دینا / آشنایی با مراجع دادگستری / انواع اوراق قضایی / دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی

دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

ارائه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، در مواردی کاربرد دارد که به دلیل تخلفات سازنده ملک، این امکان وجود داشته که در آینده ای بسیار نزدیک، خسارات یا آسیب های جبران ناپذیری، به مالک ملک یا اشخاص ثالث وارد گردد. در این شرایط، ذی نفع می تواند با تنظیم نمونه دادخواست مزبور و ضمیمه کردن مدارک لازم، از جمله قرارداد ساخت و پس از پرداخت هزینه دادرسی دعاوی غیر مالی، برای ثبت و ارسال دادخواست خود به دادگاه، اقدام نماید.

 

دستور موقت، یکی از نهادهای پیش بینی شده در قانون آیین دادرسی مدنی بوده که به موجب آن، در اموری که تعیین تکلیف آن، فوریت داشته و به دلیل احتمال ورود خسارات سنگین، خواهان نمی تواند تا صدور حکم قطعی و اجرای آن صبر کند، از سوی دادگاه، صادر می گردد.

یکی از مواردی که در مورد آن، نیاز به صدور دستور موقت بوده، منع ادامه عملیات ساختمانی می باشد. علت اهمیت صدور دستور، در این مساله این است که اگر هر چه سریعتر، دستوری مبنی بر توقف عملیات ساخت و ساز صادر نشود، ادامه عملیات، به دلیل تخلفات سازنده، به وارد آمدن خسارات مالی و حتی جانی، به مالک و گاه، همسایگان، منتهی می گردد. اما این دستور، صرفا در شرایطی صادر می گردد که خواهان، دادخواست خود را طبق مقررات قانونی، تنظیم کرده و پس از پرداخت هزینه های لازم، برای ثبت دادخواست اقدام نماید.

لذا در این مقاله، پس از توضیح کاربرد دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، نحوه تنظیم، مدارک لازم و هزینه های این دادخواست را بررسی کرده و در پایان نیز فایل pdf یک نمونه دادخواست مزبور را جهت دانلود خوانندگان محترم، ارائه خواهیم کرد. 

کاربرد دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی

دعاوی ملکی، دارای انواع مختلفی بوده و در هر مورد باید دادخواست متناسب با آن دعوا، توسط وکیل یا با دانلود نمونه pdf دادخواست و تکمیل آن، تهیه و به دادگاه تقدیم گردد. یکی از این دعاوی، که دعوای اصلی محسوب نشده و مقدمه ای بر طرح دعوای اصلی است، دعوای دستور موقت مبنی بر جلوگیری خوانده از ادامه دادن عملیات مربوط به ساخت و ساز بوده که مستلزم ارائه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی می باشد. اما، کاربرد این دادخواست چیست؟ در ادامه، به این سوال پاسخ خواهیم داد.

پیش از آنکه در مورد کاربرد دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، صحبت کنیم، بهتر است تا کمی در مورد مفهوم دستور موقت که متفاوت از تامین خواسته بوده و کاربرد آن، توضیح داده و سپس، به بررسی کاربرد دستور موقت، در دادخواست منع ادامه عملیات ساختمانی، بپردازیم.

دستور موقت، که به لحاظ سرعت رسیدگی به آن، دادرسی فوری نیز نامیده شده، همانطور که از عنوان آن، مشخص است، دستوری بوده که به صورت موقت صادر می شود. اما، علت صدور این دستور و منتظر نماندن برای صدور حکم چیست؟

گاهی خواهان دعوا، مدعی است که اقدامی از سوی خوانده انجام گرفته یا در حال انجام است که اگر یک دستور فوری در مورد آن صادر نشده و به طور موقت، تکلیف آن، تعیین نشود، زیان جبران ناپذیری، به خواهان وارد شده، به طوری که نمی توان تا صدور حکم قطعی و مرحله اجرا صبر نمود.

در چنین مواردی، قانون گذار، نهادی، تحت عنوان دستور موقت را پیش بینی نموده که به موجب آن، می توان با تقدیم نمونه دادخواست مربوطه، توقیف یک مال، انجام یک عمل یا عدم انجام یک کار را از دادگاه درخواست نمود. در این صورت، دادگاه، به نحو فوری به درخواست دستور موقت، رسیدگی کرده و در صورت احراز شرایط، دستور لازم را صادر می کند که این دستور، به صورت موقت اجرا شده تا تکلیف دعوای اصلی، با صدور حکم قطعی، مشخص گردد.

