی فرد مورد نظر خویش نماید و با توجه به اینکه هر شهر، سامانه آرامستان مخصوص به خود را دارد، ما در اینجا، جست و جو از طریق سامانه آرامستان و بهشت زهرای شهر تهران را به عنوان یک نمونه و مثال، انتخاب کرده ایم و راهنمای تصویری آن را ارائه خواهیم داد که به شرح زیر است:
در ابتدا، متقاضی استعلام فوتی و جستجوی متوفی با اسم و فامیل باید، آدرس سامانه بهشت زهرای تهران، یعنی ebehesht.tehran.ir را در مرورگر خود، جست و جو کرده تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شود و سپس، گزینه "جستجوی متوفی" را انتخاب کند.
در این مرحله، متقاضی می تواند، با وارد کردن اسم و فامیل و در صورت اطلاع، نام پدر شخص مورد نظر خود در کادرهای مربوطه، همچنین، پس از وارد کردن عدد تصویر امنیتی، گزینه "جستجو" را انتخاب کرده و اقدام به استعلام متوفی مد نظر خویش نماید. شایان ذکر است که جز نام و نام خانوادگی و عدد تصویر امنیتی، وارد کردن اطلاعات مربوط به نام پدر، شماره ردیف و شماره قطعه، ضروری نیست.
در خصوص باقی شهرهایی که دارای سامانه آرامستان هستند نیز، متقاضیان جستجوی متوفی با اسم و فامیل باید، آدرس سامانه مورد نظر خود را جست و جو کرده و مراحلی مشابه مراحل فوق الذکر را طی نمایند یا در صورت عدم امکان، از روش مراجعه حضوری، استفاده کنند.
در قسمت های قبلی مقاله، سایت استعلام فوتی را معرفی کرده و نحوه جستجوی اموات را از طریق سامانه آرامستان ها و سایت بهشت زهرای تهران، مورد بررسی قرار دادیم، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا درباره امکان و نحوه استعلام فوتی با کد ملی، صحبت کنیم و بگوییم که آیا انجام این امر، به صورت الکترونیک، از طریق درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور یا سایر سایت ها، میسر است یا خیر.
در خصوص امکان استعلام فوتی با کد ملی، باید گفت، در حال حاضر، امکان استعلام فوتی با کد ملی، وجود دارد و نحوه انجام این امر، بدین شکل می باشد که متقاضی باید، از طریق مراجعه حضوری، به ثبت احوال یا آرامستان شهر مورد نظر خود، برای انجام آن، اقدام کند.
در پاسخ به این پرسش که آیا، امکان استعلام فوتی با کد ملی، سامانه مخصوص به خود را دارد و می توان این امر را به صورت اینترنتی و الکترونیکی انجام داد یا خیر؟ نیز باید گفت، خیر، متاسفانه تا کنون، ثبت احوال یا شهرداری در سامانه آرامستان ها، امکان چنین امری را فراهم نیاورده و تنها راه استعلام فوتی با کد ملی فرد مورد نظر، از طریق مراجعه حضوری به نهادهایی از قرار ثبت احوال یا آرامستان است.
پس از بررسی امکان و نحوه استعلام فوتی با کد ملی، در این بخش از مقاله، قصد داریم در خصوص امکان و نحوه استعلام فوتی با اسم و فامیل، صحبت کنیم و بگوییم که آیا این امر، به صورت اینترنتی نیز ممکن است یا در حال حاضر، امکان انجام چنین امری، فراهم نمی باشد.
در خصوص امکان استعلام فوتی با اسم و فامیل بهشت زهرا، باید گفت، در حال حاضر، متقاضیان استعلام فوتی می توانند، با داشتن نام و فامیل یک شخص، در خصوص فوتی بودن یا نبودن او، اطلاعات کسب کنند و این امر، هم با مراجعه حضوری به ثبت احوال یا آرامستان و هم از طریق اینترنتی و الکترونیک، میسر است.
برای جستجوی متوفی با اسم و فامیل، از طریق اینترنتی، متقاضی باید، همانند آنچه در قسمت های قبلی مقاله، درباره نحوه استعلام فوتی از طریق سامانه بهشت زهرا و آرامستان ها توضیح داده شد، اقدام کرده و پس از جست و جوی آدرس سامانه آرامستان شهر مورد نظر و وارد شدن به صفحه آن، با انتخاب گزینه "جستجوی متوفی" و سپس، وارد کردن اسم و فامیل فرد مد نظر خود، اقدام به استعلام فوتی بودن یا نبودن او نماید.
یکی از پرسش های رایج درباره استعلام فوت، این است که آیا از ثبت احوال هر شهر، می توان اقدام به استعلام فوتی فرد مورد نظر خود نمود یا باید، نزد مرجع صلاحیت دار دیگری در این خصوص رفت؟ لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم تا به استعلام فوت از ثبت احوال بپردازیم.
برای پاسخ به پرسش مذکور باید، ماده 22 قانون ثبت احوال را مد نظر داشت که مقرر می دارد: "وفات هرکس، اعم از ایرانی یا خارجی، باید به یکی از ادارات ثبت احوال سراسر کشور، اعلام شود و نیز وفات ایرانیان در خارج از کشور، به ماموران کنسولی محل اقامت یا به یکی از ادارات سازمان ثبت احوال کشور اعلام می شود."
بر اساس ماده فوق و با توجه به این که باید، فوت اشخاص ایرانی، اعم از اینکه داخل ایران باشند یا ساکن خارج از ایران، به ثبت احوال، اطلاع داده شود، می توان در پاسخ به این پرسش که آیا امکان استعلام فوتی از ثبت احوال وجود دارد یا خیر؟ گفت، بله، چنین امکانی وجود دارد و کافی است تا متقاضی، به ثبت احوال شهر مورد نظر خود، مراجعه کند.
