شروط دوازده گانه طلاق، شروطی هستند که در سند ازدواج درج شده و سردفتر ازدواج موظف به شرح دادن این شروط به زوجین می باشد. در صورتی که زوجین ذیل این شروط را امضا نمایند، زوجه می تواند در صورت تحقق هر یک از شروط 12 گانه در خواست طلاق بدهد.
برای مشاوره شروط دوازده گانه طلاق
برای مشاوره شروط دوازده گانه طلاق
از سال 1360 به بعد شروطی در سند ازدواج درج شده است که زن و مرد در صورتی که بخواهند می توانند ذیل آن ها را امضا بزنند و به آن متعهد شوند. بر اساس قانون نیز سردفتر ازدواج موظف شده است که این شروط را برای زن و مرد توضیح بدهد و مفهوم آن را برای زن و مرد توضیح بدهد.
این شروط که تحت عنوان شروط ضمن عقد شناخته شده اند، به گونه ای هستند که در صورت وجود آن ها زن می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کند و تقاضای طلاق کند. به همین دلیل به آن ها شروط دوازده گانه طلاق هم گفته می شود. آشنایی با تحقق هر یک از این شروط به تنهایی نیز، طلاق با درخواست زوجه را امکان پذیر می کند.
به همین مناسبت در این مقاله به بررسی شروط دوازده گانه طلاق پرداخته و سپس 12 شرط ضمن عقد را بیان نموده ایم. در صورت تمایل به آشنایی با شروط ضمن عقد و موارد استفاده از ۱۲ شرط ضمن عقد مطالعه این مقاله پیشنهاد می شود. با ما همراه باشید.
پیش بینی این شروط در واقع به این دلیل است که معمولا مردان به موجب عقد نکاح حقوقی را به دست می آورند، اما خانم ها گاها برای تقاضای طلاق با دشواری هایی روبه رو می شوند. به جهت تعدیل این اختیارات و تکالیف، قانونگذار دوازده شرط را پیش بینی کرده است که در صورت وجود داشتن آن ها زن می تواند دادخواست طلاق از شوهرش را به دادگاه تقدیم نماید.
به همین دلیل، به این شروط، " شروط دوازده گانه طلاق " نیز گفته می شود. در واقع، در پی وجود یکی از شرایط دوازده گانه طلاق، زن می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کند، وجود یکی از این شروط را برای دادگاه به اثبات برساند و با استفاده از وکالت ضمن عقد و طی تشریفات قانونی، نسبت به اجرای صیغه طلاق اقدام نماید.
علاوه بر موارد مذکور، علل دیگری برای طلاق به درخواست زوجه ممکن است باشد که در میان شروط دوازده گانه درج نشده باشد؛ در این صورت زوجه باید علل و مدارک خود را به قاضی پرونده ارائه کند تا بتواند نظر قاضی را جلب کند. برای آشنایی بیشتر از راه های طلاق از طرف زن مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
شروط ضمن عقد نكاح شامل 12 شرط ضمن عقد است كه به آن شروط دوازده گانه طلاق نیز می گويند. به هنگام تحقق هر یک از شرایط دوازده گانه، زوجه می تواند اقدام به تنظیم دادخواست طلاق بنماید. اثبات هر یک از موارد مذکور بر عهده زوجه بوده و لازم به توجه است که اگر چنانچه زوجه قصد بر طلاق دارد در متن دادخواست اولیه حتما به شرط ضمن عقد اشاره نماید و مشخص نماید که بر اساس کدام شرط اقدام به درخواست طلاق نموده است.
1استنکاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت شش ماه به هر عنوان و عدم الزام او به تادیه نفقه و همچنین در موردی که اجبار شوهر هم ممکن نباشد.
2سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل کند.
3ابتلای زوج به امراض صعب العلاج به نحوی که دوام زناشویی برای زوجه مخاطره آمیز باشد.
4جنون زوج در مواردی که فسخ نکاح شرعا ممکن نباشد.
5عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد.
6محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت منجر به پنج سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعا منتهی به پنج سال بازداشت یا بیشتر شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد.
7ابتلای زوج به هر گونه اعتیاد مضر که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خللی وارد آورد و ادامه زندگی برای زوجه دشوار باشد.
8زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند. تشخیص ترک زندگی خانوادگی (تشخیص عذر موجه با دادگاه است) یا اینکه زوج شش ماه متوالی بدون عذر موجه از نظر دادگاه غیبت کند.
9محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب به جرم و اجرای هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر در اثر ارتکاب به جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شئون زن باشد. تشخیص اینکه مجازات مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی است با توجه به وضع و موقعیت زن و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.
10در صورتی که پس از گذشت پنج سال زوجه از شوهر خود به جهت عقیم بودن و یا عوارض جسمی دیگر، صاحب فرزند نشود.
11در صورتی که زوج غایب مفقود الاثر شود و ظرف شش ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود.
12در صورتی که زوج اقدام به ازدواج مجدد نماید و نتواند عدالت را بین همسرانش رعایت کند.
علاوه بر مذکور مواردی همچون، داشتن وکالت در طلاق اعم از وکالت مشروط و مطلق، پرداخت نکردن نفقه توسط شوهر، عسر حرج زوجه و... نیز مواردی هستند که زوجه می تواند اقدام به تنظیم دادخواست طلاق بنمایند. برای آشنایی بیشتر با طلاق از طرف زن و موارد آن مطالعه این مقاله توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شروط دوازده گانه طلاق به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شروط دوازده گانه طلاق پاسخ دهند.
برای مشاوره شروط دوازده گانه طلاق
برای مشاوره شروط دوازده گانه طلاق
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©