دلار دولتی 1403 ارزی است که با قیمت رسمی دلار دولتی در مرکز مبادلات ارزی با قیمتی پایین تر از دیگر ارزهای آزاد موجود در بازار، قابل خریداری می باشد. ثبت نام ارز دولتی از صرافی و خرید دلار با کارت ملی ۱۴۰۳، تنها با ثبت شماره ملی افرادی که می خواهند دلار دولتی بخرند امکان پذیر است.
برای مشاوره خرید دلار با کارت ملی ۱۴۰۳
برای مشاوره خرید دلار با کارت ملی ۱۴۰۳
دلار دولتی 1403، ارزی است که از مراجع رسمی دولتی با قیمتی پایین تر از دلار آزاد و فقط به منظور واردات مایحتاج ضروری عمومی قابل خریداری است. در صورتی که دلار آزاد به منظور مصارف شخصی شهروندان و با قیمتی بیشتر از دلار دولتی قابل خرید می باشد. ارائه دهندگان ارز آزاد، صرافی ها یا دلالان بازار می باشند. در صورتی که ارز دولتی را دولت تامین و عرضه می کند.
منبع تامین دلار دولتی عمدتا ارز حاصل از فروش نفت خام، گاز، محصولات پتروشیمی متعلق به حوزه انرژی می باشد. ارز دولتی صرفا از مجاری دولتی و بانک های عامل قابل تهیه است ولیکن ارز آزاد را باید با مراجعه به دلالان بازار یا برخی صرافی ها یا شرکت ها سفارش داد. به منظور خرید دلار با کارت ملی و پاسخ به این پرسش که چگونه از صرافی ملی ارز بخریم می بایست بیان نمود که، متقاضی می بایست از قیمت دلار با کارت ملی امروز، قیمت یورو دولتی با کارت ملی و نحوه دریافت آن آگاه بوده و سپس، اقدام به خرید ارز نماید.
از این رو، در این مقاله پس از بیان قیمت دلار دولتی با کارت ملی امروز؛ سامانه ثبت نام خرید دلار با کارت ملی ۱۴۰۳ و شرایط و مدارک لازم برای آن معرفی خواهد گردید. در ادامه، مراحل خرید و نحوه دریافت ارز دولتی با کارت ملی و فرآیند خرید دلار از صرافی 1403 ارائه خواهد گردید و در نهایت، عوارض خرید دلار با کارت ملی بیان خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
دلار مبادله ای یا دولتی ۱۴۰۳، ارزی است که با نرخ و قیمت دلار دولتی در مرکز مبادلات ارزی توزیع می شود که اغلب با قیمتی پایین تر از دیگر ارزهای آزاد موجود در بازار است و صرف مصارف معینی مانند تحصیل دانشجویان در خارج کشور، سفر ماموران دولتی به خارج از کشور، معالجه بیماران، کالا های وارداتی دولتی و برخی واردات در بخش خصوصی؛ قابل خریداری می باشد. نکته ای که خریداران باید در نظر داشته باشند، قیمت خرید دلار دولتی با کارت ملی 1403 می باشد.
بانک مرکزی به طور مستقیم تمامی قوانینی را که به نفع جامعه و خریداران ارز است به صرافی ها اعلام میکند و صرافی ها باید از آن اطاعت کنند. از این رو صرافی ها که تحت نظر بانک مرکزی فعالیت می کنند؛ امن ترین مراکزی هستند که افراد می توانند برای خرید دلار دولتی با کارت ملی 1403 با هر تعدادی به آن ها مراجعه کنند. قیمت خرید دلار دولتی با کارت ملی امروز با دیروز متفاوت بوده و با توجه به تحریم های اقتصادی در کشور، هر روز در حال تغییر می باشد و نمی توان یک قیمت ثابت را برای قیمت دلار معین نمود.
