مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو و موتور، در سال ۱۴۰۳، برای فروشنده و خریدار، متفاوت می باشد. بدین ترتیب که مهم ترین مدارک مورد نیاز برای فروشنده، شامل کارت خودرو و موتور، بیمه نامه و کارت معاینه فنی بوده و از مهم ترین مدارک مربوط به خریدار نیز می توان به سند احراز محل سکونت وی، اشاره نمود.
برای مشاوره مدارک لازم برای تعویض پلاک
برای مشاوره مدارک لازم برای تعویض پلاک
در زمان فروش خودرو یا موتور و یا انتقال مالکیت آن ها، به هرشیوه قانونی دیگر مانند صلح و هبه، یکی از تشریفات قانونی که باید انجام گیرد، مساله تعویض پلاک بوده که با اخذ نوبت از سامانه مربوطه و سپس، مراجعه حضوری فروشنده و خریدار، به مرکز تعیین شده، صورت می گیرد.
برای انجام تعویض پلاک خودرو و موتور، علاوه بر اینکه باید مراحل قانونی، انجام گرفته و هزینه های مقرر در قانون پرداخت شود، لازم است تا مدارک مربوط به فروشنده و خریدار نیز به مسئول مربوطه در مرکز تعویض پلاک، ارائه گردد. چراکه، بدون تحویل مدارک مورد نیاز، امکان عوض کردن پلاک وجود نخواهد داشت.
لذا، با توجه به اهمیت این مساله، در مقاله پیش رو، ابتدا، مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو و موتور، در سال ۱۴۰۳ را بررسی کرده و سپس، به این سوال پاسخ می دهیم که در صورت اعطای وکالت برای عوض کردن پلاک، وکیل باید چه مدارکی را ارائه نماید.
هنگامی که مالک یک خودرو یا موتور سیکلت، برای انتقال آن به شخص دیگری، با قرارداد بیع، صلح یا یکی دیگر ازقراردادهای انتقال دهنده مالکیت اقدام می کند، لازم است تا مراحلی طی شده و پس از پرداخت هزینه های لازم، انتقال مالکیت انجام گیرد. اما، در این میان، یکی از مراحل مهم انتقال مالکیت خودرو و موتور سیکلت، مرحله تعویض پلاک آن بوده که علاوه بر پرداخت هزینه، مستلزم ارائه مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو یا موتور نیز می باشد.
اهمیت ارائه این مدارک، به اندازه ای بوده که بدون ارائه حتی یکی از آن ها، مراکز تعویض پلاک از پذیرش خواسته فروشنده و خریدار، مبنی بر تعویض پلاک، خودداری کرده تا زمانی که مدارک لازم و قانونی، تکمیل شده و توسط طرفین، ارائه گردد. با توجه به اهمیت این مساله، در ادامه، قصد داریم تا به بررسی مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک خودرو در سال ۱۴۰۳ پرداخته و در بخش بعد، در مورد مدارک لازم برای تعویض پلاک موتور 1403، صحبت خواهیم کرد.
اما، پیش از آنکه به توضیح مدارکی که باید برای تعویض پلاک ماشین ارائه شود، بپردازیم، لازم است تا کمی در مورد تعویض پلاک و نحوه اخذ نوبت برای انجام آن، پرداخته و سپس، به این سوال پاسخ دهیم که مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو در سال 1403، شامل چه مواردی می باشد؟
در حال حاضر، چنانچه، فردی قصد داشته باشد تا برای فروش ماشین و انتقال مالکیت آن، به دیگری اقدام کرده، طبق قانون جدید انتقال سند خودرو، ابتدا، باید با مراجعه به سامانه نوبت دهی تعویض پلاک، به آدرس nobatdehi.epolice.ir نوبت مراجعه به یکی از مراکز تعویض پلاک خودرو را دریافت کرده و سپس، در تاریخ مقرر، فروشنده و خریدار، هر دو با هم در مرکز مربوطه حاضر شده و مدارک لازم را نیز ارائه نمایند.
لازم به ذکر است که بدون حضور یکی از طرفین، تشریفات تعویض پلاک خودرو، انجام نگرفته، تا زمانی که طرف دیگر نیز در مرکز حاضر شود. البته، در صورتی که طرف حاضر که معمولا خریدار می باشد، از طرف غایب که معمولا فروشنده بوده، وکالت داشته باشد، مراحل عوض کردن پلاک خودرو، انجام گرفته که در این مورد، لازم است تا مدارک لازم برای تعویض پلاک با وکالت، ارائه شده که در بخش پایانی، به توضیح آن، خواهیم پرداخت.
