دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / گواهینامه پایه سه

گواهینامه پایه سه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

افرادی که دارای شرایط لازم برای دریافت گواهینامه پایه سه، از جمله داشتن 18 سال تمام و تاییدیه متخصص چشم پزشکی بوده، می توانند با ارائه مدارک لازم، شامل کارت ملی هوشمند، شناسنامه و نتیجه آزمایش تعیین گروه خون و پرداخت هزینه های قانونی، پس از ثبت نام و شرکت در کلاس های تئوری و عملی و قبولی در آزمون آیین نامه و عملی، گواهینامه پایه سوم خود را دریافت کنند.

 

رانندگی با وسایل نقلیه موتوری، نیازمند رعایت شرایط قانونی بوده که مهم ترین و اصلی ترین این شرایط، داشتن گواهینامه رانندگی متناسب با وسیله نقلیه می باشد. این مجوز رانندگی، دارای انواع مختلفی بوده که که سه نوع اصلی آن، شامل گواهینامه پایه یک، دو و سه می باشند.
گواهینامه پایه سوم، به دلیل اینکه مخصوص خودروهای سواری و با ظرفیت پایین بوده و غالب افراد نیز دارای این نوع از خودرو می باشند، با تقاضای بیشتری از سوی متقاضیان، همراه بوده که لازم است این افراد، پیش از اقدام برای ثبت نام گواهی نامه مزبور، به شرایط و هزینه های دریافت آن، توجه داشته و با مراحل و نحوه اخذ آن، آشنا شوند.
لذا، در این مقاله، ابتدا، شرایط، مدارک و هزینه های ثبت نام و دریافت گواهی نامه پایه سه را توضیح داده و سپس، به این سوال نیز پاسخ خواهیم داد که محدودیت های رانندگی با این نوع از گواهی نامه، برای دارندگانی که به تازگی، آن را دریافت کرده اند، چیست.

شرایط دریافت گواهینامه پایه سه

در میان انواع گواهینامه های رانندگی که در کشور ما صادر می گردد، گواهینامه پایه سه، طرفداران بیشتری داشته و در مقایسه با دو نوع دیگر گواهی نامه، یعنی پایه یک و دو و گواهینامه سالمندان، به تعداد بسیار بیشتری نیز صادر می گردد. علت این مساله، مربوط به نوع وسیله نقلیه ای است که هر یک از این گواهینامه ها، برای رانندگی با آن، کاربرد دارند.

با این توضیح که گواهینامه پایه یک، برای حمل و نقل با وسایل نقلیه دارای ظرفیت جابجایی بیش‌ از 26 نفر یا حمل بار بیش‌ از 6 تن، کاربرد داشته؛ گواهینامه پایه دو، امکان رانندگی با وسایل نقلیه دارای ظرفیت جابجایی حداکثر 26 نفر یا حمل بار تا 6 تن را برای دارنده آن، فراهم کرده و گواهی نامه پایه سه نیز برای راندن اتوموبیل های با ظرفیت جابجایی حداکثر 9 نفر یا حمل بار، تا 3/5 تن مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین، همانطور که ملاحظه می شود، با توجه به اینکه گواهینامه پایه سوم، برای اتومبیل های سواری و با ظرفیت پایین، مورد استفاده قرار گرفته و از آنجا که بیشتر افراد، دارای این نوع از خودروها بوده، لذا، صدور این گواهی نامه نیز با درخواست بیشتری همراه می باشد.

استعلام نمره منفی گواهینامه، از راه های مخنلفی، قابل انجام می باشد که این راه ها، عبارتند از: برنامه پلیس من، ورود به سایت پلیس راهور 120 و سامانه پیامکی 1101202020.

اما، گواهینامه پایه سه نیز همانند دو نوع دیگر مجوز رانندگی، دارای شرایط ثبت نام و دریافت مخصوص به خود بوده و برای اخذ آن، باید هزینه هایی توسط متقاضی، پرداخت گردد. به همین دلیل، در این بخش، به توضیح شرایط ثبت نام و دریافت گواهینامه پایه 3 پرداخته و در بخش های بعد، نحوه و هزینه اخذ این نوع از گواهی نامه را توضیح خواهیم داد.

شرایط ثبت نام و دریافت گواهینامه پایه سوم، عبارتند از: سن متقاضی باید حداقل 18 سال تمام باشد؛ آزمایش گروه خون داده شده و گروه خونی متقاضی، معلوم شده؛ معاینات چشم پزشکی، انجام شده و گواهی پزشک متخصص دریافت شود؛ متقاضی، در دوره های تئوری و عملی شرکت کرده و در آزمون های هر دوره، حد نصاب نمره قبولی را کسب نماید.

