اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران ، یک موسسه غیر انتفاعی است که وظایف و اختیارات آن ، در حوزه بهبود فعالیت های اقتصادی ، صنعتی ، معدنی و کشاورزی می باشد . از طریق سایت اتاق بازرگانی به آدرس www.iccima.ir نیز ، آخرین اخبار و اطلاعیه ها ، نمایشگاه و سمینارهای مربوطه به اطلاع فعالان اقتصادی خواهد رسید .
برای مشاوره وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران
برای مشاوره وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران
در حال حاضر ، یکی از مهم ترین اولویت های دولت ایران ، بهبود و ارتقای وضعیت اقتصادی کشور می باشد و به همین دلیل ، قوانین ویژه ای نیز ، در راستای حمایت از فعالین اقتصادی ، به تصویب رسیده است . اما از آن جهت که بهبود مسائل اقتصادی ، نیازمند همکاری و هم افزایی بخش عظیمی از فعالان اقتصادی می باشد ، مراجعی پیش بینی شده تا از این طریق ، بتوان با یک هماهنگی بهتر ، به انجام امور مذکور پرداخت .
یکی از این مراجع یا نهادها ، اتاق بازرگانی ایران می باشد که تاسیس آن در قانونی تحت عنوان قانون اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران پیش بینی شده است . از آن رو که اتاق بازرگانی ایران ، به موجب قوانین مربوطه ، از وظایف و اختیارات مهمی در حوزه مسائل بازرگانی ، صنعتی و معدنی و کشاورزی برخوردار است ، پرداختن به این موضوع برای فعالان اقتصادی ، حایز اهمیت می باشد .
به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوعات بپردازیم که اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران چیست و ارکان ، وظایف و اختیارات آن را بر اساس قانون مربوطه ، توضیح دهیم . در ادامه نیز ، سایت اتاق بازرگانی ایران و نیز ، آدرس و شماره تلفن آن را برای مراجعین ، ارائه نماییم .
رشد و توسعه اقتصادی ، از جمله اولویت دولت های کنونی محسوب می شود . به همین دلیل ، علاوه بر قانون اساسی و قوانین عادی ، تعداد بی شماری آیین نامه ، بخشنامه و دستورالعمل صادر شده تا از این طریق ، امور حوزه های مختلف اقتصادی اعم از تجارت ، صنعت ، معدن و کشاورزی ، تحت ضوابط مشخص ، انجام شود .
یکی از مراجعی که در نظام حقوقی ایران ، به منظور توسعه و بهبود فعالیت های اقتصادی ایجاد شده ، اتاق های بازرگانی می باشد که برای نخستین بار ، تاسیس آنها در سال 1369 ، به موجب قانونی تحت عنوان قانون اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران ، مورد توجه قرار گرفت . بر اساس این قانون ، اتاق های بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ، به دو نوع هستند : اتاق بازرگانی ایران و اتاق بازرگانی شهرستان های مختلف .
در پاسخ به این سوال که اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران چیست ، باید ماده 1 قانون مذکور را مورد توجه قرار داد که بر اساس آن ، اتاق بازرگانی ایران ، به منظور کمک کردن به رشد و توسعه اقتصاد کشور ، تبادل افکار و بیان آراء و عقاید مدیران در حوزه های مختلف صنعتی ، معدنی ، کشاورزی و بازرگانی ، اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران ، موسوم به اتاق ایران ، تاسیس می شود .
اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران ، طبق ماده 2 این قانون ، یک موسسه غیر انتفاعی می باشد که فارغ از مسائل مادی و اقتصادی برای اعضا ، تاسیس می گردد . همچنین ، اتاق بازرگانی ایران ، دارای شخصیت حقوقی است ؛ لذا از دولت مستقل بوده و استقلال مالی خود را حفظ کرده و می تواند به صورت مستقل ، صاحب حق و تکلیف شده و طرف دعوی قرار گیرد .
لازم به ذکر است که اتاق بازرگانی ایران ، در شهر تهران قرار دارد ؛ اما در کنار آن ، بر اساس ماده 4 قانون ، اتاق های بازرگانی در شهرستان ها، مانند اتاق بازرگانی اصفهان نیز ، تاسیس می شود که حوزه فعالیت آنها ، بر خلاف اتاق بازرگانی ایران ، محدود به همان شهر خواهد بود و اتاق های شهرستان ها نیز ، دارای شخصیت حقوقی بوده و در انجام وظایف و اختیارات خود ، مستقل می باشند .