یکی از کاربردهای رایج دستور موقت، در رابطه با عملیات ساخت و ساز می باشد. چرا که در جریان این عملیات، در بسیاری از مواقع، سازنده یا سازندگان ملک، نکات مربوط به مقررات ساختمان سازی یا موارد مذکور در قرارداد را رعایت نکرده و مرتکب تخلفات عدیده ای می شوند.

در چنین شرایطی، از آنجا که در نتیجه این تخلفات، ممکن است در آینده ای بسیار نزدیک، خسارات یا آسیب های جبران ناپذیری، به مالک ملک یا اشخاص ثالث وارد گردد و خواهان نمی تواند تا صدور حکم قطعی صبر کند، می توان با ارائه نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، از دادگاه درخواست نمود تا دستوری مبنی بر توقف عملیات ساخت و ساز را به صورت موقت، صادر کرده تا از ورود خسارات و آسیب های احتمالی آینده جلوگیری گردد.

به عنوان مثال، سازندگان ملک، در جریان گودبرداری، مقررات ساخت و ساز و نکات ایمن را رعایت نکرده و از شواهد مشخص است که ادامه عملیات گودبرداری، موجب ریزش ساختمان مجاور می گردد. در این وضعیت، هم مالک ملک مورد ساخت و هم مالک ملک مجاور، می توانند برای ثبت دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، اقدام کنند.

این دادخواست، ممکن است توسط یک متخصص حقوقی تنظیم شده یا خود خواهان، با دانلود فایل pdf، آن را تکمیل نموده و به دادگاه صلاحیت دار ارائه کند. هرچند، از آنجا که شماره وکیل متخصص، به روش های مخنلفی در دسترس اشخاص بوده، توصیه می گردد که با کمک گرفتن از چنین متخصصی و حداقل انجام یک مشاوره تلفنی، دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، به صورت کاملا تخصصی و با رعایت نکات قانونی تنظیم گردد.

هرچند، دستور موقت، در مواردی، ناظر بر توقیف مال بوده، اما، مفهومی متفاوت از تامین خواسته است و دارای احکام و مقررات مخصوص خود می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.

نحوه تنظیم نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی

 همانطور که گفته شد، بهتر است که دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی نیز همانند سایر دادخواست ها، توسط یک وکیل و متخصص حقوقی تنظیم گردد، اما، از آنجا که باز هم برخی از افراد ترجیح می دهند تا خود، با دانلود pdf نمونه دادخواست، برای تنظیم و ثبت آن اقدام کنند، در این بخش، به نکات مربوط به نحوه تنظیم نمونه این دادخواست می پردازیم.

برای تنظیم نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، دادخواست دهنده، باید در قسمت خواهان، مشخصات خود را نوشته و در قسمت خوانده نیز مشخصات سازنده یا سازندگان ملک را وارد کند.

در ردیف خواسته نیز عبارت ( صدور دستور موقت، مبنی بر جلوگیری و منع از ادامه عملیات ساختمانی) نوشته شده و ستون دلایل و منضمات دادخواست نیز با توجه دلایلی که خواهان در اختیار دارد، تکمیل می گردد. به عنوان مثال، این دلایل می تواند قرارداد فی مابین مالک و سازنده بوده یا نظریه کارشناس مبنی بر عدم رعایت نکات ایمنی در جریان ساخت و ساز باشد.

سپس، در قسمت شرح نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، خواهان باید شرح کامل و جامعی از موقعیت خود در دعوا، رابطه حقوقی خود با خوانده یا خواندگان (سازنده یا سازندگان) و اقدامات آنها در ملک نوشته و توضیح دهد که چرا و به چه علت، صدور دستور موقت، در پرونده، فوریت دارد.

لازم به ذکر است که ثبت نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، همانند سایر انواع دادخواست و شکواییه، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، انجام گرفته و این دفاتر، پس از اطمینان از ثبت نام خواهان در سامانه ثنا و تکمیل بودن مدارک وی، دادخواست را برای دادگاه صالح ارسال می کنند.

همچنین، به موجب ماده 318 قانون ایین دادرسی مدنی، در صورتی که دادخواست دستور موقت، پیش از دادخواست دعوای اصلی به دادگاه ارائه شود، خواهان، ملزم است تا ظرف حداکثر 20 روز از صدور دستور موقت، برای تقدیم دادخواست دعوای اصلی به دادگاه، اقدام نماید.

