دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / جواز کسب برای خانم ها

جواز کسب برای خانم ها

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

گرفتن جواز کسب برای خانم ها امکان فعالیت قانونی در حوزه های اقتصادی را فراهم می کند. شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها شامل ارائه مدارک هویتی، تکمیل فرم های درخواست و ارائه طرح کسب وکار است. برای استعلام جواز برای خانم ها، می توان به سایت سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه یا به دفاتر مربوطه در شهرستان ها سر زد. این فرآیند به آن ها کمک می کند تا کسب وکار خود را به صورت رسمی و مطابق با قوانین راه اندازی کنند.

 

 

در بسیاری از کشورها، شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها با توجه به قوانین و مقررات محلی تعیین می شود. برای استعلام جواز برای خانم ها، می توان به مراجع قانونی مانند شهرداری ها، سازمان های صنفی، یا سامانه های الکترونیکی مربوطه مراجعه کرد. این فرآیند به زنان این امکان را می دهد تا به طور مستقل و قانونی به فعالیت های اقتصادی بپردازند و نقش فعال تری در توسعه جامعه ایفا کنند.

 

اهمیت دریافت جواز کسب برای خانم ها بسیار بالاست، چرا که این موضوع نه تنها به رسمیت شناختن حقوق اقتصادی زنان را نشان می دهد، بلکه به افزایش مشارکت آن ها در بازار کار و بهبود وضعیت معیشتی خانواده ها کمک می کند. با توجه به شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها، تسهیل این فرآیند و ارائه آموزش های لازم می تواند زمینه ساز رشد بیشتر زنان در عرصه های اقتصادی شود. همچنین، استعلام جواز برای خانم ها به عنوان یک گام مهم، اطمینان می دهد که فعالیت های آن ها از پشتوانه قانونی برخوردار است و این امر به افزایش اعتماد عمومی و توسعه پایدار کسب وکارهای زنان منجر می شود.

 

با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله، پس از بررسی شرایط، مدارک لازم و هزینه های دریافت جواز کسب برای خانم ها، سامانه اخذ این مجوز معرفی شده و در ادامه، نحوه دریافت جواز، تمدید و استعلام آن توضیح داده خواهد شد. 

شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها

با توجه به اینکه اخذ جواز کسب برای خانم ها و صدور شناسه کسب برای آنها، نیازمند داشتن شرایط خاصی بوده و تمدید و استعلام آن نیز باید طبق روند مخصوصی انجام گیرد، در این بخش، به توضیح شرایط دریافت جواز کسب برای خانم ها پرداخته و در بخش های بعد، نحوه تمدید و استعلام این مجوز با کد ملی بررسی خواهد شد.

 

برای توضیح شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها، باید به آیین نامه اجرایی نحوه صدور و تمدید پروانه کسب (موضوع ماده 12 قانون نظام صنفی) مراجعه نمود که مطابق ماده 3 این آیین نامه، شرایط دریافت جواز کسب، برای کلیه افراد، من جمله خانم ها به شرح زیر می باشد:

 

شرایط عمومی دریافت جواز کسب برای خانم ها

 

اثبات مالکیت ملک یا منافع آن، از طریق ارائه اسناد لازم، مانند سند مالکیت، اجاره نامه رسمی یا عادی، سند سرقفلی و یا احراز مالکیت طبق عرف محل در روستاها؛ شناسایی هویت متقاضی، از طریق ارائه کارت ملی و شناسنامه، برای ایرانیان و پروانه کار و اقامت، برای خارجیان؛ نداشتن سوء پیشینه کیفری؛ پرداخت مالیات و دریافت مفاصا حساب مالیاتی یا تشکیل دادن پرونده مالیاتی و دریافت گواهی آن و گذراندن دوره های آموزشی مرتبط با فعالیت صنفی، در مرکز آموزش اصناف یا مرکز مورد تایید کمیسیون نظارت.

 

شرایط اختصاصی دریافت جواز کسب برای خانم ها

 

شرایط اختصاصی، بر خلاف شرایط عمومی، برای برخی از مشاغل، الزامی بوده که عبارتند از: انجام معاینات پزشکی و دریافت کارت مربوطه؛ تایید صلاحیت فردی، انتظامی و ترافیکی متقاضی، توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و صدور گواهی مربوطه؛ داشتن تحصیلات مرتبط و اثبات آن از طریق ارائه پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک تحصیلی بالاتر مرتبط.