در قسمت قبل ، توضیح دادیم که اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران چیست و گفتیم اتاق بازرگانی ایران ، نوعی موسسه غیر انتفاعی با شخصیت حقوقی مستقل از دولت می باشد که برای تبادل افکار و عقاید مدیران بازرگانی ، صنعتی ، معدنی و کشاورزی بوجود آمده است و مقر آن در شهر تهران است . اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود ، این است که ارکان اتاق بازرگانی ایران به عنوان یک موسسه غیر انتفاعی ، کدامند ؟
بر اساس ماده 6 قانون اتاق بازرگانی ، ارکان اتاق بازرگانی ایران ، برخلاف ارکان اتاق های بازرگانی شهرستان، نظیر اتاق بازرگانی تبریز، چهار دسته هستند که به ترتیب ، شامل شورای عالی نظارت ، هیات نمایندگان ، هیات رئیسه و دبیر کل می باشد ؛ در حالی که ارکان اتاق شهرستان ها ، شامل هیات نمایندگان و هیات رئیسه است . در این قانون ، برای هر یک از ارکان مذکور ، احکامی بیان شده است که اهم آنها ، به شرح زیر است :
شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران ، از افرادی همچون وزیر امور اقتصادی و دارایی ، صنایع ، معادن ، فلزات و کشاورزی ، رئیس و دو نایب رئیس اتاق ایران تشکیل می شود . از جمله وظایف این شورا ، می توان به بررسی و تصویب آیین نامه های مربوط به عضویت در اتاق ها ، سیاست گذاری کلی در خصوص اتاق ها و نظارت بر اجرای این سیاست ها ، رسیدگی به پیشنهادات و شکایات اتاق ها و همچنین ، انحلال اتاق ها اشاره نمود .
هیات نمایندگان اتاق ایران ، از منتخبین اتاق های شهرستان ها در سراسر کشور و نمایندگان اتحادیه ها و سندیکاهای وابسته به اتاق ها تشکیل می شود که در اولین جلسه هیات نمایندگان اتاق مربوطه ، برای مدت 4 سال انتخاب شده و به اتاق ایران معرفی می شوند . لازم به ذکر است که عضویت در اتاق ها ، منوط به داشتن کارت عضویت است . از جمله وظایف هیات نمایندگان ، می توان به انتخاب هیات رئیسه ، بررسی و تصویب بودجه اتاق و تشکیل کمیسیون های مشورتی اشاره نمود .
هیات رئیسه اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران نیز ، بر اساس قانون ، 7 نفر می باشند که در اولین جلسه تاسیس هیات نمایندگان ، برای مدت 4 سال انتخاب خواهند شد . به منظور اداره امور اجرایی اتاق ایران ، رئیس اتاق ، یک نفر را به عنوان دبیر کل ، به هیات رئیسه پیشنهاد می کند که پس از تصویب هیات رئیسه ، زیر نظر رئیس انجام وظیفه نماید . از جمله وظایف هیات رئیسه ، می توان به تعیین حق عضویت سالانه ، اجرای مصوبات شورای عالی نظارت و هیات نمایندگان ، بررسی و تایید بودجه و تفریق بودجه سالانه ، انتخاب ، عزل و نظارت بر انجام وظایف دبیر کل اشاره نمود .
همچنین ، دبیرکل اتاق ایران ، وظایف و اختیاراتی همچون اداره کلیه امور اجرایی ، استخدام ، نصب و عزل کارکنان اتاق ها ، تعیین حقوق و مزایای آنها ، نمایندگی اتاق در مراجع قضایی و دادگاه های اختصاصی اداری در قبال اشخاص ، انجام هرگونه معامله اعم از خرید و فروش و اجاره ، اخذ وام و مواردی از این قبیل را به عهده دارد .
همانطور که گفتیم ، از جمله مهم ترین اهداف تاسیس اتاق های بازرگانی ، بهبود وضعیت فعالیت های بازرگانی ، صنعتی ، معدنی و کشاورزی ، از طریق هم افزایی مدیران می باشد . اما یکی از مهم ترین موضوعاتی که پیرامون تاسیس اتاق های بازرگانی مطرح می شود ، این است که این اتاق بازرگانی ایران ، چه وظایف و اختیاراتی داشته و چه خدماتی ارائه می دهند ؟
در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس ماده 5 قانون اتاق بازرگانی ، وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران ، در چند بند بیان شده است که در این قسمت ، قصد داریم اهم وظایف و اختیارات مذکور را طبق قانون ، ذکر نماییم .
