هنگامی که مالک ملک یا خوردو، از انتقال سند رسمی، به نام خریدار جدید، استنکاف می ورزد، خریدار باید، جهت اثبات عدم حضور مالک، یک اظهارنامه قضایی، با کمک نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی تنظیم کرده و با ارائه مدارک هویتی و نام کاربری سامانه ثنا و پس از پرداخت هزینه ارسال که مبلغی در حدود 50 هزار تومان است، آن را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به متعهد انتقال سند رسمی، ارسال کند.
برای مشاوره نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی
برای مشاوره نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی
هنگامی که ملک یا خودرویی، به موجب عقد بیع، به دیگری، منتقل می شود، بحث حضور در دفترخانه، جهت انتقال سند رسمی ملک یا خودرو، از نام فروشنده به نام خریدار جدید، مطرح می گردد و به طور معمول، طرفین به عنوان شرط ضمن عقد، با یکدیگر، توافق می نمایند که در تاریخی معین، در دفترخانه ای مشخص، حاضر شوند و مالک قدیم، سند رسمی را به نام خریدار و مالک جدید، منتقل نماید و برای این امر، وجه التزامی نیز، تعیین می کنند.
اما، گاهی، علی رغم توافق فی مابین و وجود شرط ضمن عقد بیع، فروشنده یا متعهد به انتقال سند رسمی، از انجام این امر و از حضور در موعد مقرر، در دفترخانه مورد توافق، خودداری می ورزد و بدین ترتیب، مانع انتقال سند رسمی، به نام خریدار می شود. در این شرایط، خریدار، بهتر است، قبل از طرح دعوای الزام به حضور دردفترخانه و تنظیم سند رسمی، برای جمع آوری ادله کافی، اقدام به ارسال اظهارنامه این امر نماید که انجام این کار، بدون داشتن نمونه این اظهارنامه، دشوار خواهد بود.
از این رو، در مقاله حاضر، قصد داریم در خصوص لزوم، نحوه تنظیم، مدارک لازم و هزینه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، صحبت کرده و پس از ارائه یک نمونه از این اظهارنامه، فایل pdf این نمونه را جهت دانلود، در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، در ادامه مقاله، همراه ما باشند.
برای توضیح لزوم ارسال اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، باید ابتدا، نکاتی را در خصوص موارد ارسال اظهارنامه و بحث، تنظیم سند رسمی، توضیح داد. ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی، مقرر می دارد: "هر کس می تواند، قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به وسیله اظهارنامه، از دیگری مطالبه نماید، مشروط بر اینکه موعد مطالبه رسیده باشد. به طور کلی، هر کس حق دارد، اظهاراتی را که راجع به معاملات و تعهدات خود با دیگری است و بخواهد به طور رسمی به وی برساند، ضمن اظهارنامه، به طرف ابلاغ نماید."
بر اساس این ماده، تمامی افراد، از حق ارسال اظهارنامه قضایی، برای مطالبه حقوق خود، در خصوص هر امری، اعم از معاملات و تعهدات تا تمکین زوجه و مطالبه نفقه از زوج، برخوردارند و ارسال این اظهارنامه، جز در مواردی که قانون گذار، الزام کرده است، اختیاری می باشد.
بحث الزام به تنظیم سند رسمی و حضور در دفترخانه برای این امر، زمانی مطرح می گردد که شخصی، مالی نظیر ملک یا خودروی خود را به دیگری، به موجب عقد بیع، می فروشد و خریدار جدید، خواهان انتقال سند رسمی، از نام مالک قدیم، به نام خود است. معمولا، برای تضمین انتقال سند رسمی، افراد، در قرارداد، تاریخ و دفترخانه مشخصی را برای انجام این امر تعیین کرده و برای عدم حضور در موعد مقرر، وجه التزام، تعیین می کنند، همچنین، خریدار، پرداخت بخشی از ثمن معامله را به زمان انتقال سند رسمی و حضور در دفترخانه برای انجام این امر، موکول می کند.
زمانی که موعد مقرر حضور در دفترخانه فرا رسد و مالک، از انتقال سند رسمی و حضور در دفترخانه، خودداری نماید، خریدار می تواند، علیه مالک، با ثبت دادخواست، طرح دعوای حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی و حضور در دفترخانه کند و از دادگاه، صدور حکم در این خصوص را بخواهد.
