گذرنامه موقت یا همان برگه گذر موقت اربعین 1403، پاسپورتی است که اولا، موقت و تنها برای ایام اربعین بوده و ثانیا، صرفا، جهت مسافرت به کشور عراق و شرکت در مراسم پیاده روی اربعین، قابل استفاده می باشد. نحوه ثبت نام گذرنامه زیارتی، به روش اینترنتی و از طریق ورود به سایت و برنامه پلیس من بوده و هزینه ثبت نام آن 65 هزار تومان می باشد.
برای مشاوره ثبت نام گذرنامه زیارتی ۱۴۰۳
برای مشاوره ثبت نام گذرنامه زیارتی ۱۴۰۳
اشخاصی که قصد داشته تا به هر منظوری، از جمله ادامه تحصیل، کار، تفریح و یا درمان، از مرزهای کشور خارج شده و وارد کشور دیگری شوند، لازم است تا در درجه اول، برای ثبت نام و دریافت گذرنامه اقدام نموده که این سند هویتی، دارای اعتبار پنج ساله می باشد.
اما، به منظور رفاه حال متقاضیان شرکت در مراسم پیاده روی اربعین، پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا، در سال گذشته، این امکان را برای متقاضیان، فراهم کرد تا با پرداخت هزینه ای اندک، در مقایسه با هزینه پاسپورت بین المللی، برای ثبت نام و دریافت گذرنامه موقت اربعین اقدام نمایند. از آنجا که ثبت نام این گذرنامه، دارای مراحل مخصوصی بوده، لازم است تا متقاضیان، پیش از هرگونه اقدام برای دریافت آن، با مراحل ثبت نام و نکات مربوط به آن، من جمله پیگیری گذرنامه آشنا شوند.
لذا، در این مقاله، پس از پاسخ به این سوال که گذرنامه موقت ۱۴۰۳ چیست، سایت ثبت نام و درخواست گذرنامه زیارتی و مدارک لازم برای درخواست گذرنامه زیارتی را معرفی کرده و سپس در ادامه، نحوه نحوه ثبت نام و درخواست گذرنامه اینترنتی زیارتی، سامانه سخا گذرنامه زیارتی، هزینه، نحوه پیگیری صدور برگه گذرنامه موقت اربعین 1403 و گذرنامه زیارتی بانوان را توضیح خواهیم داد. برای آشنایی بیشتر با ثبت نام پاسپورت زیارتی و سایت گذرنامه اربعین با ما همراه باشید.
خروج از مرزهای یک کشور و ورود به کشور دیگر، نیازمند دریافت گذرنامه یا یا پاسپورت است که مانند شناسنامه، مشخص کننده هویت فرد و تابعیت وی می باشد. اما، در روزهای اخیر، صحبت از صدور نوع متفاوتی از گذرنامه بوده که تحت عنوان گذرنامه موقت یا برگه گذر موقت اربعین، شناخته می شود. به همین دلیل، در این بخش، قصد داریم، به این سوال پاسخ دهیم که گذرنامه زیارتی یا موقت چیست؟
به طور معمول، هنگامی که یک شخص، برای ثبت نام گذرنامه، به روش حضوری یا از طریق برنامه پلیس من اقدام کرده و پاسپورت وی، صادر می گردد، این گذرنامه، همانند پروانه گذر مرزی، مادام العمر نبوده، بلکه مدت اعتبار آن، دارای محدودیت زمانی است که در حال حاضر، این مدت، برای پاسپورت اتباع ایرانی، 5 سال می باشد و پس از پایان این مدت، دارنده باید برای تمدید پاسپورت اقدام کند.
اما، در گذرنامه موقت یا همان برگه گذر موقت اربعین، پاسپورتی که برای افراد متقاضی، صادر می گردد، اولا، موقت و تنها برای ایام اربعین بوده؛ ثانیا، صرفا، جهت مسافرت به کشور عراق و شرکت در مراسم پیاده روی اربعین، قابل استفاده می باشد.
بنابراین، خانم هایی که با اخذ اجازه خروج همسر و یا آقایانی که برای ثبت نام و دریافت گذرنامه ویژه اربعین، اقدام می کنند، لازم است به این نکته توجه داشته باشند که پس از پایان مراسم پیاده روی در کشور عراق، اعتبار گذرنامه زیارتی آن ها تمام شده و این اشخاص، ملزم هستند تا به کشور بازگردند تا مشمول ضمانت اجراهای سنگین ورود غیر قانونی به کشور خارجی نشوند. مدت اعتبار گذرنامه زیارتی آبی رنگ، 5 سال می باشد.
