در صورت دارا بودن شرایط دریافت جواز کسب برای خانم ها، من جمله، داشتن سند مالکیت یا اجاره نامه، دریافت تاییدیه تشکیل پرونده مالیاتی و گذراندن دوره های آموزشی مربوطه، بانوان متقاضی می توانند با مراجعه به سامانه ایران اصناف، بخش درخواست صدور پروانه کسب، برای دریافت جواز اقدام نمایند. همچنین، خانم هایی که برای ثبت نام جواز کسب، اقدام کرده اند، این امکان را داشته تا با مراجعه به سامانه مزبور و از بخش پیگیری ثبت نام، مراحل استعلام درخواست خود را با کد ملی، انجام دهند.
برای مشاوره دریافت و تمدید جواز کسب برای خانم ها
برای مشاوره دریافت و تمدید جواز کسب برای خانم ها
امروزه برخلاف گذشته، خانم های بیشتری، برای ورود به بازار کسب و کار اقدام کرده و از آنجا که بسیاری از این کسب و کارها، یک فعالیت صنفی محسوب شده، آغاز و استمرار آن ها توسط بانوان، مستلزم دریافت جواز کسب می باشد.
نکته ای که باید در این مسیر، مورد توجه بانوان قرار گیرد، این مساله بوده که دریافت جواز کسب، نیازمند ارائه مدارک و پرداخت هزینه های خاصی بوده و ثبت نام آن نیز به روش اینترنتی و از طریق سامانه مخصوص صورت می گیرد که انجام مراحل آن، نیازمند آشنایی با روند اخذ پروانه کسب است.
لذا در این مقاله، پس از بررسی شرایط، مدارک لازم و هزینه های دریافت جواز کسب برای خانم ها، سامانه اخذ این مجوز را معرفی کرده و در ادامه، نحوه دریافت جواز، تمدید و استعلام آن با کد ملی را برای متقاضیان، توضیح خواهیم داد.
با توجه به اینکه اخذ جواز کسب برای خانم ها و صدور شناسه کسب برای آنها، نیازمند داشتن شرایط خاصی بوده و تمدید و استعلام آن نیز باید طبق روند مخصوصی انجام گیرد، در این بخش، به توضیح شرایط دریافت جواز کسب برای خانم ها پرداخته و در بخش های بعد، نحوه تمدید و استعلام این مجوز با کد ملی را بررسی خواهیم کرد.
برای توضیح شرایط جواز کسب برای خانم ها، باید به آیین نامه اجرایی نحوه صدور و تمدید پروانه کسب (موضوع ماده 12 قانون نظام صنفی) مراجعه نمود که مطابق ماده 3 این آیین نامه، شرایط دریافت جواز کسب، برای کلیه افراد، من جمله خانم ها به شرح زیر می باشد:
شرایط عمومی دریافت جواز کسب برای خانم ها
اثبات مالکیت ملک یا منافع آن، از طریق ارائه اسناد لازم، مانند سند مالکیت، اجاره نامه رسمی یا عادی، سند سرقفلی و یا احراز مالکیت طبق عرف محل در روستاها؛ شناسایی هویت متقاضی، از طریق ارائه کارت ملی و شناسنامه، برای ایرانیان و پروانه کار و اقامت، برای خارجیان؛ نداشتن سوء پیشینه کیفری؛ پرداخت مالیات و دریافت مفاصا حساب مالیاتی یا تشکیل دادن پرونده مالیاتی و دریافت گواهی آن و گذراندن دوره های آموزشی مرتبط با فعالیت صنفی، در مرکز آموزش اصناف یا مرکز مورد تایید کمیسیون نظارت.
شرایط اختصاصی دریافت جواز کسب برای خانم ها
شرایط اختصاصی، بر خلاف شرایط عمومی، برای برخی از مشاغل، الزامی بوده که عبارتند از: انجام معاینات پزشکی و دریافت کارت مربوطه؛ تایید صلاحیت فردی، انتظامی و ترافیکی متقاضی، توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و صدور گواهی مربوطه؛ داشتن تحصیلات مرتبط و اثبات آن از طریق ارائه پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک تحصیلی بالاتر مرتبط.
پس از توضیح شرایط دریافت جواز کسب برای خانم ها، در بخش های بعد، مدارک و هزینه های اخذ این مجوز را توضیح داده و پس از صحبت در مورد نحوه تمدید آن، روند استعلام با کد ملی این مجوز را بررسی خواهیم کرد.