به هر حال، پس از اخذ نوبت از سامانه نوبت دهی تعویض پلاک و مشخص شدن وقت حضور فروشنده و خریدار، در مرکز مربوطه، لازم است تا هر یک از طرفین، مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک خودرو فروخته شده را به همراه داشته باشند که این مدارک، شامل موارد زیر می باشد:
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو برای فروشنده
فروشنده یا به طور کلی، شخصی که نسبت به انتقال مالکیت سند ماشین متعلق به خود، از هرطریقی مانند صلح، به دیگری اقدام نموده، در هنگام حضور در مرکز تعویض پلاک، باید مدارکی را به همراه داشته باشد که این مدارک، عبارتند از:
اصل شناسنامه و کارت ملی فروشنده، کارت خودرو و بیمه نامه آن(داشتن بیمه شخص ثالث، اجباری می باشد)، برگ سبز یا برگه شناسایی ماشین، سند مالکیتی که در دفتر اسناد رسمی ثبت گردیده، برگه عدم خلافی خودرو و پرداخت آن در صورت داشتن خلافی، کارت معاینه فنی(برای خودروهای بالای 4 سال از زمان تولید که از طریق سامانه نوبت دهی معاینه فنی می توان برای دریافت آن اقدام نمود) و کارت عابر بانک معتبر جهت پرداخت هزینه ها.
لازم به ذکر است که با توجه به رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری، مبنی بر جایگزینی برگ سبز خودرو، به جای سند مالکیت تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی، در حال حاضر، سند رسمی از مدارک اجباری برای تعویض پلاک خودرو محسوب نمی گردد.
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو برای خریدار
ارائه مدارک، صرفا توسط فروشنده، جهت عوض کردن پلاک ماشین، کافی نبوده و خریدار یا انتقال گیرنده نیز باید مدارک مورد نیاز را به مراکز تعویض پلاک ارائه دهد تا روند قانونی عوض کردن پلاک ماشین، به طور کامل، انجام گیرد.
مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو برای خریدار، در سال ۱۴۰۳، شامل این موارد می باشد: اصل شناسنامه و کارت ملی خریدار، کارت عابر بانک معتبر جهت پرداخت هزینه های مربوطه و سندی که احراز آدرس و محل سکونت خریدار ماشین، از طریق آن، امکان پذیر باشد یا قبض آب، برق یا تلفن.
در رابطه با مدارک مورد نیاز برای تعویض پلاک خودرو برای خریدار، لازم است به این نکته اشاره شود که در حال حاضر، مراحل احراز آدرس و محل سکونت خریدار، از طریق سامانه سخای پلیس، به آدرس sakha.epolice.ir و با استفاده از گزینه استعلام وضعیت آدرس و سپس، مراجعه حضوری مامور پست، به آدرس اعلامی، انجام می گیرد.
در کنار انتقال خودرو، به روش های مختلفی مانند بیع، صلح و هبه، انتقال مالکیت موتور نیز یکی از معاملاتی است که در کشور ما، به صورت گسترده ای انجام می گیرد. از آنجا که بر این انتقال مالکیت، آثار مهمی مترتب بوده، ضروری است تا تشریفات و مقررات لازم، همانطور که در قوانین ذکر شده، انجام گیرد که یکی از این تشریفات، تعویض پلاک موتور می باشد.
تعویض پلاک موتور، همانند تعویض پلاک خودرو، از این جهت، دارای اهمیت بوده که در صورت عدم انجام آن، از آنجا که پلاک موتور سیکلت، همچنان به نام مالک قبلی آن بوده، کلیه تخلفات رانندگی و حتی جرایمی مانند تصادفات، به نام وی ثبت شده و این امر، می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای چنین شخصی ایجاد نماید.
همانند آنچه در مورد تعویض پلاک خودرو در بخش قبل، گفته شد، برای تعویض پلاک موتور نیز طرفین ابتدا باید، با مراجعه به به سامانه نوبت دهی تعویض پلاک، به آدرس nobatdehi.epolice.ir نوبت گرفته و در تاریخ تعیین شده، به همراه مدارک مورد نیاز در مرکز مربوطه حاضر شوند. مدارک لازم برای تعویض پلاک موتور در سال 1403، برای هر کدام از طرفین معامله، عبارتند از:
مدارک لازم برای تعویض پلاک موتور برای فروشنده
شخصی که مالکیت موتور خود را به یکی از روش های قانونی، مانند بیع یا حتی مهریه، به دیگری انتقال می دهد، برای حضور در مراکز تعویض پلاک و انجام مراحل قانونی، باید مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و آن مدارک را در روز تعیین شده به همراه داشته باشد. این مدارک، شامل موارد زیر می باشند:
اصل شناسنامه و کارت ملی فروشنده، سند فروش کارخانه سازنده، سند مالکیت موتور که توسط پلیس راهور صادر گردیده، کارت موتور و بیمه نامه آن(دارا بودن بیمه شخص ثالث، اجباری می باشد)، برگه عدم خلافی موتور و فیش واریز آن در صورت داشتن خلافی(که از طریق سایت پرداخت جریمه رانندگی، قابل پرداخت می باشد)، کارت معاینه فنی (در صورتی که بیش از 4 سال از تولید موتور گذشته باشد) و کارت عابر بانک معتبر برای پرداخت هزینه های مربوطه.
