مالیات حساب های تجاری 1403، برای تمام حساب های بانکی اشخاص حقوقی، همچنین، حساب های بانکی اشخاص حقیقی، در صورتی که بیش از 100 تراکنش در ماه، با جمع مبالغ 35 میلیون تومان یا بیشتر را داشته باشد، حساب تجاری محسوب شده، در صورتی که این افراد، اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی نکرده باشند، جزو مشمولین پرداخت مالیات حساب تجاری، خواهند بود که نحوه پرداخت آن، از طریق سامانه مخصوص بوده و میزان آن، بر اساس صنف و شغل افراد، متغییر خواهد بود.
برای مشاوره مالیات حساب تجاری
برای مشاوره مالیات حساب تجاری
مالیات که یکی رکن اساسی، در تامین اعتبار مالی کشورها است، همواره مد نظر دولت ها بوده و برای آن، قوانین ویژه ای نیز وضع گردیده است تا به واسطه قوانین وضع شده، اشخاص مشمول پرداخت مالیات، تکلیف خود را بدانند و از ضمانت اجرای عدم پرداخت مالیات مطلع گردند. متاسفانه، با این وجود، همواره برخی افراد، به طرق مختلف، اقدام به فرار مالیاتی کرده و بدین ترتیب، تعادل اقتصادی جامعه را بر هم می زنند.
در پی فرار مالیاتی برخی اشخاص حقیقی و حقوقی که به شغل و فعالیت های تجاری مشغول هستند، قانون گذار، تصیمی جدید، مبنی بر تفکیک حساب های شخصی از حساب های تجاری و تعلق مالیات به حساب هایی که تجاری شناخته شوند را اعلام نمود که البته، برای این امر، استثنائاتی نیز در نظر گرفته شده که لازمه اطلاع از این استتثنائات، آشنایی با مفهوم مالیات حساب تجاری و قواعد آن، می باشد.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم تا بگوییم که مالیات حساب تجاری چیست و چه کسانی مشمول آن می شوند؛ سپس، درباره نرخ آن در سال 1403، صحبت کرده و پس از معرفی سامانه پرداخت مالیات حساب تجاری، نحوه پرداخت این نوع از مالیات را از طریق سامانه معرفی شده، توضیح دهیم.
با توجه به دستور العمل ناظر بر حساب سپرده تجاری و خدمات بانکی مرتبط با آن که به تازگی و در راستای اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تصویب و به بانک ها ابلاغ شده است و به موجب آن، حساب های تجاری را مشمول پرداخت مالیات حساب های تجاری می داند، این پرسش، مطرح می گردد که مالیات حساب های تجاری چیست و نرخ و میزان آن در سال 1403، چقدر است؟
در پاسخ به این پرسش که مالیات حساب های تجاری چیست؟ باید گفت، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مشغول به فعالیت های تجاری، موظف هستند که مالیات عملکرد خود را بر اساس مقررات قانونی، به سازمان امور مالیاتی، پرداخت نمایند و بدین ترتیب، وظیفه قانونی خود را انجام دهند.
اما متاسفانه، برخی از افراد، من جمله اشخاصی که موظف به پرداخت مالیات دستگاه کارتخوان بوده یا به موجب قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، موظف به اعلام شماره حساب بانکی خود، به سازمان امور مالیاتی و استفاده از صندوق مکانیزه فروش هستند، علی رغم فعالیت به مشاغلی که تجاری محسوب و مشمول مالیات عملکرد می شوند، با توسل به راه هایی متقلبانه، از پرداخت مالیات عملکرد خود، طفره رفته و بدین ترتیب، ضربه بزرگی به نظام اقتصادی کشور، وارد می آورند.
از آنجا که یکی از این راه های متقلبانه فرار مالیاتی، تشکیل حساب های متعدد بانکی، برای شخص حقوقی یا حقیقی مشغول به فعالیت تجاری بوده، دولت، اعلام کرده که با هدف نظارت هرچه بهتر بر پرداخت مالیات و اعطای عادلانه مشوق های مالیاتی، همچنین، به جهت پیشگیری از فرار مالیاتی، باید، حساب های تجاری، اعم از حساب های فردی و حساب مشترک ، از حساب های غیر تجاری، تفکیک شده و تمامی حساب هایی که تجاری شناخته شوند، موظف به پرداخت مالیات حساب تجاری می باشد.