به منظور اطلاع از قیمت دلار دولتی با کارت ملی امروز کلیک نماید.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که ارز دولتی ۱۴۰۳ به چه کسانی تعلق می گیرد؛ طبق مقررات تعیین شده، تعداد 20 گروه های اسمی زیر را تعیین و دسته بندی کرده که به شرح زیر می باشد:
ارز دولتی مسافرتی
ارز دولتی دانشجویی
ارز دولتی درمانی
ارز دولتی ماموریت
ارز دولتی برای حق عضویت و ثبت نام در سازمان ها و مجامع بین المللی و چاپ مقالات در سطح علمی کشور
ارز دولتی برای هزینه شرکت در انواع نمایشگاه های خارج از کشور
ارز دولتی برای هزینه برگزاری نمایشگاه های بین المللی
ارز دولتی برای حق وکالت در دعاوی خارجی
ارز دولتی برای کارمزد های اعتبارات اسنادی، حواله ها و ضمانت نامه های ارزی
ارز دولتی برای هزینه های دفتر ها و شرکت های خارج از کشور
ارز دولتی برای هزینه های اجاره و اشتراک شبکه های اطلاعاتی
ارز دولتی برای هزینه های انجام کلیه آزمایش های علمی و فنی، انتشار آگهی در خارج از کشور و همچنین دریافت گواهی های بین المللی
ارز دولتی برای هزینه های امتیاز پخش فیلم و دریافت ماهواره های ارتباطی
ارز دولتی برای شرکت های بیمه ایرانی
تامین هزینه ثبت نام در تمامی امتحانات علمی و تخصصی خارج از کشور
بازپرداخت تمامی تسهیلات اعطایی از محل ذخیره ارزی، مانند بانک جهانی، بانک توسعه و تجارت اکو، فاینانس غیر خودگردان و بانک توسعه اسلامی
ارز دولتی برای شرکت در آزمون های بین المللی که توسط سازمان سنجش آموزش کشور در داخل کشور برگزار می شود.
ارز دولتی برای هزینه های سوخت، ناوبری و حقوق تمامی خدمه خارجی شرکت های هواپیمایی
ارز دولتی برای هزینه های انتقالی ارز بابت درآمد کنسولی سفارتخانه های خارجی
تمامی هزینه های تبدیل موجودی ریالی حساب های ایرانیان مقیم خارج از کشور
انواع مختلفی از نرخ های دلار در بازار ارز وجود دارد که شاید بسیاری افراد با اسامی برخی از آن ها مواجه نشده باشند. به منظور اطلاع از انواع نرخ های دلار در بازار، مطالعه مقاله زیر به متقاضیان توصیه می گردد.
در قسمت گذشته، به بیان قیمت ارز دولتی با کارت ملی پرداخته و در این خصوص، بیان نمودیم که قیمت خرید دلار، روزانه متفاوت بوده و نمی توان قیمت ثابتی را بیان آن، در نظر گرفت. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح سامانه ثبت نام خرید دلار با کارت ملی بپردازیم.
در پاسخ به این پرسش که آیا، برای خرید دلار دولتی با کارت ملی، سامانه و سایتی راه اندازی شده است یا خیر؛ می بایست بیان نمود که در گذشته، متقاضیان به منظور ثبت نام دلار یا یورو دولتی می بایست به سایت بازار متشکل ارزی (یا سامانه ارز مسافرتی) به نشانی my.ice.ir مراجعه نموده و اقدام به نام نویسی و خرید می نمودند.
اما مدتی است که این سایت، به دلیل تغییر سیاست های دولت در نحوه توزیع ارز، فعال نبوده و مقاضیان می بایست به طور مستقیم و حضوری به بانک های عامل و یا صرافی های مجاز مراجعه نمایند و درخواست خود را مطرح کنند.