از دیگر پرسش های رایج در خصوص استعلام فوتی، این است که آیا می توان، با اطلاعاتی نظیر شماره شناسنامه، اقدام به استعلام اینترنتی فوت نمود یا چنین امکانی، فراهم نمی باشد؟ لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم تا این پرسش را بررسی کرده و در خصوص امکان یا عدم امکان استعلام اینترنتی فوت با شماره شناسنامه، توضیح دهیم.
در خصوص پاسخ به این پرسش که آیا می توان با شماره شناسنامه، اقدام به استعلام اینترنتی فوت نمود یا خیر؟ باید گفت، خیر، در حال حاضر، برای استعلام اینترنتی فوت، صرفا، به اطلاعاتی از قرار اسم و فامیل و در صورت امکان، نام پدر شخص، نیاز است و دولت و شهرداری، سامانه ای که بتوان، از طریق شماره شناسنامه، اقدام به استعلام اینترنتی فوت نمود را طراحی نکرده اند.
استعلام فوت با اطلاعاتی نظیر کد ملی و شماره شناسنامه، صرفا از طریق مراجعه حضوری به ثبت احوال یا آرامستان شهر مورد نظر، ممکن است و در این خصوص، داشتن نام و نام خانوادگی متوفی نیز الزامی می باشد و صرف داشتن شماره شناسنامه، کافی نخواهد بود.
پس از توضیح در خصوص نحوه استعلام فوت، با کد ملی و شماره شناسنامه، همچنین، معرفی سامانه جستجوی متوفی با اسم و فامیل، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا در خصوص نحوه و مراحل استعلام تاریخ فوت که به طور معمول، پس از معاینه جسد، توسط دادپزشک تعیین می گردد، صحبت کنیم و بگوییم که اطلاع از این امر، از طریق چه روش هایی، امکان پذیر می باشد.
برای استعلام تاریخ فوت و اطلاع از تاریخ دقیق، تنها راهی که وجود دارد، مراجعه حضوری به اداره ثبت احوال و اقدام از طریق ثبت احوال است. همچنین، دسترسی به گواهی فوت فرد نیز این امکان را فراهم می کند تا از تاریخ فوت یک نفر، مطلع شد.
یکی دیگر از راه هایی که با کمک آن، تا حدودی می توان به تاریخ فوت، واقف شد و از آن اطلاع یافت، مراجعه به آرامستان و بررسی تاریخ دفن متوفی مورد نظر است که به طور ضمنی، این اطلاعات را به متقاضی می دهد که فرد، حدودا، در چه تاریخی، فوت کرده است. همچنین، در استعلام اینترنتی فوتی، در برخی سامانه ها، تاریخ دفن نیز در نتیجه جست و جو، نمایش داده می شود و از طریق آن نیز، به طور ضمنی می توان از حدود تاریخ فوت، مطلع شد.
پیش از در خصوص جستجوی متوفی در بهشت زهرا تهران جستجوی متوفی با نام خانوادگی تهران و جستجوی اموات شهرستان ها توضیحاتی ارائه شده است اکنون قصد داریم به بررسی جستجوی قطعه و ردیف بهشت زهرا بپردازیم و بگوییم استعلام متوفی با جستجوی قطعه و ردیف به صورت انجام می شود.
به منظور استعلام بر اساس جستجوی قطعه و ردیف متقاضی باید ابتدا وارد سامانه بهشت زهرا به نشانی beheshtezahra.tehran.ir شده و بر روی گزینه جستجوی متوفی کلیک نماید.
پس از انتخاب گزینه جستجوی متوفی صفحه ای مطابق تصویر زیر برای متقاضی نمایش داده می شود که می تواند با وارد کردن ردیف و قطعه، محل دفن متوفی را جستجو کند.
پس وارد کردن اطلاعات مذکور نتیجه استعلام قابل مشاهده خواهد بود. امروزه دریافت گواهی فوت به صورت حصوری انجام شده و تا کنون امکان اخذ گواهی فوت الکترونیک فراهم نشده است. برای آشنایی بیشتر با گواهی فو.ت الکترونیک مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
در تیر اول مقاله، با عنوان معرفی سامانه استعلام فوتی، گفتیم که سایت استعلام فوتی، برای شهروندان تهرانی و کسانی که قصد جستجوی متوفی دفن شده در بهشت زهرای تهران را دارند، سایت بهشت زهرا، به آدرس beheshtezahra.tehran.ir، می باشد. شهرداری، به راه اندازی سایت، اکتفا نکرده و نرم افزار موبایلی این سامانه را نیز، طراحی و ارائه نموده تا شهروندان، در خصوص جستجوی متوفی با اسم و فامیل، راحت باشند و به آسانی، بتوانند، نسبت به این امر، اقدام کنند.
علاقمندان به دانلود نرم افزار بهشت زهرا، برای جستجوی متوفی مدفون در بهشت زهرای شهر تهران می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند.
امکانات این نرم افزار، دقیقا مشابه امکانات سایت بهشت زهرای تهران بوده و متقاضی می تواند، از طریق آن، نسبت به جستجوی متوفی با اسم و فامیل و یا رزرو خدمات و پیگیری آن، در بهشت زهرای شهر تهران، اقدام نماید. برای آشنایی با نکات حقوقی مراسم تدفین مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام فوتی و جستجوی متوفی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون استعلام فوتی و جستجوی متوفی پاسخ دهند.
برای مشاوره استعلام فوتی و جستجوی متوفی
برای مشاوره استعلام فوتی و جستجوی متوفی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©