 

سامانه دریافت جواز کسب برای خانم ها

سامانه دریافت جواز کسب برای خانم ها مانند سامانه جامع تجارت ایران و درگاه ملی مجوز ها به صورت الکترونیکی و از طریق پورتال های دولتی یا شهرداری ها در دسترس است. این سامانه ها به زنان این امکان را می دهند تا به راحتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری، مراحل دریافت جواز کسب را انجام دهند. برای استفاده از این سامانه ها، متقاضیان باید ابتدا در سامانه ثبت نام کرده و سپس با وارد کردن اطلاعات شخصی و مدارک مورد نیاز، درخواست خود را ثبت کنند. این مدارک معمولاً شامل شناسنامه، کارت ملی، مدارک مرتبط با محل کسب، و گواهی های مهارتی یا تحصیلی است.

 

باتوجه به توضیحات بالا می توان گفت که، سامانه دریافت جواز کسب برای خانم ها، در واقع، همان سایت نوین اصناف، نام داشته که در آدرس اینترنتی novin.iranianasnaf.ir، به بانوان متقاضی دریافت جواز کسب و سایر خدمات مرتبط با این مجوز، ارائه خدمت می کند.

 

علاوه بر دریافت جواز کسب برای خانم ها، امکان ثبت درخواست های مرتبط با تمدید پروانه کسب، تغییر نشانی، رسته، تغییر صاحب جواز کسب، پرداخت وجوه الزامی اتحادیه اصناف و حق عضویت به صورت آنلاین و استعلام جواز با کد ملی، از دیگر امکانات سامانه نوین اصناف می باشد.

مراحل و نحوه دریافت جواز کسب برای خانم ها

در قسمت های قبلی شرایط گرفتن جواز کسب برای خانم ها و سامانه دریافت این جواز بررسی شد. با توجه به راه اندازی سامانه دریافت جواز کسب برای خانم ها، در حال حاضر، مراحل دریافت این مجوز و دیگر امور مربوط به آن، مانند تمدید و پرداخت وجوه الزامی اتحادیه اصناف، به صورت اینترنتی، انجام می گیرد. لذا، در ادامه، ضمن یک راهنمای تصویری، مراحل و نحوه دریافت جواز کسب برای خانم هایی که دارای شرایط لازم می باشند، توضیح داده خواهد شد.

 

به منظور دریافت جواز کسب، متقاضیان ابتدا، باید آدرس درگاه ملی مجوزهای کشور، یعنی mojavez.ir را در مرورگر دستگاه خود، جست و جو کرده و پس از ورود به سامانه، بر روی گزینه ثبت نام، کلیک نمایند.

 

شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها

 

در این صفحه افراد می بایست نوع شخصیت خود را اعم از حقیقی و حقوقی، از قسمت بالای صفحه انتخاب نمودهو وارد پنجره خدمات دولت شود.

 

استعلام جواز برای خانم ها

 

در این قسمت، صفحه ای در پنجره خدمات دولت هوشمند باز می شود، که شخص می بایست در آن اطلاعتی نظیر تلفن همراه و کد امنیتی خواسته شده را وارد نموده و گزینه ارسال رمز یکبار مصرف را انتخاب نماید. 

 

جواز کسب برای خانم ها

 

در قسمت بعد کد یک بار مصرفی برای متقاضی فرستاده شده که می بایست در محل مشخص شده آن را وارد نماید. 

 

گرفتن پروانه کسب برای خانم ها

 

حال متقاضی باید کسب و کار موردنظر را در کادر مشخص شده، جست و جو نماید. 

 

استعلام جواز برای خانم ها

 

در این قسمت صفحه ای باز می شود که در آن راهنمای دریافت پروانه کسب و کار مورد نظر، توضیح داده شده است. این راهنما شامل مواردی نظیر شرایط لازم صدور، مدارک لازم و استعلامات بین دستگاهی می باشد.

 

جواز کسب برای خانم ها

 

در آخر، هزینه های لازم و زمان تایید مدارک به متقاضی نشان داده شده و متقاضی می بایست با انتخاب گزینه درخواست صدور مجوز وارد مرحله صدور مجوز شده و درخواست خود را ثبت نماید.

 

گرفتن پروانه کسب برای خانم ها

 

راهنمای تصویری بالا، مراحل و نحوه دریافت جواز کسب برای خانم ها را در درگاه ملی مجوزها، بیان کرده و متقاضیان دریافت هر نوع مجوز می بایست از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند، وارد درگاه ملی مجوز ها شده و نسبت به اخذ مجوز موردنظر اقدام نماید. در مرحله بعد نحوه پیگیری و استعلام این مجوز به صورت راهنمای تصویری ارائه شده است. 