ایجاد کردن هماهنگی و همکاری میان بازرگانان و افراد تاجر ، صاحبان صنایع ، معادن و کشاورزان در خصوص اجرای قوانین مربوطه ؛
ارتباط برقرار نمودن با اتاق های بازرگانی سایر کشورها و تاسیس اتاق های مشترک با آنها بر اساس سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران ؛
تشکیل نمایشگاه های بازرگانی در داخل و خارج از کشور ، البته با کسب مجوز از وزارت صنعت ، معدن و تجارت و شرکت در کنفرانس ها و سمینارهای مربوط به حوزه بازرگانی ، صنعت ، معدن و کشاورزی ؛
ارائه اظهار نظرات مشورتی در خصوص مسائل اقتصادی در حوزه کشاورزی ، بازرگانی و صنعتی و ارائه آنها به قوای سه گانه کشوری همچون قوه مجریه ، مقننه و قضاییه ؛
همکاری کردن با دستگاه های اجرایی کشور در قوه مجریه و همچنین سایر مراجع ذی ربط به منظور اجرای صحیح قوانین و مقررات مربوطه ؛
تلاش در جهت حکمیت در حوزه مسائل بازرگانی و تجاری اعضا و سایر متقاضیان از طریق تشکیل یک مرکز داوری ؛
تشویق تجار و فعالین اقتصادی در راستای سرمایه گذاری در امور تولیدی ، به ویژه تولید کالاهای صادراتی پر اهمیت ؛
تلاش در جهت شناسایی بازار کالاهای صادراتی ایران در خارج از کشور و کمک به موسسات مربوط برای شرکت کردن در نمایشگاه های تجاری و بازرگانی داخلی و خارجی ؛
تشکیل اتحادیه های صادراتی و وارداتی و سندیکاهای تولیدی که در زمینه فعالیت های بازرگانی ، صنعتی ، معدنی و خدماتی فعالیت می کنند ؛
دایر کردن دوره های کاربردی در رشته های مختلف بازرگانی ، صنعتی ، معدنی و خدماتی متناسب با احتیاجات کشور که این امر از طریق سایت اتاق ایران اطلاع رسانی می شود ؛
تهیه ، صدور ، تفریغ و تایید اسنادی که طبق مقررات بین المللی به عهده اتاق بازرگانی ایران می باشد ، با هماهنگی وزارت صنعت ، معدن و تجارت ؛
صدور کارت عضویت در اتاق بر اساس آیین نامه اتاق ایران ، جهت تشکیل مدارک صدور کارت بازرگانی برای اعضای اتاق ؛
ایجاد و اداره کردن مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی که به منظور انجام وظایف و اختیارات اتاق ، سایت مخصوصی نیز راه اندازی شده که در قسمت بعد ، به معرفی سایت اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران خواهیم پرداخت .
در قسمت های قبل ، به این موضوعات پرداخته شد که اتاق بازرگانی ایران چیست ، ارکان این اتاق کدامند و چه وظایف و اختیاراتی به لحاظ قانونی بر عهده دارد . همانطور که در شرح وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ذکر شد ، اتاق ایران ، برای ارائه برخی از خدمات خود از قبیل استعلام کارت بازرگانی ، نیازمند تهیه مرکز آمار و اطلاعات و یک سایت می باشد . به همین مناسبت ، در این قسمت قصد داریم سایت اتاق بازرگانی ایران را معرفی نماییم .
سایت اتاق بازرگانی ایران ، از طریق آدرس الکترونیکی www.iccima.ir در دسترس می باشد . همچنین ، برای دسترسی به سایت اتاق بازرگانی ایران ، می توانید عبارت « اتاق بازرگانی ایران » را جستجو نموده و بر روی اولین سایت ، کلیک کنید تا وارد سایت شوید .
لازم به ذکر است که پس از دسترسی به سایت اتاق بازرگانی ایران ، می توانید به خدماتی که در راستای وظایف و اختیارات اتاق ایران می باشد ، دسترسی پیدا کنید . همچنین ، امکان مراجعه حضوری به اتاق بازرگانی ایران نیز وجود دارد که در قسمت بعد ، به توضیح آدرس و شماره تماس آن خواهیم پرداخت .
اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران ، یک موسسه غیر انتفاعی است که در عین حال ، دارای شخصیت حقوقی مستقل می باشد . این اتاق که حوزه فعالیت آن ، مربوط به کل کشور می باشد ، در شهر تهران مستقر بوده و وظایف و اختیارات قانونی خود را انجام می دهد . در واقع ، علاوه بر اتاق بازرگانی تهران که حوزه فعالیت آن در حوزه تقسیمات کشوری شهر تهران می باشد ، اتاق بازرگانی ایران ، مربوط به سراسر کشور است .
به همین دلیل ، برخی از افراد ، برای برخورداری از خدمات ارائه شده توسط اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران ، نیازمند مراجعه حضوری به آن می باشد . به همین مناسبت ، در این قسمت قصد داریم آدرس و شماره تلفن اتاق بازرگانی ایران را نیز ، برای مراجعه حضوری یا تماس با آن ، ارائه کنیم .
آدرس اتاق بازرگانی ایران ، تهران ، خیابان طالقانی ، نبش خیابان شهید موسوی ( فرصت ) ، پلاک 175 می باشد . کد پستی مربوط به آدرس اتاق بازرگانی ایران ، 1583648499 بوده و برای تماس با اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران ، می توانید با شماره 02185730000 تماس حاصل نمایید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران پاسخ دهند .
برای مشاوره وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران
برای مشاوره وظایف و اختیارات اتاق بازرگانی ایران
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©