اما، بهتر است قبل از انجام این امر، برای جمع آوری ادله کافی، با کمک یک نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی که فایل pdf آن نیز قابل دانلود از اینترنت است، آماده بودن ثمن معامله را به اطلاع مالک برساند و کتبا از او، تقاضای حضور در دفترخانه را داشته باشد و به او متذکر شود که در صورت عدم حضور، اقدام به پیگیری حقوقی مساله، از طریق دادگاه خواهد کرد.
همچنین، زمانی که مالک، آماده برای انتقال سند رسمی است اما، خریدار، از حضور در دفترخانه، خودداری می کند و در قرارداد، برای مالک، در خصوص عدم انتقال سند رسمی، در تاریخ معیین، وجه التزام تعیین شده است، بهتر است مالک، آمادگی خود، برای انتقال سند را با کمک اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، به اطلاع خریدار برساند تا خریدار، نتواند، به استناد عدم انتقال سند، مطالبه وجه التزام مورد توافق در قرارداد را به عنوان خسارت، نماید.
بر اساس توضیحات فوق، لزوم ارسال اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، از این جهت است که؛
خریدار، قصد دارد، از ادله اثبات کافی در دادگاه، برای ادعای خود، مبنی بر عدم حضور مالک در دفترخانه و خودداری وی، از انتقال سند رسمی، برخوردار باشد
یا مالک می خواهد، مدرکی دال بر عدم استحقاق خریدار، در بهره مند شدن از وجه التزام تعیین شده در قرارداد، به عنوان خسارت عدم انتقال سند رسمی یا تاخیر در انجام آن را جمع آوری کرده و به دادگاه، ارائه کند و به دادگاه، ثابت نماید که خریدار، از حضور در دفترخانه، خودداری کرده نه او.
پس از صحبت از موارد لزوم ارسال اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، در این بخش از مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه تنظیم نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، صحبت کنیم.
هر اظهارنامه قضایی الکترونیکی، شامل ستون مربوط به اطلاعات ارسال کننده اظهارنامه، اطلاعات مخاطب اظهارنامه، موضوع اظهارنامه و شرح موضوع است و ارسال کننده اظهارنامه، باید به طور دقیق و با کمک نمونه اظهارنامه های موجود، اقدام به پر کردن اطلاعات هر ستون نماید. اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی نیز مستثنی از این امر نیست و باید، مطابق مراحل زیر تکمیل گردد:
در ستون مربوط به اطلاعات ارسال کننده و اطلاعات مخاطب اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی باید، اطلاعات هویتی از قرار نام و نام خانوادگی و آدرس افراد، درج گردد.
در ستون مربوط به موضوع اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، باید، عبارت "حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی" درج شود.
در ستون مربوط به شرح موضوع اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، بسته به اینکه ارسال کننده، مالک است یا خریدار، باید، شرح موضوع و ذکر نکاتی از قبیل آمادگی برای انتقال سند رسمی (توسط مالک) یا آمادگی آن بخش از ثمن معامله که پرداخت آن، موکول به تاریخ حضور در دفترخانه، جهت انتقال سند شده بود (توسط خریدار)، همچنین، تاکید بر این امر که تاریخ مورد توافق، گذشته و فرد مقابل از حضور، خودداری می نماید، درج شود.
برای این کار، می توان از متن نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی که در اینترنت موجود بوده و فایل pdf آن قابل دانلود است، استفاده کرد. جهت اطلاع از نحوه تنظیم اظهارنامه، مطالعه مقاله زیر، توصیه می گردد.
برای اینکه متقاضی ارسال اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، موفق به انجام این امر گردد، باید، از مدارک لازم، برای ارسال این اظهارنامه، برخوردار باشد. از این رو، در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره مدارک لازم برای ارسال اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی صحبت کنیم که به شرح زیر هستند:
متن اظهارنامه که می توان آن را با کمک نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی که در اینترنت موجود بوده و فایل pdf آن، قابل دانلود است، تنظیم و آماده کرد.