 

حال، متقاضی صدور مجوز باید وارد سامانه جواز کسب برای خانم ها یا همان، سایت نوین اصناف، به آدرسnovin.iranianasnaf.ir، شده و بر روی گزینه "ورود" در قسمت بالای صفحه کلیک نماید.

 

استعلام جواز برای خانم ها

 

در صفحه جدید، لازم است متقاضی کد ملی و کلمه عبور خود را وارد نماید؛ در صورت فراموش کردن رمز عبور کاربر می تواند با انتخاب گزینه " ورود از طریق شماره تلفن همراه" و درخواست رمز پیامکی وارد سامانه نوین ایرانیان اصناف شود.

 

شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها

 

در این مرحله از مراحل نحوه دریافت جواز کسب برای خانم ها، لازم است تا متقاضی مراحل اخذ مجوز را در این سامانه پشت سر بگذارد و مدارک مورد نیاز خود را از جمله اجاره نامه یا سند مالکیت، مدرک تحصیلی و... را بارگذاری کند. بدین ترتیب، یک کد درخواست برای درخواست متقاضی صادر می شود. پس از آن درخواست صدور مجور برای اتحادیه صنفی مورد نظر ارسال می گردد تا پس از بررسی صحت مستندات ارائه شده مجوز نهایی صادر شود.

 

مدارک لازم برای دریافت جواز کسب خانم ها

بانوانی که دارای شرایط لازم برای دریافت جواز کسب خانم ها بوده و مطابق مراحل گفته شده در قسمت قبل مقاله، برای ثبت نام این مجوز، اقدام نموده، می بایست، مدارک لازم برای دریافت جواز کسب خانم ها را فراهم کرده و برخی از این مدارک را در جریان روند ثبت نام دریافت مجوز، بارگذاری نمایند که این مدارک، به شرح زیر می باشند:

 

کارت ملی و شناسنامه، برای ایرانیان یا پروانه کار و اقامت، برای خارجیان؛ سند مالکیت ملک یا اجاره نامه رسمی یا عادی و یا هر سند دیگری که نشان دهنده حق قانونی متقاضی، برای استفاده از ملک باشد، از قبیل، سند سرقفلی، وصیت نامه و یا هبه نامه؛ مفاصا حساب مالیات یا گواهی اداره مالیاتی، مبنی بر ثبت نام کد اقتصادی و تشکیل پرونده؛ مفاصا پرداخت حق تمبر پروانه کسب؛ گواهی گذراندن دوره های آموزشی مرتبط با فعالیت صنفی، در مرکز آموزش اصناف یا مرکز مورد تایید کمیسیون نظارت؛

 

به علاوه، برخی از مدارک نیز می بایست، دریافت و ارائه گردد که این گروه، صرفا اختصاص به مشاغل خاصی داشته و برای تمامی مشاغل، الزامی نمی باشد. این مدارک، عبارتند از: کارت معاینه پزشکی و کارت بهداشت؛ تاییدیه صلاحیت فردی، انتظامی و ترافیکی متقاضی، توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک تحصیلی بالاتر مرتبط.

 

هزینه دریافت جواز کسب برای خانم ها 

علاوه بر مدارک، مساله مهم دیگری که در رابطه با دریافت جواز کسب برای خانم ها، باید مورد توجه قرار گیرد، مساله هزینه هایی است که برای اخذ این مجوز، باید پرداخت گردد. بنابراین، در ادامه، هزینه دریافت جواز کسب برای خانم ها پرداخته و لیستی از اقلام این هزینه ها ارائه داده خواهد شد. 

 

در مرحله اول، متقاضی باید برای ثبت نام جواز کسب، اقدام کرده که در صورت انجام مراحل آن، از طریق سامانه نوین اصناف، انجام این مرحله، نیازمند پرداخت هزینه خاصی برای خانم ها نمی باشد.

 

اما، هزینه دریافت جواز کسب برای خانم ها، عمدتا، شامل هزینه های مربوط به فراهم کردن و ارائه مدارکی بوده که مهم ترین این مدارک، عبارتند از: سند مالکیت، اجاره نامه رسمی یا عادی یا مبایعه نامه که فراهم کردن هر یک، نیازمند پرداخت هزینه های اختصاصی آن می باشد؛ حق ورودی که حداکثر تا سقف 5 برابر حق عضویت اتحادیه مربوطه، برای سال اول است؛ فیش واریزی به مبلغ 30.000 ریال(معادل 3 هزار تومان) به حساب خزانه کشور.