پس از توضیح شرایط ثبت نام و دریافت گواهینامه پایه سه، در بخش های بعد، مدارک، هزینه و نحوه ثبت نام این نوع از گواهی نامه را توضیح داده و خواهیم گفت که دارندگان گواهینامه پایه سوم، با چه محدودیت هایی برای استفاده از آن، مواجه می باشند.

مدارک لازم برای دریافت گواهینامه پایه سه

متقاضیانی که شرایط قانونی ثبت نام و دریافت گواهینامه پایه سه را داشته، به منظور انجام مراحل ثبت نام، می بایست مدارک لازم را به آموزشگاه محل نام نویسی خود ارائه نموده، چرا که بدون ارائه این مدارک، قادر به ثبت نام و دریافت گواهی نامه مورد نظر خود نمی باشند. لذا، در ادامه، به این سوال پاسخ خواهیم داد که مدارک لازم برای دریافت گواهینامه پایه سوم چیست؟

اشخاصی که قصد ثبت نام و دریافت گواهینامه پایه سه را داشته، باید این مدارک را ارائه نمایند: اصل شناسنامه و کارت ملی هوشمند و کپی این اسناد هویتی. لازم به ذکر است که در صورت نداشتن کارت ملی هوشمند، رسید ثبت نام آن در دفاتر ثبت احوال نیز مورد قبول است و در صورتی که متقاضی، فاقد این رسید بوده، لازم است تا ابتدا، برای ثبت نام کارت ملی هوشمند، اقدام نماید.

هشت قطعه عکس 3 در 4 که جدیدا از متقاضی، گرفته شده و قدیمی نباشد و تمام رخ، با پس زمینه روشن بوده و ضمنا، آقایان، کلاه و کراوات نداشته و لباس نظامی نپوشیده و بانوان نیز با حجاب کامل، مطابق مقررات جاری کشور باشند.

گواهی چشم پزشکی و برگه نتیجه آزمایش گروه خونی. لازم به ذکر است که برای دریافت این مدارک، فرد باید ابتدا، به یکی از آموزشگاه های رانندگی دارای مجوز، مراجعه کرده و پس از ثبت نام، برگه مربوطه را از آموزشگاه، دریافت کند.

هزینه دریافت گواهینامه پایه سه

دریافت خدمات دولتی، به طور معمول، رایگان نبوده و دریافت کنندگان این خدمات، باید هزینه آن را به دولت بپردازند. ثبت نام و دریافت گواهینامه پایه سه نیز مستثنی از این شرط نبوده و یکی از شرایط اخذ آن، پرداخت هزینه های لازم می باشد. به همین دلیل، در این بخش، به توضیح لیست هزینه های دریافت گواهینامه پایه سوم، پرداخته و خواهیم گفت که متقاضی دریافت این نوع از گواهی نامه، باید چه مبالغی را برای هر یک از موارد این لیست، بپردازد.

هزینه معاینه چشم که توسط پزشک متخصص انجام شده و مبلغی در حدود 35 تا 55 هزار تومان است؛ هزینه آزمایشی که برای مشخص کردن گروه خونی فرد، از وی گرفته می شود که در حدود 150 هزار تا 200 هزار تومان بوده؛ هزینه کتاب آیین نامه و کاردکس گواهینامه که برای شرکت در آزمون اصلی باید پرداخت گردد و با هم، در حدود 52 هزار تومان می گردد؛

کاردکس گواهینامه رانندگی، به فرمی گفته می شود که پس از پایان موفقیت آمیز کلاس های تئوری و عملی گواهینامه، برای متقاضی، صادر شده و اجازه شرکت در آزمون اصلی را به وی می دهد؛ حال آنکه، منظور از کارتکس گواهینامه رانندگی، برگه سوالات آزمون تئوری است.

هزینه تمبر بخش های دولتی، شامل نیروی انتظامی و شهرداری، که مبلغ 40 هزار تومان می باشد؛ هزینه ارسال گواهی نامه از طریق پست به درب منزل که در حدود بین 20 تا 40 هزار تومان است و مهم ترین و اصلی ترین هزینه که هزینه کلاس های تئوری و عملی بوده و به ترتیب، 224 هزار تومان و 1 میلیون و 976 هزار تومان است؛

لازم به ذکر است که هزینه مردودی در آزمون آیین نامه(بخش تئوری) و آزمون عملی(شهر)، به طور جداگانه، از هزینه کلاس های آموزشی، دریافت شده و برای هر مرتبه، عدم قبولی در آزمون تئوری، مبلغ 5 هزار تومان و برای هر مرتبه مردودی در آزمون عملی، مبلغ 150 هزار تومان می باشد.

 

نحوه ثبت نام گواهینامه پایه سه

متقاضیانی که شرایط لازم برای دریافت گواهینامه پایه سه را داشته، پس از فراهم کردن مدارک مربوطه و پرداخت هزینه های قانونی، باید برای ثبت نام و انجام مراحل دریافت گواهی نامه، اقدام نمایند. به همین دلیل، در ادامه، به توضیح نحوه ثبت نام و دریافت گواهینامه پایه سه، پرداخته و خواهیم گفت که افراد متقاضی، تا زمان اخذ گواهی نامه خود، باید چه مراحلی را طی نمایند.