مدارک لازم برای تعویض پلاک موتور برای خریدار
علاوه برفروشنده، خریدار نیز باید به منظور تعویض پلاک موتور سیکلت، مدارک مورد نیاز را در روز مراجعه به مراکز تعویض پلاک، به همراه داشته و آنها را به مسئول مربوطه ارائه نماید. مدارک لازم که باید توسط خریدار ارائه شود، در مقایسه با مدارک فروشنده، کمتر بوده و عبارتند از:
اصل شناسنامه و کارت ملی خریدار موتور، کارت عابر بانک معتبر به منظور پرداخت کردن هزینه های لازم و قبض آب، برق یا تلفن و در صورت نبود این موارد، ارائه کردن مدارک لازم برای احراز محل سکونت خریدار موتور سیکلت به مرکز تعویض پلاک.
لازم به ذکر است که همانند آنچه در مورد خودرو گفته شد، در بحث تعویض پلاک موتور سیکلت درسال ۱۴۰۳ نیز احراز آدرس و محل سکونت خریدار، از طریق سامانه سخا پلیس، انجام خواهد گرفت که بدین منظور، متقاضیان می توانند به آدرس اینترنتی sakha.epolice.ir مراجعه نمایند.
مالیات تعویض پلاک خودرو، توسط فروشنده، پرداخت شده و معادل یک درصد، در مورد خودروی داخلی و دو درصد، در مورد خودروی وارداتی می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
در بخش های قبل، در مورد مدارک لازم برای تعویض پلاک خودرو و موتور در سال 1403 صحبت کرده و گفتیم که پس از اخذ نوبت از سامانه نوبت دهی تعویض پلاک، هر دو طرف معامله، یعنی فروشنده و خریدار، باید در مرکز تعویض پلاک، حاضر شده و مدارک خود را ارئه نموده و در صورت عدم حضور یکی از آنها، مسئول مربوطه، از پذیرش تقاضای تعویض پلاک، امتناع خواهد کرد.
سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو، سامانه ای است که از طریق آن، متقاضیان می توانند برای پرداخت مالیات انتقال خودرو، پیش از مراجعه به مراکز تعویض پلاک، اقدام نمایند.
اما، گاهی، این امکان برای طرفین وجود نداشته تا در یک یک روز و یک ساعت معین، در یکی از مراکز تعویض پلاک حاضر شوند. در این شرایط، به طور معمول، فروشنده به خریدار، وکالت تعویض پلاک داده تا بتواند به تنهایی و بدون حضور فروشنده، در مرکز مشخص شده، حاضر گردیده و برای انجام مراحل تعویض پلاک خودرو یا موتور، اقدام کند. البته، هیچ منعی ندارد که این وکالت، به یک شخص ثالث نیز داده شود.
در هرحال، هر شخصی که به عنوان وکیل فروشنده یا خریدار، برای تعویض پلاک خودرو یا موتور سیکلت، در مرکز مربوطه، حاضر شود، باید مدارک مورد نیاز را نیز ارائه کند. لذا، در این بخش، به این سوال پاسخ خواهیم داد که مدارک لازم برای تعویض پلاک با وکالت درسال ۱۴۰۳، شامل چه مواردی می باشد؟
شخصی که به وکالت از فروشنده یا خریدار، در مراکز تعویض پلاک حاضر گردیده، به وکالت از هر طرف که حاضر شده، باید مدارک، لازم از سوی وی را به همراه داشته و ارائه دهد که این مدارک، برای تعویض پلاک خودرو و موتور، به طور کامل، توضیح داده شد. اما، علاوه بر این مدارک، وکیل، باید اصل کارت ملی و شناسنامه و اصل وکالت نامه رسمی که در یکی از دفاتر اسناد رسمی، تنظیم گردیده را نیز ارائه نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدارک لازم برای تعویض پلاک در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مدارک لازم برای تعویض پلاک پاسخ دهند.
برای مشاوره مدارک لازم برای تعویض پلاک
برای مشاوره مدارک لازم برای تعویض پلاک
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©