با گسترش اینترنت و راه ندازی سامانه ها و سایت های دولتی و خصوصی، نظیر سامانه جامع تجارت ایران، هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور نیز به منظور تسهیل و تسریع ارائه خدمات به متقاضیان خانم، اقدام به تاسیس سامانه دریافت جواز کسب برای خانم ها نمود که بانوان، از طریق آن می توانند برای دریافت، تمدید و استعلام با کد ملی جواز کسب اقدام نمایند.
سامانه دریافت جواز کسب برای خانم ها، در واقع، همان سایت ایران اصناف، نام داشته که در آدرس اینترنتی iranianasnaf.ir، به بانوان متقاضی دریافت جواز کسب و سایر خدمات مرتبط با این مجوز، ارائه خدمت می کند.
علاوه بر دریافت جواز کسب برای خانم ها، امکان ثبت درخواست های مرتبط با تمدید پروانه کسب، تغییر نشانی، رسته، تغییر صاحب جواز کسب، پرداخت وجوه الزامی اتحادیه اصناف و حق عضویت به صورت آنلاین و استعلام جواز با کد ملی، از دیگر امکانات سامانه مزبور می باشد.
با توجه به راه اندازی سامانه دریافت جواز کسب برای خانم ها، در حال حاضر، مراحل دریافت این مجوز و دیگر امور مربوط به آن، مانند تمدید و پرداخت وجوه الزامی اتحادیه اصناف، به صورت اینترنتی، انجام می گیرد. لذا، در ادامه، ضمن یک راهنمای تصویری، مراحل و نحوه دریافت جواز کسب برای خانم هایی که دارای شرایط لازم می باشند را توضیح خواهیم داد.
به منظور دریافت جواز کسب، ابتدا، آدرس درگاه ملی مجوزهای کشور، یعنی auth.g4b.ir را در مرورگر دستگاه خود، جست و جو کرده و پس از ورود به سامانه، بر روی گزینه ثبت نام، کلیک نمایید.
در این صفحه، اطلاعات مشخص شده، از جمله نوع متقاضی(گزینه حقیقی انتخاب شود)، کد ملی، شماره شناسنامه، نام، نام خانوادگی و تاریخ تولد را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و پس از وارد کردن عدد تصویر امنیتی، بر روی دکمه ثبت نام کلیک کنید. اکنون، سامانه، یک نام کاربری و کلمه عبور(گذرواژه) را به شماره همراه شما، ارسال می کند.
در این مرحله از مراحل نحوه دریافت جواز کسب برای خانم ها، به صفحه اول سایت برگشته و نام کاربری و گذرواژه خود را در کادرهای مشخص شده، وارد کرده و دکمه ورود را بزنید.
پس از ورود به حساب کاربری خود، از منوی سمت راست، بر روی گزینه ثبت و پیگیری مجوز، کلیک نمایید.
حال، بر روی گزینه ثبت درخواست مجوز، کلیک کنید.
در این صفحه، اطلاعات لازم، من جمله دستگاه اجرایی(اتاق اصناف ایران)، سازمان تابعه(اتحادیه های کشوری یا شهرستانی)، موقعیت جغرافیایی و نوع مجوز(پروانه کسب) را مشخص نمایید.
در این مرحله از مراحل نحوه دریافت جواز کسب برای خانم ها، در صورتی که از صحت اطلاعات وارده مطمئن هستید، بر روی دکمه ثبت نهایی، کلیک کرده تا بدین ترتیب، یک کد رهگیری، برای درخواست شما، صادر گردد. این کد را در جای مطمئنی، یادداشت کرده، چرا که ادامه ثبت نام شما در سامانه ایرانیان اصناف، با این کد، قابل انجام می باشد.
حال، وارد سامانه جواز کسب برای خانم ها یا همان، سایت ایران اصناف، به آدرس iranianasnaf.ir، شده و از منوی پروانه کسب در پایین صفحه، بر روی گزینه تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها، کلیک نمایید.
در صفحه جدید، لازم است تا کد رهگیری که در مراحل بالا دریافت کرده اید، کد ملی و کد امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد نموده و دکمه تایید را بزنید.
در این مرحله از مراحل نحوه دریافت جواز کسب برای خانم ها، سامانه، مجددا، شما را به صفحه اصلی سایت، هدایت کرده که لازم است، از منوی پایین صفحه، بر روی گزینه درخواست صدور پروانه کسب، کلیک کنید.
در این صفحه، ابتدا، توضیحات و راهنمایی های سامانه را مطالعه کرده و سپس، اطلاعات مربوطه، از جمله پروانه و نوع آن، نوع شخص متقاضی پروانه و مدت پروانه را از منوهای کشویی، مشخص نمایید.
اکنون، رسته شغلی کسب و کاری را که قصد راه اندازی آن را دارید، مشخص کنید.