داشتن مدارک هویتی، از قرار کارت ملی که در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، قابل ارائه باشد.
هزینه لازم برای ارسال نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی.
علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص دادخواست الزام به حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی انتقال، می توانند، نسبت به مطالعه مقاله زیر اقدام نمایند. در ادامه، در خصوص هزینه انجام این امر، صحبت خواهیم کرد.
با توجه به اینکه انجام هرگونه اقدام حقوقی و قضایی، نظیر ثبت دادخواست یا شکواییه دعوای حقوقی و کیفری، نیازمند پرداخت هزینه های مربوط به این امور است و ارسال نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی نیز مستثنی از این امر نبوده، یکی از پرسش های رایج در خصوص ارسال اظهارنامه حضور در دفترخانه این است که هزینه انجام این امر، چقدر است؟
برای بررسی هزینه ارسال اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، باید، به جدول نرخ تعرفه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دفاتر خدمات الکترونیک، در سال 1401 مراجعه کرد و تعرفه مصوب سال 1401 را برای ارائه خدمت ارسال اظهارنامه در خصوص هر موضوعی، مورد بررسی قرار داد.
بر اساس آنچه که در جدول نرخ تعرفه خدمات دفاتر الکترونیک قضایی در سال 1401 آمده است، هزینه ارسال اظهارنامه قضایی، فارغ از موضوع آن، 34 هزار تومان می باشد و هزینه جداگانه ای نیز بابت تایپ متن اظهارنامه که حدود 15 هزار تومان است، به آن، اضافه می گردد و در نهایت، با در نظر گرفتن این موضوع که شهر به شهر، هزینه تایپ، متفاوت بوده، می توان گفت، هزینه ارسال نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، مبلغی در حدود 50 تا 60 هزار تومان برای سال 1401، خواهد بود.
پس از توضیحات لازم در خصوص، شرایط، مدارک، هزینه و موارد لزوم برای ارسال اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، در این بخش از مقاله، قصد داریم، یک نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی را ارائه کرده و فایل pdf دانلود آن را در اختیار خوانندگان محترم قرار دهیم.
نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی
اظهار کننده: نام- نام خانوادگی- شغل- آدرس شخص ثبت کننده اظهارنامه
مخاطب: نام- نام خانوادگی- حتی الامکان شغل و آدرس شخصی که مخاطب اظهارنامه است.
موضوع اظهارنامه قضایی: حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی
مخاطب محترم، به موجب ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی، متن ذیل، رسما و قانونا، به شما اظهار، می گردد:
به موجب مبایعه نامه شماره ........ تنظیمی در بنگاه املاک ....... در مورخ ...../...../.....، بنده ملک به آدرس............ با پلاک ثبتی ........... را از شما، خریداری نمودم و جنابعالی، متعهد گشتید، در تاریخ .../..../..... برای انتقال سند رسمی ملک مورد معامله، به نام بنده، در دفترخانه شماره..... حاضر شوید و با دریافت آخرین قسط از ثمن معامله در دفترخانه، نسبت به انجام تعهد فی مابین، اقدام کنید؛ متاسفانه، علی رغم گذشت تاریخ مقرر و با وجود اطلاع رسانی به شما، در خصوص آماده بودن قسط آخر، از طریق پیامک، در دفترخانه مورد توافق، حاضر نگشتید و گواهی عدم حضور شما در این خصوص نیز موجود می باشد.
لذا به موجب ارسال این اظهارنامه قضایی، از شما، تقاضا دارم که حتی الامکان تا مورخ .../..../.... با بنده، از طریق شماره تماسی که در قرارداد است، ارتباط برقرار نموده و تاریخ مجددی را جهت حضور در دفترخانه، برای انتقال سند رسمی ملک، هماهنگ نمایید. بدیهی است در غیر این صورت، بنده، پیگیری امر را از مراجع قضایی، خواهم نمود.
علاقمندان به دانلود pdf نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی، می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند.
نویسنده: دینا | |
حجم: 280KB | |
منبع: دینا |
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی پاسخ دهند.
برای مشاوره نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی
برای مشاوره نمونه اظهارنامه حضور در دفترخانه و تنظیم سند رسمی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©