متقاضی، در مرحله اول، باید به یکی از آموزشگاه های دارای مجوز برای آموزش و دریافت گواهینامه پایه 3 مراجعه کرده و ثبت نام خود را انجام دهد. سپس، نامه های مربوط به معاینه چشم پزشکی و آزمایش تشخیص گروه خونی، به فرد داده شده که پس از دریافت جواب آن ها، باید به آموزشگاه، ارائه گردد.

مجازات رانندگی بدون گواهینامه، در قانون مجازات اسلامی، مشخص گردیده که به موجب این قانون، حبس تعزیری تا 2 ماه یا جزای نقدی تا 1 میلیون ریال و یا هر دو مجازات، در مرتبه نخست، در مورد مرتکب، اجرا گردیده و در مرتبه دوم، به حبس از 2 ماه تا 6 ماه، حکم می گردد.

در صورتی که از نظر معاینات چشم پزشکی، مانعی برای رانندگی وجود نداشته باشد، ساعت کلاس های تئوری با هماهنگی بین آموزشگاه و فرد، تعیین شده که در پایان این کلاس ها، ابتدا یک آزمون مقدماتی آیین نامه، توسط آموشگاه، گرفته شده و در صورت قبولی در این آزمون، متقاضی می تواند در آزمون اصلی آیین نامه، شرکت کرده و در صورت کسب حداقل نمره، وارد مرحله کلاس های عملی، خواهد شد.

در مرحله کلاس های عملی، نحوه رانندگی، مطابق مقررات جاری کشور، به فرد آموزش داده شده و در انتهای جلسات، یک آزمون مقدماتی عملی، از فرد گرفته می شود که در صورت آمادگی، به تشخیص مربی، کاردکس متقاضی صادر شده و با صدور این کاردکس، وی می تواند در آزمون اصلی عملی(شهر) شرکت کند که در صورت کسب حد نصاب نمره این آزمون، گواهی نامه او صادر می گردد.

 

محدودیت های گواهینامه پایه سه

در گذشته، به محض اینکه افراد، گواهینامه پایه سوم خود را دریافت می کردند، می توانستند همچون راننده های دارای سابقه، در تمام جاده های درون شهری و برون شهری، به رانندگی پرداخته و هیچ محدودیت قانونی ای، متوجه رانندگان نوپا نبود. 
اما، از آنجا که کمی تجربه، غالبا منجر به تصادفات بعضا جبران ناپذیری برای دارندگان تازه کار گواهی نامه یا اشخاص ثالث می شد، پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی، اقدام به اعمال محدودیت هایی برای افرادی نمود که گواهینامه پایه سه خود را به تازگی دریافت می نمودند. این محدودیت ها، به غیر از داشتن راننده همراه که مربوط به سه ماهه اول دریافت گواهی نامه بوده، در سال اول دریافت مجوز رانندگی، اعمال می گردند.

لازم است که یک راننده دارای گواهینامه پایه 3 که بیش از سه ماه از دریافت گواهی نامه وی گذشته و یا یک راننده دارای گواهینامه پایه دو یا یک، در هنگام رانندگی، در کنار راننده تازه کار حضور داشته باشند.

افرادی که گواهینامه پایه سوم خود را به تازگی دریافت کرده اند، حق رانندگی از ساعت 24 لغایت 5 صبح را ندارند.

رانندگی در معابر برون شهری، برای دارندگان تازه کار گواهینامه پایه سوم، ممنوع بوده و تنها استثای این مورد، معابر بزرگراهی بین شهری تا فاصله حداکثر 25 کیلومتر از شهرها می باشد.

قرار منع رانندگی با وسایل نقلیه موتوری، بدین معنا بوده که متهم، برای مدتی از راندن وسایل نقلیه موتوری، منع گردیده و جزئیات اجرای این قرار، در آیین‌ نامه شیوه اجرای قرارهای نظارت و تامین قضایی، ذکر شده است.

همچنین، دارندگان گواهینامه پایه سوم، در محدوده زمانی اعمال محدودیت، حق ارتکاب تخلفات منجر به اخذ نمره منفی را نداشته که از مهم ترین این تخلفات، می توان به سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز در راه های دو طرفه، حرکت به صورت مارپیچ، عدم رعایت حق تقدم، تجاوز به چپ از محور راه، حرکت با دنده عقب در آزادراه ها و بزرگ راه ها، عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی، رانندگی در هنگام مستی و یا مصرف قرص های روان گردان و صحبت با تلفن همراه در حین رانندگی، اشاره نمود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد گواهینامه پایه سه در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون گواهینامه پایه سه پاسخ دهند.