پس از پاسخ به این سوال که گذرنامه زیارتی یا موقت چیست، در بخش های بعد، قصد داریم تا به معرفی سایت ثبت نام گذرنامه موقت اربعین پرداخته و نحوه ثبت نام این نوع از پاسپورت را به دو روش مراجعه حضوری و از طریق سایت، توضیح دهیم.
ایرانیانی که تاکنون برای ثبت نام گذرنامه اقدام نکرده و یا اینکه اعتبار پنج ساله پاسپورت آنها، به اتمام رسیده و هنوز پاسپورت آنها تمدید نشده، لازم است تا قبل خروج از مرزهای کشور و ورود به خاک کشور عراق، جهت شرکت در مراسم پیاده روی اربعین، برای ثبت نام پاسپورت اقدام نموده یا چنانچه عجله دارند، از روش ثبت نام و دریافت گذرنامه زیارتی، استفاده کنند.
برای ثبت نام برگه گذر موقت اربعین 1403، این امکان نیز برای متقاضیان فراهم بوده تا به روش اینترنتی و از طریق سایت اختصاص یافته برای ثبت نام، اقدام نمایند. لذا، در ادامه، به این پرسش جواب می دهیم که آدرس سایت ثبت نام گذرنامه زیارتی موقت اربعین 1403 چیست؟
سایت گذرنامه اربعین 1403، همان سامانه پایگاه اینترنتی پلیس من، به آدرس اینترنتی police-man.ir، بوده که متقاضیان با ورود به صفحه اصلی آن، می توانند با استفاده از گزینه (خدمات گذرنامه) مراحل ثبت نام برگه گذر موقت اربعین ۱۴۰۳ را به روش اینترنتی انجام دهند. لازم به ذکر است که درخواست ثبت نام گذرنامه بین المللی نیز با ورود به سامانه سخا، برای متقاضیان، امکان پذیر می باشد.
البته، امکانات سایت police-man.ir محدود به ثبت نام گذرنامه موقت اربعین، نبوده و این سامانه، امکانات کاربردی متعددی هم چون خدمات راهور، خدمات آگاهی، امور مربوط به خدمت نظام وظیفه و .... را نیز به کاربران خود، ارائه می دهد.
اطلاع از مدارک لازم از جمله مواردی است که به روند دریافت و ثبت نام گذرنامه سرعت می بخشد تا متقاضیان بتوانند در سریع ترین حالت ممکن و بدون بروز مشکل ثبت نام خود را تکمیل نمایند، بنابراین در این بخش به مدارک لازم برای گذرنامه موقت اربعین پرداخته خواهد شد.
مدارک لازم برای گذرنامه موقت اربعین همان مدارک گذرنامه دائم است که متقاضیان قبل از درخواست برگه تردد یا گذرنامه اربعین باید نسبت به آماده سازی آن اقدام نمایند. مدارک لازم عبارت است از:
یک قطعه عکس ویژه پاسپورت
ارائه مدارک شناسایی
ارائه گذرنامه قبلی در صورت دارا بودن
اجازه همسر زن در صورت تاهل
رضایت نامه پدر در صورت مجرد بودن و زیر سن قانونی بودن
اصل گواهی فوت همسر در صورت مرگ وی
به همراه داشتن کارت پایان خدمت یا کارت معافیت برای آقایان
ارائه اصل برگه طلاق در صورت جدایی
ارائه نامه اشتغال به تحصیل در صورت دانشجو یا محصل بودن
افراد برای درخواست گذرنامه، ابتدا باید مدارک را جمع آوری کرده و سپس به مراکز پلیس +10 مراجعه کنند. پس از طی کردن مراحل درخواست، صدور پاسپورت ده الی چهارده روز کاری زمان بر است که افراد می توانند از طریق سایت پلیس من صدور گذرنامه خود را پیگیری کنند.
اشخاصی که قصد داشته تا در مراسم پیاده روی اربعین در کشور عراق شرکت نمایند، در صورتی که دارای پاسپورت بین المللی معتبر بوده ، یعنی گذرنامه خود را جدیدا دریافت کرده یا گذرنامه آنها دارای اعتبار زمانی بوده و یا پس از انقضای اعتبار پاسپورت، برای تمدید مجدد آن اقدام کرده اند، مشکلی برای ورود به کشور عراق، در ایام اربعین نداشته و بنابراین، نیاز به ثبت نام و دریافت گذرنامه زیارتی اربعین نیز ندارند.