این مرحله، مربوط به وارد کردن مشخصات مباشر می باشد. با این توضیح که چنانچه، شخصی، قصد دریافت بیش از یک جواز کسب را داشته باشد، باید فردی را تحت عنوان مباشر، معرفی کرده که در غیاب وی، امور مربوط به واحد صنفی را انجام دهد. حال، در صورتی که قصد دریافت دومین جواز کسب خود را داشته، باید مشخصات مباشر را در این صفحه، وارد کنید. سپس، پیش نمایشی از اطلاعات ثبت نام شما، توسط سامانه، نشان داده شده که در صورت اطمینان از صحت اطلاعات، بر روی گزینه تایید و ادامه، کلیک نمایید.
در آخرین مرحله از مراحل نحوه دریافت جواز کسب برای خانم ها، لازم است تا مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید. بدین ترتیب، یک کد رهگیری، برای درخواست شما صادر شده و می توانید با استفاده از آن، برای پیگیری و استعلام درخواست با کد ملی، اقدام کرده که در بخش پایانی، به توضیح نحوه انجام آن، خواهیم پرداخت.
بانوانی که دارای شرایط لازم برای دریافت جواز کسب خانم ها بوده و مطابق مراحل گفته شده در قسمت قبل مقاله، برای ثبت نام این مجوز، اقدام نموده، می بایست، مدارک لازم برای دریافت جواز کسب خانم ها را فراهم کرده و برخی از این مدارک را در جریان روند ثبت نام دریافت مجوز، بارگذاری نمایند که این مدارک، به شرح زیر می باشند:
کارت ملی و شناسنامه، برای ایرانیان یا پروانه کار و اقامت، برای خارجیان؛ سند مالکیت ملک یا اجاره نامه رسمی یا عادی و یا هر سند دیگری که نشان دهنده حق قانونی متقاضی، برای استفاده از ملک باشد، از قبیل، سند سرقفلی، وصیت نامه و یا هبه نامه؛ مفاصا حساب مالیات یا گواهی اداره مالیاتی، مبنی بر ثبت نام کد اقتصادی و تشکیل پرونده؛ مفاصا پرداخت حق تمبر پروانه کسب؛ گواهی گذراندن دوره های آموزشی مرتبط با فعالیت صنفی، در مرکز آموزش اصناف یا مرکز مورد تایید کمیسیون نظارت؛
به علاوه، برخی از مدارک نیز می بایست، دریافت و ارائه گردد که این گروه، صرفا اختصاص به مشاغل خاصی داشته و برای تمامی مشاغل، الزامی نمی باشد. این مدارک، عبارتند از: کارت معاینه پزشکی و کارت بهداشت؛ تاییدیه صلاحیت فردی، انتظامی و ترافیکی متقاضی، توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک تحصیلی بالاتر مرتبط.
علاوه بر مدارک، مساله مهم دیگری که در رابطه با دریافت جواز کسب برای خانم ها، باید مورد توجه قرار گیرد، مساله هزینه هایی است که برای اخذ این مجوز، باید پرداخت گردد. بنابراین، در ادامه، به توضیح هزینه دریافت جواز کسب برای خانم ها پرداخته و لیستی از اقلام این هزینه ها را ارائه خواهیم کرد.
در مرحله اول، متقاضی باید برای ثبت نام جواز کسب، اقدام کرده که در صورت انجام مراحل آن، از طریق سامانه ایران اصناف، انجام این مرحله، نیازمند پرداخت هزینه خاصی برای خانم ها نمی باشد.
اما، هزینه دریافت جواز کسب برای خانم ها، عمدتا، شامل هزینه های مربوط به فراهم کردن و ارائه مدارکی بوده که مهم ترین این مدارک، عبارتند از: سند مالکیت، اجاره نامه رسمی یا عادی یا مبایعه نامه که فراهم کردن هر یک، نیازمند پرداخت هزینه های اختصاصی آن می باشد؛ حق ورودی که حداکثر تا سقف 5 برابر حق عضویت اتحادیه مربوطه، برای سال اول است؛ فیش واریزی به مبلغ 30.000 ریال(معادل 3 هزار تومان) به حساب خزانه کشور.
