دینا / خانواده / حضانت / حضانت فرزند پسر

حضانت فرزند پسر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حضانت فرزند پسر بر اساس قانون جدید، تا 7 سالگی به مادر سپرده شده است. همچنین در صورتی که فرزند پسر بعد از سن بلوغ، مادر را جهت عهده داری حضانت انتخاب نماید؛ این وظیفه به مادر سپرده خواهد شد. البته در تمام حالت ها، مصحلت فرزند بر هر مسئله ای مقدم است. 

 

 

 

حضانت فرزند پسر، در وهله اول با پدر و مادر می باشد، در صورت نبود یکی از والدین یا هر دو، وضعیت این حضانت تغییر کرده و بر اساس قانون جدید موجود، حضانت فرزند پسر توسط مادر یا پدر و یا اشخاص دیگر، صورت خواهد گرفت. در واقع وضعیت حضانت فرزند پسر، نسبت به سن او تعیین شده و به مرگ، جدایی یا عدم صلاحیت والدین بستگی دارد. 

 

اهمیت موضوع حضانت فرزند پسر از این جهت است که، این حضانت متناسب با سن فرزند پسر و وضعیت فوت یا طلاق والدین، متفاوت بوده و حالت های مختلفی دارد. در واقع می توان گفت که فرزند پسر در صورت طلاق والدین، متناسب با سنی که دارد، به یکی از والدین جهت امر حضانت سپرده می شود. آشنایی با موضوع حضانت فرزند پسر، مسئله عهده داری آن را در زمان طرح دعوای طلاق، آسان تر می نماید.

 

با توجه به اهمیت موضوع حضانت فرزند پسر، در این مقاله به پرسش حضانت پسر تا چندسالگی با مادر است، پاسخ داده شده و عناوینی نظیر، حضانت فرزند پسر، قانون جدید حضانت فرزند پسر و نحوه گرفتن حضانت فرزند پسر توسط مادر مورد بررسی قرار گرفته است. 

حضانت فرزند پسر

اصولا حضانت فرزند پسر به والدین وی تعلق داشته و تا زمانی که والدین از یکدیگر جدا نشده، سلب صلاحیت نشده و یا فوت نکرده باشند؛ عهده داری حضانت فرزند پسر با والدین او می باشد. اما مسئله حضانت فرزند پسر معمولا در حاشیه دعوای طلاق مطرح شده و از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. در اینجا این سوال مطرح می شود که حضانت فرزند پسر با چه کسی است؟ 

 

حضانت فرزند پسر با والدین او می باشد. طلاق والدین، فوت آنها و اثبات عدم صلاحیت می تواند موجب شود تا حضانت فرزند نسبت به سن او به شخص دیگر یا یکی از والدین به تنهایی سپرده شود. در این شرایط سن فرزند پسر اهمیت زیادی داشته و در مسئله طلاق، با توجه به سن و مصلحت فرزد پسر، حضانت او به مادر یا پدر به تنهایی سپرده می شود. زمانی که حضانت فرزند به یکی از والدین سپرده می شود، سلب حضانت توسط والد دیگر امکان پذیر نیست، مگر برای مصلحت فرزند و به حکم قانون

 

حضانت فرزند پسر علاوه بر والدین می تواند به اشخاص دیگری نظیر، جد پدری، اقربا و یا وصی نیز سپرده شود. در صورت فوت یکی از والدین، والدی که زنده است عهده دار امر حضانت فرزند پسر می باشد. در صورت فوت هر دو والد، این حضانت به جد پدری سپرده می شود. در صورت نبود مادر، پدر و جد پدری، اگر پدر یا جد پدری وصی تعیین کرده باشند، وصی عهده دار امر حضانت می باشد، درغیر این صورت حضانت به یکی از اقربا و یا شخصی که مرجع قضایی تعیین می نماید، سپرده می شود.

 

قانون جدید حضانت فرزند پسر

همانطور که در قسمت قبل نیز به آن اشاره شد، اولویت عهده داری حضانت فرزند پسر، با والدین است. در صورت عدم وجود هر دو یا یکی از والدین، این عهده داری حضانت، حکم دیگری خواهد داشت. در این قسمت از مقاله، قانون جدید حضانت فرزند پسر به صورت جامع شرح داده شده است.

 

در قانون جدید، حضانت فرزند پسر بسته به سنی که دارد، متفاوت بوده و برابر قانون به یکی از والدین یا اشخاص دیگر سپرده می شود. حضانت فرزند پسر در صورت طلاق والدین، از بدو تولد تا سن هفت سالگی بر عهده مادر می باشد. با شروع ۷ سالگی، این حضانت به پدر سپرده شده و تا سن بلوغ فرزند پسر، یعنی 15 سالگی ادامه دارد. پس از سن بلوغ، فرزند پسر می تواند والدی را که می خواهد با او زندگی نماید، انتخاب کند. 