بانک مرکزی برای محاسبه ارز دولتی، سبدی از ارزهای معامله شده در صرافی های مجاز را ایجاد می کند. سپس بر مبنای نرخ اولیه بدست آمده از معاملات موجود در این سبد های ارزی و همچنین بعد از کم کردن کارمزد و دو درصد از این نرخ، قیمت فروش ارز دولتی را تعیین می کنند. از این رو خرید دلار دولتی با کارت ملی دارای شرایط خاص و فرآیندی زمان بر می باشد و همه افراد نمی توانند آن را دریافت کنند.
در صورتی که عرضه و خرید دلار آزاد نسبت به دلار دولتی 1403 بسیار آسان تر بوده و تابع قوانین خاصی نیست و هیچ گونه محدودیت پیچیده ای ندارد. برای خرید دلار و ارز دولتی با مراجعه به صرافی ها و در نظر گرفتن شرایط خرید و گرفتن دلار با کارت ملی که در زیر به آن ها اشاره شده است؛ می توان اقدام نمود. نکات مهم و ضروری شرایط خرید دلار با کارت ملی به شرح زیر می باشد:
حضور شخص خریدار ارز دولتی
به همراه داشتن کارت ملی هوشمند شخص خریدار ارز: اگر کارت ملی هوشمند فرد صادر نشده باشد، شناسنامه و برگه تعویض کارت ملی متقاضی، می تواند جایگزین کارت ملی باشد.
به همراه داشتن کارت بانکی به نام شخص خریدار ارز برای پرداخت وجه.
استفاده از سیم کارت تلفن همراه ثبت شده به نام شخص خریدار.
برای دریافت سایر ارز های دولتی کشورهای دیگر مانند یورو اروپا و لیر ترکیه با ارائه کارت ملی نیز رعایت این شرایط و قوانین برای خریداران الزامی می باشد. تنها تفاوت میان دریافت ارزهای دولتی در تعداد سهمیه ارز دولتی تعلق گرفته شده میان خریداران طبق گروه های اسمی تعیین شده توسط بانک ملی مانند ارز مسافرتی یا دانشجویی است.
اما از دیگر، شرایطی که برای خرید ارز سهمیه ای در سال 1403 در نظر گرفته شده افتتاح حساب ارزی است. چرا که از این پس، ارز خریداری شده به حساب ارزی اشخاص واریز خواهد شد. در این حالت لازم است شخص معادل ریالی 100 دلار یا یورو را به حساب ارزی خود واریز نماید.
امکان برداشت اسکناس دلار از این حساب نیز، پنج روز کاری پس از خرید و واریز ارز به حساب مذکور ممکن خواهد بود. کارمزد برداشت اسکناس ارز از حساب ارزی نیز 5 درصد معادل ریالی مقدار برداشت است. نرخ تسعیر آن نیز برابر با نرخ فروش اسکناس دلار و یورو در سامانه معاملات ارز به علاوه یک درصد در روز برداشت خواهد بود. در حال حاضر، مقدار ارز اختصاص یافته به هر شخص، 2000 دلار یا یورو می باشد.
با توجه به اینکه تفاوت قیمت میان دلار دولتی ۱۴۰۳ و دلار آزاد زیاد می باشد، امروزه شرایط و ارائه مدارک برای خرید دلار 1403، به علت وجود چرخه مشکلات رانت ارز به واسطه دلالان بازار ارز به وجود آمده، تغییر کرده است و صرافی ها سخت گیرتر از قبل عمل می کنند. درواقع به جز ارائه کارت ملی هوشمند، خریدار ارز مدارک بیشتری برای ارائه به صرافی ها و خرید دلار دولتی یا مبادله ای باید به همراه داشته باشد.
