یکی از راه هایی که می توان یک جامعه را برای فرزندآوری مشتاق کرد، ارائه تسهیلات متعدد و یا حمایت های صورت گرفته از سوی دولت می باشد. از این رو، والدینی که دارای سه فرزند می باشند می توانند نسبت به دریافت زمین یا مسکن پس از تولد فرزند سوم با مراجعه به سایت saman.mrud.ir اقدام نمایند. سبز بودن فرم (ج) از شرایط اعطای این تسهیلات نیست.
برای مشاوره دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم
برای مشاوره دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم
یکی از مواردی که دولت های کشورهای مختلف در رابطه با آن نگرانی هایی را ابراز می کنند، کاهش جمعیت می باشد. روزانه به دلایل بسیاری از قبیل تصادفات، جنگ در نواحی مختلف، درگیری ها و بیماری، تعداد زیادی از افراد از دنیا می روند. همچنین به دلیل افزایش گرانی و عدم توانایی در فراهم سازی مواد اولیه خوراک، پوشاک و همچنین جایی برای زندگی، والدین از به دنیا آوردن فرزندان بیشتر خودداری کرده و همین امر منجر به رکود جمعیت در کشور می شود.
از همین رو، دولتمردان و سیاست مداران برای جلوگیری از کاهش جمعیت در کشور، دست به اعطای تسهیلات و وام هایی متعددی می نمایند که بتواند تا حدی اشتیاق را برای فرزندآوری بالا ببرند. یکی از این راهکارهایی که می توان برای والدین موثر واقع شود، ارائه و دریافت زمین یا مسکن پس از تولد فرزند سوم خانواده می باشد. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی افراد مطرح شود که برای دریافت این وام، به کدام سامانه مراجعه کنیم؟
در این مقاله ضمن ارائه توضیحاتی اعم از شرایط دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم، به نحوه ثبت نام آن در سامانه ثبت نام مسکن فرزند سوم نیز پرداخته خواهد شد. والدینی که قصد دارند این تسهیلات را دریافت نمایند، می توانند با مطالعه مقاله از سامانه ثبت نام، شرایط و نحوه ثبت نام و پیگیری زمین فرزند سوم و مشاوره دریافت زمین یا مسکن پس از تولد فرزند سوم مطلع گردند.
بر اساس قانون بودجه سال جاری،وزارت راه و شهرسازی مکلف شده در جهت حمایت از خانواده و تحقق جوانی جمعیت یک قطعه زمین و یا واحد مسکونی به صورت رایگان به خانواده های دارای حداقل سه فرزند دارای شرایط که از مهمترین شرایط آن این است که سومین فرزند از ابتدای سال 1399 متولد شده باشد اختصاص دهد.
ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال به وجود آید که برای دریافت این وام، به کدام سامانه مراجعه کنیم؟ یا برای زمین فرزند سوم به کجا مراجعه کنیم؟ در پاسخ به این سوال سامانه و سایت ثبت نام زمین فرزند سوم سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir است که افراد دارای شرایط می توانند در این سامانه برای دریافت زمین و مسکن فرزند سوم ثبت نام نمایند.
از نکات قابل توجه در ثبت نام زمین و مسکن فرزند سوم در سامانه ثبت نام زمین برای فرزند سوم این است که افراد ابتدا باید در سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، ثبت نام انجام دهند و دارای حساب کاربری باشند تا بتوانند وارد سایت saman.mrud.ir شوند.
کاهش جمعیت و در نتیجه آن مواجه شدن با پیری جمعیت در یک کشور یکی از مسائل بسیار نگران کننده برای دولت و شرایط آن کشور می باشد. ایران نیز یکی از آن کشورهایی می باشد که با این مشکل روبه رو شده و نیاز به ایجاد مشوق های بسیاری در راستای فرزند آوری والدین می باشد.
بر اساس این نگرانی ها، در اجرای تکلیف مقرر در تبصره 3 ماده 4 قانون حمایت از خانواده و برای تشویق والدین برای فرزندآوری و تعدد فرزندان، هیئت وزیران اقدام به اجرایی کردن یکی از تبصره های ماده قانونی درباره اعطای زمین و مسکن به خانواده ها پس از تولد فرزند سوم و یا بیشتر را به تصویب رسانده است.
دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم نیازمند واجد شرایط بودن می باشد که این شرایط به طور کلی در نامه اجرایی دولت اشاره شده است. در این بخش به برخی از شرایط مهم درباره تخصیص زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم اشاره شده است. والدینی که بیش از سه فرزند داشته باشند می توانند نسبت به دریافت این تسهیلات اقدام نمایند.
اولین شرط برای دریافت زمین و مسکن اعطا شده از سوی دولت در این آیین نامه، داشتن حداقل سه فرزند می باشد که فرزند سوم می بایست از ابتدای سال 1399 به دنیا آمده باشد.