با توجه به توضیحات فوق، در پاسخ به این پرسش که مالیات حساب تجاری چیست؟ می توان گفت، مالیات حساب تجاری، نوعی مالیات بر عملکرد است که باید، از طرف تمامی افراد که حساب آن ها، تجاری شناخته می شود، به سازمان امور مالیاتی، پرداخت گردد که در ادامه، خواهیم گفت، چه حساب هایی، تجاری بوده و به تبع آن، مشمولین پرداخت مالیات حساب های تجاری، چه کسانی خواهند بود.
لازم به ذکر است موارد و مبالغ اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال ۱۴۰۳، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
پس از توضیح در این خصوص که مالیات حساب های تجاری چیست، در این بخش از مقاله، قصد داریم بگوییم که چه کسانی مشمول مالیات حساب تجاری ۱۴۰۳ می شوند. برای بررسی مشمولین مالیات حساب تجاری، ابتدا باید، بگوییم که مقصود از حساب تجاری و حساب غیر تجاری، در خصوص اشخاص حقیقی و حقوقی چیست.
بر اساس احکام اعلامی دولت، در خصوص دستورالعمل ناظر بر حساب سپرده تجاری و خدمات بانکی مرتبط با آن، کلیه حساب هایی که متعلق به یک شخص حقوقی باشند، حساب تجاری محسوب شده و در صورتی که نماینده شخص حقوقی، تجاری بودن حساب شخص حقوقی را به سازمان امور مالیاتی، اعلام نکرده باشد و با ثبت نام اظهارنامه مالیاتی، پرونده مالیاتی، تشکیل نداده باشد، بر اساس قانون، مشمول پرداخت مالیات حساب تجاری می گردد و باید، به عنوان مودی جدید مالیاتی، اقدام به تشکیل پرونده در سازمان امور مالیاتی نماید.
اما، حساب های بانکی که متعلق به شخص حقیقی هستند، تنها در صورتی، تجاری لحاظ خواهند شد که در هر ماه، 100 تراکنش یا بیشتر، با جمع مبالغ 35 میلیون تومان یا بیشتر از 35 میلیون تومان داشته باشند. در این صورت، یعنی، در صورت وجود این دو شرط و تجاری محسوب شدن حساب شخص حقیقی، شخص حقیقی نیز باید، مطابق قانون، مالیات حساب تجاری را بپردازد.
شایان ذکر است، چنانچه به واسطه اعمالی غیر تجاری، نظیر فعالیت در موسسات خیریه یا بورس، در یک ماه، بنابر اتفاق، شخصی 100 تراکنش با جمع مبالغ 35 میلیون تومان داشت و بدین واسطه، مشمول پرداخت مالیات حساب تجاری شد، می تواند با ارائه مدارک مثبت غیر تجاری بودن فعالیت خود و اثبات اینکه تمامی تراکنش ها، به سببی، غیر امور تجاری، انجام شده یا مالیات آن ها، هنگام خرید کالا و ارائه خدمات، پرداخت گردیده، خود را از پرداخت مالیات حساب تجاری، معاف کند که البته این امر، منوط بر پذیرش ادعای وی، توسط سازمان امور مالیاتی است.
لازم به ذکر است موارد و مبالغ اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال ۱۴۰۳، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
یکی از پرسش های رایجی که در باب مالیات حساب تجاری، مطرح می گردد، این است که میزان مالیات حساب تجاری 1403 چقدر است؟ لذا، با توجه به اهمیت این امر، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا در خصوص میزان مالیات حساب های تجاری، بر اساس قانون، صحبت کرده و به پرسش فوق الذکر، پاسخ دهیم.
در پاسخ به پرسش فوق الذکر باید گفت، میزان مالیات حساب تجاری ۱۴۰۳ ، بسته به نوع شغل، صنف و حقیقی یا حقوقی بودن شخص مشمول پرداخت مالیات، متفاوت بوده و برای تمامی مشمولین پرداخت مالیات حساب تجاری، نرخ و مبلغ یکسانی نخواهد بود.
با توجه به ماده 105 قانون مالیات های مستقیم، نرخ مالیات عملکرد اشخاص حقوقی، به جز درآمدهای حاصل از سود سهام یا سهم الشرکه دریافتی که مشمول مالیات نیستند، بیست و پنج درصد از جمع درآمد اشخاص حقوقی است.