اما، افرادی که تا به حال، پاسپورتی نداشته و یا اینکه اعتبار زمانی پاسپورت آنها، منقضی شده است، در صورتی که قصد شرکت در مراسم پیاده روی اربعین در کشور عراق را داشته باشند، لازم است تا در اسرع وقت، برای ثبت نام برگه گذر موقت اربعین، اقدام نمایند. به همین دلیل، در این بخش، نحوه ثبت نام و درخواست گذرنامه اینترنتی زیارتی اربعین ۱۴۰۳ را توضیح داده و خواهیم گفت که مراحل آن چیست.
لازم به ذکر است، از آنجا که ثبت نام گذرنامه زیارتی، به دو روش مراجعه حضوری و روش اینترنتی، برای متقاضیان، امکان پذیر بوده، ما نیز در دو قسمت جداگانه، به توضیح مراحل و نحوه ثبت نام برگه گذر موقت اربعین، می پردازیم.
نحوه ثبت نام گذرنامه موقت اربعین در روش مراجعه حضوری
نحوه ثبت نام و دریافت گذرنامه موقت اربعین در روش مراجعه حضوری، بدین صورت بوده که متقاضی باید، به همراه مدارک لازم برای دریافت پاسپورت، به یکی از دفاتر پلیس + 10 مراجعه کرده و درخواست خود را به دفتر مربوطه، ارائه دهد. با ثبت درخواست، برگه گذر موقت اربعین، ظرف حداکثر 72 ساعت صادر گردیده و از طریق پست، برای فرد، ارسال می گردد. توجه به این نکته ضروری است که استفاده از روش حضوری، تنها زمانی میسر است که شخص نتواند از طریق سایت ثبت نام گذرنامه زیارتی، مراحل نام نویسی و دریافت این گذرنامه را طی نماید.
نحوه ثبت نام گذرنامه موقت اربعین در روش اینترنتی
ثبت نام گذرنامه زیارتی در روش اینترنتی، متقاضیان باید به سامانه پایگاه اینترنتی پلیس من، مراجعه کرده و درخواست خود را مطابق مراحل تعیین شده در سایت، ثبت و ارسال نماید که این مراحل، مطابق راهنمای تصویری زیر خواهد بود:
در مرحله اول شخص باید مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس اینترنتی police-man.ir را در آن جست و جو نماید. پس از آن، می بایست گزینه خدمات گذرنامه انتخاب شود.
پس از ورود به صفحه اصلی سایت ثبت نام برگه گذر موقت اربعین، فرد باید شماره تلفن همراه خود را وارد نماید.
در مرحله بعدی، شخص لازم است که کدی که به شماره همراه ثبت شده پیامک می گردد را در این قسمت وارد نماید.
در مرحله بعدی، شخص باید گزینه درخواست گذرنامه زیارتی را انتخاب نموده و مراحل مربوطه را طی نماید.
لازم به ذکر است که در حال حاضر، پس از کلیک بر روی گزینه (درخواست گذرنامه زیارتی)، کاربر به صفحه ای هدایت می شود که در آن، می بایست مراحل احراز هویت را طی نماید. هم چنین، علاوه بر سایت پلیس من، متقاضیان می توانند از طریق اپلیکیشن پلیس من نیز درخواست گذرنامه زیارتی خود را ثبت نمایند. مدت صدور گذرنامه 72 ساعت بوده و این سند، به درب منزل متقاضی پست می گردد. اخذ گذرنامه زیارتی در درجه اول می بایست از طریق وب سرویس و اپلیکیشن موبایلی "پلیس من" انجام شود و در صورت بروز مشکل و عدم ثبت درخواست، متقاضیان می توانند به صورت حضوری به دفاتر پلیس +10 مراجعه نمایند.
تاکنون گذرنامه زیارتی یا موقت، سایت ثبت نام، مدارک لازم، نحوه ثبت نام و درخواست گذرنامه موقت زیارتی 1403 توضیح داده شده است. بسیاری از افراد برایشان این سوال به وجود خواهد آمد که چگونه گذرنامه زیارتی بگیریم، امکان دریافت گذرنامه از طریق پلیس من گذرنامه زیارتی امکان پذیر است که در این بخش نحوه درخواست گذرنامه زیارتی از طریق سایت پلیس من توضیح داده خواهد شد.
برای ثبت نام گذرنامه زیارتی در پلیس من در ابتدا افراد باید سایت پلیس من به نشانی police-man.ir را در مرورگر تلفن همراه خود جستجو کرده و وارد سایت اصلی شده و بر روی گزینه، خدمات گذرنامه علامت بزنند.
در این مرحله، متقاضیان باید شماره تلفن همراه خود را برای ارسال کد فعالسازی در کادر مربوطه وارد کرده و بر روی گزینه ارسال کد علامت بزنند.