مدارک لازم برای خرید دلار با کارت ملی ۱۴۰۳ از بانک مرکزی یا صرافی
اصل کارت ملی هوشمند
کارت بانکی به نام شخص خریدار ارز دولتی
یک سیم کارت ثبت شده به نام شخص خریدار
اصل و کپی بلیط با مهر و شماره آژانس مسافرتی
اصل و کپی ویزا
اصل و کپی پاسپورت
اصل و کپی فیش پرداخت عوارض خروج از کشور
در سال جاری، سهمیه خرید ارز از بانک دولتی برای هر فرد در طول یک سال، تا سقف 2000 دلار یا 2000 یورو یا معادل آن به ارزهای دیگر می باشد و هر فرد 365 روز پس از آخرین خرید ارز خود بدین شکل، می تواند تا سقف وجه تعیین شده توسط بانک مرکزی، ارز به قیمت دولتی خریداری کند؛ ارائه مدارک ذکر شده در قسمت بالا، می تواند به تشخیص و شناسایی خرید غیر قانونی دلار دولتی توسط دلالان و افراد سودجو از صرافی ها کمک کند.
در خصوص تخصیص سهمیه خرید ارز دولتی، محدودیتی که بانک مرکزی برای صرافی ها قرار داده است؛ به این صورت می باشد که اگر خریدار ارز حتی ۱۰۰ دلار نیز از سهمیه 2000 یوروریی خود یا معادل دلاری آن را در یک نوبت معامله، خریداری کرده و مجدد مطابق بخشنامه بانک مرکزی، بخواهد، دلار باقی مانده خود را دریافت کند، اجازه این کار به او داده نمیشود. چرا که کد ملی فرد متقاضی، تنها یکبار در سامانه سنا ثبت می شود و همان یک بار قابلیت خرید ارز را برای خریدار فراهم می کند.
یکی از روش های سفارش و نحوه خرید دلار از صرافی 1403، خرید با ارائه کارت ملی شخص خریدار می باشد. در این روش، هر فرد با سهمیه دو هزار یورو میتواند طبق شروط و قوانین اعلام شده، از صرافی ها دلار دولتی خریداری کند. در واقع برای خرید دلار با کارت ملی ۱۴۰۳، حضور شخص خریدار به همراه ارائه کارت ملی هوشمند و همچنین سیم کارت به نام شخص خریدار الزامی است. اگر کارت ملی هوشمند متقاضی صادر نشده باشد، شخص میتواند اصل شناسنامه و برگه تعویض کارت ملی خود را به جای کارت ملی هوشمند خود تحویل دهید.
بانک مرکزی هرگونه معامله خرید ارز دولتی خارج از سیستم بانکی و صرافی های معتبر را معامله بر اساس قاچاق به حساب می آورد. طبق دستور العمل بانک مرکزی تمامی معاملات ارز دولتی باید از طریق سیستم بانکی و زیر نظر صرافی ها انجام شوند.
از این رو فرآیند و نحوه خرید دلار با کارت ملی و ثبت نام ارز دولتی برای تمام افرادی که واجد شرایط خرید دلار و ارز های دولتی هستند مانند وارد کنندگان برای ثبت نهایی خرید ارز دولتی می توانند به بانک مرکزی مراجعه کنند و یا با مراجعه به صرافی های معتبر و امن، سفارش خود را مبنی بر سفارش ارز دولتی برای وارد کردن کالا، به ثبت برسانند.
در پاسخ به این سوال که ارز دولتی از کجا بگیریم و نحوه خرید و دریافت ارز دولتی با کارت ملی چگونه است می بایست بیان نمود که، متقاضی باید با مراجعه به یکی از بانک ها و حساب سپرده قرض الحسنه ارزی، افتتاح نماید. پس از افتتاح حساب و دریافت پیامک تایید و پرینت افتتاح حساب ارزی از بانک، متقاضی می بایست به صرافی های مجاز مراجعه و اقدام به پرداخت معادل ریالی ارز کرده و سپس پیامک تایید واریز به حساب ارزی خود را دریافت کند.