به علاوه، در تعیین هزینه دریافت جواز کسب برای خانم ها، لازم است تا هزینه تهیه این گواهی ها نیز مورد توجه قرار گیرد: گواهی معاینه پزشکی و کارت بهداشت؛ گواهی عدم اعتیاد؛ تاییدیه نیروی انتظامی؛ گواهی عدم سوء پیشینه(20 هزار تومان، برای روش اینترنتی و 110 هزار تومان، برای روش دریافت حضوری)؛ ثبت نام کد اقتصادی و گواهی تشکیل پرونده مالیاتی؛ مفاصا پرداخت حق تمبر پروانه کسب( 10 هزار تومان) و گواهی گذراندن دوره های آموزشی مرتبط با فعالیت صنفی، در مرکز آموزش اصناف یا مرکز مورد تایید کمیسیون نظارت.
در نتیجه، با جمع مبالغ بالا، غیر از هزینه عمده خرید یا اجاره محل کسب، هزینه دریافت جواز کسب برای خانم ها ، مبلغی در حدود 5000000 ریال(معادل 500 هزار تومان) تا 20000000 ریال(معادل 2 میلیون تومان) بوده که لازم است به توانایی مالی متقاضی، برای پرداخت این هزینه ها توجه شود.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
در رابطه با دریافت جواز کسب برای خانم ها، لازم است تا به این نکته توجه شود که این مجوز، یک جواز دائمی نبوده و اعم از اینکه به صورت موقت(یک ساله) و دائم(ده ساله) صادر شود، لازم است تا متقاضی، پیش از پایان مهلت جواز، برای تمدید آن، اقدام نماید. تمدید جواز کسب برای خانم ها، دارای مراحل مشخصی بوده که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
ابتدا، وارد سامانه جواز کسب برای خانم ها یا همان، سایت ایران اصناف، به آدرس iranianasnaf.ir، شده و از منوی پروانه کسب در پایین صفحه، بر روی گزینه درخواست تمدید پروانه کسب، کلیک نمایید.
حال، سامانه، پیغامی را به شما نشان می دهد، مبنی بر اینکه باید ابتدا، از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور، به آدرس auth.g4b.ir، درخواست خود مبنی بر صدور، تمدید، تغییر رسته، نشانی یا مالکیت را ثبت کنید.
پس از اینکه درخواست تمدید جواز کسب را در درگاه ملی مجوزهای کشور، ثبت کردید، مجددا به سامانه ایرانیان اصناف، برگشته و از منوی پایین صفحه، بر روی گزینه تکمیل درخواست سامانه پیشخوان مجوزها، کلیک نمایید.
در این مرحله از مراحل تمدید جواز کسب برای خانم ها، کد درخواست که در زمان ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزهای کشور را دریافت کرده اید و کد ملی یا شماره پاسپورت خود را در کادرهای مربوطه واردکرده و پس از وارد کردن عدد تصویر امنیتی، بر روی دکمه تایید، کلیک کنید.
پس از ورود به حساب کابری خود در سایت ایران اصناف، می توانید برای تمدید جواز کسب خود، اقدام نمایید. در بخش بعد، نحوه پیگیری و استعلام این جواز با کد ملی را ضمن یک راهنمای تصویری، توضیح خواهیم داد.
در بخش های قبل، در مورد شرایط دریافت جواز کسب برای خانم ها، نحوه ثبت نام، مدارک لازم و هزینه های دریافت این مجوز، توضیح داده و گفتیم که بانوانی که برای دریافت پروانه کسب، اقدام کرده، به چه نحو می توانند، مجوز خود را تمدید نمایند.
در این بخش، قصد داریم تا مساله پیگیری و استعلام جواز کسب خانم ها با کد ملی را ضمن یک راهنمای تصویری، توضیح داده و به این سوال پاسخ دهیم که در صورت ثبت درخواست دریافت پروانه کسب، متقاضی، به چه صورت می تواند، درخواست خود را پیگیری نماید.
ابتدا، مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه جواز کسب برای خانم ها یا همان، سایت ایران اصناف، یعنی iranianasnaf.ir را در آن، جست و جو کنید و پس از ورود به سامانه، در قسمت پایین سایت، از منوی پیگیری، بر روی گزینه پیگیری ثبت نام، کلیک نمایید.
حال، به منظور استعلام جواز کسب با کد ملی، اطلاعات مربوط به کد رهگیری ثبت نام، کد ملی یا شماره پاسپورت و کد امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و در انتها، دکمه ادامه را کلیک نمایید.
لازم به ذکر است که منظور از کد رهگیری، شماره ای است که در پایان مراحل ثبت نام جواز کسب برای خانم ها، در سامانه ایرانیان اصناف، به آدرس iranianasnaf.ir ، توسط سامانه، صادر شده و در اختیار متقاضی، قرار می گیرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جواز کسب برای خانم ها در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جواز کسب برای خانم ها پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت و تمدید جواز کسب برای خانم ها
برای مشاوره دریافت و تمدید جواز کسب برای خانم ها
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©