افراد باید کد ارسال شده به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه وارد کنند و بر روی گزینه ورود کلیک نمایند.
سپس متقاضیان وارد پورتال خود شده و باید بر روی گزینه گذرنامه زیارتی کلیک کنند.
در این مرحله، قوانین و مقررات نمایش داده خواهد شد که باید بر روی گزینه شرایط را می پذیرم علامت بزنند.
در ادامه اطلاعاتی هویتی و بارگذاری مدارک شناسایی خواسته شده است که افراد باید اطلاعات خواسته شده برای ثبت نام را در کادر مربوطه تکمیل کرده و مدارک لازمه را بارگذاری نمایند تا درخواست گذرنامه زیارتی از طریق سایت پلیس من تکمیل شود.
هم چنین، بنابر اعلام فرمانده انتظامی کشور، متقاضیان می توانند با تکمیل فرم و بارگذاری مدارک در منزل، از طریق اپلیکیشن «پلیس من» در طرح «خانه به خانه» برای صدور گذرنامه شرکت نموده و گذرنامه خود را درب خانه از ماموران پستی دریافت نمایند.
در این بخش به سامانه سخا گذرنامه زیارتی یا به عبارت دیگر نحوه درخواست گذرنامه زیارتی از طریق سامانه سخا پرداخته خواهد شد. سامانه سخا یکی از مهمترین سامانه ها جهت دریافت مجوز خروج از کشور است.
در ابتدا افراد باید سایت سخا به نشانی sakha.epolice.ir را در تلفن همراه خود جستجو کرده و پس از ورود، نام کاربری و رمزعبور خود را برای ورود به پورتال وارد کنند.
سپس، متقاضیان پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد پورتال خود در سامانه سخا خواهند شد که باید بر روی گزینه خدمات پلیس مهاجرت و گذرنامه کلیک کرده و از گزینه های نمایش داده شده گزینه درخواست صدور گذرنامه زیارتی را انتخاب نمایند.
در این مرحله تصویری، همانند تصویر زیر مشاهده خواهند کرد که باید بر روی گزینه درخواست گذرنامه زیارتی علامت بزنند.
پس از انجام مراحل، افراد باید قوانین و مقررات نمایش داده شده را تایید کرده و اطلاعات خواسته شده را تکمیل نمایند. لازم به ذکر است برای اینکه افراد بتوانند وارد سایت سخا شوند باید در سامانه سخا ثبت نام کرده و رمز عبور تعیین نمایند.
یکی از مدارکی که اگر افراد برای دریافت آن اقدام نکنند؛ نمی توانند از کشور خارج شوند پاسپورت است و همچنین از آنجایی که مهر ویزا نیز در پاسپورت درج می شود در صورت نداشتن پاسپورت امکان ورود به کشورهایی که ویزا می خواهند نیز غیر ممکن است. بنابراین تمام افراد برای خروج از کشور باید نسبت به دریافت پاسپورت خود اقدامات لازم را انجام دهند. یکی از سوال هایی که برای متقاضیان پس از انجام اقدامات لازم برای درخواست پاسپورت به وجود خواهد آمد؛ این است که گذرنامه زیارتی چند روزه میاد؟ در این بخش به پاسخ این پرسش پرداخته شده است.
مدت زمان صدور پاسپورت بین المللی، هفت روز کاری است، اما درصورتی که افراد در زمان اربعین برای گذرنامه زیارتی اقدام کرده باشند طبق آخرین اخبار پس از بررسی مدارک بعد از 72 ساعت گذرنامه خود را دریافت می کنند.
درصورتی که پس از مدت زمان ذکر شده افراد پاسپورت خود را دریافت نکرده باشند می توانند از طریق سایت پلیس من اقدام به پیگیری پاسپورت خود نمایند. در ادامه هزینه پاسپورت زیارتی توضیح داده شده است.
در بخش های قبل، به این سوال پاسخ دادیم که گذرنامه موقت چیست و پس از معرفی سایت ثبت نام برگه گذر موقت اربعین ۱۴۰۳، نحوه ثبت نام و دریافت پاسپورت موقت، جهت شرکت در مراسم پیاده روی اربعین در کشور عراق را توضیح دادیم.