در مرحله بعد، متقاضیان خرید ارز از بانک می بایست با اطلاع از نحوه گرفتن ارز دولتی، پس از گذشت پنج روز؛ به بانک مراجعه کرده و اسکناس ارز را از بانک دریافت کنند. حساب ارزی باید حداقل شش ماه مفتوح مانده و موجودی حداقل صد دلار یا یورو در حساب باشد. کارمزد برداشت اسکناس، پنج درصد بوده و دریافت هرگونه کارمزد دیگر غیر مجاز است.
نحوه خرید دلار با کارت ملی برای اربعین: از آنجا که دستوری از طرف بانک مرکزی در راستای توزیع دینار برای زائرین هنوز صادر نشده است؛ تمامی ارز مورد نیاز زائرین باید به صورت آزاد از طریق بانک ها و صرافی های مجاز خریداری شود.
در نیمه دوم سال هزار و چهارصد، صرافی ها با ارائه کارت ملی هوشمند، به خریداران ارزان تر از قیمت اصلی بازار آزاد، دلار می فروختند. ولیکن طبق دستور بانک مرکزی، از سال گذشته، فروش ارز با کارت ملی دو تفاوت در نرخ فروش و میزان سهمیه در خرید دلار از صرافی ایجاد کرده است.
تفاوت ایجاد شده از منظر نرخ فروش دلار بدین صورت است که قیمت دلار و یورو دولتی قبلا به طور روزانه توسط صرافی ملی مشخص می گردید؛ ولی اکنون مبنای قیمت گذاری برای فروش ارز، به صورت فرمول نرخ توافقی ارز خریداری شده از صادر کننده به اضافه حاشیه سود یک درصدی صرافی محاسبه می شود. همچنین میزان سهمیه دلار دولتی با ارائه کارت ملی، در سال جاری، به 2000 یورو یا دلار و یا معادل آن به ارزهای دیگر تغییر یافته است.
برای خرید دلار دولتی یا آزاد از صرافی ها تنها داشتن مدارکی شامل اصل کارت ملی، کارت بانکی عضو شبکه شتاب به نام فرد خریدار برای خرید و شماره شبا به نام فرد فروشنده برای فروش، شماره تلفن همراه (سیم کارت) به نام فرد متقاضی، بلیط، گذرنامه و ویزای معتبر احتیاج است.
پس از ارائه مدارک به صرافی برای ثبت سفارش نهایی فرآیند خرید دلار و دیگر ارزهای دولتی، باید اطلاعات فرم های مربوطه را تکمیل و آن ها را در حضور متصدی صرافی امضا نمود و اثر انگشت خود را نیز ثبت کرد.
در قسمت های پیشین مقاله، سامانه خرید ارز و دلار دولتی معرفی گردید و شرایط و مدارک لازم برای ثبت نام دلار دولتی با کارت ملی و ثبت نام دلار سهمیه ای ارائه شد. در این میان، ممکن است که برای برخی افراد؛ این سوال مطرح گردد که عوارض خرید دلار با کارت ملی چه می باشد؟
در پاسخ به این پرسش می بایست بیان نمود که به منظور خرید دلار با کارت ملی و دریافت سهمیه دلار با کارت ملی، متقاضی ابتدا می بایست مبلغی را نزد بانک بلوکه نماید که این امر، ممکن است که نقدینگی افراد و متقاضان خرید دلار سهمیه ای را کاهش دهد.
هزینه لازم برای بلوکه کردن در حساب به منظور خرید دلار دولتی، در حال حاضر 100 دلار یا یورو می باشد. هم چنین، از آن جایی که شخص نمی تواند برای افتتاح حساب ارزی، اقدام به اخذ وکیل نماید و باید خود، شخصا برای افتتاح حساب ارزی اقدام کند؛ این امر ممکن است که زمان زیادی را از افراد اخذ نماید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد خرید دلار با کارت ملی 1403 در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون خرید دلار با کارت ملی ۱۴۰۳ پاسخ دهند.
برای مشاوره خرید دلار با کارت ملی ۱۴۰۳
برای مشاوره خرید دلار با کارت ملی ۱۴۰۳
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©