مدارک لازم برای دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی

خواهانی که قصد مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی و ثبت دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی را داشته، لازم است به این نکته توجه داشته باشد که باید مدارک اثبات کننده خواسته خود را نیز ضمیمه دادخواست، برای دادگاه صلاحیت دار، ارسال کرده تا دادگاه، با ملاحظه آن مدارک، برای صدور دستور موقت، تصمیم گیری کند. 

اما، مدارک لازم برای دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، مدارکی که خواهان، در رابطه با این دادخواست، باد به دادگاه ارائه دهد، مدارک ثابتی نبوده و با توجه به اینکه خواهان، یک شخص ثالث یا مالک ملک باشد و با توجه به عوامل دیگری، مانند قرارداد مالک با سازنده، متفاوت می باشد.

اما در هر حال، از مهم ترین مدارکی که خواهان، بسته به شرایط، باید ضمیمه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی کند، می توان به این مدارک اشاره نمود: کارت ملی خواهان، قرارداد مشارکت در ساخت یا پیش فروش ساختمان، سند رسمی ملک، استعلام ثبتی و نظریه کارشناس رسمی دادگستری.

 

هزینه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی

برای اینکه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، توسط دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ثبت شده و به دادگاه، ارسال گردد، علاوه بر اینکه خواهان باید دادخواست را به نحو صحیح و مطابق نمونه قانون آن، تکمیل کرده و مدارک لازم را ضمیمه دادخواست کند، لازم است تا هزینه های قانونی مربوطه نیز پرداخت شود. لذا، در ادامه، هزینه های دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی را بررسی خواهیم کرد.

مهم ترین هزینه ای که برای ثبت این دادخواست، باید پرداخت گردد، هزینه دادرسی بوده که با توجه به نرخ هزینه دادرسی و تعرفه خدمات قضایی سال جاری، مبلغ 40 تا 180 هزار تومان می باشد. به علاوه، بهای هر برگ دادخواست نیز 2 هزار تومان است.

علاوه بر هزینه دادرسی، هزینه دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی نیز باید پرداخت گردد که این هزینه، برای ثبت دادخواست، 41 هزار تومان و اضافه کردن پیوست ها و مدارک، هر صفحه 4 هزار تومان بوده و سایر هزینه ها، شامل تایپ دادخواست و پرینت اوراق نیز به این مبالغ افزوده می گردد.

 

دانلود pdf نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی

در بخش های قبل، در مورد نحوه تنظیم دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، توضیح داده و گفتیم که خواهان، به منظور ثبت و ارجاع دادخواست خود به دادگاه، باید چه مدارکی را ضمیمه دادخواست کرده و چه هزینه هایی را نیز بپردازد. از آنجا که برخی از اشخاص، خود شخصا برای تقدیم این دادخواست به دادگاه اقدام کرده، در این قسمت، قصد داریم تا یک نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی را جهت استفاده خوانندگان محترم، ارائه کرده و فایل pdf این دادخواست را در انتهای همین بخش، جهت دانلود قرار خواهیم داد.

نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی

ریاست محترم دادگاه حقوقی ......……….

با سلام

احتراما، اینجانب ......……….، خواهان پرونده، به استحضار می‌رساند: به موجب قرارداد مشارکت در ساخت شماره ......………. مورخ ......………. که میان بنده و خوانده محترم، تنظیم گردیده، ایشان متعهد بوده تا تعداد ......………. واحد آپارتمان و ......………. باب مغازه در پلاک ثبتی......………. احداث نماید. اما، اخیرا، از طریق همسایگان ملک، متوجه شده ام که خوانده، با انجام تخلفاتی، به گودبرداری غیر اصولی در ملک مزبور پرداخته که به دلیل آن، امکان ریزش آپارتمان مجاور ملک وجود دارد.

از آنجا که ادامه روند گودبرداری و ساخت و ساز با این شیوه، موجب بروز خسارات متعدد، برای اینجانب خواهد شد، صدور دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، مستندا به ماده 310 قانون آیین دادرسی مدنی و اجرای دستور پیش از ابلاغ، با استناد به ماده 320 همان قانون، مورد استدعا بوده و اصل دعوا نیز ظرف 20 روز از صدور دستور، اقامه خواهد شد.

 

برای دانلود pdf نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی، بر روی دکمه دانلود فایل در باکس زیر، کلیک نمایید.

 

نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 400 KB
  • منبع: دینا

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی در کانال تلگرام آیین دادرسی مدنی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست دستور موقت منع ادامه عملیات ساختمانی پاسخ دهند.