 

به علاوه، در تعیین هزینه دریافت جواز کسب برای خانم ها، لازم است تا هزینه تهیه این گواهی ها نیز مورد توجه قرار گیرد: گواهی معاینه پزشکی و کارت بهداشت؛ گواهی عدم اعتیاد؛ تاییدیه نیروی انتظامی؛ گواهی عدم سوء پیشینه(20 هزار تومان، برای روش اینترنتی و 110 هزار تومان، برای روش دریافت حضوری)؛ ثبت نام کد اقتصادی و گواهی تشکیل پرونده مالیاتی؛ مفاصا پرداخت حق تمبر پروانه کسب( 10 هزار تومان) و گواهی گذراندن دوره های آموزشی مرتبط با فعالیت صنفی، در مرکز آموزش اصناف یا مرکز مورد تایید کمیسیون نظارت.

 

در نتیجه، با جمع مبالغ بالا، غیر از هزینه عمده خرید یا اجاره محل کسب، هزینه دریافت جواز کسب برای خانم ها ، مبلغی در حدود 5000000 ریال(معادل 500 هزار تومان) تا 20000000 ریال(معادل 2 میلیون تومان) بوده که لازم است به توانایی مالی متقاضی، برای پرداخت این هزینه ها توجه شود.

 

لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1404، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.

 

 

تمدید جواز کسب برای خانم ها

در رابطه با دریافت جواز کسب برای خانم ها، لازم است تا به این نکته توجه شود که این مجوز، یک جواز دائمی نبوده و اعم از اینکه به صورت موقت (یک ساله) و دائم (ده ساله) صادر شود، لازم است تا متقاضی، پیش از پایان مهلت جواز، برای تمدید آن، اقدام نماید. تمدید جواز کسب برای خانم ها، دارای مراحل مشخصی بوده که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:

 

ابتدا، کاربر باید وارد سامانه جواز کسب برای خانم ها یا همان، سایت نوین اصناف، به آدرس iranianasnaf.ir، شده و از قسمت بالای سامانه گزینه "ورود" را انتخاب نماید.

 

استعلام جواز برای خانم ها

 

حال، در مرحله بعدی با وارد کردن اطلاعات خود باید وارد پرتال شخصی خود در سامانه نوین اصناف شود.

 

شرایط گرفتن پروانه کسب برای خانم ها

 

پس از اینکه متقاضی تمدید پروانه وارد سامانه شد، با انتخاب گزینه تمدید پروانه از فهرست کنار صفحه باید مراحل تمدید پروانه کسب خود را تکمیل کرده و درخواست را برای اتحادیه ذی ربط به صورت سامانه ای ارسال نماید. پس از بررسی مدارک و مستندات متقاضی توسط اتحادیه، در صورت صحت اطلاعات، پروانه وی تمدید خواهد شد.

 

پیگیری و استعلام جواز برای خانم ها

در بخش های قبل، در مورد شرایط دریافت جواز کسب برای خانم ها، نحوه ثبت نام، مدارک لازم و هزینه های دریافت این مجوز، توضیح داده شده و گفته شد که بانوانی که برای دریافت پروانه کسب، اقدام کرده، به چه نحو می توانند، مجوز خود را تمدید نمایند. همانطور که گفتیم درخواست صدور و تمدید مجوز اصناف با مراجعه به سامانه نوین ایرانیان اصناف امکان پذیر می باشد.

 

متقاضی پیگیری و استعلام جواز برای خانم ها نیز می بایست ابتدا، مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه جواز کسب برای خانم ها یا همان، سایت نوین اصناف، یعنی نشانی novin.iranianasnaf.ir را در آن، جست و جو کرده و پس از ورود به سامانه و پرتال شخصی خود در این سامانه با انتخاب گزینه "درخواست ها" در فهرست سمت راست صفحه، لیست درخواست های درجریان خود را مشاهده کرده و با کلیک بر روی گزینه "وضعیت" با انتخاب کد درخواست مورد نظر، درخواست خود را پیگیری نماید.

 

لازم به ذکر است که منظور از کد درخواست، شماره ای است که در پایان مراحل ثبت نام یا تمدید جواز کسب برای خانم ها، در سامانه نوین اصناف، به آدرس novin.iranianasnaf.ir ، توسط سامانه، صادر شده و در اختیار متقاضی، قرار می گیرد. بنابراین پیگیری پروانه کسب مربوط به زمانی است که متقاضی یک درخواست در جریان دارد و قصد دارد تا نتیجه درخواست خود را در سامانه نوین ایرانیان اصناف مشاهده نماید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جواز کسب برای خانم ها در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جواز کسب برای خانم ها پاسخ دهند.