در خصوص اشخاص حقیقی، با توجه به ماده 131 قانون مالیالت های مستقیم، جز درآمد خالص تا مبلغ دویست و هشتاد و هشت میلیون ریال که معاف از مالیات می باشد، مابقی اشخاص باید، برای در آمد بیش از دویست و هشتاد و هشت میلیون ریال تا مبلغ پانصد میلیون ریال، مالیاتی با نرخ سالانه، 15 درصد؛ نسبت به مازاد پانصد میلیون ریال، تا میزان یک میلیارد ریال، مالیاتی با نرخ سالانه، 20 درصد و نسبت به مازاد بر یک میلیارد ریال درآمد، مالیاتی با نرخ سالانه، بیست و پنج درصد، تحت عنوان مالیات بر عملکرد، بپردازند.
لازم به ذکر است موارد و مبالغ اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال ۱۴۰۳، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
در قسمت های قبلی مقاله، توضیح دادیم که مالیات حساب تجاری چیست و اشخاص مشمول پرداخت این نوع از مالیات، چه کسانی هستند. در این بخش از مقاله، قصد داریم تا به معرفی سامانه مالیات حساب تجاری، پرداخته و در قسمت بعدی، نحوه پرداخت مالیات، از طریق این سامانه را بگوییم.
تا کنون، دولت، سامانه ای جداگانه، تحت عنوان سامانه مالیات حساب تجاری، معرفی نکرده است اما، با توجه به اینکه تمامی امور مربوط به مالیات، از ثبت اظهارنامه مالیاتی تا پرداخت آن، از طریق درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir، صورت می گیرد و هر سامانه دیگری که در خصوص امور مرتبط با مالیات، طراحی گردد، زیر مجموعه این سامانه خواهد بود، می توان گفت، سامانه مالیات حساب تجاری، همان درگاه ملی خدمات مالیات، به آدرس tax.gov.ir است.
از امکانات این سامانه، می توان به امکان ثبت صندوق مکانیزه فروش، پرداخت مالیات، صدور قبض مالیات، پیگیری پرونده مالیات و پرداخت مالیات حساب تجاری، اشاره کرد که در ادامه، ضمن یک راهنمای تصویری، نحوه پرداخت مالیات حساب تجاری را توضیح خواهیم داد.
لازم به ذکر است موارد و مبالغ اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال ۱۴۰۳، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
با توجه به اینکه هرگونه تاخیر در پرداخت مالیات حساب تجاری می تواند، سبب تعلق جریمه به فرد مشمول این نوع از مالیات شود، در این بخش از مقاله، قصد داریم تا درخصوص نحوه پرداخت مالیات حساب تجاری، با استفاده از یک راهنمای تصویری، توضیح دهیم که مطابق مراحل زیر است:
در ابتدا، متقاضی باید، آدرس tax.gov.ir را در مرورگر خود، جست و جو نموده تا به صفحه ای مشابه صفحه زیر هدایت شود و از بین گزینه های موجود در قسمت سایر خدمات مالیاتی، گزینه پرداخت الکترونیک مالیات را انتخاب کند.
در این مرحله، از مراحل نحوه پرداخت مالیات حساب تجاری، متقاضی باید، گزینه سامانه الکترونیک پرداخت مالیات را انتخاب کند.
سپس، متقاضی باید، اقدام به وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود کند و در صورت عدم ثبت نام، ابتدا باید، نسبت به ثبت نام در سامانه و تشکیل پرونده مالیاتی اقدام شود.
در این گام از مراحل نحوه پرداخت مالیات حساب تجاری، متقاضی پرداخت مالیات، باید گزینه صدور قبض جدید را انتخاب کند.
پس از تایید کردن اطلاعات نمایش داده شده، متقاضی باید، گزینه ادامه را انتخاب کند.
در این مرحله، متقاضی باید، گزینه پرداخت آنلاین را انتخاب کرده و مالیات خود را بپردازد.
با طی کردن نحوه و مراحل بالا، پرداخت مالیات حساب تجاری، انجام خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مالیات درگاه های پرداخت اینترنتی می توانند، نسبت به مطالعه مقاله ای که در زیر آمده است، اقدام کنند.
لازم به ذکر است موارد و مبالغ اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال ۱۴۰۳، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مالیات حساب تجاری در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مالیات حساب تجاری پاسخ دهند.
برای مشاوره مالیات حساب تجاری
برای مشاوره مالیات حساب تجاری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©