 

در واقع می توان گفت که سن حضانت فرزند پسر، تعیین کننده شخصی است که حضانت فرزند را بر عهده می گیرد. این حضانت ابتدا به مادر سپرده شده و پس از آن تا سن مشخص شده بر عهده پدر است، همچنین فرزند پسری که بالا ۱۵ سال و کمتر از 18 سال دارد، حق انتخاب شخص عهده دار حضانت را داشته و این امر به انتخاب و البته صلاح او صورت خواهد گرفت.

 

نحوه گرفتن حضانت فرزند پسر توسط مادر

همانطور که در قسمت قبل گفته شد، حضانت فرزند پسر، در ابتدا با مادر بوده و تا سن 7 سالگی ادامه دارد. حال اگر پس از سن ۷ سالگی، در مسئله حضانت فرزند، اختلافی ایجاد شود، مرجع قضایی با توجه به مصلحت فرزند، حضانت او را به شخص والد صالح تر می سپارد. در واقع حضانت تا پایان هفت سالگی بر عهده مادر می باشد. در این قسمت از مقاله نحوه گرفتن حضانت فرزند پسر توسط مادر، مورد بررسی قرار گرفته است. 

 

مادر می تواند با اثبات عدم صلاحیت پدر، حضانت فرزند را از پدر بگیرد. همچنین در صورت فوت پدر، حضانت فرزند به مادری که در قید حیات باشد، سپرده می شود. در مورد مسئله ازدواج مادر نیز، می توان گفت که اگر مادر اثبات نماید که بودن فرزند با او به صلاح خود فرزند پسر می باشد، حضانت از او گرفته نمی شود. به صورت کلی حضانت فرزند پسر، با توجه به سن او و همچنین مصلحت او تعیین خواهد شد. 

 

نحوه گرفتن حضانت فرزند پسر توسط مادر از پدر، باید با اثبات عدم صلاحیت پدر همراه بوده و اثبات این امر نیاز به طرح دعوا در مرجع قضایی دارد. مادر، جهت گرفتن حضانت فرزند پسر، باید دادخواست خود را از طریق دفاتر خدمات قضایی تنظیم کرده و مدارک خود را مبنی بر عدم صلاحیت پدر ضمیمه دادخواست نماید. دادگاه با توجه به مدارک ارائه شده توسط مادر، حکم سلب یا عدم سلب حضانت فرزند پسر توسط پدر را صادر می نماید. 

 

حضانت پسر تا چند سالگی با مادر است

در قسمت های قبل موضوعاتی نظیر، حضانت فرزند پسر، قانون جدید این حضانت و نحوه گرفتن این حضانت توسط مادر توضیح داده شد. در این قسمت از مقاله، مسئله عهده داری حضانت فرزند پسر با توجه به سن، توسط مادر، مورد بررسی قرار گرفته و به این پرسش که حضانت پسر تا چند سالگی با مادر است، با توجه به قانون مدنی، پاسخ داده شده است. 

 

حضانت فرزند پسر تا سن هفت سالگی

 

در پاسخ به سوال حضانت فرزند پسر تا کی با مادر است می توان گفت که، حضانت فرزند پسر نیز مانند حضانت فرزند دختر، تا سن 7 سالگی تحت حضانت مادر بوده و پدر حق سلب حضانت را بدون اثبات صلاحیت مادر و حکم قانونی ندارد. در واقع از آنجایی که برآورده کردن نیازهای فرزندان در سنین پایین، برای مادر امکان پذیر تر می باشد، قانونگذار این وظیفه را تا سن ۷ سالگی به مادر سپرده است. 

 

همچنین ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی اینگونه بیان می کندکه: " برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است." با توجه به این ماده قانونی، حضانت فرزند تا سن 7 سالگی با مادر می باشد. 

 

حضانت فرزند پسر تا سن پانزده سالگی

 

حضانت فرزند پسر پس از 7 سالگی از مادر گرفته شده و به پدر واگذار می شود. این واگذاری حضانت فرزند پسر به پدر، از ۷ سالگی آغاز شده و تا سن بلوغ فرزند، یعنی 15 سالگی ادامه دارد. در این حالت مادر نمی تواند این حق حضانت را از پدر سلب کند، مگر با اثبات عدم صلاحیت پدر و به حکم قانون. 

 

حضانت فرزند پسر بعد از سن پانزده سالگی

 

البته حضانت مادر بر فرزند پسر تنها تا سن 7 سالگی نبوده و در شرایط دیگری نیز، مادر می تواند حضانت فرزند را از پدر سلب نماید. در واقع فرزند پسر بعد از رسیدن به سن ۱۵ سالگی می تواند انتخاب نماید که با کدام والد خود زندگی نماید. این حق انتخاب تا قبل از ۱۸ سالگی برای فرزند پسر وجود داشته و پس از 18 سالگی، این حضانت به طور کلی از بین خواهد رفت. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند پسر در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزند پسر پاسخ دهند.