فرزند سوم خانوار می بایست پس از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت متولد شده باشد و دارای سابقه سکونت در شهری باشد که مورد تقاضا قرار گرفته شده است. این شرط بر اساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی موضوع ماده 1 آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن تعیین گردیده است.
از دیگر شروطی که می توان برای دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم اقدام نمود این است که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند می بایست آماری بالای ۵/۲ را نداشته باشد. همچنین این آمار باید بر اساس سرشماری نفوس و مسکن و با اعلام مرکز آمار ایران انجام گرفته باشد. در غیر اینصورت آمار داده شده فاقد اعتبار خواهد بود.
بند «ح» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، وزارت راه و شهر سازی مکلف گردید یک قطعه زمین یا واحد مسکونی به خانواده های دارای 4 فرزند و بیشتر که زیر 20 سال سن دارند، اختصاص دهد. متقاضیان واجد شرایط می توانند، به نشانی saman.mrud.ir مراجعه و جهت ثبت نام اقدام نمایند. متقاضیان تا پایان سال 1402 فرصت خواهند داشت، نسبت به ثبت نام در این طرح اقدام نمایند.
زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم از سوی دولت به دلیل ایجاد اشتیاق برای فرزند آوری، بسیاری از والدین را در وسوسه دریافت آن سوق می دهد. از این رو، متقاضیانی که قصد دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم و بیشتر را دارند می توانند با مراجعه به سایت اعلام شده از سوی وزارت راه و شهرسازی اقدامات لازم را به انجام برسانند.
در این بخش از مقاله می توان از نحوه ثبت نام و دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم و یا بیشتر در خانوار مطلع گردید و در صورت علاقه مندی به سایت مربوطه مراجعه کرده و مراحل دریافت زمین را با در نظر گرفتن اقساط و شرایط آن را طی نمود.
متقاضیان ثبت نام زمین رایگان فرزند سوم و دریافت تسهیلات مسکن در مرحله اول باید به سامانه طرح های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه کنند.
پس از مراجعه به این سایت در صفحه اول در بخش نوع سرپرستی با انتخاب گزینه "قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
لازم به ذکر است هم اکنون، متقاضیان قادر به مشاهده این عبارت در سایت نمی باشند و به محض باز شدن زمان ثبت نام این لینک باز شده و می توان در آن ثبت نام نمود.
پس از ثبت نام متقاضیان می توانند در صورت واجد شرایط بودن، سایر اقدامات لازم برای دریافت زمین و مسکن را به انجام رسانده و یا قوانین و مقررات مربوط به آنها صورت خواهد گرفت.
در تیتر های گذشته سامانه ثبت نام زمین برای فرزند سوم یا سایت ثبت نام زمین برای فرزند سوم، شرایط دریافت، نحوه ثبت نام و دریافت ثبت نام زمین و مسکن فرزند سوم توضیح داده شد و در بخش نحوه پیگیری دریافت زمین و مسکن فرزند سوم به همراه راهنمای تصویری توضیح داده خواهد شد.
پیگیری دریافت زمین و مسکن فرزند سوم از طریق سامانه طرح های حمایتی مسکن امکان پذیر است بنابراین افراد باید سامانه طرح های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir را در مرورگر خود جستجو کنند. سپس پس از ورود به سایت، صفحه ای همانند تصویر زیر مشاهده می کنند که باید بر روی گزینه وضعیت درخواست ها کلیک کنند.
سپس باید بر روی گزینه ورود به سامانه افراد حقیقی کلیک کنند.
افراد پس از علامت برروی گزینه ورود به سامانه افراد حقیقی، وارد سامانه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند می شوند که باید تلفن همراه و کد امنیتی را در کادر مربوطه درج کنند و بر روی گزینه ارسال رمز یکبار مصرف علامت بزنند.
سپس رمز ارسال شده به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد کنند.
پس از وارد کردن رمز ارسال شده افراد وارد حساب کاربری خود در سامانه شده و می توانند درخواست دریافت زمین و مسکن فرزند سوم را پیگیری کنند. برای اطلاعات بیشتر در تیتر بعد مشاوره دریافت زمین و مسکن برای فرزند سوم توضیح داده خواهد شد.
همان طور که گفته شد، والدینی که دارای سه فرزند می باشند می توانند طبق شرایط گفته شده نسبت به دریافت زمین و مسکن اقدام نمایند. آنچه باید در این زمینه دانست آن است که اعطای این زمین ها و مسکن ها از سوی دولت به صورت رایگان نبوده و باید به ازای تحویل آن هزینه ای هر چند بسیار ناچیز را پرداخت کرد.
گفتنی ها حاکی از آن است که اقساط زمین ها و مسکن های دریافت شده، 8 ساله بوده و متقاضیان در واقع در این 8 سال هزینه هایی از قبیل جدول گذاری، هزینه های تملک توسط دولت و دیگر موارد را پرداخت خواهند کرد که مبلغ چندانی نخواهد بود. هنوز اطلاعیه دقیقی درباره میزان مبلغ پرداختی برای دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم ارائه نشده است.