در این بخش، قصد داریم تا به بررسی یکی دیگر از مسائل مهم مرتبط با گذرنامه ویژه اربعین پرداخته و آن، بحث هزینه صدور پاسپورت موقت می باشد. بنابراین، در ادامه، به این سوال پاسخ خواهیم داد که هزینه پاسپورت زیارتی 1403 چه میزان می باشد؟
طبق اعلام رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا، هزینه صدور گذرنامه زیارتی، معادل یک هفتم هزینه پاسپورت بین المللی است. با توجه به این امر، می بایست بیان نمود که هزینه صدور گذرنامه زیارتی در حال حاضر، 65 هزار تومان است. افرادی که در سال گذشته، اقدام به پرداخت هزینه گذرنامه زیارتی و دریافت آن نموده اند، گذرنامه آن ها تا پنج سال معتبر است.
بر اساس اعلام رئیس ستاد مرکزی اربعین و رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا، گذرنامه موقت اربعین، ظرف 72 ساعت از ثبت درخواست در دفاتر پلیس + 10، صادر شده و از طریق پست، برای متقاضیان، ارسال می گردد.
اما، گاهی در مواردی ممکن است که گذرنامه زیارتی برخی از متقاضیان، در این بازه زمانی ، به دست آنها نرسیده و از آنجا که مهلت کمی تا آغاز مراسم پیاده روی اربعین مانده، این افراد را با نگرانی هایی مواجه کند. بنابراین، این سوال برای این گروه از متقاضیان، مطرح می شود که پیگیری گذرنامه موقت با کد ملی به چه صورت بوده و مراحل آن، چیست؟
در پاسخ به سوال فوق، باید گفت، پیگیری گذرنامه زیارتی از طریق روش حضوری و از طریق دفتر پلیس + 10 برای متقاضیان، امکان پذیر می باشد. هم چنین، متقاضیان می توانند از طریق سایت و برنامه پلیس من و نیز سایت رهگیری مرسولات سازمانی اقدام نمایند. برای پیگیری صدور گذرنامه از برنامه پلیس من متقاضی می بایست اقدام به دانلود برنامه پلیس من و نصب آن بر روی تلفن همراه خود نماید. در مرحله بعدی، لازم است که شخص پس از وارد کردن شماره همراه خود و کد پیامکی دریافتی، وارد برنامه پلیس من شود.
در این قسمت، باید گزینه گذرنامه انتخاب شود.
در مرحله بعدی، فرد لازم است که گزینه استعلام گذرنامه را انتخاب کند.
هم چنین، امکان پیگیری گذرنامه از سایت رهگیری مرسولات سازمانی نیز میسر می باشد. برای این منظور لازم است که متقاضی آدرس سامانه استعلام شماره گذرنامه با کد ملی به نشانی najatracking.post.ir را در مرورگر خود جستجو کرده تا وارد صفحه زیر شود و از بین گزینه ها، گذرنامه را انتخاب نماید.
در این قسمت، متقاضی می تواند با وارد کردن کد ملی و اعداد کنترلی از آخرین وضعیت گذرنامه زیارتی خود مطلع شود. در هر موردی که شخص در این خصوص به مشکلی مواجه گردد می تواند با با شماره گیری 193 که شماره پشتیبان پست جمهوری اسلامی است، جهت اعلام مشکل خود تماس حاصل نماید.
تاکنون سایت ثبت نام گذرنامه زیارتی، نحوه ثبت نام و درخواست گذرنامه، هزینه و پیگیری گذرنامه زیارتی با کدملی توضیح داده شده است و در ادامه به شرایط دریافت گذرنامه زیارتی بانوان پرداخته خواهد شد.
برای بسیاری از افراد این سوال به وجود خواهد آمد که آیا برای دریافت گذرنامه زیارتی بانوان نیاز به اجازه همسر دارند یا خیر در پاسخ به این سوال لازم است ذکر شود که بله، بانوان متاهل برای درخواست گذرنامه زیارتی برای بار اول نیاز به دریافت اجازه خروج از کشور از همسر خود را دارند که برای دریافت اجازه ابتدا به همراه همسر خود به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و پس از ثبت اجازه همسر برای خروج از کشور لازم است سند آن را در سایت پلیس من به نشانی police-man.ir بارگذاری کنند.
اگر بانوان در گذشته درخواست گذرنامه داده باشند پلیس دسترسی به درخواست های گذشته دارد و بانوان مجاز به خروج از کشور هستند و نیاز به اجازه خروج از کشور جدید توسط همسر خود نخواهند داشت مگر اینکه همسر اجازه خروج از کشور را ملغی کند که در این صورت نیاز به اجازه خروج از کشور جدید توسط همسر است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت نام گذرنامه زیارتی ۱۴۰۳ در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت نام گذرنامه زیارتی 1403 پاسخ دهند.
برای مشاوره ثبت نام گذرنامه زیارتی ۱۴۰۳
برای مشاوره ثبت نام گذرنامه زیارتی ۱۴۰۳
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©