در ادامه به جزئیات مرتبط با تسهیلات واگذاری زمین و مسکن به عنوان مشوقی برای فرزندآوری و جلوگیری از پیری جمعیت پرداخته شده است. در این بخش ماده ها و تبصره های قانون در این باره ذکر شده است:
ماده 3- امکان استفاده از امکانات دولتی مرتبط با تامین مسکن خانوار از سوی وزارت راه و شهرسازی باید فراهم گردد و این خانواده ها می توانند برای بار دوم از این امکانات دولتی ارائه شده، بهره ببرند.
ماده 4- وزارت راه و شهرسازی می بایست جهت تامین مسکن خانوارها پس از تولد فرزند به بعد، قطعه زمینی به مساحت 200 متر مربع با در نظر گرفتن ضوابط حد نصاب تفکیک بر اساس طرح های هادی روستایی یا طرح های جامع شهری مصوب یا واحد مسکونی برای ساکنین در روستاها و یا شهرهایی که کمتر از 500 هزار نفر جمعیت داشته و به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر در شهر و روستای محل سکونت فقط برای یکبار و بر اساس هزینه آماده سازی زمین در زمان واگذاری به صورت فروش اقساطی با دو سال تنفس و 8 سال پرداخت قسط بدون اعمال تخفیف واگذار گردد. همچنین ارائه سند مالکیت یک ماه پس از پرداخت آخرین قسط می باشد.
تبصره 1- لازم به ذکر است برای ساکنین شهرهای بالای 500 هزار نفر، اعطای واگذاری زمین با توجه به اعلام ظرفیت توسط دولت مبنی بر وجود زمین یا آپارتمان در شهرهای اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینکه بالاتر از 500 هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورتی که پدر فوت کرده باشد، به انتخاب مادر اختصاص خواهد یافت. در صورتی که تعداد خانوار مشمول این آیین نامه در هر شهر و پروژه بیشتر از ظرفیت زمین یا واحد مسکونی قابل تأمین توسط دولت باشد، اولویت واگذاری با خانوارهای فاقد مالکیت و دارای فرم (ج) سبز است..
تبصره 2- در صورتی که هر یک از پدر و مادر که مالکیت مسکن را برعهده داشته باشند، فوت شوند، سند بر اساس موازین قانونی ارث به ورثه متوفی تعلق خواهد گرفت.
تبصره 3- وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی آیین نامه مذکور را حداکثر سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون فراهم و برای تصویب به هیئت وزیران ارائه دهد.
ماده 5- به منظور تحقق بند «چ» ماده (۱۰۲) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دستگاه های اجرایی مکلفند برای تامین و ارتقای کیفیت مسکن، پایان کار و عوارض ساخت و ساز، کلیه هزینه های تخصیص شبکه، انشعابات و هزینه های خدمات نظام مهندسی را به میزان پنجاه درصد (۵۰%) برای خانواده های دارای سه فرزند زیر بیست سال و به میزان هفتاد درصد (۷۰%) برای خانواده های دارای حداقل چهار فرزند زیر بیست سال برای یک مرتبه و هزینه پروانه و عوارض ساختمانی را به میزان ۱۰ درصد برای خانواده های دارای حداقل سه فرزند زیر بیست سال تخفیف دهد. دولت مکلف است صد در صد (۱۰۰%) تخفیفهای مربوط به پروانه ساختمانی را از محل منابع عمومی در بودجه های سنواتی پیشبینی کند.
تبصره 1- معافیت های فوق تا متراژ (۱۳۰) متر مربع زیربنای مفید در شهر تهران، (۲۰۰) متر مربع زیربنای مفید در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر و (۳۰۰) متر مربع زیربنای مفید برای سایر شهرها و روستاها قابل اعمال است.
تبصره 2- محاسبات و نظارت مهندسین در خدمات نظام مهندسی برای خانواده های فوق جزو سهمیه سالانه آنها در نظر گرفته نمی شود.
با توجه به ماده ها و تبصره های ارائه شده در مورد تخصیص واگذاری زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم، متقاضیان در صورت علاقه مندی می توانند برای دریافت آن اقدام نمایند. در صورتی که والدین تصمیم بر دریافت زمین و مسکن اعطا شده پس از تولد فرزند سوم را ندارند، می توانند در صورت ارائه، در زمان دیگری برای دریافت آن اقدام نمایند.
لازم به ذکر است دولت در جهت تشویق به فرزند آوری، شرط سبز بودن فرم (ج) که به معنای عدم استفاده از امکانات دولتی، زمین و تسهیلات یارانه ای می باشد و برای پرداخت این وام لازم بود، حذف کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم در کانال تلگرام تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره تجاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم پاسخ دهند.
برای مشاوره دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم
برای مشاوره دریافت زمین و مسکن پس از تولد فرزند سوم
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©